Média

Áttekintés

A Media Player alkalmazás a az érintőképernyőn jelenik meg, és különböző típusú médiák lejátszására szolgál. A Media Player alkalmazást felfelé húzva kibonthatja (böngészéshez), lefelé húzva pedig összecsukhatja, hogy csak a Miniplayer jelenjen meg. A kényelmes Miniplayer, amely a legkevesebb helyet veszi el az érintőképernyőből, csak azt jeleníti meg, ami épp hallható, és mindössze az ezzel kapcsolatos alapfunkciókat nyújtva.

A Media Player alkalmazás megjeleníti az alkalmazásindítóból vagy a Media Player kibontásakor megjelenő legördülő listából kiválasztott alkalmazáshoz (vagy forráshoz) kapcsolódó tartalmakat és beállításokat:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A médiaalkalmazások a piaci régiótól és a gépjármű konfigurációjától függnek. Előfordulhat, hogy egyes leírt alkalmazások nem érhetők el az Ön piaci régiójában, vagy másokkal helyettesíthetők.
Rádió: Válasszon az elérhető rádióállomások listájából, vagy érintse meg a numerikus billentyűzetet a rádió adott frekvenciára hangolásához. A „következő” és az „előző” nyíllal léphet az adott frekvenciáról a következőre (vagy előzőre).
Bluetooth: Bluetooth használatával csatlakoztatott telefon vagy USB-eszközön tárolt hang lejátszása (lásd: Média lejátszása külső eszközről).
Streamelés: Játssza le az Ön piaci régiójában elérhető streaming szolgáltatóhangtartalmait, ha része a felszereltségnek.
Spotify: A Spotify-on elérhető hang lejátszása.
Apple Music: Az Apple Musicon elérhető hanganyag lejátszása.
Mikrofon ikon
Caraoke (ha része a felszereltségnek): Énekeljen különböző dalokra (lásd: Karaoke).
TuneIn: A TuneIn-ben elérhető hang lejátszása.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Bármilyen média alkalmazást/forrást megjeleníthet vagy elrejthet. Lásd: Médiabeállítások.

Internetes rádió vagy zenei streaming szolgáltatás hallgatásakor a Media Player képernyő felületén attól függnek a választható lehetőségek, hogy éppen mit hallgat: A „következő” (vagy „előző”) nyilat megérintve az következő (egyes esetekben az előző) elérhető állomásra, epizódra vagy zeneszámra válthat. A következő/előző a kormánykerékbal oldali görgető gombjával is kiválasztható.

A streaming szolgáltatások csak akkor érhetők el, ha van elérhető adatkapcsolat (például Wi-Fi vagy Prémium csatlakoztathatóság). Néhány médiaszolgáltatáshoz használható az alapértelmezett Tesla-fiók. Más szolgáltatások esetén az első használatkor lehet megadni a bejelentkezési adatokat.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ahelyett, hogy egy másik médiaalkalmazást indítana el, a forrást a Media Player képernyőn belül a legördülő listából kiválasztva is módosíthatja.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Hangutasítások segítségével a médiabeállításokat, például a hangerő-szabályozást, bizonyos dalok lejátszását vagy a médiaforrás váltását is vezérelheti (lásd: Hangutasítások).

Hangerő-szabályozás

A hangerő növeléséhez vagy csökkentéséhez görgesse felfele vagy lefele a kormánykerék bal oldalán található görgetőgombot. A görgetőgombbal beállíthatja a média, a hangparancsok és a telefonhívások hangerejét.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Model S a menetsebesség és a ventilátor beállítása alapján automatikusan beállítja a hangerőt.

A hangerő az érintőképernyő alsó sarkában a hangszóró ikonhoz tartozó nyilakat megérintve is szabályozható.

A hang némításához nyomja meg a bal görgetőgombot. A némítás megszüntetéséhez nyomja meg újra.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A bal görgetőgombot telefonhívás közben megnyomva a hang és az Ön mikrofonja is némításra kerül.

Médiabeállítások

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az elérhető beállítások a piaci régiótól függően változnak. Előfordulhat, hogy egy beállítás nem minden hangforrásra érvényes.
Médiabeállítások ikonja
A hangforrás képernyő megjelenítésekor nyomja meg a keresősávban található beállítások ikont az hangbeállítások eléréséhez.

A következő beállításokat módosíthatja:

  • Hang: Húzza a csúszkákat a mélyközépsugárzó és az öt frekvenciasáv (mély, mély/közép, közép, közép/magas és magas) bármelyikének beállításához. Ha prémium hangminőséggel van felszerelve, a hangmerítő csúszka tetszés szerinti elhúzásával beállíthatja a hangmerítés szintjét, hogy a zenei élmény még élvezetesebbé váljon.
  • Egyensúly: Húzza el a középső kört a Model S belterében oda, ahová fókuszálni kívánja a hangot.
  • Beállítások: Állítsa be az opcionális funkciók preferenciáit. Például be- vagy kikapcsolhatja a DJ-kommentár, a Szókimondó tartalom és a Mobilhozzáférés engedélyezése funkciókat.
  • Források: Az összes elérhető médiaforrást megjelenítheti, és kiválaszthatja, hogy meg kívánja-e jeleníteni vagy el szeretné-e rejteni az egyes forrásokat. Valószínűleg elrejti azokat a médiaforrásokat, amelyeket soha nem használ. Miután elrejti, a médiaforrás nem jelenik meg a Media Player legördülő listájában és az alkalmazás tálcáján sem, amikor megérinti az alkalmazásindítót. Az elrejtett médiaforrást bármikor újra megjelenítheti erre a beállítási képernyőre visszatérve.

