Setări de siguranță și securitate

Despre sistemul de securitate

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, este posibil ca vehiculul dvs. să nu aibă o alarmă sonoră pentru funcțiile de securitate sau ca funcțiile să nu funcționeze exact conform descrierii.

Dacă vehiculul Model S nu detectează o cheie în apropiere și sunt deschise o portieră sau un portbagaj blocat, se emite o alarmă sonoră. Farurile și semnalizatoarele luminează și ele. Pentru a dezactiva alarma, apăsați pe orice buton de pe telecomandă.

Pentru a activa sau a dezactiva manual sistemul de alarmă, atingeți Comenzi > Siguranță. > Alarmă de securitate. Când este activată, vehiculul Model S își activează alarma la un minut după ce părăsiți vehiculul, portierele se încuie și nu se mai detectează cheia recunoscută.

În situațiile în care un portbagaj sau o portieră încuiată sunt deschise și Model S nu detectează o cheie în apropiere se declanșează o sirenă alimentată cu baterie (dacă există în dotare). Dacă de asemenea doriți ca această sirenă să fie declanșată în situații în care vehiculul detectează mișcare în interiorul cabinei, activați Înclinare/intruziune (consultați Înclinare/intruziune (dacă există în dotare)).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă Model S este în modul Santinelă (consultați Cum se utilizează modul Sentry (cu o unitate flash USB)), setarea Alarmă securitate nu este disponibilă.

Înclinare/intruziune (dacă există în dotare)

În funcție de configurație, de regiunea pieței și de data fabricației, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu această funcționalitate.

Setarea Alarmă securitate trebuie să fie pornită pentru a activa setarea Înclinare/intruziune.

Înclinare/intruziune declanșează alarma în vehiculul dvs. dacă Model S detectează mișcare în interiorul cabinei sau este mișcat sau înclinat (de exemplu, cu un camion de tractare sau cu un cric). Pentru activare, atingeți Comenzi > Siguranță. > Înclinare/intruziune.

Senzorul de intruziune se dezactivează automat în situațiile în care sistemul de climatizare funcționează atunci când părăsiți vehiculul. Pentru anulare, puteți să porniți manual senzorul de Înclinare/intruziune după ce selectați Modul Păstrare climatizare activată, Câine sau Camp.

Senzorul de înclinare/intruziune se reactivează automat la începutul fiecărui ciclu de condus.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Alarma Înclinare/intruziune trebuie să fie dezactivată pentru a folosi Protecția la supraîncălzirea cabinei (consultați Protecția la supraîncălzire a habitaclului).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă intenționați să lăsați un obiect mobil în interiorul vehiculului blocat, nu uitați să dezactivați setarea Înclinare/intruziune. Dacă această setare este activată, orice mișcare detectată în interiorul Model S activează alarma antiefracție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă Model S este în modul Santinelă (consultați Cum se utilizează modul Sentry (cu o unitate flash USB)), setarea Înclinare/intruziune nu este disponibilă.

Upgrade îmbunătățit antifurt (dacă există în dotare)

Dacă vehiculul dvs. este echipat cu upgrade-ul îmbunătățit antifurt, claxonul emite un sunet în situațiile în care o portieră sau un portbagaj blocat sunt deschise și vehiculul Model S nu detectează o cheie în apropiere. Dacă Înclinare/intruziune este pornită, claxonul emite de asemenea un sunet dacă vehiculul Model S detectează mișcare în interiorul cabinei sau dacă vehiculul este mișcat sau înclinat (de exemplu, cu un camion de tractare sau cu un cric). Pentru a activa sau dezactiva sistemul de detectare Înclinare/intruziune, atingeți Comenzi > Siguranță. > Înclinare/intruziune.

Conducere cu PIN

Pentru securitate suplimentară, preveniți conducerea vehiculului Model S până când este introdus un PIN (număr personal de identificare) din 4 cifre. Pentru a activa această setare, atingeți Comenzi > Siguranță. > PIN pentru conducere și urmați mesajele de pe ecran pentru a crea un PIN pentru conducere.

