USB-meghajtó követelmények videók rögzítéséhez

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A gyártás dátumától és a jármű konfigurációjától függően előfordulhat, hogy az USB lévő videófelvételek formázása és tárolása nem elérhető az Ön járművében.

A jármű egyes funkciói megkövetelik olyan USB-meghajtó használatát (például Fedélzeti kamera, Őrszem üzemmód), amely megfelel ezeknek a követelményeknek:

 • Legalább 64 GB tárhely. A lehető legnagyobb szabad tárhellyel rendelkező USB meghajtót válassza a művelethez. A videók sok helyet foglalhatnak.
 • Legalább 4 MB/s folyamatos írási sebesség. Vegye figyelembe, hogy a folyamatos írási sebesség eltér az írási sebesség csúcsértékétől.
 • USB 2.0 kompatibilis. USB 3.0 meghajtó használata esetén annak támogatnia kell az USB 2.0 szabványt is.
 • Helyesen formatált (automatikusan vagy manuálisan).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Egyes piaci szegmensekben ajánlott USB-meghajtókat vásárolhat itt: http://www.tesla.com.

USB-meghajtó automatikus formázása

Helyezze be az USB-meghajtót az elülső USB-portba. Támogatja a formázást, a mentést és a videófelvételek megtekintését (lásd Belső elektronika), és érintse meg a Kezelőelemek > Biztonság > USB formázása menüpontot. Ezzel automatikusan exFAT formátumúvá formázza az USB-meghajtót, és létrehoz egy mappát a TeslaCam és a . Az USB-meghajtó készen áll a videófelvételek rögzítésére és mentésére.

Az USB formázása csak akkor áll rendelkezésre, ha egy (legfeljebb egy partícióval rendelkező) USB-meghajtót helyeznek az elülső USB-portba. Az USB formázása kiválasztásával minden tartalmat töröl az USB-meghajtóról. A használata előtt minden olyan tartalmat másoljon át egy másik eszközre, amelyet meg szeretne tartani.

USB-meghajtó manuális formázása

Ha a Model S nem tudja formázni a USB-meghajtót, akkor azt számítógép segítségével kell formázni:

 1. Formázza az USB-meghajtót exFAT, MS-DOS FAT (Mac esetén), ext3 vagy ext4 formátumban (az NTFS jelenleg nem támogatott).
 2. Hozzon létre egy TeslaCam nevű alapszintű mappát. Ugyanaz az USB-meghajtó a fedélzeti kamera, az Őrszem üzemmód, és hangfájlok számára is használható, de exFAT formázású USB-meghajtón mindenhez külön mappát kell létrehoznia.
 3. A formázás után dugja be az USB-meghajtót a kesztyűtartó USB-portjába (ha van ilyen), egyébként használja a középkonzol első USB-portját. Ne használjon hátsó USB-portot, mert azok csak eszközök töltésére használhatók. Eltarthat néhány másodpercig, amíg Model S gépjárműve felismeri az USB-meghajtót.
 4. Miután a rendszer felismerte az eszközt, ellenőrizze, hogy a fedélzeti kamera és Őrszem üzemmód ikonjai megjelennek az érintőképernyő tetején elemet. Model S gépjárműve ezzel készen áll a videók rögzítésére.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Előfordulhat, hogy először engedélyeznie kell az Őrszem üzemmódot (ha része a felszereltségnek) a Kezelőelemek > Biztonság > Őrszem üzemmód elemek megérintésével.

Videófelvételek megtekintése

Ha egy felvétel mentésre került, megtekintheti a felvételeket az érintőképernyőn vagy a számítógépen.

Ha az USB-meghajtón elfogy a tárhely, a videófelvételek már nem menthetők. Meggátolhatja, hogy megteljen a USB-meghajtó, ha rendszeresen átmásolja egy másik eszközre a videókat, majd törli azokat az USB-meghajtóról.

Ha engedélyezve van, a Fedélzeti kamera által készített és az Őrszem módban készült felvételek ciklusonként kerülnek rögzítésre. A felvételek folyamatosan újraírásra kerülnek, hacsak nem menti el őket. A kívánt felvételeket el kell mentenie a megtekintéshez, különben a felvételek törlődnek és felülíródnak. A felvételek mentésével kapcsolatban lásd: Őrszem üzemmód és Fedélzeti kamera. Minden elmentett kliphez négy videó kerül rögzítésre, minden kameráról (elülső, hátsó, bal és jobb kamera) egy-egy.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A hátsó kamera felvételei csak a hozzávetőleg 2018. február után gyártott gépjárműveken érhetők el.

Megtekintés az érintőképernyőn

Amikor a Model S Parkolás fokozatban van, a videókat megtekintheti az érintőképernyőn. Érintse meg az alkalmazásindítóban található Dashcam ikont. A lapok az összes videóklip listáját jelenítik meg, hely és időbélyeg szerint rendezve. Szükség szerint megállíthatja, visszatekerheti, előretekerheti és törölheti a videófelvételeket. Csúsztassa jobbra, vagy nyomja meg és tartsa lenyomva bizonyos videók gyors törléséhez.

A Kezelőelemek > Biztonság > Fedélzeti kamera felvételek törlése menüből törölheti a fedélzeti kamera és az Őrszem üzemmód összes felvételét.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A megtekintő elindításakor a fedélzeti kamera felvételkészítési folyamata leáll.

Megtekintés számítógépen

Helyezze be az USB-meghajtót a számítógépbe, és navigáljon a TeslaCam vmappába.

A TeslaCam mappa ezeket az almappákat tartalmazza:

 • RecentClips (legutóbbi felvételek): Az utolsó 60 percnyi rögzített felvétel.
 • SavedClips (mentett felvételek): Tartalmazza a RecentClips mappából mentett és átnevezett összes felvételt.
 • SentryClips: Az Őrszem módban az eseményről készült összes felvételt tartalmazza. Ha az USB-meghajtó tárhelye kezd megtelni, akkor a legrégebbi Őrszem által készített klipeket törli a rendszer, hogy elegendő szabad tárhelyet biztosítson az új felvételeknek. Ezeket a felvételeket a törlést követően nem lehet helyreállítani.