Őrszem üzemmód

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az adott piaci térségtől, járműkonfigurációtól, megvásárolt opcióktól és szoftververziótól függően előfordulhat, hogy járműve nem rendelkezik Őrszem üzemmóddal, vagy a funkciók nem a leírtak szerint működnek. Az Ön kizárólagos felelőssége, hogy a kamerák használatára vonatkozó helyi szabályokkal és tulajdonjogi korlátozásokkal tisztában legyen, és azokat betartsa.

Engedélyezett állapotban a kamerák és érzékelők (ha vannak) bekapcsolva maradnak, és lezárt Model S járművében parkolás (P) fokozatban készen állnak a gyanús tevékenységek rögzítésére. Gondoljon úgy az Őrszem üzemmódra, mint egy intelligens járműbiztonsági rendszerre, amely figyelmezteti Önt, ha a közelben lehetséges fenyegetést észlel.

Ha fenyegetést észlel, vagy a jármű érzékelői sok rángatózó mozgást észlelnek, például vontatáskor vagy rázkódáskor, az Őrszem üzemmód bekapcsolja a fényszórókat, megszólal a riasztó, és az érintőképernyőn megjelenik egy üzenet, amely jelzi, hogy a kamerák rögzíthetnek, hogy tájékoztassák a járművön kívül tartózkodó személyeket. A mobilalkalmazás értesíti Önt a riasztásról, és az eseményről készült felvételeket az USB-meghajtóra menti (ha telepítve van).

Az Őrszem üzemmód alapértelmezetten ki van kapcsolva. Az Őrszem üzemmódot hangutasítással vagy a Tesla mobilalkalmazásán keresztül egyszerűen be- és kikapcsolhatja. Az Őrszem üzemmód hangutasítással történő engedélyezéséhez mondja ki, hogy „Keep Tesla safe”, „Keep my car safe”, „Sentry on”, illetve „Enable Sentry” (lásd: Hangutasítások).

Az Őrszem üzemmód az akkumulátor legalább 20%-os töltöttségét igényli. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 20% alá csökken, az Őrszem üzemmód kikapcsol, a mobilalkalmazás pedig üzenetet küld. Aktív Őrszem üzemmód esetén megnőhet az energiafogyasztás.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha az Őrszem üzemmód engedélyezve van, a Biztonsági riasztás beállítások (Kezelőelemek > Biztonság > Biztonsági riasztás) nem elérhetők.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Ne hagyatkozzon az Őrszem üzemmódra, hogy az minden lehetséges fenyegetéssel szemben megvédje a Model S típust. Az Őrszem mód számos tényezőt használ annak meghatározására, hogy aktiválja-e a biztonsági riasztást. Előfordulhat, hogy a rendszer nem észlel minden ütközést, és a riasztás nem minden helyzetben aktiválódik. Bár bizonyos veszélyek elhárítására képes lehet, egyetlen biztonsági rendszer sem képes megvédeni az összes támadás ellen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az Őrszem üzemmód csak akkor küld értesítést a mobilalkalmazásra, ha a riasztó működésbe lép, vagy ha a jármű hirtelen rángatózó mozgásokat érzékel.

Az Őrszem üzemmód használata (USB-meghajtóval)

 1. Az Őrszem üzemmódhoz a jármű USB-nyílásába megfelelően formázott USB-meghajtót kell csatlakoztatni. A körülbelül 2020-tól gyártott járműveknél a kesztyűtartóban előre formázott USB flash meghajtó található. Az USB-meghajtón kétféle módon végezhető formázás:
  • Helyezze be az USB meghajtót az USB-portba, majd keresse meg a Kezelőelemek > Biztonság > USB formázása elemet. A jármű automatikusan megformázza az USB meghajtót Önnek.
  • Az USB-meghajtó formázása számítógépen. További információért lásd: USB-meghajtó követelmények videók rögzítéséhez.
 2. Helyezze be az USB-meghajtót lehetőleg a jármű kesztyűtartóban lévő USB-nyílásába (ha a felszereltség része).
 3. A járművet Parkolás üzemmódba kapcsolva kapcsolja be a fedélzeti kamerát a Kezelőelemek > Biztonság > Fedélzeti kamera menüben (az Őrszem üzemmódhoz a fedélzeti kamerának engedélyezve kell lennie).
 4. Érintse meg a Kezelőelemek > Biztonság > Őrszem üzemmód > Be lehetőséget. Ha bekapcsolta, az Őrszem üzemmód ikonja az állapotsávon piros színűre változik.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A hátsó kamera felvételei csak a hozzávetőleg 2018. február után gyártott járműveken érhetők el.

