Depanarea alertelor

APP_w009Frânare automată de urgență nu este disponibilăEste posibil ca funcția să fie restabilită la următoarea deplasare

Ce înseamnă această alertă:

Funcția Frânare automată de urgență nu este disponibilă pentru restul deplasării curente. Această alertă nu indică în mod specific că alte funcții de frânare sau caracteristici nu sunt disponibile.

Această alertă poate apărea din mai multe motive. Pot fi prezente și alte alerte pentru situații care determină, de asemenea, indisponibilitatea funcției Frânare automată de urgență.

Ce să faceți:

De obicei nu este necesară nicio măsură. Funcția Frânare automată de urgență va fi de obicei disponibilă din nou atunci când începeți următoarea deplasare.

Dacă această alertă persistă pe parcursul mai multor deplasări sau dacă apare cu o frecvență sporită pe parcursul mai multor deplasări, se recomandă o programare la service cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații, consultați Asistență la evitarea coliziunii.

APP_w048Funcțiile Autopilot indisponibile temporarEste posibil ca funcțiile să fie restabilite la următoarea deplasare

Ce înseamnă această alertă:

Funcțiile Autopilot sunt momentan indisponibile pentru vehiculul dvs. În funcție de configurația vehiculului, funcțiile Autopilot care sunt dezactivate pot fi:

 • Asistență pentru direcție
 • Pilot automat adaptiv
 • Frânare automată de urgență
 • Avertizare de coliziune frontală
 • Avertizare la părăsirea benzii

Ce să faceți:

Această alertă poate fi setată din mai multe motive. Verificați dacă sunt prezente și alte alerte care indică cauza acestei condiții.

În mod normal, funcțiile Autopilot sunt restabilite la următoarea deplasare. Dacă această alertă persistă pe parcursul mai multor deplasări, programați o vizită la service cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații și pentru lista completă de funcții Autopilot, consultați Despre Autopilot.

APP_w207Asistență direcție temporar indisponibilă

Ce înseamnă această alertă:

Asistență direcție temporar indisponibilă. Aceasta ar putea fi o stare temporară, cauzată de un factor extern, cum ar fi:

 • marcaje de bandă lipsă sau estompate;
 • Drumurile înguste sau șerpuitoare.
 • vizibilitate redusă cauzată de ploaie, ninsoare, ceață sau alte condiții meteo;
 • Temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute.
 • lumină puternică provenită de la farurile altor vehicule, lumina directă a soarelui sau alte surse de lumină.

Această alertă va fi prezentă și dacă depășiți limita maximă de viteză aferentă Asistenței pentru direcție atunci când Asistența pentru direcție este activată. În acest caz, Asistența pentru direcție nu va fi disponibilă pentru restul deplasării curente.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Dacă funcția Asistență pentru direcție nu este disponibilă până ajungeți la destinația dvs. și rămâne indisponibilă pe durata următoarei dvs. deplasări, verificați prezența următoarelor:

 • Deteriorare sau obstrucție cauzată de noroi, gheață, zăpadă sau alți factori de mediu
 • Obstrucție cauzată de un obiect montat pe vehicul, cum ar fi un suport pentru biciclete
 • Obstrucție cauzată prin adăugarea de vopsea sau produse adezive precum învelitori, autocolante sau straturi cauciucate vehiculului dvs.
 • O bară de protecție deteriorată sau aliniată necorespunzător

Dacă nu există obstrucții evidente sau dacă identificați deteriorări ale vehiculului, programați o vizită la service cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Autosteer.

APP_w218Depășire limită de viteză Asistență direcțiePreluați controlul volanului

Ce înseamnă această alertă:

Asistența pentru direcție este indisponibilă deoarece vehiculul dvs. a depășit limita de viteză maximă pentru această funcție de asistență pentru șofer.

Ce să faceți:

Preluați imediat comanda Volan și mențineți-o până când ajungeți la destinație.

În majoritatea cazurilor, Asistența pentru direcție nu va fi disponibilă pentru restul deplasării curente. Pentru a o reseta, opriți complet vehiculul și comutați în treapta Parcare. Atunci când comutați în treapta Conducere pentru a vă deplasa către următoarea destinație, Asistența pentru direcție ar trebui să fie din nou disponibilă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă această alertă se activează în timp ce conduceți în Germania, Asistența pentru direcție ar trebui să devină din nou disponibilă de îndată ce vehiculul dvs. începe să se deplaseze cu o viteză sub limita de viteză a Asistenței pentru direcție.

Dacă Asistența pentru direcție nu este disponibilă în timpul următoarei deplasări și rămâne indisponibilă pe parcursul următoarelor deplasări, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Autosteer.

APP_w221Tempomat indisponibilVizibilitate redusă radar frontal

Ce înseamnă această alertă:

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție sunt indisponibile deoarece radarul aflat în zona barei din față a vehiculului dvs. are vizibilitate redusă sau nu are deloc vizibilitate.

