Instrucțiuni de încărcare

Deschiderea portului de încărcare

Portul de încărcare este amplasat în partea stângă a vehiculului Model S, în spatele unei portiere care face parte din ansamblul stopurilor. Parcați vehiculul Model S pentru a vă asigura că ajunge cu ușurință cablul de încărcare la portul de încărcare.

Cu Model S în treapta Parcare, apăsați și eliberați butonul de pe cablul de încărcare Tesla pentru a deschide ușa cu portul de încărcare.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În cazul în care cablul de încărcare este aproape de ușa portului de încărcare, puteți apăsa butonul de pe cablul de încărcare pentru a deschide ușa, chiar și atunci când vehiculul Model S este blocat sau o cheie recunoscută nu se află în raza de acoperire.
cablu de încărcare cu o săgeată îndreptată spre buton.

De asemenea, puteți deschide ușa portului de încărcare utilizând oricare dintre aceste metode:

 • Pe ecranul tactil, atingeți pictograma Port de încărcare (fulger).
 • Pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > încărcare > Deschideți portul de încărcare.
 • Atingeți ușii portului de încărcare când Model S este deblocat.
 • Pe cheia cu telecomandă, țineți apăsat butonul portbagajului din spate timp de 1-2 secunde.
 • Utilizați comenzi vocale pentru a deschide ușa portului de încărcare (consultați Comenzi vocale). De asemenea, puteți utiliza comenzi vocale pentru a închide ușa portului de încărcare și pentru a începe sau opri încărcarea.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Următoarea imagine este oferită numai în scopuri demonstrative. În funcție de regiunea pieței și de data producției, portul de încărcare poate fi ușor diferit.
vehicul cu portul de încărcare deschizându-se.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Portul de încărcare se aprinde în alb atunci când deschideți ușa portului de încărcare. Dacă nu introduceți un cablu de încărcare în portul de încărcare în decurs de câteva minute după deschiderea ușii portului de încărcare, ușa portului de încărcare se închide. Dacă se întâmplă acest lucru, utilizați ecranul tactil pentru a deschide din nou ușa portului de încărcare.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În condiții de vreme extrem de rece sau de gheață, este posibil ca opritorul portului de încărcare să înghețe în loc. În cazurile în care nu puteți scoate sau introduce cablul de încărcare sau în cazul în care vehiculul nu efectuează supraîncărcarea din cauză că broasca este înghețată în loc, utilizați aplicația mobilă Tesla pentru a pregăti vehiculul pe HI timp de aproximativ 30-45 minute (trebuie să utilizați aplicația mobilă pentru a pregăti vehiculul; dacă setați climatizarea pe poziția HI cu ajutorul ecranului tactil nu are efect). Aceasta poate ajuta la topirea gheții de pe opritorul portului de încărcare, astfel încât cablul de încărcare să poată fi scos sau introdus.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu încercați să deschideți cu forța ușa portului de încărcare.

Conectarea la alimentarea cu energie

Dacă doriți, utilizați ecranul tactil pentru a modifica limita de încărcare și curentul de încărcare (consultați Setările de încărcare).

Pentru a încărca la o stație publică de încărcare, conectați adaptorul corespunzător la portul de încărcare al vehiculului, apoi cuplați conectorul de încărcare al stației la adaptor. Sunt furnizate majoritatea adaptoarelor utilizate frecvent pentru regiunea pieței dvs. În funcție de echipamentul de încărcare pe care îl utilizați, ar putea fi nevoie să porniți și să opriți încărcarea cu ajutorul unui control de pe echipamentul de încărcare.

Dacă utilizați Conectorul mobil, introduceți-l în priza înainte de a-l introduce în vehiculul Model S.

