Fedélzeti kamera

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A piaci régiótól, a jármű-konfigurációtól, a megvásárolt opcióktól és a szoftververziótól függően előfordulhat, hogy járműve nem rendelkezik Fedélzeti kamera funkcióval vagy a funkciói nem a pontosan az itt leírt módon működnek. Az Ön kizárólagos felelőssége, hogy a kamerák használatára vonatkozó helyi szabályokkal és tulajdonjogi korlátozásokkal tisztában legyen, és azokat betartsa.

A Fedélzeti kamera videófelvételeket rögzít járműve környezetéről vezetés közben. Használja a Fedélzeti kamerát a vezetés közbeni események vagy más különleges események rögzítésére úgyanúgy, ahogyan azt más járművek külső Fedélzeti kamerája esetében is tenné.

A fedélzeti kamera ikonja az alkalmazásindítóban található. A Fedélzeti kamera alkalmazást a könnyebb elérhetősége érdekében az alsó sávra is kiteheti (lásd: Saját alkalmazások testreszabása). Ha a Model S a Parkolás fokozatban van, a Fedélzeti kamera ikon megérintésével megjelenik a megtekintő (lásd: Videófelvételek megtekintése).

szürke kamera ikon

Magánélete védelme érdekében a videofelvételek helyben, egy formázott USB flash meghajtó memóriájába kerülnek mentésre. A felvételeket a rendszer nem küldi el a Teslának. Model S nem rögzít felvételeket, ha Fedélzeti kamera Kivan kapcsolva.

A fedélzeti kamera használata

 1. Formázzon meg egy USB-meghajtót. A felvételek tárolása és kinyerése érdekében a fedélzeti kamera használatához a jármű USB-nyílásába megfelelően formázott USB-meghajtót kell csatlakoztatni. A körülbelül 2020-tól gyártott járműveknél a kesztyűtartóban előre formázott USB flash meghajtó található. A flash meghajtón szükség szerint kétféle módon végezhető formázás:
  • Formázza a pendrive-ot ezzel: Model S. Helyezze be a flash meghajtót az USB-portba, majd keresse meg a Kezelőelemek > Biztonság > USB formázása elemet.
  • A flash meghajtó formázása számítógépen. További információért lásd: USB-meghajtó követelmények videók rögzítéséhez.
 2. Helyezze be az USB-meghajtót a jármű USB-portjába, lehetőleg a kesztyűtartóban lévőbe (ha a felszereltség része).
 3. Kapcsolja be a fedélzeti kamerát a Kezelőelemek > Biztonság > Fedélzeti kamera elemet megérintve. A fedélzeti kamera lehetővé teszi annak megadását, hogy hogyan és mikor mentse a felvételt. Az alábbi lehetőségek közül választhat:
  • Auto: A fedélzeti kamera automatikusan az USB-meghajtóra a felvételt, amikor a Model S biztonság-kritikus eseményt, például ütközést vagy légzsákok kioldását észleli. Az Auto kiválasztása esetén az észlelés változó, és a jármű teljesítményétől, alvó vagy Autopilot állapotától függ.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Megjegyzés
   Számos tényezőtől (például az erőhatás mértékétől, a légzsákok kioldásától stb.) függ, hogy a Fedélzeti kamera automatikusan menti-e a biztonság szempontjából kritikus eseményről készült felvételt. Ne hagyatkozzon arra, hogy a Fedélzeti kamera automatikusan rögzít minden biztonság szempontjából kritikus eseményt.
  • Manuális: A Fedélzeti kamera ikonját kézzel megérintve elmentheti a legutóbbi tíz percről készült felvételt.
  • Kürtöléskor: A kürt gombjának megnyomásakor a Fedélzeti kamera elmenti a legutóbbi tíz percről készült felvételt. Ezt az Auto (automatikus) vagy a Manual (kézi) beállítással is egyszerre engedélyezheti.
 4. Ha engedélyezve van, a Fedélzeti kamera ikonja jelzi, hogy a felvétel el lett mentve. A Fedélzeti kamera ikonjának állapotát Controls (Kezelőelemek) segítségével is ellenőrizheti:
  szürke kamera ikon
  Az ikon a fedélzeti kamera állapotának megváltozásával együtt változik:
  Szürke kamera ikon a felvételt jelző piros körrel
  FELVÉTELKÉSZÍTÉS: A fedélzeti kamera felvételt készít. A videófelvétel elmentéséhez érintse meg az ikont. A felvétel leállításához nyomja meg és tartsa lenyomva az ikont.
  Szürke kamera ikon
  ELÉRHETŐ: A fedélzeti kamera rendelkezésre áll, de jelenleg nem rögzít. A felvételek rögzítésének megkezdéséhez érintse meg a fedélzeti kamera ikonját.
  SZÜNETELTETVE: A fedélzeti kamera szünetelteti a felvételt. A felvétel folytatásához érintse meg az ikont. A videofelvétel elvesztésének elkerülése érdekében a flash meghajtó eltávolítása előtt állítsa le a fedélzeti kamerát.
  FOGLALT: A fedélzeti kamera éppen tölti, menti vagy felülírja a felvételeket. Amíg a fedélzeti kamera foglalt, a felvételeket nem rögzíti.
  Szürke kamera ikon a mentett klipet jelző zöld pipával
  ELMENTVE: A felvétel mentésre került.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A kívánt felvételt el kell mentenie, hogy később megnézhesse. Model S nem menti a felvételeket, még ideiglenesen sem. A fedélzeti kamera által nem rögzített felvételek folyamatosan felülíródnak. További információért lásd: Videófelvételek megtekintése.
 5. Miután a kívánt felvételeket elmentette, megnézheti azokat az érintőképernyőn vagy egy számítógépen:
  • Érintőképernyő: Győződjön meg róla, hogy a Model S a Parkolás fokozatban van az alkalmazásindító Fedélzeti kamera ikonjának megérintésével. A videók időbélyeggel vannak ellátva. További információért lásd: Videófelvételek megtekintése.
  • Számítógép: Helyezze be az USB flash meghajtót a számítógépbe, és navigáljon a TeslaCam mappába. A videók időbélyeggel vannak ellátva. További információért lásd: Videófelvételek megtekintése.
 6. A fedélzeti kamera kikapcsolásához érintse meg a Kezelőelemek > Biztonság > Fedélzeti kamera > Ki elemet. Ha az Auto, Kézi vagy Kürtöléskor beállításra van állítva, a fedélzeti kamera minden alkalommal, amikor Ön vezet, automatikusan bekapcsol (de a beállításoktól függően előfordulhat, hogy nem menti aktívan a felvételeket).