Hărțile și navigarea

Prezentarea generală a hărții

Pe ecranul tactil este afișată o hartă în orice moment (cu excepția cazului în care vehiculul Model S este comutat în treapta Reverse).

Utilizați degetul (degetele) pentru a interacționa cu harta:

 • Pentru a deplasa harta în orice direcție, țineți apăsat și trageți cu degetul.
 • Pentru a roti harta în orice direcție, țineți apăsat și rotiți cu două degete.
 • Pentru a mări sau micșora harta, depărtați sau apropiați două degete, în funcție de situație.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când rotiți sau mutați harta, poziția dvs. curentă nu mai este monitorizată. Mesajul „Urmărire dezactivată” este afișat pentru scurt timp lângă pictograma pentru orientarea hărții, iar pictograma devine gri. Pentru a reactiva monitorizarea, atingeți pictograma pentru orientarea hărții și alegeți setarea North Up sau Heading Up.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Harta este mărită și micșorată automat când o rută de navigare este activă.

Pentru a modifica orientarea hărții, comutați între aceste opțiuni:

Nordul în sus: nordul este întotdeauna în partea de sus a ecranului.
Direcția în sus: direcția de deplasare este întotdeauna în partea de sus a ecranului. Harta se rotește când schimbați direcția. Pictograma are o busolă integrată care indică direcția spre care vă deplasați.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă atingeți această pictogramă în timp ce navigați către o destinație, este afișată prezentarea generală a rutei.
Prezentarea generală a rutei este disponibilă când navigați către o destinație și se afișează când extindeți lista de indicații pas cu pas (glisând-o în jos). Când restrângeți lista de indicații pas cu pas glisând-o în sus, harta afișează orientarea pe care ați ales-o anterior.

Afișarea hărții

Când Model S este în treapta Park, următoarele pictograme vor fi afișate pe hartă pentru a vă permite să personalizați tipul de informație afișat de hartă. Pentru a accesa aceste pictograme în timpul deplasării, atingeți oriunde pe hartă (acestea vor dispărea după câteva secunde).

pictogramă glob
Imagini din satelit (în cazul echipării cu conectivitate premium).
pictogramă semafor
Condiții de trafic (în cazul echipării cu conectivitate premium).
pictogramă în formă de lacrimă cu punct negru în mijloc
Detalii de hartă (cum ar fi punctele de interes).

Plasați un pin oriunde pe hartă apăsând și ținând degetul pe o poziție dorită. Când plasați un pin sau atingeți un pin existent, locația selectată este centrată pe hartă și un ecran pop-up oferă informații despre locație. Din această fereastră pop-up, puteți să navigați către acea locație și să adăugați sau să eliminați locația din lista de destinații favorite (consultați Destinații pentru Acasă, Serviciu și Favorite).

Pictogramă cu stații de încărcare

Locații de încărcare. Afișează o listă pop-up care include orașul și proximitatea față de stațiile corespunzătoare de pe hartă. Stațiile de încărcare includ stații de supraîncărcare Tesla, stații de încărcare de destinație, stații de încărcare rapidă terțe și stații de încărcare publice pe care le-ați utilizat anterior. Consultați Stațiile de încărcare. Atingeți pictogramele cu fulger din lista pop-up pentru a filtra după tipurile de stații de încărcare pe baza puterii maxime.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În unele regiuni de piață, stațiile de încărcare rapidă terțe sunt, de asemenea, incluse pe hartă ca marcaje de culoare gri închis atunci când se afișează stațiile de încărcare.

Setări navigație

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Setările de navigație disponibile pot varia în funcție de regiune și de configurația vehiculului.
Pictograma cu setările de navigare sunt afișate când atingeți ... după ce începeți navigarea către o destinație.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți să accesați setările de navigare atingând Comenzi > Navigație.

