Ütemezett töltés és ütemezett indulás

Az Ütemezett indulás és az Ütemezett töltés közötti váltáshoz érintse meg a Kezelőelemek > Töltés > Váltás Ütemezett töltésre/Ütemezett indulásra lehetőséget, amikor a Model S parkolási üzemmódban van.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az ütemezett töltés/időzített indulás beállítás a klímavezérlés képernyőjén és a Tesla mobilalkalmazásban is elérhető.

Az Ütemezett töltés beállítást tekintse a „Mikor akarom, hogy elkezdődjön a töltés?” kérdésre adott válasznak, az Ütemezett indulás csúcsidőn kívüli töltéssel beállítást pedig a „Mikorra akarom, hogy a töltés befejeződjön?” kérdésre adott válasznak.

Az Ütemezett töltés együtt használható az Ütemezett indulás előkondicionálással, de nem használható az Ütemezett indulás csúcsidőn kívüli töltéssel.

Az ütemezett töltés/ütemezett indulás beállításai automatikusan elmentésre kerülnek az egyes helyszínekre vonatkozóan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha a Model S úgy csatlakozik, hogy a csúcsidőn kívüli töltés és az ütemezett töltés is ki van kapcsolva, a jármű azonnal feltöltődik.

Ütemezett töltés használata

Az Ütemezett töltés funkció segítségével beállítható egy napi időpont, amikor szeretné, hogy a Model S töltése elinduljon.

Ha az Ütemezett töltés ki van választva, engedélyezze a funkciót, majd állítsa be, hogy, mikor szeretné elindítani a napi töltést.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az Ütemezett töltés azonnal kezdetét veszi, ha a Model S a beütemezett indítási időt követően max. 6 órán át be van dugva. Ha azonban a Model S járművet az ütemezett töltési idő után hat órán belül csatlakoztatják, a töltés csak a következő napon kezdődik meg az ütemezett időpontban.

Ütemezett indulás használata

Az Ütemezett indulás funkció segítségével beállítható egy napi időpont, amikor azt szeretné, hogy a Model S készen álljon a vezetésre. Model S automatikusan kiszámítja, mikor kell megkezdeni a temperálást és/vagy a töltést. Ez biztosítja a teljes töltést és/vagy az utastér kellemes hőmérsékletének és az akkumulátor előkészítését az indulás időpontjára.

Amikor megjelenik a Ütemezett indulás , érintse meg a Ütemezés lehetőséget egy napi időpont beállításához, amikor szeretné, hogy a Model S vezetésre készen álljon. Adjon meg egy időpontot, majd érintse meg a Beállítások lehetőséget a következő indulási funkciók egyikének vagy mindegyikének engedélyezéséhez. Ha a csatlakoztatáskor engedélyezve van a csúcsidőn kívüli töltés, a jármű rövid időre áramot vesz le (esetleg kattogást hallhat), hogy kiszámítsa a szükséges töltésindítási időt.

Miután megadta a kívánt beállításokat, érintse meg a Beállítás gombot. Az érintőképernyőn megjelenik a tervezett indulási idő.

 • ATemperálás a fokozott teljesítmény érdekében felmelegíti az akkumulátort, és a megadott időpontra biztosítja az utastér kellemes hőmérsékletét.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Ha a Model S nincs csatlakoztatva, az előkondicionálás csak akkor működik, ha az akkumulátor töltöttségi szintje 20% fölött van.
 • A csúcsidőn kívüli töltés késlelteti a töltést, és automatikusan elindítja a töltést, hogy a tervezett indulási idő előtt befejezze a töltést, miközben biztosítja, hogy az akkumulátor a csúcsidőn kívüli órákban töltődjön, így csökkentve az energiaköltségeket. A csúcsidőn kívüli időszakra vonatkozó áramdíj időtartama befejezési időpontjának testreszabása érdekében érintse meg a Csúcsidőn kívüli időszak módosítása lehetőséget.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A Csúcsidőn kívüli töltés kiválasztásával csökkenthetők az energiaköltségek még az olyan piaci régiókban is, ahol nincsenek bevezetve csúcsidőn kívüli időszakra vonatkozó áramdíjak. Ha például a töltés a csatlakoztatáskor elkezdődik, hamarabb befejeződhet. Ez az akkumulátornak a környezeti hőmérsékletre történő lehűlését okozza, és az indulási időpontra történő visszamelegítéshez energiát igényel. Az energiafogyasztás csökkentése érdekében tehát még akkor is javasolt a csúcsidőn kívüli órákat az indulási időponttal megegyezőre állítani, ha a csúcsidőn kívül áramdíjak nem vehetők igénybe.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Ha nincs elég idő a töltési határérték eléréséhez, a töltés azonnal megkezdődik, hogy a lehető legtöbbet töltsön.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Ha a töltés megkezdődött, és nincs elég idő a töltés befejezéséhez a csúcsidőn kívüli órákban, a töltés a töltési határérték eléréséig folytatódik.

A Temperálás és a Csúcsidőn kívüli töltés funkciókat csak hétköznapokra is korlátozhatja.