Portbagajul din spate

Deschidere

Pentru a deschide portbagajul din spate, asigurați-vă că Model S este în treapta Parcare, apoi efectuați una dintre următoarele acțiuni:

 • Atingeți Comenzi > Portbagaj pe ecranul tactil.
 • Apăsați de două ori pe butonul pentru portbagaj din spate de pe cheia cu telecomandă.
 • Atingeți butonul portbagajului din spate din aplicația mobilă.
 • Apăsați comutatorul aflat sub mânerul exterior al hayon(trebuie să fie detectată o cheie validă).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă funcția Acces pasiv este dezactivată, trebuie să utilizați o telecomandă pentru a debloca Model S pentru a putea utiliza comutatorul pentru a deschide hayonul. Consultați Utilizarea telecomenzii.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Înainte de a deschide hayon într-o zonă închisă (precum un garaj), asigurați-vă că înălțimea de deschidere a hayon este corect reglată pentru a evita tavanele sau obiectele joase (consultați Reglarea înălțimii de deschidere a hayonului).

Model S trebuie să fie deblocat sau să detecteze o cheie înainte de a putea utiliza comutatorul pentru a deschide hayon.

Spatele vehiculului cu casetă de zoom care înfățișează în detaliu comutatorul de pe mânerul exterior al portbagajului spate
Pictograma roșie a vehiculului cu ușile deschise

Când sunt deschise o portieră, un portbagaj sau hayon, pe computerul de bord este afișat indicatorul Portieră deschisă. Imaginea cu vehiculul Model S de pe ecranul tactil afișează de asemenea portbagajul deschis.

Pentru a opri hayon în timp ce se mișcă, apăsați o dată pe butonul portbagajului din spate de pe cheia cu telecomandă. Apoi, când apăsați de două ori pe butonul portbagajului din spate, se mișcă din nou, dar în direcție opusă (cu condiția să nu fi fost deschis sau închis aproape complet când l-ați oprit). De exemplu, dacă apăsați o dată pentru a opri hayon în timp ce se deschide, când apăsați de două ori, se va închide.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În situații de urgență, puteți anula o comandă de deschidere sau închidere prinzând hayon pentru a-l opri.

Pentru a deschide hayon din interiorul vehiculului în situația puțin probabilă în care Model S nu este alimentat cu energie, consultați Eliberarea de urgență din interiorul portbagajului.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Înainte de a deschide sau a închide hayon, verificați zona înconjurătoare (de oameni și obiecte). Trebuie să monitorizați în mod proactiv hayonul pentru a vă asigura că nu intră în contact cu o persoană sau un obiect. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat pagube sau vătămări corporale.

Reglarea înălțimii de deschidere a hayonului

Dacă Model S este echipat cu un hayon, puteți să reglați înălțimea de deschidere a acestuia pentru a vă fi mai ușor să ajungeți la tavanele sau la obiectele joase (de exemplu, o ușă sau o lumină de garaj):

 1. Deschideți portbagajul, apoi coborâți sau ridicați manual hayon la înălțimea de deschidere dorită.
 2. Țineți apăsat butonul de pe partea inferioară a hayon timp de trei secunde până când auziți un semnal sonor de confirmare.
  Buton pe partea inferioară a hayonului cu imaginea unei mașini cu portbagajul deschis
 3. Confirmați că l-ați setat la înălțimea dorită închizând hayonși apoi deschizându-l din nou.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
În funcție de configurație (precum înălțimea de suspensie sau selecția roților), hayonul vehiculului se poate deschide la circa 2,3 metri înălțime. Reglați înălțimea hayonului pentru a preveni intrarea acestuia în contact cu tavane joase sau alte obiecte.

Închiderea

Dacă vehiculul Model S nu este echipat cu un hayon, închideți portbagajul din spate trăgând în jos hayonul și apăsând ferm până când este închis complet.