Acest lucru se poate datora unei obstrucții temporare, precum zăpadă, gheață, murdărie sau noroi.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce. Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție vor rămâne indisponibile cât timp radarul nu are vizibilitate adecvată.

Dacă alerta persistă pe parcursul deplasării, verificați bara din față înainte de următoarea deplasare planificată și încercați să îndepărtați orice obstrucție. Consultați Curățarea unei camere pentru mai multe informații despre curățarea murdăriei sau a reziduurilor din zona respectivă a vehiculului.

Dacă această alertă persistă pe parcursul următoarelor deplasări, dar nu este vizibilă nicio obstrucție în zona barei din față unde se află radarul, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

APP_w222Tempomat indisponibilVizibilitate redusă cameră frontală

Ce înseamnă această alertă:

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție sunt indisponibile deoarece una sau mai multe dintre camerele frontale ale vehiculului dvs. sunt blocate sau orbite de condiții externe.

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție vor rămâne indisponibile cât timp o cameră frontală nu are vizibilitate adecvată. Camerele pot să aibă vizibilitate limitată sau să nu aibă deloc vizibilitate din cauzele de mai jos:

 • murdărie sau reziduuri pe suprafața camerei;
 • condiții de mediu precum ploaie, ceață, ninsoare sau rouă;
 • lumina puternică a soarelui sau reflexie puternică de la o altă sursă de lumină;
 • condiții de lumină scăzută sau limitată, inclusiv drumuri neluminată sau luminate slab noaptea;
 • condens (picături de apă sau aburire) pe suprafața camerei;
 • mediu înconjurător cu aspect monoton, inclusiv pereți de tunel sau separatoare de benzi pe autostradă.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Deseori, aceasta este o problemă temporară care dispare de la sine. Dacă alerta nu dispare până la finalul deplasării dvs.:

 • inspectați și curățați zona camerelor frontale din partea superioară a parbrizului înaintea următoarei deplasări programate.
 • Verificați prezența condensului, murdăriei sau a altor reziduuri pe suprafața camerei și încercați să îndepărtați orice obstrucție.

Consultați Curățarea unei camere pentru mai multe informații despre curățarea murdăriei sau a reziduurilor din zona respectivă a vehiculului.

Deși condensul de pe interiorul incintei camerei frontale nu poate fi șters, îl puteți îndepărta rapid, de obicei, urmând acești pași:

 1. Pregătiți habitaclul cu temperatura setată pe Ridicat și aerul condiționat pornit.
 2. Activați degivrorul pentru parbriz.

Dacă alerta persistă pe parcursul următoarelor deplasări, dar nu este vizibilă nicio obstrucție a camerelor frontale, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

APP_w224Tempomat indisponibilContinuați să conduceți pt. calibrare camere

Ce înseamnă această alertă:

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție sunt indisponibile deoarece camerele de pe vehiculul dvs. nu sunt calibrate complet.

Vehiculul dvs. trebuie să manevreze cu multă precizie atunci când sunt active funcții precum Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție. Înainte ca aceste funcții să poată fi folosite pentru prima dată, camerele trebuie să execute o auto-calibrare inițială. Ocazional, una sau mai multe camere se pot decalibra.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție vor rămâne indisponibile până când se finalizează calibrarea camerelor.

Când calibrarea este încheiată, Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție ar trebui să fie disponibile.

Pentru confortul dvs., pe ecranul tactil este afișat un indicator de progres de calibrare. În mod normal, calibrarea este încheiată după ce vehiculul dvs. a parcurs 20-25 mile (32-40 km), dar distanța variază în funcție de condițiile de drum și de mediu. De exemplu, deplasarea pe un drum drept, cu marcaje de bandă foarte vizibile contribuie la calibrarea mai rapidă a camerelor.

Dacă alerta persistă și calibrarea camerelor nu este încheiată după ce vehiculul dvs. s-a deplasat 100 de mile (160 km) sau mai mult sau dacă Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție rămân indisponibile în ciuda calibrării reușite a camerelor, programați lucrarea de service cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

APP_w304Cameră blocată sau orbităCurățați camera sau așteptați recăpătarea vizibilității

Ce înseamnă această alertă:

Una sau mai multe dintre camerele vehiculului are vizibilitate limitată sau nu are vizibilitate deloc din cauza factorilor externi. Atunci când camerele de pe vehicul nu pot oferi informații vizuale precise, unele dintre sau toate funcțiile Autopilot pot fi indisponibile temporar.

Camerele pot să aibă vizibilitate limitată sau să nu aibă deloc vizibilitate din cauzele de mai jos:

 • murdărie sau reziduuri pe suprafața camerei;
 • condiții de mediu precum ploaie, ceață, ninsoare sau rouă;
 • lumina puternică a soarelui sau reflexie puternică de la o altă sursă de lumină;
 • condiții de lumină scăzută sau limitată, inclusiv drumuri neluminată sau luminate slab noaptea;
 • condens (picături de apă sau aburire) pe suprafața camerei;
 • mediu înconjurător cu aspect monoton, inclusiv pereți de tunel sau separatoare de benzi pe autostradă.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce. Deseori, aceasta este o problemă temporară care va fi rezolvată atunci când condensul se evaporă sau când o anumită condiție sau caracteristică de mediu nu mai este prezentă.