Atingeți pictograma setărilor de navigare pentru a personaliza sistemul de navigație în funcție de preferințele dvs. (setările disponibile variază în funcție de regiunea dvs. de piață și de configurația vehiculului):

 • Ghidare navigație: Atingeți Voce pentru a activa dictarea instrucțiunilor de navigare.
 • Atingeți - sau + pentru a crește sau a reduce volumul instrucțiunilor de navigație rostite. Reducerea completă spre stânga sau atingerea pictogramei difuzorului dezactivează sunetul pentru instrucțiuni. De asemenea, puteți dezactiva/activa sunetul pentru instrucțiunile de navigare atingând pictograma difuzorului. Această setare pentru volum se aplică numai în cazul instrucțiunilor rostite ale sistemului de navigare. Volumul pentru media player și telefon nu se schimbă.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Volumul poate fi reglat automat în funcție de viteza de deplasare și setările de climatizare.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Instrucțiunile de navigare sunt în modul Silențios când pe telefonul asociat este în desfășurare un apel telefonic.
 • Activați Navigarea automată dacă doriți ca Model S să inițieze automat o destinație de navigare când vă urcați în vehicul. Destinațiile sunt prezise pe baza rutelor parcurse în mod obișnuit, a orei din zi și a intrărilor din calendar (consultați Navigarea automată).
 • Activați Trip Planner (dacă este disponibil în regiunea dvs. de piață) pentru a adăuga opriri la Supercharger, după cum este necesar. Opririle de supraîncărcare sunt adăugate rutelor de navigație cu scopul de a minimiza timpul petrecut cu condusul și încărcarea (consultați Planificator de traseu).
 • Activați Navigație ajustată online pentru direcționare automată în vederea evitării traficului aglomerat și pentru a primi condițiile de trafic în timp real pe parcursul traseelor de navigație, dacă sunt disponibile în regiunea dvs. (consultați Trasee online).
 • Atingeți Evitare feriboturi pentru a fi direcționat automat astfel încât să evitați feriboturile.
 • Atingeți Evitare taxe auto pentru a fi direcționat automat astfel încât să evitați drumurile cu taxă, dacă este posibil.

Navigarea către o destinație

Pentru a naviga către o locație, atingeți bara de căutare din colțul hărții și introduceți o destinație, trimiteți destinația de pe telefon sau folosiți comenzi vocale (consultați Comenzi vocale) pentru o adresă, un reper, o companie etc. Când atingeți bara de căutare, puteți, de asemenea, să alegeți dintre următoarele tipuri de locații:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți începe navigarea la distanță de pe dispozitivul dvs. IOS® sau Android™, utilizați funcția de „partajare”, după ce ați permis accesul la aplicația mobilă Tesla.

Când specificați un loc, ecranul tactil micșorează imaginea pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra traseului pe care trebuie să îl parcurgeți și afișează o listă de indicații pas cu pas. Ora estimată de sosire, timpul de conducere și kilometrajul sunt afișate în partea de jos a listei de indicații. Rețineți următoarele cu privire la lista de indicații pas cu pas:

 • Pictograma bateriei din listă oferă o reprezentare vizuală care afișează o estimare a energiei rămase în baterie când ajungeți la destinație și cât va rămâne dacă faceți o deplasare dus-întors până la poziția dvs. curentă. Consultați Estimarea utilizării energiei.
 • Dacă este necesară încărcarea pentru a ajunge la destinație și funcția Planificator de călătorie este activată (și disponibil în regiunea dvs. de piață), ruta de navigare include automat opriri Supercharger (consultați Planificator de traseu).
 • Dacă nu aveți suficientă energie pentru a ajunge la destinație și nu există nicio stație de supraîncărcare pe traseu, o alertă vă anunță că este necesară încărcarea pentru a ajunge la destinație.
 • Fiecare viraj este precedat de distanța până la manevra respectivă.
 • Pentru a vedea partea de jos a listei, ar putea fi necesar să trageți de listă în sus.
 • Atingeți partea de sus a listei pentru a o minimiza.

