Alkatrészek és tartozékok

Alkatrészek, tartozékok és módosítások

Kizárólag eredeti Tesla-alkatrészeket és -tartozékokat használjon. A Tesla szigorúan teszteli alkatrészeit, hogy biztosítsa az alkalmasságukat, biztonságosságukat és megbízhatóságukat. Ezeket az alkatrészeket a Tesla vállalattól vásárolja meg, ahol szakszerűen be is szerelik őket, és szakemberektől kaphat tanácsot Model S járműve módosításával kapcsolatban. A tartozékok a Tesla üzleteiben vagy online vásárolhatók meg a következő webhelyen: www.tesla.com.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Előfordulhat, hogy egyes tartozékok nem érhetők el az Ön piaci régiójában.

A Tesla nem tudja bevizsgálni a más forgalmazó által gyártott alkatrészeket, ezért semmilyen felelősséget nem vállal, ha nem a Tesla által gyártott alkatrészeket használ Model S járművével.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
A nem jóváhagyott alkatrészek és tartozékok beszerelése, vagy nem jóváhagyott módosítások végrehajtása befolyásolhatja Model S járműve teljesítményét és az utasok biztonságát. A nem jóváhagyott alkatrészek használatából és beszereléséből, illetve a nem jóváhagyott módosítások végrehajtásából eredő károkra nem terjed ki a jótállás.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
A Tesla nem vállal felelősséget nem jóváhagyott tartozékok használatából vagy beszereléséből, illetve nem jóváhagyott módosítások végrehajtásából eredő halálesetekért, személyes sérülésekért vagy károkért.

Karosszériajavítás

Ha Model S járművével balesetet szenved, forduljon a Tesla vállalathoz vagy a Tesla által jóváhagyott szervizhez, hogy biztosan eredeti Tesla-alkatrészekkel javítsák meg az autót. A Tesla kiválasztott és jóváhagyott olyan autójavító műhelyeket, amelyek megfelelnek a szakképzettség, felszereltség, minőség és ügyfél-elégedettség terén támasztott szigorú követelményeknek.

Néhány javítóműhely és biztosítótársaság azt javasolhatja, hogy anyagi megtakarítás céljából használjon nem eredeti felszerelést vagy bontott alkatrészeket. Azonban ezek az alkatrészek nem felelnek meg a Tesla minőségre, illeszkedésre és korrózióállóságra vonatkozó magas szintű követelményeinek. Emellett a nem eredeti felszerelésekre és a bontott alkatrészekre (valamint a használatukból eredő bármilyen kárra és meghibásodásra) nem terjed ki a jótállás.

Az RFID transzponderek használata

A Model S szélvédőjén fémbevonat található, amely megzavarhatja a számos útdíjbeszedési rendszer által használt RFID transzponderekből érkező jeleket. A legtöbb Model S járműben, a gyártási időtől függően, található egy olyan terület a szélvédőn, ahol nincs ilyen fémbevonat, ezért ide felhelyezhető a transzponder. Ez a terület, amely a visszapillantó tükör jobb oldalán található, a legmegfelelőbb hely a transzponder felszereléséhez. Ha járművében nincs ilyen üresen hagyott terület, szerelje a transzpondert a hátsó ablakra.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az időjárásálló transzpondert az első rendszámtáblára.
A transzponder elhelyezéséhez javasolt hely – a visszapillantó tükörtől jobbra található szélvédőrész kiemelve.