Hangtartalom keresése

Keresési ikon
A Médialejátszó nagyító ikonját megérintve rákereshet adott dalra, albumra, előadóra, podcastra vagy állomásra. Hangutasításokkal kéz használata nélkül is kereshet (lásd: Hangutasítások).

Karaoke

A különféle streaming szolgáltatások mellett járműve karaoke funkcióval is fel lehet szerelve. A karaoke eléréséhez navigáljon a Médialejátszó menüpontra, és válassza ki a legördülő menüt, hogy a médiaforrást karaoke-ra változtassa. Vagy adja hozzá a Caraoke-t alkalmazásként az alkalmazásindítóban. Számos dal közül válogathat; válassza ki azt, amelyiket énekelni szeretné. A dal fő vokálját a mikrofon ikont megérintve kapcsolhatja be vagy ki. A mikrofont kikapcsolva csak a hangszerek és a háttérvokál lesznek hallhatók. A dalszöveg ikont (a mikrofon ikon mellett) megérintve a dalszöveg megjelenítése kapcsolható be és ki.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A karaoke funkció elérhetősége jármű konfigurációjától és a piaci régiótól függ.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Vezetés közben soha ne olvasson karaoke dalszöveget. Folyamatosan figyeljen az útra és a forgalomra. Menet közben a karaoke dalszöveg csak az utas számára jelenik meg.

Legutóbbiak és Kedvencek

A legtöbb forrástartalom esetén az egyszerű hozzáférés érdekében felül megjelenik a legutóbbi és kedvenc tartalmak.

Kedvencek ikonja, nincs kijelölve
Az éppen hallható állomás, podcast vagy hangfájl kedvencek közé való felvételéhez érintse meg a Kedvencek ikont a Media Player felületén.
Kedvencek ikonja, ki van jelölve
Ha valamit el szeretne távolítani a kedvencek közül, érintse meg a kiemelten látható Kedvencek ikont. A Médialejátszót megnövelve az adott forrástartalomhoz tartozó összes kedvenc láthatóvá válik, ekkor egyszerre több kedvencet is eltávolíthat. Érintse meg hosszan az eltávolítani kívánt elemet. Az összes kedvencen megjelenik egy X jel. Érintse meg az eltávolítani kívánt elemhez tartozó X jelet, így azok kikerülnek a kedvencek közül.
Legúj. ikon
A legutóbb játszott tartalmak listája folyamatosan frissül, így abból nem kell eltávolítania semmit.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A legutóbbiak listája nem tartalmazza a legutóbb hallgatott FM rádióállomásokat (ha vannak).

Média lejátszása külső eszközről

Lejátszhat hangfájlokat Bluetooth-kapcsolattal csatlakozó eszközről (például telefonról) és USB-re csatlakozó pendrive-ról is. Bluetooth- (lásd: Bluetooth) vagy USB-eszköz csatlakoztatásakor a Media Player az eszközt médiaforrásként használja.

USB-pendrive

Illesszen egy flash meghajtót az egyik elülső USB-aljzatba (lásd: USB-portok). Érintse meg a Médialejátszó > USBelemet, majd a mappa nevét, amelynek a tartalmát le szeretné játszani. Amikor megjelent az USB-pendrive mappájának a tartalma, a lista bármely elemét megérintve lejátszhatja azt. A zeneszámok között a Media Player „előző” és „következő” nyila segítségével is tallózhat. A következő/előző dal a kormánykerékbal oldali görgető gombjával is görgethető.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Model S USB-kapcsolaton keresztül csak flash meghajtót képes felismerni. Ha más típusú eszközökről (például iPod készülékről) szeretne médiatartalmakat lejátszani, csatlakoztassa a készüléket Bluetooth-kapcsolaton keresztül (lásd: Bluetooth -csatlakoztatású eszközök).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A médialejátszó csak az exFAT formázású flash meghajtókat támogatja (az NTFS formátumot a rendszer jelenleg nem támogatja).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Használja a középkonzol elején található USB-portot. A konzol hátulján található USB-csatlakozók csak töltésre szolgálnak.

Bluetooth -csatlakoztatású eszközök

Ha rendelkezik Bluetooth-képes eszközzel, például telefonnal, amit Model S rendszeréhez párosított és kapcsolt (lásd Bluetooth), a rajta tárolt hangfájlokat lejátszhatja. Válassza ki a médialejátszón a Telefon forrást, érintse meg a Bluetooth-kapcsolódású eszköz nevét, majd a CSATLAKOZTATÁSlehetőséget.

Bluetooth-eszköze megkezdi a rajta aktív hangfájl lejátszását. Ha éppen nem játszik semmit, válassza ki rajta a hallgatni kívánt hangfájlt. Ha elkezdődött a kiválasztott fájl lejátszása, a Media Player „előző” vagy „következő” nyilával (vagy a kormánykerék-on található bal oldali görgetőgombbal) léphet a további zeneszámokra.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ahhoz, hogy Bluetooth-on csatlakoztatott eszközről tartalmat lehessen lejátszani, aktívnak kell lennie rajta a tartalomnak (lásd Bluetooth).