Bluetooth

Compatibilitatea cu Bluetooth®

Simbolul Bluetooth
Puteți folosi diverse dispozitive Bluetooth în Model S, cu condiția să fie asociate și în raza de acțiune. De exemplu, puteți asocia un telefon cu capacitate Bluetooth pentru a-l putea folosi fără mâini. Pe lângă telefoane, puteți să asociați alte dispozitive compatibile cu Bluetooth cu Model S. De exemplu, puteți asocia un iPod Touch, un iPad, o tabletă Android etc., de pe care puteți reda muzică.

Înainte de a folosi telefonul sau alt dispozitiv Bluetooth cu vehiculul Model S, trebuie să îl asociați. Asocierea configurează Model S pentru comunicarea cu dispozitivele cu capacitate Bluetooth acceptate. Puteți să asociați până la zece telefoane Bluetooth. Exceptând situația în care ați specificat un anumit telefon drept Dispozitiv prioritar sau dacă telefonul specificat drept Dispozitiv prioritar nu se află în rază, Model S se conectează întotdeauna la ultimul telefon care a fost utilizat (cu condiția să fie în rază). Pentru a conecta un telefon diferit, consultați Comutarea între dispozitivele asociate.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe numeroase telefoane, funcția Bluetooth se dezactivează când nivelul bateriei este scăzut.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Deși Bluetooth acceptă în mod normal comunicațiile wireless pe distanțe de până aproximativ nouă metri, performanțele pot varia în funcție de telefonul sau dispozitivul pe care îl folosiți.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S poate asocia până la douăzeci de dispozitive Bluetooth în același timp, dar permite conectarea simultană a numai două dispozitive (cum ar fi un telefon și un controler sau două controlere) la fiecare ecran tactil față și din spate (dacă există în dotare).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu lăsați telefonul asociat în vehicul (de exemplu, sunteți în drumeție sau la plajă). Dacă trebuie să lăsați telefonul în vehicul, dezactivați funcția Bluetooth și/sau opriți telefonul.

Asocierea unui telefon sau a unui dispozitiv Bluetooth

Asocierea vă permite să utilizați funcția fără mâini a telefonului compatibil cu Bluetooth pentru a efectua și primi apeluri telefonice, pentru a accesa lista de contacte, apeluri recente etc. De asemenea, vă permite să redați fișiere cu conținut media de pe telefonul dvs. Odată ce este asociat un telefon, vehiculul Model S se poate conecta la acesta de fiecare dată când telefonul este în raza de acoperire.

 1. Pentru a asocia un telefon sau un dispozitiv Bluetooth, stați în interiorul Model S și asigurați-vă că ecranul tactil este pornit.
 2. Deblocați telefonul și activați Bluetooth (de obicei, în Setări pe telefon).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  La unele telefoane, pentru acest lucru ar putea fi necesar să accesați setările Bluetooth pentru restul procedurii.
 3. Pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > Bluetooth pentru a începe automat scanarea de dispozitive Bluetooth noi.
 4. Așteptați ca telefonul să apară în listă și atingeți Conectare.
 5. Verificați dacă numărul afișat pe telefon corespunde cu numărul de pe ecranul tactil. Apoi, de pe telefon, confirmați că doriți să efectuați asocierea.
 6. Dacă vi se solicită pe telefon, specificați dacă doriți să permiteți Model S să acceseze informațiile dvs. personale, precum calendarul, contactele și fișierele cu conținut media (consultați Importul contactelor și apelurile recente). Când este asociat, Model S listează telefonul în Comenzi > Bluetooth > Dispozitive asociate.

Pentru a modifica setările unui dispozitiv asociat, accesați Comenzi > Bluetooth > Dispozitive asociate și extindeți meniul derulant din dreptul numelui dispozitivului.

Dacă întâmpinați probleme la import sau la conectarea la Bluetooth, consultați Depanarea Bluetooth pentru mai multe informații.

Pentru vehiculele produse aproximativ înainte de aprilie 2018: Dacă durează extrem de mult ca Bluetooth să se asocieze, resetați funcționalitatea Bluetooth atingând Comenzi > Service > Resetare Bluetooth. Este posibil să fie nevoie să așteptați câteva minute. Odată resetată funcționalitatea, încercați din nou asocierea Model S. După ce resetați Bluetooth, este posibil ca Model S să omită dispozitivele asociate anterior.

Importul contactelor și apelurile recente

Odată ce un telefon este asociat, accesați Comenzi > Bluetooth > Dispozitive asociate și extindeți meniul derulant din dreptul numelui dispozitivului pentru a specifica dacă doriți să permiteți accesul la contactele, apelurile recente și mesajele text din telefonul dvs. Dacă permiteți accesul, puteți să utilizați aplicația telefonului pentru a efectua apeluri și a trimite mesaje către persoanele din lista dvs. de contacte și din lista de apeluri recente (consultați Telefon, Calendar și Conferințe online). Înainte de a putea fi importate contactele, ar putea fi necesar să setați telefonul pentru a permite sincronizarea sau să răspundeți dintr-o fereastră pop-up de pe telefon pentru a confirma că doriți să sincronizați contactele. Această situație variază în funcție de tipul de telefon pe care îl utilizați. Pentru detalii, consultați documentația furnizată împreună cu telefonul.

Dacă întâmpinați probleme la importarea contactelor sau la asocierea cu Bluetooth, consultați Depanarea Bluetooth pentru mai multe informații.