Pentru a închide hayon, efectuați una dintre următoarele acțiuni:

 • Atingeți Comenzi > Portbagaj.
 • Apăsați de două ori pe butonul pentru portbagajul din spate de pe cheia cu telecomandă.
 • Apăsați pe comutatorul amplasat sub hayon

Dacă hayon detectează un obstacol în timpul închiderii, se oprește și emite două semnale sonore. Îndepărtați obstacolul și încercați să îl închideți din nou.

Dacă hayon își pierde calibrarea atunci când este deschis, hayonul emite trei semnale sonore și nu se mișcă. Pentru a restabili calibrarea, trageți manual hayonul în jos pentru a-l închide.

Eliberarea din interior

Pentru a deschide portbagajul din spate din interiorul unui vehicul Model S echipat cu scaunele pentru copii din spate încorporate de la Tesla, apăsați pe comutatorul de eliberare din interior amplasat în interiorul portbagajului din spate și împingeți hayonul în sus. Dacă vehiculul Model S este blocat și este echipat cu un hayon, prima apăsare deblochează portbagajul din spate și a doua apăsare îl deschide.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul Model S nu este echipat cu scaune pentru copii orientate în spate de la Tesla, s-ar putea să pară că există comutatorul, dar este inactiv și dacă îl apăsați nu este eliberat hayonul.
Interiorul portbagajului spate cu o casetă de zoom pentru butonul hayonului pe panoul lateral al portbagajului

Dacă vehiculul Model S este echipat cu un hayon acționat electric, nu trebuie să îl împingeți în sus. Când apăsați pe comutatorul de eliberare, se deschide, iar când trageți de comutator, se închide.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Comutatorul de eliberare din interior este dezactivat dacă sunt pornite blocările cu protecție pentru copii (consultați Blocarea cu protecție pentru copii), sau dacă vehiculul Model S este în mișcare.

Accesarea zonei pentru mărfuri

Pentru a accesa zona pentru mărfuri din interiorul portbagajului din spate, trageți în sus de chinga din partea din spate a capacului pentru mărfuri. Apoi, puteți să rabatați capacul pentru mărfuri spre înainte sau să îl îndepărtați de pe vehiculul Model S.

Asigurați toate mărfurile înainte de a mișca Model Sși așezați mărfurile grele în compartimentul inferior al portbagajului.

Portbagajul spate cu o săgeată orientată spre chinga capacului pentru mărfuri

Limite de sarcină portbagaj spate

Distribuiți greutatea încărcăturii cât mai uniform posibil între portbagajul din față și cel din spate.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu încărcați niciodată mai mult de 80 kgîn compartimentul superior al portbagajului din spate sau mai mult de 285 lb (130 kg) în compartimentul inferior. Dacă procedați astfel, puteți provoca daune.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Când încărcați marfă, luați întotdeauna în considerare Masa maximă tehnic admisă a încărcăturii (TPMLM) a vehiculului (consultați Specificații). TPMLM reprezintă masa totală maximă admisă a vehiculului, incluzând toți pasagerii, lichidele și încărcătura.

Eliberarea de urgență din interiorul portbagajului

O eliberare mecanică iluminată, situată în interiorul portbagajului din spate, vă permite să deschideți portbagajul spate din interior dacă vehiculul Model S nu este alimentat cu energie. De asemenea, această eliberare mecanică îi permite unei persoane blocate în interior să iasă afară.

Opritor cu pictograma mașinii cu portbagajul spate deschis și o săgeată albastră orientată în sus; același opritor deschis cu o săgeată orientată spre exterior
 1. Îndepărtați capacul trăgând cu putere spre dvs. de marginea inferioară a acestuia.
 2. Trageți de cablu pentru a elibera zăvorul.
 3. Împingeți portbagajul din spate pentru a-l deschide.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Butonul strălucește timp de câteva ore după ce este expus pentru scurt timp la lumina ambiantă.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu lăsați copiii să se joace în interiorul portbagajului sau să se blocheze în interior. Un copil nefixat pe poziție ar putea să sufere vătămări corporale grave sau decesul în cazul unui accident. Un copil ar putea să sufere de epuizare sau deces din cauza căldurii dacă este prins în vehicul, în special dacă controlul climatizării nu este pornit.