Dacă alerta nu dispare până ajungeți la destinație, verificați dacă suprafețele camerei prezintă condens, murdărie sau alte reziduuri. Pentru amplasarea camerelor, consultați Camere.

Curățați camerele după cum este necesar înainte de următoarea deplasare planificată. Pentru procedurile de curățare recomandate, consultați Curățarea unei camere.

Dacă observați în continuare această alertă după ce ați curățat camerele, verificați dacă suprafețele interioare ale incintelor camerelor de pe montanții portierelor prezintă condens. Deși condensul de pe interiorul incintelor camerei nu poate fi șters, îl puteți îndepărta mai rapid, de obicei, urmând acești pași:

 1. Precondiționați habitaclul pornind climatizarea, setând temperatura la Înalt și asigurându-vă că aerul condiționat este pornit.
 2. Activați degivrorul pentru parbriz.
 3. Direcționați gurile de ventilație către camerele de pe montanții portierelor.

Pentru mai multe informații despre curățarea condensului din incintele camerei, consultați Curățarea unei camere.

Dacă alerta nu dispare până la sfârșitul următoarei deplasări planificate, în ciuda curățării camerei (camerelor) indicate și după urmarea pașilor recomandați pentru a elimina condensul, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

BMS_u006Vehiculul se oprește - OPRIȚI ÎN SIGURANȚĂNivel încărcare baterie prea scăzut

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a detectat că bateria de înaltă tensiune nu are suficientă energie rămasă pentru a sprijini deplasarea.

Vehiculul nu va putea să se deplaseze sau să continue deplasarea până când nu este încărcat.

Dacă această alertă este prezentă în timp ce conduceți, vehiculul dvs. trebuie oprit imediat. Trebuie să fie prezentă o alertă separată privind vehiculul pentru a indica această stare. Este posibil și ca vehiculul să se oprească neașteptat.

Dacă această alertă este prezentă când vehiculul este parcat, este posibil să nu puteți efectua deplasarea.

Această alertă este prezentă de obicei pentru că nivelul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune a vehiculului a fost redus prin funcționarea normală.

Ce să faceți:

Încărcați vehiculul imediat. Capacitatea de deplasare a vehiculului ar trebui să se refacă prin încărcarea vehiculului.

Dacă alerta apare în timpul deplasărilor ulterioare, în ciuda unui nivel de încărcare a bateriei afișat de cel puțin 5%, programați service-ul cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

BMS_u018Nivel maxim de încărcare baterie redusSe poate conduce - Programați service-ul

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a detectat o situație internă a bateriei de înaltă tensiune care limitează performanța acesteia. Drept urmare, sunt reduse nivelul maxim de încărcare și autonomia. Service-ul este necesar pentru restabilirea performanței complete.

Ce să faceți:

Dacă această alertă persistă, programați service-ul curând. Fără service, nivelul maxim de încărcare și autonomia vehiculului dvs. vor rămâne limitate.

Vehiculul dvs. poate fi condus și încărcat.

Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

BMS_u030Pericol de arc electric la adaptorul de încărcareÎncercați alt echipament de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea este indisponibilă deoarece vehiculul dvs. a detectat un pericol de formare a scânteilor de arc electric în adaptorul de încărcare terț utilizat pentru a conecta un mâner de încărcare al unui sistem de încărcare combinat (CCS) la portul de încărcare al vehiculului dvs.

Pot surveni scântei de arc electric dacă încercați să îl deconectați în timpul încărcării active cu adaptorul de încărcare terț, iar scânteia de arc electric poate cauza vătămări corporale grave și/sau daune materiale.

Ce să faceți:

Urmați pașii de mai jos pentru a reduce acest risc:

 • Asigurați-vă că încărcarea este complet oprită.
  1. Utilizați ecranul tactil al vehiculului dvs. pentru a confirma oprirea încărcării sau pentru a opri încărcarea, dacă este necesar.
  2. Utilizați ecranul și comenzile stației de încărcare pentru a confirma oprirea încărcării sau pentru a opri sesiunea de încărcare activă.
 • Asigurați-vă că pe portul de încărcare al vehiculului dvs. nu se observă lămpi indicatoare (LED) intermitente de culoare verde sau albastră.
 • Deconectați adaptorul de încărcare de la portul de încărcare al vehiculului dvs.
 • Verificați din nou că stația de încărcare nu indică nicio sesiune de încărcare activă.
 • Scoateți adaptorul de încărcare din mânerul de încărcare.