Deconectarea sau anularea asocierii unui dispozitiv Bluetooth

Dacă doriți să vă deconectați telefonul sau dispozitivul Bluetooth dar să-l mențineți asociat, atingeți Deconectare în meniul derulant pentru setări Bluetooth al telefonului de pe ecranul tactil (Comenzi > Bluetooth > Dispozitive asociate > Telefonul dvs.). Dacă nu mai doriți să folosiți dispozitivul cu Model S, atingeți Ștergere dispozitiv și urmați instrucțiunile. Odată ce omiteți un dispozitiv, trebuie să îl asociați din nou dacă doriți să îl utilizați cu Model S (consultați Asocierea unui telefon sau a unui dispozitiv Bluetooth).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Telefonul se deconectează automat când părăsiți Model S.

Comutarea între dispozitivele asociate

Model S se conectează automat la un telefon pe care l-ați desemnat drept Dispozitiv prioritar. Dacă nu ați setat un telefon drept prioritar, Model S se conectează la cel mai recent telefon la care a fost conectat, cu condiția să se afle în raza de operare și să aibă Bluetooth activat. Dacă ultimul telefon nu este în raza de acoperire, acesta încearcă să se conecteze la următorul telefon cu care a fost asociat.

Pentru a vă conecta la un alt telefon, atingeți Comenzi > Bluetooth > Dispozitive asociate. Selectați telefonul la care doriți să vă conectați, apoi atingeți Conectare. Dacă telefonul la care doriți să vă conectați nu apare în listă, trebuie să asociați telefonul. Consultați Asocierea unui telefon sau a unui dispozitiv Bluetooth.

Atunci când este conectat, ecranul cu setări Bluetooth afișează simbolul Bluetooth lângă numele telefonului, pentru a arăta că Model S este conectat la telefon.

Depanarea Bluetooth

Vehiculul utilizează Bluetooth și BLE (Bluetooth Low Energy) pentru a conecta fără probleme smartphone-ul la Model S. Din cauza mai multor factori posibili, este posibil ca Bluetooth sau BLE să se deconecteze uneori sau să apară probleme în procesul de asociere. Conectarea la Bluetooth permite vehiculului să acceseze funcțiile telefonului, cum ar fi conținutul audio, apeluri telefonice, calendare, mesaje text etc.

BLE este utilizat pentru funcții pasive, cum ar fi cheia telefonică.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Nu dez-asociați vehiculul de la telefon și nu îl eliminați drept cheie telefonică fără a avea un card-cheie funcțional în apropiere.

Încercați următoarele pentru a depana funcția Bluetooth, începând cu smartphone-ul.

Depanarea smartphone-ului

Este posibil ca funcția Bluetooth să nu se conecteze din cauza setărilor și actualizărilor de pe smartphone:

 • Activați funcția Bluetooth pe telefon. Dacă este deja activată, dezactivați și reactivați funcția Bluetooth din nou.
 • Asigurați-vă că modul Avion este oprit.
 • Încărcați telefonul; dacă bateria telefonului este prea descărcată, este posibil ca acesta să nu accepte funcțiile Bluetooth.
 • Asociați corect dispozitivul. Dacă este asociat deja, încercați să-l dez-asociați și să-l asociați din nou.
 • Actualizați telefonul la cea mai recentă versiune de software, furnizată de producător.
 • Verificați dacă sistemul audio al vehiculului este selectat ca sursă de ieșire audio.
 • Asigurați-vă că setările telefonului permit conectarea prin Bluetooth (de exemplu: datele sunt activate sau aveți conexiune la o rețea Wi-Fi).
 • Opriți și porniți din nou telefonul.
 • Asigurați-vă că permisiunile de localizare sunt setate la „Activat permanent” pentru aplicația de mobil.

Depanarea aplicației mobile Tesla

Verificați aplicația mobilă Tesla:

 • Confirmați că aplicația mobilă Tesla este actualizată din punct de vedere al aplicației software.
 • Verificați dacă v-ați conectat la aplicația mobilă Tesla în timp ce folosiți cheia telefonică.
 • Asigurați-vă că aplicația Tesla rulează în fundal.
 • Verificați de două ori dacă v-ați configurat complet profilul în aplicația mobilă și dacă v-ați configurat corect setările.

Depanarea vehiculului

Setările autovehiculului pot afecta capacitatea acestuia de a se asocia cu smartphone-ul:

 • Încărcați Model S: Dacă bateria vehiculului este prea descărcată, este posibil să pierdeți funcția Bluetooth.
 • Actualizați software-ul vehiculului și asigurați-vă că acesta este întotdeauna actualizat. Verificați dacă există noi actualizări de software, navigând la Comenzi > Software..
 • Reporniți ecranul tactil. Consultați Ecranul tactil.
 • Reporniți vehiculul.

Dacă Bluetooth tot nu funcționează, dez-asociați vehicul ȘI smartphone-ul. Apoi încercați din nou să le asociați pe amândouă.

Pentru probleme legate de cheia telefonică BLE, atunci când vă aflați în vehicul, navigați la Comenzi > Blocări și eliminați telefonul drept „Cheie telefonică”. Apoi setați-l din nou. Dar faceți acest lucru doar când sunteți în vehicul și aveți la dispoziție o cheie de rezervă fiabilă (cum ar fi un card-cheie).