Asistență la parcare

Model S este proiectată să detecteze prezența obiectelor. Când conduceți cu o viteză redusă (de exemplu, atunci când parcați), vehiculul vă alertează dacă un obiect este detectat în imediata proximitate a vehiculului Model S. Vehiculul vă alertează atunci când sunt detectate obiecte în fața vehiculului Model S atunci când sunteți în treapta Mers și în spatele vehiculului Model S atunci când sunteți în treapta Mers înapoi.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil să nu primiți o alertă dacă vehiculul Model S rulează liber în direcția opusă (de exemplu, Parcare asistată nu va afișa o alertă dacă vehiculul Model S rulează înapoi pe o rampă când este în treapta Condus).
partea din față și din spate a vehiculului cu senzorii evidențiați.
vedere de sus a vehiculului cu senzori.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depindeți niciodată de Asistența la parcare pentru a vă informa dacă o zonă de care vă apropiați este lipsită de obiecte și/sau persoane. Mai mulți factori externi pot să reducă performanța Asistenței la parcare, cauzând lipsa citirilor sau citiri false (consultați Limitări și avertizări false). Prin urmare, dacă depindeți de Asistența la parcare pentru a determina dacă vehiculul Model S se apropie de un obstacol, acest lucru poate avea drept rezultat deteriorarea vehiculului și/sau a obiectelor și poate să provoace vătămări corporale grave. Inspectați întotdeauna zona cu ochii. Când vă deplasați în marșarier, uitați-vă peste umăr și utilizați toate oglinzile. Asistența la parcare nu detectează copii, pietoni, bicicliști, animale sau obiecte care sunt în mișcare, ies în relief, sunt situate prea departe deasupra camerelor sau sub aceștia (dacă există în dotare) sau sunt prea aproape sau departe de de camere. Asistența la parcare este doar cu titlu orientativ și nu este destinată să înlocuiască verificările vizuale directe pe care le efectuați. Aceasta nu înlocuiește un comportament prudent în timpul condusului.

Feedbackul vizual și sonor

Când treceți în treapta Reverse, vizualizarea pentru Parcare asistată este afișată în partea stângă a computerului de bord, afișând obiectele aflate în imediata proximitate a părții din față și din spate a vehiculului Model S. Această vizualizare este închisă când treceți în treapta Mers, cu excepția cazului în care un obiect este detectat aproape de partea din față a vehiculului Model S, caz în care vizualizarea pentru Asistență la parcare este închisă automat atunci când începeți să conduceți mai rapid decât viteza la care funcționează Asistență la parcare. La mersul în marșarier, pe ecranul tactil este afișat și feedback vizual (consultați Cameră/camere orientată(e) în spate) Puteți să închideți manual vizualizarea pentru asistența la parcare de pe ecranul tactil atingând X

Când conduceți cu o viteză mică și cu aplicația pentru cameră afișată pe ecranul tactil, puteți să comutați la vizualizarea pentru Asistență la parcare atingând butonul situat în colțul din stânga sus al ecranului aplicației pentru cameră. Aceasta este utilă dacă aveți nevoie de asistență la parcarea paralelă.

Dacă sunt activate semnalele sonore (consultați Controlul feedbackului audio), este emis un sunet perceptibil pe măsură ce vă apropiați de un obiect. Puteți să dezactivați temporar semnalele sonore atingând pictograma difuzorului din colțul de jos al vizualizării pentru asistența la parcare.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă Asistența la parcare nu poate să ofere feedback, pe ecranul tactil al este afișat un mesaj de alertă.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Mențineți camerele curați/curate, fără murdărie, reziduuri, zăpadă și gheață. Evitați utilizarea unui aparat de spălat electric de înaltă presiune pe și nu curățați un cu un obiect ascuțit sau abraziv care poate să zgârie sau să deterioreze suprafața sa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu instalați accesorii sau folii autocolante pe în apropierea acestora sau a camerelor.

Controlul feedbackului audio

Puteți să utilizați Asistența la parcare cu sau fără feedback sonor. Pentru a activa sau dezactiva semnalele sonore, atingeți Comenzi > Siguranță > Semnale sonore pentru Asistența la parcare .

Pentru a dezactiva sunetele temporar, atingeți pictograma difuzorului din colțul ecranului Asistență la parcare. Sunetele sunt dezactivate până când comutați sau conduceți mai rapid decât viteza la care funcționează Asistență la parcare.

Limitări și avertizări false

Este posibil ca Asistență la parcare să nu funcționeze corect în aceste situații:

 • Unul sau mai mulți senzori (dacă există în dotare) sau camere sunt deteriorați/deteriorate, murdari(e) sau obstrucționați/obstrucționate (de exemplu cu noroi, gheață sau zăpadă ori de masca unui vehicul, vopseaua în exces sau produsele adezive precum folii, autocolante, straturi de acoperire din cauciuc etc.).
 • Obiectul este amplasat la o distanță aproximativă mai mică de 20 cm (cum ar fi o bordură sau o barieră joasă).
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Obiectele mai scurte care sunt detectate (cum ar fi bordurile sau barierele joase) se pot muta într-un unghi mort. Model S nu vă poate trimite o alertă cu privire la un obiect când acesta este într-un unghi mort.
 • Condițiile meteo (precipitații abundente, zăpadă sau ceață)
 • Obiectul este subțire (cum ar fi un indicator rutier).
 • A fost depășită raza de acoperire a Asistenței la parcare.
 • Obiectul absoarbe sunetul sau este moale (cum ar fi zăpada afânată).
 • Obiectul se află în pantă (cum ar fi un rambleu în pantă).
 • Model S a fost parcat sau a fost condus la temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute.
 • Obiectul este situat prea aproape de bara de protecție.
 • O bară de protecție este aliniată necorespunzător sau este deteriorată.
 • Un obiect care este montat pe vehiculul Model S interferează cu și/sau obstrucționează Asistența la parcare (cum ar fi un suport pentru biciclete sau un autocolant de pe bara de protecție).
 • Model S rulează liber în direcția opusă selectată (de exemplu, Parcare asistată nu afișează o alertă dacă vehiculul Model S rulează înapoi pe o rampă când este în treapta Condus).

Alte ajutoare pentru parcare

În plus față de Asistența la parcare, când vehiculul este cuplat în treapta Reverse, camera pentru marșarier afișează o vizualizare a zonei din spatele vehiculului Model S (consultați Cameră/camere orientată(e) în spate).