Aktív motorháztető

Az aktív motorháztető működése

Ha a felszereltség része A(z) Model S(a piaci régiótól és a gyártás idejétől függően) gyalogosvédelmi rendszerrel felszerelt aktív motorháztetővel, amit úgy alakítottak ki, hogy csökkentse a fejsérülés veszélyét a gyalogossal vagy biciklissel történő frontális ütközés során. A gépjármű elején található érzékelőket arra tervezték, hogy észlelje a gyalogossal történő ütközést, amikor a Model S nagyjából 19 és 52 km/h közötti sebességgel mozog, és körülbelül 80 mm-rel automatikusan megemelje a motorháztető hátsó részét. Ez megnöveli a távolságot a motorháztető és az alatta lévő részegységek között, csökkentve a sérülések valószínűségét.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A gyalogosvédelmi rendszer érzékelőkön és algoritmusokon alapul, amelyeket úgy terveztek meg és kalibráltak, hogy meg tudják határozni, mikor kell üzembe helyezni az aktív motorháztetőt. Következésképpen nem minden gyalogossal történő ütközésnél lép működésbe. Ugyanezen elv alapján az aktív motorháztető akkor is aktiválódhat, ha a Model S állattal, másik gépjárművel vagy egyéb tárggyal ütközik.
Gyalogos próbababával ütköző gépjármű, a felemelkedő csomagtértetőt jelző nyilakkal.

Ha működésbe lép az aktív motorháztető, a műszerfalon riasztás jelenik meg és hangjelzés hallható. Azonnal vigye el a Model S gépjárművet a legközelebbi Tesla szervizközpontba vagy a Tesla által jóváhagyott autóműhelybe. Az aktív motorháztetőhöz csatlakoztatott érzékelők és működtetőelemek minden alkalommal szervizre szorulnak, miután az aktív motorháztető működésbe lépett.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Ha az aktív motorháztető működésbe lép, a megemelt motorháztető részben akadályozhatja a vezető látását, ami növeli az ütközés kockázatát. Amennyiben ez biztonságosan megtehető, a Model S gépjárművel hajtson a legközelebbi Tesla szervizközponthoz vagy a Tesla által jóváhagyott autóműhelyhez. Ha a vezetés nem lenne biztonságos (mert a megemelkedett motorháztető miatt nem lát rendesen, a motorháztető zárszerkezete károsodott stb.), el kell szállítani a gépjárművet.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Amennyiben a műszerfalon megjelenő riasztás azt jelzi, hogy az aktív motorháztető működésbe lépett, pedig ez nem történt meg, haladéktalanul hajtson Model S gépjárművével a legközelebbi Tesla szervizközpontba.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha az első lökhárító megsérül, lépjen kapcsolatba a Tesla által jóváhagyott helyi autóműhellyel, hogy sérülés szempontjából ellenőrizzék az érzékelőket.