Încercați alt echipament de încărcare pentru a vă încărca vehiculul. Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

BMS_u031Siguranța bateriei necesită înlocuire curândSe poate conduce - Programați imediat service

Ce înseamnă această alertă:

O siguranță din bateria de înaltă tensiune a vehiculului dvs. se află aproape de finalul duratei sale de funcționare și necesită înlocuire.

Ce să faceți:

Se recomandă să programați cât de curând o vizită la service pentru înlocuirea siguranței bateriei de înaltă tensiune.

Vehiculul dvs. se poate conduce între timp. Totuși, este posibil să observați o viteză și o accelerație reduse în timpul condusului.

Pentru mai multe informații despre sistemul de baterie de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

BMS_u032Este necesară înlocuirea siguranței baterieiSe poate conduce - Programați imediat service

Ce înseamnă această alertă:

O siguranță din bateria de înaltă tensiune a vehiculului dvs. se află aproape de finalul duratei sale de funcționare și necesită înlocuire.

Ce să faceți:

Se recomandă să programați cât de curând o vizită la service pentru înlocuirea siguranței bateriei de înaltă tensiune.

Vehiculul dvs. se poate conduce între timp. Totuși, este posibil să observați o viteză și o accelerație reduse în timpul condusului.

Pentru mai multe informații despre sistemul de baterie de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

BMS_w176Este necesară înlocuirea siguranței baterieiSe poate conduce - Programați imediat service

Ce înseamnă această alertă:

O siguranță din bateria de înaltă tensiune a vehiculului dvs. se află la finalul duratei sale de funcționare și necesită înlocuire imediată.

Ce să faceți:

Se recomandă să programați imediat o vizită la service pentru înlocuirea siguranței bateriei de înaltă tensiune.

Continuați deplasarea către destinația dvs. imediată. Vehiculul dvs. se poate conduce. Totuși, este posibil să observați o viteză și o accelerație reduse în timpul condusului.

Pentru mai multe informații despre sistemul de baterie de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

CC_f001Încărcare imposibilă-Leg la masă insuficientăVerificați cablarea/împământ corectă priză

Ce înseamnă această alertă:

Nu a fost detectată o conexiune la împământare la Wall Connector.

Ce să faceți:

Solicitați unui electrician să inspecteze Wall Connector, pentru a vă asigura că este împământat corect. Electricianul ar trebui să se asigure de împământarea corespunzătoare la disjunctor sau la cutia de distribuție și că sunt realizate conexiunile corespunzătoare la Wall Connector.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f002Încărcare imposibilă-Leg la masă insuficientăDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Eroare la împământare. Curentul se scurge printr-un traseu nesigur. Posibilă eroare la fază la împământare sau nul la împământare.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul. Dacă problema persistă, consultați electricianul sau contactați Tesla.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f003Încărc impos-Întrer dif Wall Conn. declanșDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Eroare la împământare. Curentul se scurge printr-un traseu nesigur. Posibilă eroare la fază la împământare sau nul la împământare.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul. Dacă problema persistă, consultați electricianul sau contactați Tesla.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f004Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.
 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f005Încărc impos-Întrer dif Wall Conn. declanșDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Eroare la împământare. Curentul se scurge printr-un traseu nesigur. Posibilă eroare la fază la împământare sau nul la împământare.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul. Dacă problema persistă, consultați electricianul sau contactați Tesla.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f006Încărc impos-Supracurent Wall ConnectorDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supracurent.

Ce să faceți:

Reduceți setarea de curent de încărcare a vehiculului. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f007Încărc imposib - Tensiune intrare prea mareTens tb să resp val nomin pt Wall Connector

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratensiune și subtensiune.

Ce să faceți:

Consultați-vă electricianul pentru a asigura tensiunea corespunzătoare la disjunctorul care deservește Wall Connector.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f008Încărc imposib - Tensiune intrare prea micăTens tb să resp val nomin pt Wall Connector

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratensiune și subtensiune.

Ce să faceți:

Consultați-vă electricianul pentru a asigura tensiunea corespunzătoare la disjunctorul care deservește Wall Connector.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f009Încărcare imposibilă - Intr cablată incorectCablaj intr în Wall Connect necesită corecții

Ce înseamnă această alertă:

Intrare cablată greșit: este posibil ca faza și nulul să fie inversate.

Ce să faceți:

Cablajul dintre alimentarea de perete și Wall Connector a fost instalat incorect. Consultați-vă electricianul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f010Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f011Încărc impos-Wall Connector încinsPermiteți răcire Wall Conn. și reîncercați

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratemperatură (declic).

Ce să faceți:

Asigurați-vă că Wall Connector nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f012Încărcare imposibilă-Conexiune murală încinsăCablaj Wall Conn./priză trebuie verificat

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost oprită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Pentru a reveni la funcționarea normală a încărcării, încercații următorii pași.