În timpul navigării, harta monitorizează poziția dvs. și afișează segmentul curent din deplasare. Puteți afișa întreaga rută în orice moment, glisând în jos pentru a extinde lista cu indicații pas cu pas sau atingând pictograma de prezentare generală a rutei.

Sub lista de indicații pas cu pas, o bară de progres arată cât de aproape sunteți de destinație sau de următoarea oprire. Dacă este activată navigația ajustată online, bara de progres afișează și condițiile de trafic în timp real de pe traseu (consultați Trasee online).

Pentru a opri navigarea, atingeți Anulare, amplasat în colțul de jos al listei cu indicații pas cu pas. Glisați la dreapta pe locația sugerată sau mențineți apăsată locația pentru a șterge rapid anumite căutări recente ale navigației.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă nu este disponibilă o conexiune de date, hărțile de pe bord vă permit să navigați către orice destinație, dar trebuie să introduceți adresa exactă și completă.
Dacă este activată Navigare cu Autopilot(dacă este disponibilă în zona dvs. de piață) , o puteți porni pentru ruta de navigare atingând Navigare cu Autopilot din lista de indicații pas cu pas (când funcția este activă, pictograma este albastră). Navigare cu Autopilot care schimbă automat benzile și virează Model S pe drumurile cu acces controlat (cum ar fi autostrăzile și șoselele), pe parcursul unei rute de navigare. Pentru detalii, consultați Navigare cu Autopilot.

Selectarea unei rute alternative

În funcție de regiunea de piață și configurația vehiculului, această funcționalitate ar putea să nu fie disponibilă pe vehiculul dvs. Vehiculul dvs. trebuie să fie echipat cu conectivitate premium.

După ce introduceți o destinație cu o oprire, pe hartă sunt afișate până la trei rute alternative. Acest lucru vă permite să comparați cu ușurință timpul total de călătorie și informațiile pentru fiecare rută. Dacă nu selectați o rută preferată în perioada de valabilitate, se selectează automat cea mai rapidă rută.

Adăugarea de opriri la o rută

După introducerea unei destinații, editați traseul adăugând, ștergând sau reordonând opririle. Atingeți cele trei puncte din partea de jos a listei de indicații pas cu pas pentru a vedea opțiunile de editare a traseului.

pictogramă lacrimă cu plus
Adăugare oprire vă permite să adăugați o oprire căutând un loc sau adăugând o destinație Acasă, Recentă sau Favorită. De asemenea, puteți adăuga o oprire atingând orice marcaj de pe hartă și selectând Adăugare din fereastra pop-up.
Pictograma creion
Editare oprire vă permite să configurați o călătorie complexă adăugând sau ștergând opriri de pe traseu. Trageți și fixați opririle atingând semnul egal pentru a reordona deplasarea.

De asemenea, puteți folosi aplicația de mobil Tesla pentru a vă edita traseul (dacă este disponibilă în regiunea dvs.). În aplicația de mobil Tesla, accesați Locații > Navigare și introduceți o destinație, atingeți Editare călătorie > Adăugare stație pentru a vă edita traseul, apoi atingeți Trimitere către mașină pentru a partaja călătoria cu vehiculul dvs.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Necesită aplicația de mobil Tesla versiunea 4.27.5 sau mai recentă.

Navigarea automată

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca navigația automată să nu fie disponibilă în toate regiunile de piață și pe toate configurațiile de vehicule.

Navigare automată poate anticipa o destinație atunci când vă urcați în vehicul. Când calendarul telefonului dvs. este sincronizat cu Model Sși include un eveniment care ca avea loc în decurs de două ore de la urcarea în vehicul, Navigare automată sugerează locul evenimentului (presupunând că evenimentul are asociată o adresă valabilă).

