Vezetői profilok

A vezetőülés, a kormánykerék helyzet vagy a külső tükrök első beállításakor az érintőképernyőn figyelmeztetés jelenik meg, hogy hozzon létre egy vezetői profilt, és mentse el ezeket a beállításokat. A profilja a Model Stestre szabása során végrehajtott különféle beállításokat is elmenti.

félkör, felette egy kisebb körrel
Egy új vezetői profil létrehozásához érintse meg az érintőképernyő felső részén található vezetői profil ikont Ezután érintse meg a Vezetői profil beállítások > Új vezető hozzáadásaelemet, írja be a vezető nevét, majd érintse meg a Profil létrehozásalehetőséget. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat .

Ha el szeretné menteni (vagy használni szeretne egy meglévőt) az Egyszerű beszállás funkció beállításait, jelölje be az Egyszerű beszállás használata jelölőnégyzetet, mert így a vezetőülés és a kormánykerék automatikus beállításával megkönnyíti a Model S járműbe történő be- és kiszállást.

Ha elment vagy kiválaszt egy vezetői profilt, majd módosítja a kormánykerék, a vezetőülés vagy a külső tükrök helyzetét, az érintőképernyőn egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy kívánja-e menteni az új beállításokat ( Mentés ) vagy vissza szeretne-e térni a korábban mentett beállításokhoz ( Visszaállítás ) (az egyéb beállítások automatikusan elmentésre kerülnek). Ha az új beállítást nem szeretné elmenteni és nem szeretné a régi beállítást sem visszaállítani, csak hagyja figyelmen kívül a figyelmeztetést.

Egy vezetői profil törléséhez érintse meg a vezetői profil ikonját az érintőképernyő tetején , majd érintse meg a Vezetői profilbeállítások elemet, és válassza ki az eltávolítandó profilt. Ha kiválasztotta, Törölje a vezetői profilt.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Valet mód egy beépített vezetői profil, amely korlátozza a sebességet és korlátozza a hozzáférést bizonyos Model S funkciókhoz (lásd Valet mód).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A gyártás dátumától és a vásárláskor kiválasztott felszereltségtől függően bizonyos Model S járművek nem rendelkezek vezetői profil funkcióval. Bizonyos esetekben vezetői profilokkal rendelkező járművekben egyes funkciók nem kerülnek automatikusan mentésre és nem kerülnek beállításra a vezetői profil alapján (például a visszapillantó tükrök helyzetei).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Egy vezetői profilban mentett beállítások automatikus beállításának folyamatát a Vezetői profil legördülő menü Leállítás elemének megérintésével állíthatja le. Az automatikus beállítás akkor is leáll, ha manuálisan módosítja az ülés, a tükör, vagy a kormánykerékhelyzetét.

Választás a gépjárművezetői profilok között

félkör, felette egy kisebb körrel
Ha a Model S járművet egy vezetői profil alapján szeretné beállítani, érintse meg az érintőképernyő tetején található vezetői profil ikont. Ezután válassza ki a vezetőt, és a rendszer a kiválasztott vezetői profilhoz mentett beállítások alapján beállítja Model S járművét.

Mentett beállítások

A vezetői profil azokat a beállításokat automatikusan menti, amelyeket a Model S személyre szabása során kiválasztott. A mentés után zöld pipa jelenik meg a vezetőprofil ikonja mellett az érintőképernyőn. Példák az automatikusan mentett illesztőprogram-profilbeállításokra:
 • Navigáció, hőmérséklet, fények és kijelző beállítások.
 • Önvezetés és vezetési beállítások.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A vezetőprofilokhoz társított beállítások a gépjármű gyártási dátumától és a telepített szoftver verziójától függően változnak.

Egy távirányító és egy vezetői profil összekapcsolása

Egy vezetői profilt hozzárendelhet egy adott távirányítóhoz, amely lehetővé teszi, hogy a Model S automatikusan kiválassza a megfelelő vezetői profilt, ha a rendszer a gépjárműhöz közeledve és a vezetőoldali ajtót kinyitva érzékeli az összekapcsolt kulcsot. Ha egy vezetői profilt hozzá szeretne rendelni egy távirányítóhoz, a távirányítóval együtt szálljon be a Model S járműbe, és érintse meg az érintőképernyő tetején található vezetői profil ikont. Válassza ki a távirányítóhoz hozzárendelni kívánt vezetői profilt, majd érintse meg a Hozzárendelés a távirányítóhozelemet.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Model S járműve egyszerre csak egy távirányítót tud érzékelni. A vezetői profil ahhoz a távirányítóhoz lesz hozzárendelve, amelyet éppen érzékel. Ennélfogva, ha több vezetői profilt szeretne több távirányítóhoz rendelni, ügyeljen arra, hogy a hozzárendelési folyamat alatt csak a vezetői profillal összekapcsolni kívánt távirányító legyen a gépjármű érzékelési zónájában. Minden más távirányítót vigyen az érzékelési zónán kívülre (legalább egy méterre a Model Sjárműtől).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Model S járműve három csatlakoztatott távirányítót támogat. Azonban egy távirányítóhoz csak egy vezetői profil rendelhető.