Dacă Wall Connector este conectat la o priză de perete, asigurați-vă că:

 • fișa este complet introdusă în receptacul/priză
 • zona fișei/prizei nu este blocată sau acoperită cu nimic
 • nu există nicio sursă de căldură în apropiere

Dacă problema persistă sau Wall Connector este cablat direct, contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f013Încărcare imposibilă - Cap încărcare încinsVerif reziduuri în cap sau port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratemperatură (declic).

Ce să faceți:

Asigurați-vă că conectorul este introdus complet în intrarea de încărcare a portului de încărcare al vehiculului, că nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f014Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f015Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f016Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f017Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f018Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f019Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f020Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f021Încărc imposib-Nu există Wall Connector princVerif dacă unit princ este alim și disponib

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Necesită (doar) un Wall Connector setat ca principal.

Ce să faceți:

Un singur Wall Connector poate fi setat la o configurație principală. Solicitați electricianului să confirme:

 1. Un singur Wall Connector este setat ca principal.
 2. Toți ceilalți Wall Connector conectați la unitatea principală sunt setate la poziția „asociat” (poziția F).

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f022Încărc imposib - Peste 1 unitate principalăDoar Wall Connector 1 trebuie setat ca princ

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Necesită (doar) un Wall Connector setat ca principal.

Ce să faceți:

Un singur Wall Connector poate fi setat la o configurație principală. Solicitați electricianului să confirme:

 1. Un singur Wall Connector este setat ca principal.
 2. Toți ceilalți Wall Connector conectați la unitatea principală sunt setate la poziția „asociat” (poziția F).

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f023Încărc impos - Prea mulți Wall ConnectorNu se pot asocia > 3 unit cu cea principală

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Sunt asociați peste trei Wall Connector cu aceeași unitate principală.

Ce să faceți:

Solicitați electricianului să mute unul sau mai mulți Wall Connector asociați la un alt circuit și să îi deconecteze (anuleze asocierea) de la această rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului).

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f024Încărc impos-Curent scăzut la Wall ConnectorSetare curent unit princ trebuie crescută

Ce înseamnă această alertă:

Setare întrerupător rotativ incorectă.

Ce să faceți:

Solicitați electricianului să regleze comutatorul rotativ intern la o setare de curent de operare validă. Mai întâi ar trebui să se asigure că Wall Connector nu este alimentat. Corelarea dintre setarea comutatorului și curent ar trebui să fie inscripționată pe interiorul Wall Connector. De asemenea, electricianul trebuie să consulte secțiunea Setarea curentului de operare din manualul de instalare al Wall Connector.

În cazul în care Wall Connector este configurat pentru partajarea sarcinii (partajarea disjunctorului) și este asociat cu alți Wall Connector, comutatorul rotativ al unității principale trebuie să fie setat la o setare de curent de operare care permite ca fiecare Wall Connector asociat să primească un curent de încărcare de cel puțin 6 A.

Exemplu: Trei Wall Connector sunt asociați pentru partajarea sarcinii. Unitatea principală trebuie să fie setată la un curent de cel puțin 3 x 6 A = 18 A.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f025Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f026Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.
 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f027Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.
 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f028Încărcare imposibilă - Setare comut incorectăComut rotativ Wall Connector necesită reglare

Ce înseamnă această alertă:

Setare întrerupător rotativ incorectă.

Ce să faceți:

Solicitați electricianului să regleze comutatorul rotativ intern la o setare de curent de operare validă. Mai întâi ar trebui să se asigure că Wall Connector nu este alimentat. Corelarea dintre setarea comutatorului și curent ar trebui să fie inscripționată pe interiorul Wall Connector. De asemenea, electricianul trebuie să consulte secțiunea Setarea curentului de operare din manualul de instalare al Wall Connector.

În cazul în care Wall Connector este configurat pentru partajarea sarcinii (partajarea disjunctorului) și este asociat cu alți Wall Connector, comutatorul rotativ al unității principale trebuie să fie setat la o setare de curent de operare care permite ca fiecare Wall Connector asociat să primească un curent de încărcare de cel puțin 6 A.

Exemplu: Trei Wall Connector sunt asociați pentru partajarea sarcinii. Unitatea principală trebuie să fie setată la un curent de cel puțin 3 x 6 A = 18 A.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f029Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f030Încărc imposib-Discord unitate princ/asociatăCurent nomin la Wall Connector tb să coresp

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Wall Connector asociați au capacități de curent maxim diferite.

Ce să faceți:

Doar Wall Connector cu aceleași capacități de curent maxim pot fi asociați într-o rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului). Solicitați electricianului să inspecteze etichetele de tip ale Wall Connector și să se asigure de corespondența capacităților de curent. În plus, se recomandă ca electricianul să asocieze doar Wall Connector cu același cod de piesă, ca mod ușor de a se asigura că unitățile asociate sunt compatibile.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_f041Rată încărcare redusă - Conexiune perete încinsăVerificați cablaj Wall Connector/priză

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Ce să faceți:

Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CHG_f035Eroare comunicare echipament încărcareReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încarcă deoarece nu poate comunica eficient cu echipamentul de încărcare extern. Nu poate detecta un semnal pilot de control valid care provine de la echipamentul de încărcare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

În primul rând, confirmați că lipsa de comunicare eficientă este cauzată mai degrabă de echipamentul extern de încărcare decât de o problemă la nivelul vehiculului dvs. De obicei, așa se întâmplă.