În momentul activării, pe lângă introducerea codului PIN de conducere din 4 cifre pentru a conduce, trebuie să îl utilizați și pentru a intra pentru prima dată în modul Valet și pentru a crea codul PIN pentru valet din 4 cifre pentru a intra și a ieși din modul Valet. Când este în modul Valet, vehiculul Model S poate fi condus fără a fi nevoie ca valetul să introducă un cod PIN pentru conducere. Setarea PIN pentru conducere este dezactivată ori de câte ori este activ modul Valet.

Dacă uitați PIN-ul pentru conducere, atingeți linkul pentru a introduce datele de conectare Tesla în fereastra pop-up Conducere cu PIN, apoi urmați instrucțiunile de pe ecranul tactil.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În situația puțin probabilă în care ecranul tactil nu răspunde la comenzi, este posibil să nu puteți introduce codul PIN. În acest caz, încercați mai întâi să reporniți ecranul tactil (consultați Repornirea ecranului tactil sau Computerul de bord). Dacă ecranul tactil nu răspunde în continuare la comenzi, puteți totuși să ocoliți setarea PIN pentru conducere, activând condusul fără cheie în aplicația dvs. mobilă Tesla.

PIN torpedo

Protejați conținutul din torpedou cu un cod PIN din 4 cifre (nu are legătură cu funcția Conducere cu PIN). Pentru activare, atingeți Comenzi > Siguranță > PIN torpedou și urmați instrucțiunile de pe ecranul tactil. Atunci când este activată funcția, vi se cere introducerea codului PIN pentru deschiderea torpedoului. Selectați comutatorul pentru a dezactiva și apoi introduceți PIN-ul pentru a elimina această protecție suplimentară de securitate.

Dacă uitați codul PIN pentru torpedou, resetați-l prin introducerea datelor de conectare Tesla, apoi urmați indicațiile de pe ecranul tactil.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Utilizarea unui PIN torpedou permite deschiderea torpedoului chiar și când Model S este în modul Valet.

Mod de limitare a vitezei

Modul Limitare Viteză vă permite să limitați accelerația și viteza maximă de deplasare la o valoare aleasă între 80 și 193 km/h. Prima dată când utilizați această funcție, trebuie să creați un cod PIN de 4 cifre pe care să-l utilizați pentru a activa și a dezactiva modul de limitare a vitezei. Când funcția este activată și viteza de deplasare se apropie până la aproximativ 5 km/h de viteza maximă, se aude un semnal sonor, computerul de bord afișează un mesaj și Model S trimite o notificare către aplicația mobilă. Mai puteți atinge și Securitate > Mod limitare viteză pentru a-l activa din aplicația mobilă Tesla. Pentru a activa modul de limitare a vitezei:

 1. Asigurați-vă că Model S este în treapta Parcare.
 2. Atingeți Comenzi > Siguranță > Mod limitare viteză pe ecranul tactil.
 3. Selectați viteza maximă de deplasare.
 4. Trageți glisorul în poziția Pornit.
 5. Introduceți PIN-ul din 4 cifre pe care doriți să îl utilizați pentru a activa și a dezactiva modul de limitare a vitezei.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă ați uitat PIN-ul, puteți dezactiva modul de limitare a vitezei introducând datele de conectare pentru contul propriu Tesla.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când Modul de limitare a vitezei este activat, setarea accelerației se stabilește automat la Relaxat.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Deplasarea pe pantă descendentă poate crește viteza de deplasare și determina Model S să depășească viteza maximă selectată.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Modul de limitare a vitezei nu înlocuiește rațiunea, pregătirea șoferului și necesitatea de a monitoriza îndeaproape limitele de viteză și condițiile de condus. Accidentele se produc la orice viteză și este responsabilitatea dvs. să conduceți în siguranță.

Eliminare date browser

Puteți elimina datele browserului vehiculului (așa cum ați face pe un computer sau smartphone) accesând Comenzi > Service > Eliminare date browser. Acest lucru este util în multe situații, cum ar fi ștergerea setărilor sau a căutărilor altui șofer.

Bifați casetele de pe ecranul pop-up pentru a exclude marcajele și/sau istoricul pentru a vă fi convenabil.