Aliniați conectorul la portul de încărcare și introduceți complet. Când conectorul este introdus corespunzător, încărcarea începe automat după ce vehiculul Model S:

 • Acționează un zăvor care ține conectorul în loc;
 • Trece în modul Parcare (dacă se afla în orice alt mod);
 • Încălzește sau răcește bateria, dacă este necesar. Dacă bateria trebuie încălzită sau răcită, s-ar putea să observați o întârziere înainte de începerea încărcării.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De fiecare dată când Model S este conectat la alimentare, dar nu se încarcă în mod activ, acesta se alimentează cu energie de la echipamentul de încărcare în loc să utilizeze energia stocată în baterie. De exemplu, dacă stați în Model S și utilizați ecranul tactil în timp ce vehiculul este parcat și conectat la alimentare, acesta Model S se alimentează cu energie de la echipamentul de încărcare și nu de la baterie.

În unele cazuri atunci când Model S este conectat la alimentare, dar utilizează foarte puțină energie, câteodată se poate alimenta cu energie direct la baterie. Spre exemplu, dacă lăsați Model S conectat la alimentare timp de mai multe zile fără să îl utilizați, este posibil să se alimenteze gradual cu puțină energie direct de la baterie pentru a alimenta sistemele vehiculului.

Atunci când bateria se descarcă suficient, începe să încarce pentru a atinge limita din nou. În funcție de momentul în care verificați, este posibil ca bateria să nu se fi descărcat suficient încă pentru a iniția un ciclu de încărcare. Drept urmare, este posibil să fie puțin sub limita de încărcare chiar și după ce a fost conectat la alimentare pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru este normal, iar Model S va începe alimentarea din nou atunci când s-a descărcat suficient. Alternativ, pentru a începe un ciclu de încărcare manual, deconectați și apoi conectați Model S.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Capătul conector al cablului de încărcare poate deteriora vopseaua dacă o scăpați pe Model S.

Lumina portului de încărcare

După ce introduceți un cablu de încărcare în Model S, așteptați câteva secunde și confirmați că lumina portului de încărcare începe să se aprindă intermitent în verde și că vehiculul se încarcă. Dacă lumina este galbenă sau roșie, depanați problema înainte de a vă îndepărta, pentru a vă asigura că sesiunea de încărcare este reușită.

 • ALB (SAU ALBASTRU DESCHIS): Ușa portului de încărcare este deschisă. Model S este pregătit pentru încărcare și conectorul nu este introdus sau zăvorul portului de încărcare este deblocat și conectorul este pregătit să fie îndepărtat.
 • ALBASTRU: Încărcătorul este conectat, dar Model S nu se încarcă (cum ar fi atunci când este activată încărcarea programată).
 • ALBASTRU INTERMITENT: Model S comunică cu încărcătorul, dar încă nu a început încărcarea (cum ar fi atunci când vehiculul se pregătește să se încarce).
 • VERDE INTERMITENT: Încărcarea este în curs. Pe măsură ce vehiculul Model S se apropie de nivelul maxim de încărcare, încetinește frecvența luminii intermitente.
 • VERDE SOLID: Încărcarea este finalizată.
 • GALBEN SOLID: Conectorul nu este complet introdus. Realiniați conectorul cu portul de încărcare și introduceți complet.
 • GALBEN INTERMITENT: Model S se încarcă la curent redus (numai încărcare c.a.).
 • ROȘU: A fost detectată o eroare și încărcarea este oprită. Verificați dacă pe computerul de bord sau pe ecranul tactil apare un mesaj de alertă.

Starea de încărcare

Starea de încărcare este afișată pe computerul de bord atunci când ușa portului de încărcare este deschisă.

