Szoftverfrissítések

Új szoftver betöltése

A Tesla vezeték nélkül frissíti a gépjármű szoftverét, folyamatosan új funkciókkal ellátva azt. A Tesla azt javasolja, hogy a lehető leghamarabb telepítse a szoftverfrissítéseket a járművére. A szoftverfrissítések leggyorsabb és legmegbízhatóbb letöltése érdekében amikor csak lehetséges, hagyja bekapcsolva a Wi-Fi-t. A frissítés megkezdéséhez járművének a legtöbb esetben Wi-Fi-hálózatra kell csatlakoznia (lásd: Wi-Fi).

Nem kerül sor szoftverfrissítésekre, amíg az alábbi funkciók aktívak:

  • Smart Preconditioning,
  • Hőmérséklet tartása, Kutya üzemmód vagy Gépjárműben tartózkodás üzemmód
  • Őrszem üzemmód
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla szükség esetén mobilhálózaton keresztül is küldhet szoftverfrissítést.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
A szoftver frissítése közben ne kísérelje meg a jármű használatát. Szoftverfrissítéskor a jármű egyes funkciói, az ajtók és ablakok nyitása és csukása, beleértve bizonyos biztonsági funkciókat is, korlátozottan működhetnek, vagy azokat a rendszer le is tilthatja, ami a jármű károsodásához vezethet.

Elérhető szoftverfrissítés esetén egy sárga óra ikon látható a tetején. A szoftverfrissítések három módszerrel telepíthetők:

  • Érintse meg a sárga óra ikont az ütemezési képernyő megnyitásához, ahol választani lehet a frissítés telepítési időpontjának beállítása (Beállítás erre az időpontra) vagy az azonnali telepítés (Azonnali telepítés) között. Az ütemezés beállítását követően a sárga óra ikon fehér órára vált mindaddig, amíg a frissítés meg nem kezdődik. Amíg a frissítés még nem kezdődött meg, bármikor megérintheti ezt az óra ikont annak átütemezéséhez.
  • Érintse meg a Kezelőelemek > Szoftver menüelemet annak meghatározásához, hogy a járműhöz rendelkezésre áll-e frissítés. Ha rendelkezésre áll, érintse meg a Szoftver frissítés érhető el lehetőséget, hogy a korábban említett módon megjelenjen az ütemezési képernyő.
  • Indítsa el a frissítést a Tesla mobilalkalmazással.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Egyes szoftverfrissítések akár három óráig is eltarthatnak. Model S típust parkolás (P) fokozatba kell helyezni amíg tart a szoftverfrissítés. A szoftverfrissítések leggyorsabb és legmegbízhatóbb letöltése érdekében amikor csak lehetséges, hagyja bekapcsolva a Wi-Fi-t (lásd: Wi-Fi).

A szoftverfrissítésnek két fázisa van:

  • Letöltési fázis: Ebben a fázisban az új frissítést vezeték nélküli módban küldi a rendszer a jármű számára. Ha a szoftverfrissítés elérhető, de nem tölthető le, mert a jármű nem rendelkezik Wi-Fi-csatlakozással, az érintőképernyő felső részén megjelenik egy sárga letöltési ikon. A letöltés automatikusan megtörténik, amint a jármű Wi-Fi-kapcsolattal rendelkezik. Ha a letöltés folyamatban van a letöltés ikon zöldre vált. Ön vezetheti a járművet a szoftverfrissítés közben, a letöltés megszakadhat, ha a jármű elveszíti a Wi-Fi-kapcsolatot. Ha a szoftverfrissítés teljesen le van töltve és telepítésre készen áll, egy sárga ikon jelenik meg az érintőképernyő felső részén.
  • Telepítési fázis: A telepítési fázis során, kérjük, ne vezesse a járművet. Ha csatlakoztatva van, járműve megszakítja a töltést a telepítés ideje alatt. A telepítési fázis megkezdéséhez érintse meg az érintőképernyő felső részén található sárga óra ikont. Érintse meg a Telepítés most elemet a telepítés megkezdéséhez, vagy érintse meg a Beállítás erre az időpontra opciót, hogy beállíthassa a telepítés kívánt időpontját. Ha egy későbbi időpontra időzíti a telepítést, a sárga óra ikon a telepítés megkezdésééig fehérre változik. Amíg a frissítés telepítése még nem kezdődött meg, bármikor megérintheti ezt az óra ikont annak átütemezéséhez.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A szoftverfrissítések telepítése nem történik meg, amíg a Hőmérséklet tartása, a Kutya üzemmód vagy a Gépjárműben tartózkodás üzemmód be van kapcsolva (lásd: Hőmérséklet tartása, Dog és járműben tartózkodás).

