Ablaktörlők és szélvédőmosók

Ablaktörlők

A szélvédő letörléséhez fordítsa az irányjelző kar végét magától elfelé. Öt fokozatba lehet forgatni:

  • Első: Kikapcsolva.
  • Második: Auto alacsony esőérzékenységgel.*
  • Harmadik: Auto magas esőérzékenységgel.*
  • Negyedik: Folyamatos, lassú.
  • Ötödik: Folyamatos, gyors.
Irányjelző kar az óramutató járásával ellentétes irányba mutató nyíllal

Egyetlen törléshez nyomja meg és engedje el a kar végét.

Ha az ablaktörlők Auto lehetőségre vannak állítva, és a Model S nem észlel folyadékot a szélvédőn, az ablaktörlők nem lépnek működésbe.

*Az Auto beállítás engedélyezéséhez érintse meg a Kezelőelemek > Jármű > Automata ablaktörlők (béta) elemet. Amikor Auto módba állítja az ablaktörlőket, a Model S észleli, hogy esik-e. Az ablaktörlők törlési gyakorisága attól függ, hogy mennyi eső észlelhető a szélvédőn. Amikor az ablaktörlők magas esőérzékenységre vannak állítva, az ablaktörlők bekapcsolnak, ha a Model S lágy szitálást észlel.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az automata kormányzás funkcióhoz az ablaktörlőket Auto fokozatba kell állítani. Ez a beállítás automatikus, a felhasználó azt módosítani nem tudja.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az Auto beállítás jelenleg még BETA fázisban van. Ha bizonytalan a BETA fázisú Auto beállítás használatával kapcsolatban, a Tesla azt javasolja, hogy manuálisan állítsa az ablaktörlő sebességét a helyzetnek megfelelőre.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az ablaktörlők működtetésekor a fényszórók automatikusan bekapcsolnak nagyjából egy percig (ha még nem égnek).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Hangutasításokkal a szélvédő ablaktörlőinek sebességét és intervallumát is beállíthatja (lásd: Hangutasítások).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Ügyeljen rá, hogy az ablaktörlők ki legyenek kapcsolva, mielőtt a Model S járművet tisztítaná, hogy elkerülhesse az ablaktörlők károsodásának kockázatát.

Az ablaktörlőlapátok hosszabb élettartama érdekében távolítsa el a jeget a szélvédőről, mielőtt bekapcsolná az ablaktörlőket. A jég éles szélei károsíthatják az ablaktörlőlapátok gumiját.

Rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg az ablaktörlőlapátok peremét. A sérült lapátot azonnal cserélje ki. Az ablaktörlőlapátok ellenőrzésével és cseréjével kapcsolatban lásd: Ablaktörlő lapátok, fúvókák és folyadék.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Zord éghajlati viszonyok között ügyeljen rá, hogy az ablaktörlőlapátok ne fagyjanak vagy tapadjanak a szélvédőhöz.

Ablaktörlők jégmentesítése

Ahhoz, hogy a jég és hó eltávolításához könnyen hozzáférhetővé tegye az ablaktörlőlapátokat, kapcsolja Model S járművét parkolás fokozatba, kapcsolja ki az ablaktörlőket, majd az érintőképernyővel állítsa azokat szerviz helyzetbe. Érintse meg a Kezelőelemek > Szerviz > Ablaktörlő szervizmódja elemet. Hideg kültéri parkolás esetén ajánlott a Model S járművet szerviz helyzetbe állított ablaktörlőkkel hagyni. Ebben a helyzetben azok közelebb állnak a jégtelenítő szellőzőjéhez, így a klímaberendezés levegőjét a szélvédő felé irányítva hamarabb kiolvaszthatja azokat.

Ha a Model S az opcionális hideg idő csomaggal van felszerelve, az érintőképernyő klímavezérlés elemének megérintésével is jégmentesítheti az ablaktörlőket (lásd: A klímavezérlés működtetése). Az ablaktörlők jégmentesítése 15 perc elteltével automatikusan kikapcsol.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az ablaktörlők automatikusan visszatérnek a normális állásba, amint a Model S járművet kiveszi a Park helyzetből.

Szélvédőmosók

Nyomja meg az irányjelző karjának végén lévő gombot, hogy szélvédőmosó folyadékot permetezzen a szélvédőre. A gombot kétféleképpen működtetheti. Félig lenyomva egyetlen törlést indít el, szélvédőmosó folyadék permetezése nélkül. Teljesen lenyomva a törlést és a szélvédőmosást is elindítja. A szélvédő mosásakor az ablaktörlők bekapcsolnak. A gomb felengedése után a szélvédők két további törlő mozdulatot végeznek, majd néhány másodperc elteltével még egyet.

Irányjelző kar a kar végére mutató nyíllal

Rendszeresen töltse fel a szélvédőmosó folyadékot (lásd: Ablaktörlő lapátok, fúvókák és folyadék).

Szélvédőmosó fúvókák jégmentesítése

Ha a Model S az opcionális hideg idő csomaggal van felszerelve, a szélvédőmosó fúvókák jégmentesítővel vannak felszerelve, amelyek fagyközeli időben, vagy az ablaktörlők jégmentesítőjének bekapcsolásakor lépnek működésbe (lásd: A klímavezérlés működtetése). A szélvédőmosó jégmentesítője kikapcsol, amikor az ablaktörlők jégmentesítői kikapcsolnak (15 perc elteltével), feltéve, hogy a hőmérséklet elég meleg a fagyás megelőzésére.