Ha meg szeretné szüntetni egy vezetői profil és egy távirányító összekapcsolását, érintse meg az érintőképernyő felső részén található vezetői profil ikont. Válassza ki a vezetői profilt, majd érintse meg az X elemet a Hozzárendelve a távirányítóhozmellett.

Egyszerű beszállás

Megadhatja az Egyszerű beszállás funkció beállításait, amely úgy állítja be a kormánykerék és a vezetőülés helyzetét, hogy megkönnyítse a Model S gépjárműbe történő be- és kiszállást. Minden vezető külön Egyszerű beszállás beállításokat rendelhet vezetői profiljához. Ha egy vezetői profilhoz Egyszerű beszállás van rendelve, a kormánykerék járműből könnyebb kiszállás (és a beszállás) érdekében a rendszer automatikusan beállítja a Model S és a vezetőülés helyzetét, ha a fokozatválasztó Parkolás fokozatban van és a vezetőoldali biztonsági övet kikapcsolták. A gépjárműbe történő beszálláskor a fékpedál megnyomása esetén a rendszer automatikusan visszaállítja a legutoljára használt vezetői profil beállításait (vagy a kulcs beállításait, ha az össze van kapcsolva egy vezetői profillal).

Ha egy vezetői profilnál használni szeretné az Egyszerű beszállás funkciót, mindenképpen jelölje be az Egyszerű beszállás használata jelölőnégyzetet.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Soha ne használja az Egyszerű beszállás funkciót a vezetőülés teljes hátratolásához, ha a vezetőülés mögötti ülésre biztonsági gyermekülés van felszerelve. Mivel kevesebb a hely, az ülés megnyomhatja a gyermek lábát, sérülést okozhat vagy kimozdíthatja az ülést.

Valet mód

Ha a Model S Valet módban van, a következő korlátozások lépnek életbe:

 • A sebesség 113 km/h-bankorlátozva van.
 • A gyorsulás és a nyomaték mértéke korlátozva van.
 • Az első csomagtartó és a kesztyűtartó lezárásra kerül.
 • A navigációs rendszerben az Otthon és Munkahely helyszínek nem elérhetők.
 • A hangutasításokat letiltja a rendszer.
 • A robotpilóta kényelmi funkciói letiltásra kerülnek.
 • Az Allow Mobile Access beállítás nem módosítható.
 • A HomeLink (ha országában elérhető a szolgáltatás) funkció nem érhető el.
 • A vezetői profilok nem lesznek elérhetők.
 • Néhány alkalmazás, például a Toybox vagy a Theater, nem érhetõ el.
 • A Wi-Fi és Bluetooth funkciók letiltásra kerülnek. Ha a Model S Valet módban van, új Bluetooth-os eszközt nem telepíthet, valamint az aktuálisan párosított eszközöket nem tekintheti meg és nem törölheti azokat. Ha azonban egy párosított Bluetooth-eszköz vagy ismert Wi-Fi-hálózat hatótávolságon belül van, a Model S csatlakozik hozzá.

Valet mód bekapcsolása

Állítsa a Model S fokozatválasztóját Parkolás fokozatba, érintse meg az érintőképernyő tetején található vezetői profil ikont, majd érintse meg a Valet mód lehetőséget.

A Valet mód első elindításakor az érintőképernyő arra kéri Önt, hogy hozzon létre egy 4 jegyű PIN-kódot, amellyel a későbbiekben kikapcsolhatja a Valet módot.

Ha a Valet mód aktív, a műszerfalon a Valet szó jelenik meg, és a vezetői profil az érintőképernyőn a Valet mód paraméterre változik.

A Valet módot a mobilalkalmazás segítségével is elindíthatja, illetve leállíthatja (ha a Model S fokozatválasztója Parkolás fokozatban van). A mobilalkalmazás használata esetén nem kell PIN-kódot megadnia, mivel az alkalmazás használatához Tesla fiókjába amúgy is be kellett jelentkeznie.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha a Vezetéshez szükséges PIN engedélyezve van (lásd: Vezetéshez szükséges PIN), a Valet PIN-kód megadása előtt a vezetési PIN-kódot is meg kell adnia. Valet módban a Model S a vezetési PIN-kód megadás nélkül is vezethető.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Vezetéshez szükséges PIN funkció aktív Valet mód esetén nem elérhető.

Ha elfelejtette a Valet mód PIN-kódját, Model S járművében ülve Tesla fiókja belépési adatait megadva visszaállíthatja azt (ez ki is kapcsolja a Valet módot). A PIN-kódot a mobilalkalmazással is visszaállíthatja.

Valet mód kikapcsolása

Állítsa a Model S fokozatváltóját Parkolás fokozatba, érintse meg a Valet mód vezetői profil ikonját az érintőképernyő tetején, és adja meg a négyszámjegyű PIN-kódot.

A Valet mód kikapcsolásakor a rendszer visszaállítja a legutoljára használt vezetői profil beállításait, a légkondicionáló rendszer beállításait, valamint minden funkció újra elérhetővé válik.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A mobilalkalmazás használatával a Valet mód kikapcsolásához nem kell megadnia a PIN-kódot.