Szoftverfrissítési beállítások

A Tesla az egyes szoftverkiadásokra jellemző számos tényező alapján határozza meg, hogy miként, mikor és hová küld járműveknek szóló frissítéseket. Beállítható, hogy milyen sebességgel és gyakorisággal érkezzenek szoftverfrissítések. A beállítás módosításához érintse meg a Kezelőelemek > Szoftver > Szoftverfrissítés beállításai menüelemet, és válassza ki valamelyik lehetőséget:

  • Standard: A régiójának és jármű-konfigurációjának megfelelő ütemben érkeznek a szoftverfrissítések. Egy szoftverfrissítés elérhetővé válásakor azok már egy ideje más ügyféljárműveken is futnak.
  • Advanced: A régiójának és jármű-konfigurációjának megfelelő legújabb szoftverfrissítések akkor érkeznek, amint elérhetővé válnak. Felhívjuk a figyelmét, hogy bár a frissítéseket azonnal megkapja, amint elérhetővé válnak, lehetséges, hogy nem lesz azon Tesla-tulajdonosok csoportjában, akik a frissítést elsőként megkapják. Az Advanced lehetőség választásával a gépjármű nem kerül be a Tesla korai hozzáférési programjába.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla nem frissít szoftvert azok kérésére, akik hozzá kívánnak jutni a legújabb funkciókhoz és fejlesztésekhez. Az Advanced lehetőség kiválasztása, és az egyenletes Wi-Fi-kapcsolat (lásd: Wi-Fi) a legjobb módja a legújabb szoftverfrissítések fogadásának.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A szoftverfrissítés képernyő mindaddig látható marad, amíg a frissítés telepítése meg nem történik. A szoftverfrissítéseket telepítse a lehető leghamarabb, amint megjelennek. A gépjárműre adott garancia nem terjed ki olyan kárra, amely a szoftverfrissítés elmaradásából ered. A frissítések telepítésének elmulasztása vagy elutasítása a jármű egyes funkcióinak elérhetetlenné válását, illetve a digitális médiaeszközök inkompatibilitását okozhatja.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla a Szerviz keretében végzett szokásos diagnosztikai, javítási és karbantartási folyamat részeként frissítheti vagy újratelepítheti a jármű szoftverét.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Korábbi szoftververzióra nem lehet visszatérni.

Ha az érintőképernyőn megjelenő üzenet arról tájékoztat, hogy a szoftverfrissítést nem lehetett sikeresen végrehajtani, forduljon a Tesla vállalathoz.

Töltés

Ha a szoftverfrissítés indításakor a Model S éppen töltődik, a töltést leáll. A szoftverfrissítés befejezését követően a töltés automatikusan folytatódik. Ha az ütemezett időpontban éppen vezeti Model S gépkocsiját, a frissítést visszavonja a rendszer, és újra ütemeznie kell azt.

Kibocsátási megjegyzések megtekintése

Ha a szoftverfrissítés megtörtént, olvassa el az érintőképernyőn megjelenő kibocsátási megjegyzéseket, amikből tájékoztatást kap a változásokról vagy új funkciókról. A gépjármű aktuális verziójának szoftverére vonatkozó kibocsátási megjegyzések bármikori megjelenítéséhez érintse meg a Kezelőelemek > Szoftver > Kibocs. megj. menüpontot.

A Tesla határozottan javasolja az összes kibocsátási megjegyzés elolvasását. Ezek a Model S típusra vonatkozó fontos biztonsági tudnivalókat, illetve használati utasításokat tartalmazhatnak.