Controlul tracțiunii

Cum funcționează

Sistemul de control al tracțiunii monitorizează în permanență viteza roților din față și din spate. Dacă Model S experimentează o pierdere a tracțiunii, sistemul minimizează rotirea roților controlând presiunea la nivelul frânelor și puterea motorului. În mod implicit, sistemul de control al tracțiunii este activat. În condiții normale, acesta trebuie să rămână activat pentru a oferi siguranță maximă.

Pictogramă portocalie cu vederea din spate a vehiculului cu urme de pneuri ondulate
Acest indicator galben clipește intermitent pe ecranul tactil de fiecare dacă când controlul tracțiunii controlează în mod activ presiunea la nivelul frânelor și puterea motorului pentru a minimiza rotirea roților. Dacă indicatorul rămâne aprins, este detectată o eroare la nivelul sistemului de control al tracțiunii. Contactați Service-ul Tesla.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Controlul tracțiunii nu poate preveni coliziunile provocate de condusul periculos sau virajele prea bruște la viteze mari.

Permiterea derapării roților

Pentru a permite roților să se rotească la viteză limitată, puteți activa Demaraj cu patinare. Demaraj cu patinare poate fi activată numai când Model S se deplasează cu 48 km/h sau la o viteză mai mică. Demaraj cu patinare se dezactivează automat atunci când viteza depășește 80 km/h.

În condiții normale, demarajul cu patinare nu trebuie activat. Activați-o numai în situațiile în care vă doriți în mod deliberat să se rotească roțile, cum ar fi:

  • Pornirea de pe o suprafață necompactă, precum pietriș sau zăpadă.
  • Condusul într-un strat adânc de zăpadă, nisip sau noroi.
  • Ieșirea dintr-o groapă sau dintr-un șanț adânc.

Pentru a permite patinarea roților, atingeți Comenzi > Pedale și direcție > Demaraj cu patinare.

Pictogramă portocalie cu vederea din spate a vehiculului cu urme de pneuri ondulate și cuvântul OFF
Pe ecranul tactil este afișat un mesaj de alertă când este activată Demaraj cu patinare.

Deși Demaraj cu patinare este dezactivată automat data viitoare când porniți Model S, se recomandă insistent să o dezactivați imediat după ce au trecut împrejurările care v-au determinat să o activați.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Demaraj cu patinare nu poate fi activat când utilizați în mod activ controlul vitezei de croazieră.