În plus, dacă sunteți acasă și conduceți în cursul săptămânii (de luni până vineri), între orele 5:00 și 11:00, Navigare automată poate să vă direcționeze automat către locul specificat pentru serviciu (consultați Destinații pentru Acasă, Serviciu și Favorite). De asemenea, dacă sunteți la serviciu în cursul săptămânii, între orele 15:00 și 23:00, Navigare automată poate să vă direcționeze automat către locul specificat pentru acasă.

Pentru a activa Navigare automată, atingeți Comenzi > Navigație > Navigare automată. Trebuie să sincronizați calendarul telefonului cu Model S, iar evenimentul trebuie să includă o adresă validă și specificată în mod unic (consultați Telefon, Calendar și Conferințe online).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Instrucțiunile de navigație pe care le introduceți manual sau pe care le trimiteți către Model S anulează rutele sugerate de Navigația automată.

Norocos și Înfometat

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca funcțiile să nu fie disponibile în toate regiunile de piață și pe toate configurațiile de vehicule.

Pe lângă navigarea către destinația aleasă de dvs., Model S poate să sugereze și locuri din apropiere în funcție de cum vă simțiți: Înfometat sau Norocos. Pe bara de căutare a navigației, atingeți Înfometat sau Norocos. OpțiuneaÎnfometat sugerează restaurante populare, iar opțiunea Norocos sugerează destinații populare (cum ar fi muzee și parcuri de distracții). După ce descoperiți o destinație interesantă, atingeți Navigare pentru a continua către destinație.

Pentru această funcționalitate este necesară cea mai recentă versiune a hărților sistemului Navigație. Pentru descărcare, conectați vehiculul Model S la Wi-Fi și atingeți Comenzi > Software pentru a verifica dacă este disponibilă o actualizare (consultați Actualizările hărților).

Destinații pentru Acasă, Serviciu și Favorite

În cazul în care conduceți frecvent către o destinație, adăugați-o ca favorită pentru a nu introduce de fiecare dată numele sau adresa locației. Când adăugați o destinație ca Favorită, puteți naviga cu ușurință la aceasta atingând bara de căutare de navigare, apoi atingând Favorite și alegând-o din lista de destinații preferate.

Pentru a adăuga o destinație în lista de favorite, atingeți pinul acesteia de pe hartă, apoi atingeți pictograma în formă de stea din ecranul pop-up care apare. Introduceți un nume (sau lăsați textul deja existent pentru a accepta numele implicit), apoi atingeți Adăugare la favorite. Steaua devine solidă și destinația este inclusă în lista dvs. de Favorite.

Pentru a șterge o destinație recentă sau favorită, atingeți-o pe lista de destinații și țineți-o apăsată scurt până când apare X. Apoi atingeți X pentru ștergea din listă.

Locațiile Acasă și Serviciu sunt afișate și sub bara de căutare a navigației. Atingeți pentru a seta o adresă în locul respectiv. După ce introduceți adresa, atingeți Salvați ca Acasă sau Salvați ca Serviciu. Apoi pur și simplu atingeți aceste comenzi rapide de fiecare dată când doriți să navigați către locul de acasă sau de serviciu.

Pentru a schimba sau șterge adresa corespunzătoare, țineți apăsat pictograma Acasă sau Serviciu. O fereastră pop-up vă permite să introduceți o nouă adresă și să Salvați ca Acasă sau Salvați ca Serviciu. Odată ce un loc este salvat ca fiind Acasă sau Serviciu, este posibil ca vehiculul Model S să vă ceară să navigați dimineața spre locul pentru Serviciu și seara spre Acasă și va furniza timpul estimat până la sosire pe baza condițiilor curente din trafic. Consultați Navigarea automată. Atingeți Ștergere Acasă sau Ștergere Serviciu pentru a elimina complet adresele asociate. Pe baza tiparelor dvs. de utilizare, Model S ar putea să vă ceară să salvați un loc ca fiind Acasă sau Serviciu.

