Bluetooth

Compatibilitatea cu Bluetooth®

Simbolul Bluetooth
Puteți folosi diverse dispozitive Bluetooth în Model S, cu condiția să fie asociate și în raza de acțiune. De exemplu, puteți asocia un telefon cu capacitate Bluetooth pentru a-l putea folosi fără mâini. Pe lângă telefoane, puteți să asociați alte dispozitive compatibile cu Bluetooth cu Model S. De exemplu, puteți asocia un iPod Touch, un iPad, o tabletă Android etc., de pe care puteți reda muzică.

Înainte de a folosi telefonul sau alt dispozitiv Bluetooth cu vehiculul Model S, trebuie să îl asociați. Asocierea configurează Model S pentru comunicarea cu dispozitivele cu capacitate Bluetooth acceptate. Puteți să asociați până la zece telefoane Bluetooth. Exceptând situația în care ați specificat un anumit telefon drept Dispozitiv prioritar sau dacă telefonul specificat drept Dispozitiv prioritar nu se află în rază, Model S se conectează întotdeauna la ultimul telefon care a fost utilizat (cu condiția să fie în rază). Pentru a conecta un telefon diferit, consultați Conectarea la un dispozitiv asociat.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe numeroase telefoane, funcția Bluetooth se dezactivează când nivelul bateriei este scăzut.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Deși Bluetooth acceptă în mod normal comunicațiile wireless pe distanțe de până aproximativ nouă metri, performanțele pot varia în funcție de telefonul sau dispozitivul pe care îl folosiți.

Asocierea unui dispozitiv Bluetooth

Asocierea vă permite să utilizați funcția fără mâini a telefonului compatibil cu Bluetooth pentru a efectua și primi apeluri telefonice, pentru a accesa lista de contacte, apeluri recente etc. De asemenea, vă permite să redați fișiere cu conținut media de pe telefonul dvs. Odată ce este asociat un telefon, vehiculul Model S se poate conecta la acesta de fiecare dată când telefonul este în raza de acoperire.

Pentru a asocia un telefon, urmați acești pași în timp ce stați în interiorul vehiculului Model S:

 1. Asigurați-vă că atât ecranul tactil, cât și telefonul sunt alimentate cu energie.
 2. Activați funcția Bluetooth de pe telefon și asigurați-vă că acesta poate fi descoperit.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  La unele telefoane, pentru acest lucru ar putea fi necesar să accesați setările Bluetooth pentru restul procedurii.
 3. Atingeți pictograma Bluetooth situată în partea de sus a ecranului tactil..
 4. De pe ecranul tactil, atingeți Adăugare dispozitiv nou > Inițiere căutare. Ecranul de setări Bluetooth afișează o listă cu toate dispozitivele Bluetooth disponibile în raza de acțiune.
 5. Alegeți telefonul (sau dispozitivul) pe care doriți să-l asociați. La asocierea unui telefon, ecranul de setări Bluetooth afișează un număr generat aleatoriu. Telefonul dvs. afișează, de asemenea, un număr.
 6. Verificați dacă numărul afișat pe telefon corespunde cu numărul afișat pe ecranul cu setări Bluetooth. Apoi, de pe telefon, confirmați că doriți să efectuați asocierea.
 7. Dacă vi se solicită pe telefon, specificați dacă doriți să permiteți Model S să acceseze informațiile dvs. personale, precum calendarul, contactele și fișierele cu conținut media (consultați Importul contactelor și apelurile recente).

Când este asociat, Model S se conectează automat, iar pe ecranul de setări Bluetooth este afișat simbolul Bluetooth lângă numele dispozitivului pentru a arăta că este activă conexiunea.

Puteți afișa ecranul cu setări Bluetooth în orice moment și puteți schimba setările asociate cu un dispozitiv conectat. De exemplu, puteți desemna un telefon conectat drept Dispozitiv prioritar. Acest lucru este util în situații în care aveți mai multe telefoane conectate și ambele telefoane sunt utilizate frecvent de Model S în același timp. Model S încearcă automat să se conecteze la dispozitivul prioritar înaintea celorlalte. Dacă nu este specificat un dispozitiv prioritar sau dacă acesta nu se află în rază, Model S se conectează la telefonul utilizat cel mai recent (dacă este cazul).

Pentru vehiculele produse aproximativ înainte de aprilie 2018: Dacă durează extrem de mult ca Bluetooth să se asocieze, resetați funcționalitatea Bluetooth atingând Comenzi > Service > Resetare Bluetooth. Este posibil să fie nevoie să așteptați câteva minute. Odată resetată funcționalitatea, încercați din nou asocierea Model S. După ce resetați Bluetooth, este posibil ca Model S să omită dispozitivele asociate anterior.

Importul contactelor și apelurile recente

După asocierea unui telefon, folosiți ecranul de setări Bluetooth pentru a specifica dacă doriți să permiteți accesul la contacte, apeluri recente și mesaje text din telefonul dvs. Dacă permiteți accesul, puteți să utilizați aplicația telefonului pentru a efectua apeluri și a trimite mesaje către persoanele din lista dvs. de contacte și din lista de apeluri recente (consultați Telefon, Calendar și Conferințe online). Înainte de a putea fi importate contactele, ar putea fi necesar să setați telefonul pentru a permite sincronizarea sau să răspundeți dintr-o fereastră pop-up de pe telefon pentru a confirma că doriți să sincronizați contactele. Această situație variază în funcție de tipul de telefon pe care îl utilizați. Pentru detalii, consultați documentația furnizată împreună cu telefonul.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți să activați sau să dezactivați accesul la contacte și apelurile recente în orice moment, atingând pictograma Bluetooth de pe ecranul tactil, selectând telefonul și apoi modificând setările de acces asociate.

Anularea asocierii unui dispozitiv Bluetooth

Dacă doriți să deconectați telefonul sau dispozitivul Bluetooth și să îl folosiți din nou mai târziu, pur și simplu atingeți Deconectare pe ecranul de setări Bluetooth. Dacă nu mai doriți să folosiți dispozitivul cu Model S, atingeți Omite acest dispozitiv. Odată ce omiteți un dispozitiv, trebuie să îl asociați din nou dacă doriți să îl utilizați cu Model S (consultați Asocierea unui dispozitiv Bluetooth).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Telefonul se deconectează automat când părăsiți Model S.

Conectarea la un dispozitiv asociat

Model S se conectează automat la un telefon pe care l-ați desemnat drept Dispozitiv prioritar în ecranul de setări Bluetooth. Dacă nu ați setat un telefon drept prioritar, Model S se conectează la cel mai recent telefon la care a fost conectat, cu condiția să se afle în raza de operare și să aibă Bluetooth activat. Dacă ultimul telefon nu este în raza de acoperire, acesta încearcă să se conecteze la următorul telefon cu care a fost asociat.

Pentru a vă conecta la alt telefon, atingeți pictograma Bluetooth din partea de sus a ecranului tactil. Ecranul cu setări Bluetooth afișează o listă cu telefoanele asociate. Alegeți telefonul la care doriți să vă conectați, apoi atingeți Conectare. Dacă telefonul la care doriți să vă conectați nu apare în listă, trebuie să asociați telefonul. Consultați Asocierea unui dispozitiv Bluetooth.

Atunci când este conectat, ecranul cu setări Bluetooth afișează simbolul Bluetooth lângă numele telefonului, pentru a arăta că Model S este conectat la telefon.