Hátsó kamera/kamerák

Kamera elhelyezkedése

Model S fel van szerelve egy hátsó rendszámtábla feletti tolatókamerával.

A gépjármű hátulja, a kinagyított tolatókamerával.

Amikor hátrameneti (R) fokozatba kapcsol, az érintőképernyőn megjelenik a kamera képe. A kormánykerék állása alapján számított haladási irányt vonalak jelzik. Ezek a vonalak a kormánykerék mozgatásának megfelelően módosulnak.

Model S az oldalsó kamerák képeit is megjeleníti (ha vannak). Az oldalsó kamerák képeinek elrejtéséhez illetve megjelenítéséhez egyszerűen csúsztassa felfelé vagy lefelé az ujját.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az oldalsó kamerák (ha vannak) képeinek megtekintéséhez lehetséges, hogy fel kell nagyítania a kamera ablakát.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Park Assist parkolássegítő rendszer vizuális visszajelzése a műszerfalon is megjelenik (lásd: Park Assist parkolássegítő rendszer).
kameraikon az érintőképernyőn
A visszapillantó kamerák nézetének bármikor történő megjelenítéséhez nyissa meg az alkalmazásindítót, és érintse meg a Camera alkalmazást.

Ha tolatás közben a tolatókamera képe helyett egy fekete képernyő látható az érintőképernyőn, használja a visszapillantó tükröket, és győződjön meg arról, hogy a környezete biztonságos, mielőtt folytatná a tolatást. Ha a tolatókamera továbbra is működésképtelen, a mobilalkalmazás segítségével foglaljon időpontot egy szervizbe.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Soha ne bízza magát a kamerákra annak megállapításához, hogy a gépjármű mögött nincsenek tárgyak és/vagy gyalogosok. Lehetséges, hogy a kamerák nem észlelnek olyan tárgyakat vagy akadályokat, amelyek potenciális károsodást vagy sérülést okozhatnak. Ezen kívül számos tényező, pl. szennyezett vagy eltakart objektív is csökkentheti a kamerák teljesítményét. Amennyiben tehát a kamerákra hagyatkozik annak megítélésekor, hogy a Model S akadályhoz közelít-e, az a járműben vagy a tárgyakban keletkező anyagi károkhoz, illetve súlyos sérüléshez vezethet. Mindig vizsgálja át saját szemével is a területet. Tolatáskor tekintsen hátra a válla felett, és használja az összes tükröt. A kamerákat csak tájékoztató jelleggel használja. Az nem alkalmas a saját közvetlen szemrevételezést felváltani, és nem helyettesíti a figyelmes vezetést.

A tiszta kép biztosítása érdekében a kamera objektívjét tisztán és akadályoktól mentesen kell tartani. Lásd: Tisztítás.