Captură de ecran cu starea de încărcare cu bule de dialog adăugate.
 1. Distanță de deplasare: Afișează distanța de deplasare totală estimată sau procentul de energie (în funcție de setarea afișajului) disponibil.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pentru a modifica modul în care sunt afișate unitățile, atingeți Comenzi > Afișaj > Afișaj energie.
 2. Stare de încărcare: Mesajele despre starea de încărcare (cum ar fi Supraîncărcare, Încărcare programată) sunt afișate aici (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
 3. Timp rămas: Timpul rămas estimat pentru încărcarea până la limita setată de dvs. (consultați Setările de încărcare).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Când încărcați până la 100%, este posibil ca vehiculul să continue să încarce la un curent scăzut atunci când se afișează că încărcarea este completă. Aceasta este o funcționare previzibilă. Deoarece energia suplimentară după această valoare este scăzută, de obicei continuarea încărcării nu este benefică.
 4. Rată de încărcare: Viteza actuală de încărcare cu care se încarcă vehiculul.
 5. Autonomie obținută: Creșterea estimată a distanței de deplasare realizată în sesiunea de încărcare.
 6. Încărcare: Puterea curentă a încărcătorului.
  Un cerc gri cu numărul 3 în interiorÎn cazul conectării la o sursă de alimentare trifazată (dacă se aplică în regiunea dvs.), curentul disponibil reprezintă curentul per fază și este afișat simbolul trifazat.

În timpul încărcării

În timpul încărcării, lumina portului de încărcare pulsează în culoarea verde, iar pe computerul de bord este afișată starea de încărcare în timp real. Frecvența la care pulsează lumina verde a portului de încărcare se reduce pe măsură ce nivelul de încărcare se apropie de valoarea maximă. Când încărcarea este finalizată, lampa încetează să mai pulseze și rămâne verde constant.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul Model S este blocat, lumina portului de încărcare nu se aprinde.

Dacă lumina portului de încărcare devine roșie în timpul încărcării, este detectată o eroare. Verificați dacă pe computerul de bord sau pe ecranul tactil apare un mesaj de alertă în care este descrisă eroarea. O defecțiune poate să apară din cauza unui motiv frecvent, precum o pană de curent. Dacă are loc o pană de curent, încărcarea este reluată automat când este restabilită alimentarea cu energie.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este normal să auziți sunete în timpul încărcării. În special la curenți înalți, compresorul cu agent de refrigerare și ventilatorul funcționează în funcție de necesități, pentru a menține bateria rece.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În general, performanța aerului condiționat nu este afectată de încărcare. Cu toate acestea, în anumite condiții (de exemplu, efectuați încărcarea la intensități înalte în timpul unei zile deosebit de calde), este posibil ca aerul provenit de la gurile de ventilație să nu fie la fel de rece pe cât este de așteptat și să apară un mesaj pe computerul de bord. Acesta este un lucru normal și face ca bateria să rămână într-un interval optim de temperatură în timpul încărcării, pentru a susține longevitatea și performanța optimă.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu pulverizați niciodată lichid la viteză mare (de exemplu, un spălător sub presiune) spre portul de încărcare, în timpul încărcării. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate avea drept rezultat vătămările corporale grave sau deteriorarea vehiculului, a echipamentelor de încărcare sau a bunurilor.

Oprirea încărcării

Opriți încărcarea în orice moment deconectând cablul de încărcare sau atingând Oprire încărcare pe ecranul tactil.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a preveni deconectarea neautorizată a cablului de încărcare, zăvorul cablului de încărcare rămâne blocat și vehiculul Model S trebuie să fie deblocat sau să poată recunoaște cheia înainte ca dvs. să puteți deconecta cablul de încărcare.

Pentru deconectarea cablului de încărcare:

 1. Țineți apăsat butonul de pe mânerul conectorului pentru a elibera opritorul.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți debloca opritorul și folosind ecranul tactil sau din aplicația mobilă sau apăsând și menținând apăsat butonul pentru portbagajul din spate de pe cheie cu telecomandă. Dacă vehiculul dvs. este echipat cu un port de încărcare motorizat, puteți, de asemenea, să apăsați butonul din stânga portului de încărcare pentru a debloca opritorul.
 2. Scoateți conectorul din portul de încărcare.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți închide ușa portului de încărcare utilizând oricare dintre aceste metode:
 • Pe ecranul tactil, atingeți pictograma Port de încărcare (fulger) din prezentarea generală a stării mașinii.
 • Pe ecranul tactil, navigați la Comenzi > Încărcare > Închidere port încărcare.
 • Utilizați comenzi vocale pentru a închide capacul portului de încărcare (consultați Comenzi vocale).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți închide ușa portului de încărcare utilizând oricare dintre aceste metode:
 • Pe ecranul tactil, atingeți pictograma Port de încărcare (fulger) din prezentarea generală a stării mașinii.
 • Pe ecranul tactil, navigați la Comenzi > Încărcare > Închidere port încărcare.
 • Utilizați comenzi vocale pentru a închide capacul portului de încărcare (consultați Comenzi vocale).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Tesla recomandă insistent să lăsați vehiculul Model S conectat la alimentare atunci când nu este utilizat. Astfel, bateria este menținută la nivelul optim de încărcare.

