Ablaktörlők és szélvédőmosók

Ablaktörlők

A szélvédő letörléséhez fordítsa az irányjelző kar végét magától elfelé. Öt fokozatba lehet forgatni:

  • Első: Kikapcsolva.
  • Második: Auto alacsony esőérzékenységgel.*
  • Harmadik: Auto magas esőérzékenységgel.*
  • Negyedik: Folyamatos, lassú.
  • Ötödik: Folyamatos, gyors.
Irányjelző kar az óramutató járásával ellentétes irányba mutató nyíllal

Egyetlen törléshez nyomja meg és engedje el a kar végét.

Ha az ablaktörlők Auto lehetőségre vannak állítva, és a Model S nem észlel folyadékot a szélvédőn, az ablaktörlők nem lépnek működésbe.

*Az Auto beállítás engedélyezéséhez érintse meg a Kezelőelemek > Jármű > Automata ablaktörlők (béta) elemet. Amikor Auto módba állítja az ablaktörlőket, a Model S észleli, hogy esik-e. Az ablaktörlők törlési gyakorisága attól függ, hogy mennyi eső észlelhető a szélvédőn. Amikor az ablaktörlők magas esőérzékenységre vannak állítva, az ablaktörlők bekapcsolnak, ha a Model S lágy szitálást észlel.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Amikor bekapcsolja az Automata kormányzást, az ablaktörlők beállítása Auto. Bár az Automata kormányzás használata közben is módosíthatja az ablaktörlő beállítását az Auto-ról, az ablaktörlők az Automata kormányzás legközelebbi bekapcsolásakor ismét Auto-ra váltanak.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az Auto beállítás jelenleg még BETA fázisban van. Ha bizonytalan a BETA fázisú Auto beállítás használatával kapcsolatban, a Tesla azt javasolja, hogy manuálisan állítsa az ablaktörlő sebességét a helyzetnek megfelelőre.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az ablaktörlők működtetésekor a fényszórók automatikusan bekapcsolnak nagyjából egy percig (ha még nem égnek).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Hangutasításokkal a szélvédő ablaktörlőinek sebességét és intervallumát is beállíthatja (lásd: Hangutasítások).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Ügyeljen rá, hogy az ablaktörlők ki legyenek kapcsolva, mielőtt a Model S járművet tisztítaná, hogy elkerülhesse az ablaktörlők károsodásának kockázatát.

Az ablaktörlőlapátok hosszabb élettartama érdekében távolítsa el a jeget a szélvédőről, mielőtt bekapcsolná az ablaktörlőket. A jég éles szélei károsíthatják az ablaktörlőlapátok gumiját.

Rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg az ablaktörlőlapátok peremét. A sérült lapátot azonnal cserélje ki. Az ablaktörlőlapátok ellenőrzésével és cseréjével kapcsolatban lásd: Ablaktörlő lapátok, fúvókák és folyadék.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Zord éghajlati viszonyok között ügyeljen rá, hogy az ablaktörlőlapátok ne fagyjanak vagy tapadjanak a szélvédőhöz.

Ablaktörlők jégmentesítése

Ahhoz, hogy a jég és hó eltávolításához könnyen hozzáférhetővé tegye az ablaktörlőlapátokat, kapcsolja Model S járművét parkolás fokozatba, kapcsolja ki az ablaktörlőket, majd az érintőképernyővel állítsa azokat szerviz helyzetbe. Érintse meg a Kezelőelemek > Szerviz > Ablaktörlő szervizmódja elemet. Hideg kültéri parkolás esetén ajánlott a Model S járművet szerviz helyzetbe állított ablaktörlőkkel hagyni. Ebben a helyzetben azok közelebb állnak a jégtelenítő szellőzőjéhez, így a klímaberendezés levegőjét a szélvédő felé irányítva hamarabb kiolvaszthatja azokat.

Ha a Model S az opcionális hideg idő csomaggal van felszerelve, az érintőképernyő klímavezérlés elemének megérintésével is jégmentesítheti az ablaktörlőket (lásd: A klímavezérlés működtetése). Az ablaktörlők jégmentesítése 15 perc elteltével automatikusan kikapcsol.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az ablaktörlők automatikusan visszatérnek a normális állásba, amint a Model S járművet kiveszi a Park helyzetből.

Szélvédőmosók

Nyomja meg az irányjelző karjának végén lévő gombot, hogy szélvédőmosó folyadékot permetezzen a szélvédőre. A gombot kétféleképpen működtetheti. Félig lenyomva egyetlen törlést indít el, szélvédőmosó folyadék permetezése nélkül. Teljesen lenyomva a törlést és a szélvédőmosást is elindítja. A szélvédő mosásakor az ablaktörlők bekapcsolnak. A gomb felengedése után a szélvédők két további törlő mozdulatot végeznek, majd néhány másodperc elteltével még egyet.

Irányjelző kar a kar végére mutató nyíllal

s

Rendszeresen töltse fel a szélvédőmosó folyadékot (lásd: Ablaktörlő lapátok, fúvókák és folyadék).

Szélvédőmosó fúvókák jégmentesítése

Ha a Model S az opcionális hideg idő csomaggal van felszerelve, a szélvédőmosó fúvókák jégmentesítővel vannak felszerelve, amelyek fagyközeli időben, vagy az ablaktörlők jégmentesítőjének bekapcsolásakor lépnek működésbe (lásd: A klímavezérlés működtetése). A szélvédőmosó jégmentesítője kikapcsol, amikor az ablaktörlők jégmentesítői kikapcsolnak (15 perc elteltével), feltéve, hogy a hőmérséklet elég meleg a fagyás megelőzésére.