Comutare

Modul de schimbare a treptelor de viteză

Când vehiculul Model S este în treapta Parcare, trebuie să apăsați pedala de frână pentru a schimba.

Mișcați maneta de transmisie în sus sau în jos pentru a comuta în diverse moduri de condus.

Manetă de schimbare a vitezelor cu săgeată, linie, linie de săgeată îndreptată în sus și care se repetă îndreptată în jos

Dacă încercați să comutați când este interzis de viteza curentă de deplasare, este emis un semnal sonor și modul de condus nu este schimbat.

Marșarier

Împingeți maneta de transmisie complet în sus și eliberați-o. Puteți să treceți în treapta Reverse doar atunci când vehiculul Model S este oprit sau se deplasează cu o viteză mai mică de 8 km/h.

Punct mort

Treapta Punct mort permite vehiculului Model S să ruleze liber când nu apăsați pedala de frână:

  • În modul Parcare, schimbați la Punct mort împingând maneta de transmisie scurt fie în sus, fie în jos, la prima poziție.
  • În modul Condus, schimbați la Punct mort împingând maneta de transmisie scurt în sus la prima poziție. Dacă sunt active Asistența pentru direcție sau Tempomatul în funcție de trafic (dacă există în dotare) ,trebuie să împingeți maneta de transmisie în sus la prima poziție și să o țineți acolo mai mult de 1 secundă. Când faceți acest lucru, Asistența pentru direcție sau Tempomatul în funcție de trafic se dezactivează.
  • În Marșarier, schimbați la Punct mort împingând maneta de transmisie scurt în jos, la prima poziție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Trebuie să apăsați pedala de frână pentru a părăsi treapta Neutral, dacă vă deplasați cu mai puțin de 8 km/h.

Dacă Model S este în treapta Parcare și folosiți ecranul tactil pentru a elibera frâna de parcare (Comenzi > Siguranță > Frâna de parcare), Model S trece în treapta Neutral (consultați Frâna de parcare).

Condus

Împingeți maneta de transmisie complet în jos și eliberați-o. Puteți să treceți în treapta Drive atunci când vehiculul Model S este oprit sau se deplasează cu o viteză mai mică de 8 km/h în treapta Reverse.

Parcare

Apăsați capătul manetei de transmisie cât timp este oprit vehiculul Model S.

Săgeată îndreptată spre butonul de la capătul manetei

Model S comută automat în treapta Park pentru a preveni plecarea de pe loc în timpul deplasării la viteze reduse. Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când conectați un cablu de încărcare, decuplați centura de siguranță sau deschideți portiera în treapta Drive sau Neutral. Asigurați-vă că este îndepărtat cablul de încărcare, vă puneți centura de siguranță și închideți portiera înainte de a scoate vehiculul din treapta Park.

Pentru a facilita luarea la bord a pasagerilor, puteți de asemenea să deblocați toate portierele și/sau să extindeți mânerele portierelor în orice moment, trecând vehiculul în treapta Parcare apoi apăsând a doua oară pe butonul Parcare.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Trebuie să apăsați pedala de frână pentru a părăsi treapta Parcare.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Condițiile de mai sus nu reflectă o listă cuprinzătoare de motive pentru care vehiculul Model S poate sau nu să treacă automat în treapta Parcare și, în anumite scenarii, este posibil ca vehiculul să treacă în treapta Parcare doar atunci când una dintre condițiile de mai sus este adevărată.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
În situații de urgență, dacă frânele nu funcționează corespunzător, apăsați și țineți apăsat butonul Parcare de pe maneta de transmisie pentru a opri Model S. Nu utilizați această metodă pentru a opri vehiculul decât dacă este absolut necesar.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Înainte de a ieși din vehicul, șoferului îi revine responsabilitatea de a se asigura întotdeauna că vehiculul este în poziția Parcare. Nu vă bazați niciodată pe faptul că vehiculul Model S trece automat în treapta Parcare pentru dvs.; s-ar putea să nu funcționeze în toate situațiile (de exemplu, dacă funcția Creep sau o pantă determină vehiculul să se deplaseze cu o viteză mai mare de aproximativ 2 km/h).