Epuizarea autonomiei

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Este responsabilitatea dvs. să monitorizați starea bateriei de înaltă tensiune și autonomia rămasă a vehiculului. Nu presupuneți că există autonomie disponibilă atunci când autonomia afișată pe panoul de bord este la 0 km (sau 0 %). Deteriorarea bateriei Joasă tensiune ca urmare a terminării autonomiei nu este acoperită de garanție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În situația puțin probabilă în care vehiculul dvs. rămâne fără energie în timpul deplasării, trageți pe dreapta în siguranță și contactați Asistența rutieră Tesla sau un alt serviciul de tractare.

Dacă Model S rămâne fără energie, bateria Joasă tensiune nu mai este susținută – și atunci când Joasă tensiune nu este susținută, vehiculul nu poate fi încărcat. Astfel, bateria Joasă tensiune trebuie să fie susținută de o sursă externă de alimentare pentru a vă permite să încărcați bateria de înaltă tensiune (HV). Atunci când vehiculul începe să se încarce, sursa externă de alimentare nu mai este necesară.

În cazul în care rămâneți fără energie fără a avea un încărcător în împrejurimi, serviciul de tractare trebuie să transporte Model S la cea mai apropiată stație de încărcare și să plaseze vehiculul în raza de acțiune a cablului de încărcare. După ce vehiculul este plasat lângă un încărcător, urmați următoarele instrucțiuni.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul este transportat către un încărcător, asigurați-vă că serviciul de tractare nu pleacă înainte de confirmarea încărcării cu succes a bateriei de înaltă tensiune a vehiculului.
  1. Porniți bateria de la alt sistem de înaltă tensiune (consultați Pornire de la altă sursă de alimentare). Bateria de joasă tensiune trebuie pornită de la altă sursă de alimentare pentru a susține bateria de înaltă tensiune.
  2. Așteptați câteva minute. După ce ecranul tactil pornește, introduceți cablul de încărcare în vehiculul Model S pentru a începe încărcarea bateriei de înaltă tensiune.
  3. După ce Model S începe să se încarce, deconectați sursa externă de alimentare de la Joasă tensiune baterie.

Înainte de transportul către un încărcător non-Tesla, asigurați-vă că vehiculul este echipat cu un adaptor care acceptă tipul specific al stației de încărcare pe care o veți utiliza. Chiar și la un încărcător non-Tesla, va trebui să porniți sistemul Joasă tensiune de la altă sursă de alimentare înainte de a putea începe încărcarea.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Asigurați-vă că Model S are suficientă energie pentru deplasare sau pentru o depozitare pentru o perioadă lungă de timp. Nu vă bazați pe estimările de autonomie afișate pe ecranul tactil sau în aplicația mobilă, deoarece autonomia poate să scadă mai rapid decât este estimat din cauza temperaturii ambiante, stilul de condus, vânt, setările vehiculului (precum modul Santinelă), etc.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tractarea vehiculului ca urmare a terminării autonomiei nu este acoperită de garanție.