Setările de încărcare

Accesați setările de încărcare atingând Comenzi > Încărcare când Model S este în treapta Park. De asemenea, puteți să atingeți pictograma de încărcare de pe ecranul tactil pentru a accesa setările de încărcare.

Setările vehiculului și de încărcare
 1. Distanță de deplasare: Afișează distanța de deplasare totală estimată disponibilă.
 2. Limită setată: Ajustați glisorul de încărcare la nivelul de încărcare dorit. Setarea pe care o alegeți se aplică în cazul sesiunilor de încărcare imediate și programate.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Recomandarea Tesla este de a limita încărcarea completă a bateriei la sub 90% pentru utilizarea Zilnică și de a încărca la 100% numai în cazul unei Călătorii lungi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Este posibil ca o porțiune cu imaginea bateriei să fie colorată în albastru. Acest lucru arată că o mică porțiune din energia stocată din baterie nu este disponibilă din cauză că bateria este rece. Acest lucru este normal și nu reprezintă motiv de îngrijorare. După ce bateria s-a încălzit, porțiunea albastră nu mai este afișată.

  Glisați limita de încărcare dincolo limita de încărcare zilnică recomandată pentru o opțiune pop-up de încărcare temporară peste limita zilnică recomandată o singură dată. Această opțiune este utilă în cazul călătoriilor lungi și, dacă este selectată, se resetează la limita de încărcare anterioară.

Puteți adapta ulterior setările de încărcare:

 • Curent încărcare în acest loc: Curentul este setat automat la curentul maxim disponibil de la cablul de încărcare atașat, cu excepția cazului în care acesta a fost redus anterior la un nivel inferior. Dacă este necesar, atingeți - sau + pentru a schimba curentul (de exemplu, va trebui să reduceți curentul dacă vă preocupă supraîncărcarea unui circuit cu cablaj casnic împărțit de alte echipamente). Nu este posibil să setați curentul de încărcare la un nivel care depășește valoarea maximă disponibilă de la cablul de încărcare atașat. Atunci când schimbați curentul, vehiculul Model S memorează locul. Dacă efectuați încărcarea în același loc, nu trebuie să schimbați din nou curentul.