Încercați un echipament de încărcare diferit extern pentru vehicul (inclusiv cablul de încărcare, stația de încărcare sau punctul de încărcare).

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

Dacă se suspectează că problema provine de la vehicul, inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CHG_f083Încărcare imposibilă - Este posibil ca calitatea rețelei electrice să fie slabăReîncercați/Încercați o altă locație de încărcare sau superîncărcare

Ce înseamnă această alertă:

Alimentarea cu energie a fost întreruptă în timpul încărcării. Acest lucru poate fi cauzat de întreruperea alimentării cu energie de la sursă (de exemplu, o priză de perete) a echipamentului de încărcare sau de o problemă cu echipamentul de încărcare.

Ce să faceți:

Această alertă este, adesea, însoțită de alte alerte care vă pot ajuta să identificați și să depanați problema. Începeți prin investigarea oricăror altor alerte afișate care au legătură cu problemele de încărcare.

Alternativ, puteți verifica indicatoarele de stare ale conectorului mobil sau conectorului de perete pentru a confirma alimentarea cu energie a dispozitivului și, de asemenea, puteți consulta manualul de utilizare al produsului pentru informații privind depanarea în funcție de codurile luminoase. Dacă utilizați alte echipamente de încărcare externe (non-Tesla) verificați existența unui afișaj sau a altui tip de interfață cu utilizatorul care oferă ajutor pentru depanare.

Dacă, în mod evident, echipamentul de încărcare nu este alimentat cu energie, verificați disjunctorul prizei de perete/conectorului de perete pentru a vă asigura că nu a fost declanșat.

Sfaturi de depanare suplimentare în funcție de tipul de echipament:

 • Dacă folosiți un conector mobil, încercați să încărcați vehiculul folosind o altă priză de perete.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială.
  • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă folosiți un conector de perete, încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit, cum ar fi un conector mobil, alimentat de la o priză de perete separată.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de Wall Connector.

Dacă problema este cauzată de priza de perete inițială sau de Wall Connector, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_f091Echipament de încărcare nerecunoscutReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Portul de încărcare nu poate stabili dacă un cablu de încărcare este sau nu introdus sau care este tipul de cablu de încărcare conectat.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Dacă această alertă apare atunci când un cablu de încărcare este conectat, stabiliți dacă problema este cauzată de echipamentul de încărcare sau de vehicul. Încercați un echipament de încărcare diferit extern pentru vehicul (inclusiv cablul de încărcare, stația de încărcare sau punctul de încărcare).

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

Dacă această alertă apare când un cablu de încărcare nu este conectat sau dacă se suspectează că problema provine de la vehicul, inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CHGS_f083Încărcare imposibilă - Este posibil ca calitatea rețelei electrice să fie slabăReîncercați/Încercați o altă locație de încărcare sau superîncărcare

Ce înseamnă această alertă:

Alimentarea cu energie a fost întreruptă în timpul încărcării. Acest lucru poate fi cauzat de întreruperea alimentării cu energie de la sursă (de exemplu, o priză de perete) a echipamentului de încărcare sau de o problemă cu echipamentul de încărcare.

Ce să faceți:

Această alertă este, adesea, însoțită de alte alerte care vă pot ajuta să identificați și să depanați problema. Începeți prin investigarea oricăror altor alerte afișate care au legătură cu problemele de încărcare.

Alternativ, puteți verifica indicatoarele de stare ale conectorului mobil sau conectorului de perete pentru a confirma alimentarea cu energie a dispozitivului și, de asemenea, puteți consulta manualul de utilizare al produsului pentru informații privind depanarea în funcție de codurile luminoase. Dacă utilizați alte echipamente de încărcare externe (non-Tesla) verificați existența unui afișaj sau a altui tip de interfață cu utilizatorul care oferă ajutor pentru depanare.

Dacă, în mod evident, echipamentul de încărcare nu este alimentat cu energie, verificați disjunctorul prizei de perete/conectorului de perete pentru a vă asigura că nu a fost declanșat.

Sfaturi de depanare suplimentare în funcție de tipul de echipament:

 • Dacă folosiți un conector mobil, încercați să încărcați vehiculul folosind o altă priză de perete.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială.
  • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă folosiți un conector de perete, încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit, cum ar fi un conector mobil, alimentat de la o priză de perete separată.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de Wall Connector.