Din motive de securitate, dacă vindeți vehiculul, transferați dreptul de proprietate sau permiteți altor persoane să conducă Model S, este recomandat să ștergeți locurile pentru Acasă și pentru Serviciu. Le puteți șterge individual sau puteți să efectuați o resetare la valorile din fabrică pentru a șterge toate datele personale (atingeți Comenzi > Service > Revenire la presetări).

Stațiile de încărcare

Pentru a afișa stațiile de încărcare pe hartă, atingeți bara de căutare a hărții, apoi atingeți Încărcătoare. Stațiile de încărcare sunt afișate într-o listă (cu cea mai apropiată stație de încărcare în partea de sus a listei) și sunt ilustrate cu marcaje corespunzătoare pe hartă. Atingeți un marcaj pentru a afișa mai multe informații, pentru a naviga către acesta sau pentru a-l marca drept favorit.

Atingeți pictogramele fulger pentru a specifica tipurile de stații de încărcare pe care doriți să le includă harta (în mod implicit, harta afișează numai stațiile Supercharger):

un fulger
Atingeți pentru a include stațiile de încărcare cu un curent scăzut de până la 25 kW, precum locuri de încărcare la destinație.
două fulgere
Atingeți pentru a include încărcătoare cu un curent mediu între 25 kW și 75 kW.
trei fulgere
Atingeți pentru a include încărcătoare cu un curent de mare putere, peste 75 kW.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Harta afișează stațiile de supraîncărcare CCS doar dacă vehiculul dvs. este dotat cu capacitate de încărcare CCS. Când atingeți pinul stației de supraîncărcare, fereastra pop-up vă informează că este necesar un adaptor CCS pentru a încărca vehiculul dvs.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În unele regiuni de piață, stațiile de încărcare rapidă terțe sunt, de asemenea, incluse ca marcaje de culoare gri închis atunci când alegeți să afișați toate stațiile de încărcare.

Aspectul marcajului unei stații de încărcare oferă starea estimată despre locație. Atingeți elementul fixat pentru a afișa detalii.

Stația de supraîncărcare este funcțională, iar numărul afișat pe marcaj reprezintă numărul estimat de standuri Supercharger disponibile, la sosire.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
O stație de supraîncărcare amplasată pe ruta de navigare curentă este de culoare neagră (sau albă, dacă ecranul tactil este în modul de noapte).
Locația Supercharger prevede un volum ridicat de utilizatori. Este posibil să fie nevoie să așteptați înainte de încărcare.
Stația de supraîncărcare poate funcționa la capacitate redusă.
Stația de supraîncărcare poate fi închisă.
Stația de supraîncărcare nu are date disponibile, dar ar trebui să fie funcțională.
Stația este fie un loc de încărcare la destinație, o stație de încărcare rapidă terță sau orice stație de încărcare publică pe care ați utilizat-o anterior. Atingeți pentru a afișa mai multe informații precum restricțiile de utilizare și curentul de încărcare disponibil.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când harta este micșorată și într-o zonă sunt disponibile mai multe stații de încărcare la destinație, marcajul este rotund și afișează numărul de stații. Atingeți marcajul pentru a mări imaginea. Apoi puteți să atingeți un marcaj individual pentru detalii despre o anumită stație.

Atingeți marcajul unei stații de încărcare pentru a afișa o fereastră pop-up de unde puteți să:

 • Determinați poziția exactă a acesteia și să aproximați distanța față de poziția dvs. curentă.
 • Vedeți facilitățile care sunt disponibile în stația de încărcare, inclusiv toalete, restaurante, spații de cazare, magazine și Wi-Fi. Într-o fereastră pop-up cu stații Supercharger, atingeți o pictogramă pentru facilități pentru a căuta facilitatea asociată în zona înconjurătoare.
 • Atingeți pictograma săgeată pentru a naviga către stația de încărcare.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Atunci când navigați către o stație de supraîncărcare (sau către un încărcător rapid de la terți în unele regiuni), Model S pregătește bateria pentru încărcare. Astfel este sigur că ajungeți cu o temperatură optimă a bateriei, reducând durata necesară pentru încărcare. În unele circumstanțe (cum ar fi vremea rece), este normal ca motorul (motoarele) și componentele să facă zgomot, deoarece generează căldură pentru a încălzi bateria (consultați Încărcare).
 • Vedeți cât de ocupată este în mod normal o locație Supercharger în diferite momente ale zilei, împreună cu taxele de încărcare și taxele de inactivitate asociate (consultați Taxe Supercharger).