  Ha engedélyezve van, az Őrszem üzemmód üresjáratban van, készen áll a riasztásra és a biztonsági esemény felvételének elmentésére annak megtörténtekor. A klip hossza testre szabható (érintse meg a Biztonság > Őrszem üzemmód > Őrszem üzemmód klip hossza). A felvételek megtekintésével kapcsolatos információkat lásd itt: Videófelvételek megtekintése.

 5. Ha be/ki szeretné kézzel kapcsolni az Őrszem üzemmódot a következő elindulásig, érintse meg az Őrszem üzemmód ikonját. Az Őrszem üzemmódot kikapcsolva az ikonja már nem piros.
  Kör egy körön belül
  Ha egy vezetési ciklusnál hosszabb időre kapcsolná ki az Őrszem üzemmódot, kapcsolja Ki a Kezelőelemek > Biztonság > Őrszem üzemmód opciót.

Az Őrszem üzemmód használata (USB-meghajtó nélkül)

Ha az Őrszem üzemmód be van kapcsolva, és biztonsági eseményt észlel, de nincs USB-meghajtó csatlakoztatva az USB-portba, a jármű riasztja Önt a mobilalkalmazáson keresztül, kamerafelvételek nélkül.

Az Őrszem mód beállításai

 • Meghatározott helyek kizárása

  A Kezelőelemek > Biztonság > Őrszem üzemmód lehetőségnél megadhatja, hogy bizonyos helyeken ne legyen bekapcsolva az Őrszem üzemmód (további információért lásd: Otthoni, munkahelyi és kedvenc úti célok):

  • Otthont kivéve: Az Őrszem üzemmód nem kapcsol be automatikusan azon a helyen, ami a Kedvencek listájában az otthonaként szerepel.
  • Munkahelyet kivéve: Az Őrszem üzemmód nem kapcsol be automatikusan azon a helyen, ami a Kedvencek listájában a munkahelyeként szerepel.
  • Kedvenceket kivéve: Az Őrszem üzemmód nem kapcsol be automatikusan a Kedvencek listán szereplő egyik helyen sem.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Megjegyzés
   Otthonként, Munkahelyként vagy Kedvencként jelölt hely felismeréséhez a Model S járművet a mentett helytől kb. 500 méter távolságon belül kell leparkolni.

  Otthonának vagy munkahelyi címének beállításához érintse meg a Navigáció > Otthon mentése/Munkahely mentése elemeket. Egy Kedvenc beállításához érintse meg a csillagot, amikor megtekint egy címet a térképen. Az Őrszem üzemmód érintőképernyő vagy mobilalkalmazás segítségével történő manuális be- vagy kikapcsolásával a rendszer a következő vezetéséig felülírja az Ön Otthon, Munkahely vagy Kedvenc helyekre vonatkozó kizárási beállításait.

 • Az Őrszem üzemmód kliphosszúságának beállítása

  Ha az Őrszem üzemmód a biztonsági események kamerafelvételeit megfelelően formázott USB-meghajtóval rögzítheti, a felvétel hosszát az érintőképernyőn testre szabhatja (érintse meg a Kezelőelemek > Biztonság > Őrszem üzemmód > Őrszem üzemmód kliphosszúság elemet).

 • A kameraalapú észlelés beállítása

  Ha a Kameraalapú észlelés engedélyezve van, az Őrszem üzemmód a jármű érzékelőin felül a külső kamerákat is használja a leparkolt állapotban bekövetkező biztonsági események észlelésére.. Ha le van tiltva, a jármű a klipeket csak akkor menti az USB-meghajtóra, ha fizikai fenyegetés észlelhető. A módosításához érintse meg a Kezelőelemek > Biztonság > Őrszem üzemmód > Kameraalapú észlelés elemet.

Az Őrszem üzemmódban készült felvételek megtekintésével kapcsolatos további információkért lásd: Videófelvételek megtekintése.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Amikor a belső tárhely eléri a teljes kapacitást, az új felvételek felülírják a régebbi felvételeket.