Dacă problema este cauzată de priza de perete inițială sau de Wall Connector, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_u001Rată de încărcare redusă - Cădere de tensiune neprevăzutăÎndepărtați prelungitorul/Programați o inspecție la rețeaua electrică

Ce înseamnă această alertă:

Viteza de încărcare a fost redusă deoarece încărcătorul încorporat în vehiculul dvs. a detectat o cădere de tensiune mare în timpul încărcării.

Cauzele probabile ale acestei probleme includ:

 • Probleme cu instalația electrică a clădirii și/sau priza de perete.
 • Un prelungitor sau alt cablaj care nu poate accepta curentul de încărcare solicitat.

De asemenea, problema poate fi cauzată de pornirea unor dispozitive electrice care consumă multă energie pe același circuit, în timp ce vehiculul se încarcă.

Ce să faceți:

Dacă această problemă a apărut de mai multe ori la stația dvs. de încărcare normală, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică. Acesta ar trebui să verifice următoarele:

 • Orice echipament de încărcare și conexiunea sa la instalația electrică a clădirii.
 • Instalația electrică a clădirii, inclusiv orice priză folosită cu un conector mobil.
 • Conexiunea electrică la rețeaua de energie electrică, acolo unde intră în clădire.

Discutați cu electricianul dacă ar trebui redus curentul de încărcare din vehicul sau dacă trebuie îmbunătățită instalația pentru a accepta un curent de încărcare mai mare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_u002Încărcarea oprită din cauza undei căderi puternice de tensiuneÎndepărtați prelungitorul/Programați o inspecție la rețeaua electrică

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece încărcătorul încorporat în vehiculul dvs. a detectat o cădere de tensiune neobișnuit de mare.

Cauzele probabile ale acestei probleme includ:

 • Probleme cu instalația electrică a clădirii și/sau priza de perete.
 • Un prelungitor sau alt cablaj care nu poate accepta curentul de încărcare solicitat.

De asemenea, problema poate fi cauzată de pornirea unor dispozitive electrice care consumă multă energie pe același circuit, în timp ce vehiculul se încarcă.

Ce să faceți:

Dacă această problemă a apărut de mai multe ori la stația dvs. de încărcare normală, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică. Acesta ar trebui să verifice următoarele:

 • Orice echipament de încărcare și conexiunea sa la instalația electrică a clădirii.
 • Instalația electrică a clădirii, inclusiv orice priză folosită cu un conector mobil.
 • Conexiunea electrică la rețeaua de energie electrică, acolo unde intră în clădire.

Discutați cu electricianul dacă ar trebui redus curentul de încărcare din vehicul sau dacă trebuie îmbunătățită instalația pentru a accepta un curent de încărcare mai mare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_u004Încărcare oprită - Energie pierdută la încărcareVerificați sursa electrică și echipamentul de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Alimentarea cu energie a fost întreruptă în timpul încărcării. Acest lucru poate fi cauzat de întreruperea alimentării cu energie de la sursă (de exemplu, o priză de perete) a echipamentului de încărcare sau de o problemă cu echipamentul de încărcare.

Ce să faceți:

Această alertă este, adesea, însoțită de alte alerte care vă pot ajuta să identificați și să depanați problema. Începeți prin investigarea oricăror altor alerte afișate care au legătură cu problemele de încărcare.

Alternativ, puteți verifica indicatoarele de stare ale conectorului mobil sau conectorului de perete pentru a confirma alimentarea cu energie a dispozitivului și, de asemenea, puteți consulta manualul de utilizare al produsului pentru informații privind depanarea în funcție de codurile luminoase. Dacă utilizați alte echipamente de încărcare externe (non-Tesla) verificați existența unui afișaj sau a altui tip de interfață cu utilizatorul care oferă ajutor pentru depanare.

Dacă, în mod evident, echipamentul de încărcare nu este alimentat cu energie, verificați disjunctorul prizei de perete/conectorului de perete pentru a vă asigura că nu a fost declanșat.

Sfaturi de depanare suplimentare în funcție de tipul de echipament:

 • Dacă folosiți un conector mobil, încercați să încărcați vehiculul folosind o altă priză de perete.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială.
  • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă folosiți un conector de perete, încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit, cum ar fi un conector mobil, alimentat de la o priză de perete separată.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de Wall Connector.

Dacă problema este cauzată de priza de perete inițială sau de Wall Connector, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_u005Încărcare impos-Stație încărcare nealimentatăVerificați sursa electrică

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea nu poate începe deoarece echipamentul de încărcare nu este pregătit. Este detectat un mâner de încărcare, dar stația de încărcare nu comunică cu vehiculul. Problema ar putea să apară deoarece:

 • Stația de încărcare nu este alimentată cu energie.
 • Semnalul pilot de control dintre stația de încărcare și vehicul este întrerupt.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit sau la o altă stație de încărcare.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

Dacă folosiți un conector mobil sau un conector de perete, verificați mai întâi indicatoarele de stare din partea frontală. Dacă nu sunt vizibile indicatoare, verificați sursa de alimentare și contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și priza de perete sau Wall Connector pentru a confirma că toate firele sunt conectate și strânse corespunzător.