Estimarea utilizării energiei

Când navigați către o destinație, vehiculul Model S vă ajută să anticipați necesitățile de încărcare calculând cantitatea de energie care rămâne când veți ajunge la destinație. În timpul navigării, pe hartă este afișat acest calcul în dreptul pictogramei bateriei din lista de indicații pas cu pas (consultați Navigarea către o destinație). Când lista cu indicații pas cu pas este restrânsă, atingeți partea de sus a listei pentru a o extinde.

Calculul care prezice cât de multă energie veți utiliza este o estimare pe baza stilului de condus (viteză anticipată etc.) și a factorilor de mediu (viteza și direcția vântului, temperaturi ambientale și prognozate, densitatea și umiditatea aerului etc.). Pe măsură ce conduceți, Model S învață încontinuu câtă energie utilizează, îmbunătățind precizia în timp. Model S anticipează utilizarea de energie pe baza stilului de condus al vehiculului respectiv. De exemplu, dacă conduceți agresiv o perioadă de timp, viitoarele predicții privind autonomia vor lua în calcul un consum mai ridicat. Unii factori care contribuie la energia anticipată (precum temperaturile prognozate și viteza vântului) sunt disponibili numai când Model S are conexiune la internet.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În cazul în care cumpărați un vehicul Tesla la mâna a doua, se recomandă să efectuați o revenire la setările din fabrică (Comenzi > Service > Revenire la presetări) pentru a vă asigura că energia anticipată este cât mai precisă posibil.

Pe parcursul drumului, Model S monitorizează utilizarea energiei și actualizează estimarea energiei rămase la sfârșitul călătoriei. Pe lista de indicații pas cu pas apare o avertizare pop-up în aceste situații:

 • O avertizare galbenă este afișată atunci când rămâne foarte puțină energie pentru a ajunge la destinație, impunându-vă să conduceți încet pentru a conserva energie. Pentru sfaturi privind conservarea energiei, consultați Obținerea autonomiei maxime.
 • O avertizare roșie apare atunci când trebuie să efectuați încărcarea pentru a ajunge la destinație.

Pentru a determina dacă aveți suficientă energie pentru o deplasare dus-întors, atingeți pictograma bateriei din lista cu indicații pas cu pas pentru a afișa un calcul estimat al consumului de energie pentru drumul dus-întors.

Trasee online

Model S detectează condițiile de trafic în timp real și adaptează automat timpii estimați pentru condus și sosire. În situațiile în care condițiile de trafic pot duce la întârzierea timpului estimat pentru sosire și este disponibilă o rută alternativă, sistemul de navigare vă poate redirecționa pe altă rută spre destinația dvs. Pentru a refuza ruta alternativă, atingeți notificarea de redirecționare de pe ecranul tactil. De asemenea, puteți specifica numărul minim de minute care trebuie economisite înainte de a fi redirecționat. Activați sau dezactivați această funcție atingând Comenzi > Navigație > Navigație ajustată online.

