Tájékoztatók

Járműtelematika

Model S gépjárműve olyan elektronikus modulokkal van felszerelve, amelyek felügyelik és rögzítik a különböző járműrendszerek adatait, beleértve a motort, az Autopilot részeit, az akkumulátort, a fékrendszert és az elektromos rendszereket. Az elektronikus modulok rögzítik a különböző vezetési és járműre vonatkozó körülményeket, beleértve a fékezésre, gyorsításra, az adott útra, valamint a járműre vonatkozó adatokat. Ezek a modulok rögzítik a járműfunkciókra vonatkozó adatokat, például a töltési eseményeket és állapotukat, a különböző rendszerek engedélyezését/letiltását, diagnosztikai hibakódokat, alvázszámot, sebességet, menetirányt és helyszínt.

Az adatokat a jármű tárolja, és azokhoz csak egy Tesla szerviztechnikus férhet hozzá, használhatja fel vagy mentheti el a jármű szervizelése során, valamint telematikai rendszerén keresztül a jármű vezeték nélküli módon rendszeres időözönként megküldi azokat a Tesla számára. Ezeket az adatokat a Tesla különböző célokra használhatja fel, például hogy Tesla telematikai szolgáltatásokat nyújtson Önnek, hibaelhárítás céljából, járműve minőségének, működésének és teljesítményének kiértékeléséhez, valamint a Tesla és partnerei által végzett elemzési és kutatási célokból, járműveink és rendszereink fejlesztéséhez és tervezéséhez, a Tesla védelme érdekében, illetve egyéb, a törvény által előírt okokból. Járműve szervizelésekor a Tesla járműve adatnaplóját áttekintve akár távolról is megoldhat bizonyos problémákat.

A Tesla telematikai rendszere vezeték nélküli módon rendszeres időközönként elküldi a járműadatokat a Tesla számára. Az adatok a fentebb leírt módon kerülnek felhasználásra, és biztosítják járműve megfelelő karbantartását. Ezen felül a Model S funkciói – például töltésemlékeztetők, szoftverfrissítések, illetve különböző járműrendszerek távoli elérése és vezérlése – felhasználhatják járműve telematikai rendszerét és az abból származó adatokat.

A Tesla nem adja ki a járművében tárolt adatokat harmadik felek számára, kivéve ha:

  • A jármű tulajdonosa (vagy lízingelt jármű esetén a lízingvállalat) erre felhatalmazást adott.
  • A rendőrség vagy más hatósági szerv azokat hivatalosan bekéri.
  • A Tesla védelmére azokat fel kell használni.
  • Egy bíróság ezt elrendeli.
  • Azokat kutatási célokra használják fel, azonban ilyenkor a jármű tulajdonosára vonatkozó vagy azonosítására alkalmas adatok nem kerülnek kiadásra.
  • Azokat a Tesla egy leányvállalatának – beleértve a jogutódokat vagy megbízottakat – vagy információs rendszereinknek és adatkezelő szolgáltatóinknak továbbítják.

Ha bővebb információra van szüksége azzal kapcsolatban, hogy a Tesla miképp dolgozza fel a járművéből származó adatokat, kérem, tekintse meg a Tesla adatvédelmi közleményét a http://www.tesla.com/about/legalhonlapon.

Adatmegosztás

A minőségbiztosítás és a fejlett funkciók, pl. az Autopilot folyamatos fejlesztésének támogatása érdekében a(z) Model S esetleg analitikai, útszakaszra vonatkozó, diagnosztikai és gépjármű-használati adatokat gyűjtet és továbbíthat a Tesla felé elemzésre. Ez elemzés segíti a Tesla vállalatot a termékek és szolgáltatások továbbfejlesztésében, a Tesla gépjárművek által megtett sokmilliárd kilométer közben felhalmozott tapasztalatok elemzésével. Bár a Tesla megosztja ezeket az adatokat a hasonló adatokkal szolgáló partnereivel, a begyűjtött információk alapján nem lehet Önt személyesen azonosítani, és csak a kifejezett engedélye esetén továbbítja a rendszer azokat a Tesla felé. Adatainak védelme érdekében személyes információkat egyáltalán nem naplózunk, a személyes adatok megőrzésére irányuló technikákat alkalmazunk, illetve azokat eltávolítjuk a jelentésből a Tesla felé történő továbbítás előtt. A Kezelőelemek > Szoftver > Adatmegosztásmenüelem megérintésével szabályozható, hogy mely adatok legyenek megosztva.

Ha bővebb információra van szüksége azzal kapcsolatban, hogy a Tesla miképp dolgozza fel a járművéből származó adatokat, kérem, tekintse meg a Tesla adatvédelmi közleményét a http://www.tesla.com/about/legalhonlapon.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Annak ellenére, hogy a Model S a jelen dokumentumban leírt módon GPS-kapcsolatot tart fenn vezetés és a jármű használata közben, a Tesla nem rögzíti és nem tárolja a járműre vonatkozó GPS-adatokat, kivéve a baleset helyszínére vonatkozókat. Következésképp a Tesla nem tud információval szolgálni járműve korábbi tartózkodási helyével kapcsolatban (például nem tudja megmondani, hogy Model S járművével hol parkolt le/merre járt egy adott napon/napszakban).

Minőség-ellenőrzés

Azt tapasztalhatja, hogy a kilométer-számláló néhány megtett kilométert mutat új Model S járműve átvételekor. Ez egy átfogó tesztelési folyamat miatt van, hogy Ön biztosan megfelelő minőségű Model Sjárművet kapjon.

A tesztelési folyamat része egy gyártás utáni alapos átvizsgálás. A végső ellenőrzést a Tesla végzi, amely keretében egy technikus vezetéstesztet is végez.

Hangtár

„Free Sounds Library” (ha a felszereltség része).

Ingyenes hangeffektek oldala.

Licenc: Attribution 4.0 International (CC BY 4.0). A hangeffekteket ingyenesen és jogdíjmentesen használhatja multimédiás projektjeiben kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célokra.

http://www.freesoundslibrary.com