  Atunci când încărcați cu Moblie Connector conectat la o priza de uz casnic, vehiculul dvs. poate selecta automat o încărcare implicită. Suprascrieți această setare implicită cu o setare de mai mare putere, personalizând Curent de încărcare în acest loc sau prin aplicația mobilă.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pentru o încărcare în 3 faze, curentul disponibil reprezintă curentul per fază (până la 32A). În timpul încărcării, marcatorul de stare din dreapta afișează simbolul trifazat în partea din față a curentului afișat.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă vehiculul Model S se încarcă și detectează fluctuații neașteptate în puterea de intrare, curentul de încărcare este redus automat cu 25%. De exemplu, un curent de 16 amperi este redus la 12 amperi. Această reducere automată a curentului sporește robustețea și siguranța în situațiile în care există o problemă externă (de exemplu, nu sistem casnic cu cablaj, un receptacul, un adaptor sau un cablu nu își poate îndeplini capacitatea curentului nominal). Ca măsură de precauție, atunci când vehiculul Model S reduce curentul în mod automat, acesta economisește curentul redus în stația de încărcare. Deși îl puteți crește manual, Tesla recomandă încărcarea la curentul inferior până când este rezolvată problema subiacentă și stația de încărcare poate să ofere putere constantă.
 • Deschidere port de încărcare, Deblocare port de încărcare și Oprire încărcare: Când nu este efectuată încărcarea, atingeți Deschidere port de încărcare sau Deblocare port de încărcare pentru a deschide ușa portului de încărcare sau pentru deblocarea cablului de încărcare din portul de încărcare. Utilizați Oprire încărcare după finalizarea încărcării.
 • Programare: În funcție de setarea pe care o alegeți atingând Comutare pe plecare programată / încărcare programată, aceasta afișează o oră de plecare pentru momentul în care vehiculul trebuie încărcat și precondiționat și/sau o oră programată pentru a porni încărcarea (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
 • Supraîncărcare: Afișează taxele de utilizare a stației Supercharger, locul, ora la care a început încărcarea și o estimare a costurilor pentru sesiune (consultați Taxe Supercharger).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pentru a reduce aglomerația la stațiile Supercharger cu utilizare ridicată, este posibil să fiți limitat la o încărcare maximă de 80% când nu utilizați Trip Planner (dacă este disponibil în regiunea dvs. de piață). Consultați Planificator de traseu).

Taxe Supercharger

Când efectuați încărcarea la o stație Supercharger Tesla, informațiile despre sesiunea de încărcare se afișează în partea de jos a ecranului de încărcare. Aceste informații includ locul, ora la care a început încărcarea și o estimare de cost al sesiunii. Când opriți supraîncărcarea, costul estimat al sesiunii respective este afișat până când începe o nouă sesiune de supraîncărcare. Dacă se aplică încărcarea gratuită, costul estimat este afișat la valoarea zero.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca prețul estimat să nu reflecte costul final al sesiunii de supraîncărcare. Prețurile finale pentru sesiunile de supraîncărcare se regăsesc în contul dvs. Tesla.

Când efectuați încărcarea la o stație de supraîncărcare Tesla, vă supuneți taxelor de ocupare. Taxele de ocupare sunt concepute pentru a-i încuraja pe șoferi să își mute vehiculul de la stația de supraîncărcare atunci când încărcarea este finalizată. Taxele de ocupare sunt în vigoare numai atunci când jumătate sau mai multe dintre stațiile de supraîncărcare dintr-o unitate sunt ocupate. Aplicația mobilă Tesla vă notifică atunci când încărcarea este aproape finalizată și din nou, când încărcarea este finalizată. Sunt trimise notificări suplimentare dacă sunt percepute taxe de ocupare. Taxele de inactivitate sunt scutite dacă vă mutați vehiculul în cinci minute de la finalizarea încărcării.

Conectați-vă la contul Tesla pentru a vedea taxele și detaliile despre sesiunile de supraîncărcare, pentru a monitoriza soldul rămas din creditele gratuite, pentru a configura o metodă de plată și pentru a efectua plăți. Odată ce este salvată o metodă de plată, taxele sunt plătite automat din contul dvs.

Eliberarea manuală a cablului de încărcare

Dacă metodele obișnuite de eliberare a cablului de încărcare din portul de încărcare (utilizând butonul de eliberare al mânerului de încărcare, ecranul tactil sau aplicația mobilă) nu funcționează, încercați să apăsați și să țineți apăsat butonul portbagajul din spate de pe telecomandă timp de 1-2 secunde. Dacă în continuare nu se eliberează, urmăriți cu atenție următorii pași:

 1. Asigurați-vă că vehiculul Model S nu se încarcă în mod activ, prin afișarea ecranului de încărcare pe ecranul tactil. Dacă este necesar, atingeți Oprire încărcare.
 2. Deschideți portbagajul din spate.
 3. Deschideți clapeta din partea stângă a ornamentului lateral al portbagajului.
  clapeta de pe ornamentul portbagajului îndepărtată.
 4. Țineți apăsată în jos maneta manuală a portului de încărcare, înspre partea din față a vehiculului, pentru deblocarea cablului de încărcare.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Avertisment
  Nu atingeți și nu încercați să scoateți capacul portocaliu de înaltă tensiune. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate avea drept rezultat electrocutarea și vătămările corporale grave.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă vehiculul dvs. nu are o manetă de eliberare manuală a portului de încărcare, întrerupeți această procedură și cel mai apropiat Centru de service.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Orientarea manetei de eliberare manuală poate să varieze, în funcție de regiunea pieței.
  Imagine care ilustrează mișcarea manetei de eliberare manuală.
 5. Scoateți cablul de încărcare din portul de încărcare.
 6. Închideți clapeta din partea stângă a ornamentului lateral al portbagajului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Maneta de eliberare este proiectată pentru a fi utilizat numai în situațiile în care cablul de încărcare nu poate fi eliberat din portul de încărcare cu ajutorul metodelor obișnuite. Utilizarea continuă poate avea drept rezultat deteriorarea manetei de eliberare sau a echipamentului de încărcare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu efectuați această procedură în timp ce vehiculul se încarcă sau dacă sunt expuși oricare dintre conductorii portocalii de înaltă tensiune. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate avea drept rezultat electrocutarea și vătămările corporale grave sau deteriorarea vehiculului. Dacă nu sunteți sigur cum să efectuați această procedură în siguranță, contactați cel mai apropiat centru de service.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu încercați să scoateți cablul de încărcare în același timp în care începeți să apăsați pe maneta de eliberare, înspre partea din față a vehiculului. Țineți întotdeauna apăsată în jos maneta de eliberare din fața vehiculului înainte de a începe să scoateți cablul de încărcare din portul de încărcare. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate avea drept rezultat electrocutarea și vătămările corporale grave.

Cele mai bune practici pentru încărcare

 • Evitați să lăsați bateria să ajungă la un nivel prea scăzut (pictograma bateriei se colorează în galben atunci când nivelul rămas în baterie scade la 20% sau mai puțin).
 • Consultați informațiile de pe ecranul tactil al vehiculului (navigați la Comenzi > Încărcare) sau din aplicația mobilă (atingeți pictograma Încărcare) pentru limitele recomandate de încărcare zilnică și pentru călătorii.
 • După ce conectați vehiculul la priză, confirmați că lumina portului de încărcare începe să se aprindă intermitent în verde (ceea ce indică faptul că Model S se încarcă) înainte de a pleca. Dacă Model S nu începe să se încarce după câteva secunde, este posibil să nu introdus complet conectorul în portul de încărcare sau să existe o problemă care împiedică încărcarea. Consultați ecranul tactil pentru a vedea dacă apare o alertă cu mai multe informații.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă lumina portului de încărcare începe să se aprindă intermitent în galben, Model S se încarcă la curent redus. Dacă indicatorul luminos al portului de încărcare este albastru continuu, încărcătorul este conectat, dar vehiculul nu se încarcă (cum ar fi atunci când este activată încărcarea programată sau plecarea programată). Pentru mai multe informații, consultați Lumina portului de încărcare.
Sfaturi pentru încărcare rapidă:
 • Găsiți încărcătoare rapide filtrând după trei fulgere în bara de căutare a navigației.
 • Navigați la încărcătoarele rapide pentru a permite precondiționarea bateriei de înaltă tensiune. O temperatură optimă a bateriei poate ajuta la accelerarea încărcării.
 • În mod obișnuit, un nivel scăzut de încărcare duce la o încărcare mai rapidă.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Este responsabilitatea dvs. să monitorizați în permanență nivelul de încărcare a vehiculului. Nu așteptați până când vehiculul este descărcat pentru a-l conecta la priză. Asigurați-vă întotdeauna că aveți mai mult decât suficientă energie, pentru a ajunge în siguranță la un încărcător.
 • La stațiile Supercharger, lăsați spațiu față de alte vehicule, deoarece posturile adiacente pot împărți electricitatea.