Când Navigația ajustată online este activată, se afișează pictograme privind condițiile de trafic în timp real pe parcursul traseelor de navigație, atunci când sunt detectate, dacă sunt disponibile în regiunea dvs.(este necesară conectivitate premium).
Pictogramă cameră radar
Cu excepția Franței: Apare când este detectată o cameră radar. Pe măsură ce vă apropiați de radar, Model S poate emite și un sunet. Pentru a activa această funcție, atingeți Comenzi > Navigație > Sunet radar.
semn de exclamare alb într-un cerc roșu
Numai în Franța: Poate sau nu să conțină una sau mai multe camere radar sau o multitudine de alte pericole pentru condus. Pe măsură ce vă apropiați de radar, Model S poate emite și un sunet. Pentru a activa această funcție, atingeți Comenzi > Navigație > Sunet radar.
pictograma indicator de stoppictograma semafor
Afișează indicatoare de oprire și semafoare.

Planificator de traseu

Trip Planner (dacă este disponibil în regiunea dvs.) vă ajută să faceți cu încredere călătorii mai lungi. Dacă trebuie să efectuați încărcarea pentru a ajunge la destinație, Planificator de traseu vă redirecționează prin stațiile de supraîncărcare adecvate. Planificator de traseu selectează o rută și furnizează timpii de încărcare pentru a minimiza durata pe care o petreceți cu condusul și cu încărcarea. Pentru a activa Planificator de traseu, atingeți pictograma cu setările hărții (consultați Setări navigație), apoi atingeți Planificator de traseu.

Când este activat Planificator de traseu și încărcarea este necesară pentru a ajunge la destinație, lista de indicații pas cu pas include opririle la stațiile de supraîncărcare, timpii de încărcare recomandați la fiecare stație de supraîncărcare, precum și o estimare a cantității de energie care va fi disponibilă când veți sosi în stația de supraîncărcare.

Pentru a elimina opririle de la stațiile de supraîncărcare și pentru a afișa numai indicațiile, atingeți Eliminare opriri pentru încărcare din partea de jos a listei cu indicații pas cu pas. Dacă eliminați opririle destinate încărcării, lista cu indicații pas cu pas poate afișa o alertă care arată că încărcarea este necesară pentru a ajunge la destinație. Pentru a adăuga opririle la stațiile de supraîncărcare pe lista cu indicații pas cu pas, atingeți Adăugare opriri pentru încărcare.

În timpul încărcării la Supercharger, ecranul de încărcare afișează timpul de încărcare rămas necesar pentru a conduce până la următoarea oprire la Supercharger sau până la destinație (dacă nu mai este necesară altă încărcare). Dacă efectuați încărcarea pentru o durată de timp mai scurtă sau îndelungată, este reglat în consecință timpul de încărcare la opririle ulterioare la stațiile de supraîncărcare. De asemenea, puteți să utilizați aplicația mobilă pentru a monitoriza timpul de încărcare rămas necesar.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când navigați către o stație de supraîncărcare sau, în unele regiuni, către o stație de încărcare rapidă terță utilizând Planificator de traseu, Model S poate aloca o anumită energie pentru a preîncălzi bateria să ajungă la stația de supraîncărcare sau la stația de încărcare rapidă terță cu o temperatură optimă a bateriei. Acest lucru reduce timpul de încărcare (consultați Încărcare).

Dacă Planificatorul de traseu estimează că nu aveți suficientă energie pentru deplasarea dus-întors și că nu există stații de supraîncărcare disponibile pe ruta dvs., Planificatorul de traseu afișează o alertă în partea de sus a listei de indicații pas cu pas care vă anunță că este necesară încărcarea ca să ajungeți la destinație.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă are loc o pană de curent într-o stație de supraîncărcare de pe ruta dvs., de navigare, Planificator de traseu afișează o notificare și încearcă să vă redirecționeze către altă stație de supraîncărcare.

Actualizările hărților

Când devin disponibile actualizări pentru hărți, acestea sunt trimise automat la vehiculul Model S prin Wi-Fi. Pentru a vă asigura că le primiți, conectați periodic vehiculul Model S la o rețea Wi-Fi (consultați Wi-Fi). Pe ecranul tactil este afișat un mesaj care vă informează atunci când sunt instalate hărți noi.