Tükrök

A külső visszapillantó tükrök beállítása

Nyomja meg a beállítani kívánt (bal vagy jobb) tükörhöz tartozó gombot. A gomb visszajelzője világítani kezd, ami után a tárcsát a megfelelő irányban megnyomva a tükör a kívánt helyzetbe állítható. Ismételje meg az eljárást a másik külső tükörrel. Ha megjelenik az értesítés, az érintőképernyőn a Mentés gombot megnyomva a tükrök beállítását a rendszer a vezetői profilba menti.

A vezetőoldali ajtó fogantyúján található gombok kinagyított része, a tükör állítására szolgáló, kör alakú gombra mutató nyilakkal, és a tükör kiválasztására szolgáló három gomb együttese

Az automatikus lebillentés funkció tolatás közben lebillenti a tükröket. Az automatikus lebillentés be- vagy kikapcsolásához érintse meg a Kezelőelemek > Jármű > Tükör automatikus lebillentése elemet. A lebillentés pozíciójának hangolásához állítson a tükrökön a Model S váltóját hátramenetbe kapcsolva. Amikor elkapcsol Hátramenet fokozatból, a tükrök visszabillennek a normál (fenti) helyzetükbe. Ezután bármikor hátramenetbe kapcsol, a tükrök automatikusan beállnak a kiválasztott lebillentett helyzetbe.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A gyártási dátumtól és a vásárlásnál választott extráktól függően egyes Model S járművek nem rendelkeznek Tükrök automatikus billentése funkcióval.

A vezetőoldali külső tükör este magától elsötétül olyan mértékben, amilyen mértékben a mögöttes jármű fényszórója visszatükröződik benne (kivéve Hátramenet módban). Emellett mindkét külső tükör fűtéssel is rendelkezik, ami a hátsó ablakfűtéssel együtt kapcsol be és ki.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A gyártási dátumtól és a vásárlásnál választott extráktól függően egyes Model S járművek nincsenek felszerelve este automatikusan sötétedő külső tükörrel vagy tükörfűtéssel. Emellett a tükrök beállítását sem feltétlenül tárolja vezetői profilba a rendszer.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Annak biztosítására, hogy a tükrök megfelelően működjenek hideg időben, olvassa el az itt található információkat: Bevált gyakorlatok hideg időben.

Tükrök be-/kihajtása

A külső tükrök manuális be- és kihajtásához (például keskeny garázsba, szűk helyre stb. történő parkoláskor) nyomja meg a középső gombot. A tükrök ki- és behajthatók a Kezelőelemek > Be/Kihajtás elem megérintésével is.

A vezetőoldali ajtó fogantyúján található gombok kinagyított része, a behajtható külső tükrök középső, felső gombjára mutató nyíllal

Manuális mozgatás esetén a tükrök behajtva maradnak, amíg a haladási sebesség el nem éri az 50 km/h sebességet (vagy amíg Ön manuálisan ki nem hajtja őket).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
50 km/h sebesség fölött a tükröket a rendszer nem engedi behajtani.

A Model S elhagyása és lezárása utáni automatikus tükörbehajtáshoz érintse meg a Kezelőelemek > Jármű > Tükrök automatikus be-/kihajtása elemet. A tükrök a Model S kinyitásakor mindig maguktól kihajtódnak.

Beállítható az is, hogy a tükrök automatikusan behajtódjanak egy meghatározott helyszínre való megérkezéskor. Ez megkíméli Önt attól, hogy egy gyakran látogatott helyre érkezéskor minden alkalommal manuálisan kelljen mozgatni a tükröket. Ennek beállításához haladjon lassan (3 mph/5 km/h alatti sebességgel) Model S járművel, vagy álljon meg azon a helyen, amit meg szeretne jegyeztetni a járművel. Majd érintse meg a Kezelőelemek > A tükröket ezen a helyen mindig hajtsa be/ki elemet. Amikor legközelebb a mentett helyhez ér, a tükrök 7,5 méterre (25 láb) a helytől be-, illetve kihajtódnak. A mentett helyen történő tükörmozgás leállításához menjen a járművel a mentett helyre, majd érintse meg az X jelet A tükröket ezen a helyen mindig hajtsa be/ki elem mellett.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Amikor elhagyja a mentett helyet, a tükrök kihajthatók, amikor a haladási sebesség eléri a 5 km/h sebességet vagy amikor megérinti a Kezelőelemek > Tükrök kihajtása elemet.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A tükrök automatikusan behajtódnak a mentett helyre való visszatéréskor, és ha lassabban halad mint 50 km/óra.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A tükrök automatikus be- és kihajtását bármikor felülbírálhatja (például, ha a Model S nem kap áramot) úgy, hogy a tüköregységet a kihajtáshoz magától elfelé tolja, a behajtáshoz pedig maga felé húzza.

A tükrök automatikus be-/kihajtása a HomeLink funkcióhoz is kapcsolható (lásd Intelligens garázs). Ennek bekapcsolásához navigáljon a HomeLink > A tükrök automatikus be-/kihajtása a közelben (HomeLink > Tükrök automatikus be-/kihajtása a közelben) lehetőséghez.

Belső visszapillantó tükör

Állítsa be manuálisan a belső visszapillantó tükröt. Vezetés vagy Üres módban a visszapillantó tükör gyenge látási viszonyok esetén a napszaktól függően (például este) automatikusan elsötétül.