Dacă folosiți un alt echipament de încărcare extern, consultați manualul de utilizare al produsului pentru a afla cum să confirmați că stația dacă stația este alimentată cu energie. Contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică a clădirii și echipamentul de încărcare, după cum este necesar.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

CHG_u006Încuietoare port / încărcare necuplatăIntroduceți complet cablu încărcare sau verificați dacă există o obstrucție

Ce înseamnă această alertă:

Opritorul portului de încărcare nu poate bloca cablul de încărcare în intrarea portului de încărcare. Dacă opritorul nu este cuplat, încărcarea c.a. (de exemplu, încărcarea cu un conector mobil sau un conector de perete) va fi limitată la 16 A, iar încărcarea rapidă c.c. /supraîncărcarea va fi indisponibilă.

Lumina portului de încărcare se vaaprinde intermitent în galben dacă această alertă apare în timpul încărcării c.a., și va lumina continuu în galben dacă această alertă apare la încercarea încărcării rapide c.c./supraîncărcării.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Încercați să reintroduceți cablul de încărcare complet în intrarea portului de încărcare.

Dacă vehiculul începe încărcarea și lumina portului de încărcare se aprinde intermitent în verde, cablul de încărcare este posibil să nu fi fost complet introdus anterior. Încărcarea c.a. nu trebuie să mai fie limitată, iar încărcarea rapidă c.c. / supraîncărcarea trebuie să fie disponibilă.

Dacă încărcarea încă este limitată sau dacă vehiculul nu se încarcă deloc, inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

Dacă încărcarea este în continuare limitată sau vehiculul nu se încarcă deloc, asigurați-vă că nu s-a tras cablul de eliberare manuală a opritorului portului de încărcare (situat în partea stângă a portbagajului). Asigurați-vă că mânerul (de obicei în formă de inel sau de chingă) pentru cablul de eliberare manuală nu prezintă obstrucții și că de el nu este prins niciun obiect (precum o plasă pentru încărcătură sau o umbrelă). Pentru mai multe informații despre eliberarea manuală a portului de încărcare, consultați Eliberarea manuală a cablului de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CHG_u007Echipamentul de încărcare semnalează o eroareVerif echipam pt a vedea cod sau mesaj eroare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece echipamentul extern de încărcare a raportat o eroare care împiedică încărcarea vehiculului.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Verificați echipamentul extern de încărcare și urmăriți luminile de stare, afișajele sau alte indicatoare de stare ale echipamentului. Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit sau la o altă stație de încărcare.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

CHG_u010Eroare detectată la echipamentul de încărcare externÎncercați alt echipament de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea cu c.a. nu poate începe din cauza unei condiții care previne încărcarea vehiculului cu energie c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Încărcătorul de la bord al vehiculului dvs. detectează tensiune de intrare la portul de încărcare când nu este solicitată alimentarea de la echipamentul de încărcare extern, ceea ce arată că echipamentul de încărcare extern nu funcționează conform așteptărilor.

Acest lucru poate fi cauzat uneori de o problemă de hardware, specifică echipamentului de încărcare externă, ceea ce previne pornirea sau oprirea din partea echipamentului a alimentării spre cabină, în momentul solicitării. De asemenea, poate apărea din cauza unei alte condiții care afectează echipamentul de încărcare externă sau o condiție care afectează vehiculul în sine.

Ce să faceți:

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Încercați să încărcați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_u012Problemă la rețeaua de energie electrică sau vehiculul limitează încărcarea cu c.a.Decuplați și reîncercați/încercați o altă locație de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Viteza de încărcare a fost redusă din cauza unei condiții care afectează capacitatea vehiculului de încărcare cu energie c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Acest lucru poate apărea din cauza unor tulburări în alimentarea cu energie, cauzate de echipamentul de încărcare externă sau de rețeaua de energie electrică. În anumite cazuri, această condiție poate rezulta din utilizarea dispozitivelor electrice care consumă multă energie.

Dacă nu pot fi eliminate aceste cauze posibile, atunci o condiție la nivelul vehiculului poate afecta de asemenea încărcarea cu c.a.

Ce să faceți:

Dacă această alertă apare împreună cu o altă alertă care specifică condiția care afectează încărcarea cu c.a., începeți prin investigarea acestei alerte.

Sfaturi de depanare suplimentare în funcție de tipul de echipament:

 • Dacă folosiți un conector mobil, încercați să încărcați vehiculul folosind o altă priză de perete.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială.
  • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă folosiți un conector de perete, încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit, cum ar fi un conector mobil, alimentat de la o priză de perete separată.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de Wall Connector.

Dacă problema este cauzată de priza de perete inițială sau de Wall Connector, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Dacă această alertă persistă când încercați să efectuați încărcarea în mai multe stații și cu echipamente de încărcare diferite, este recomandat să efectuați programarea la service.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_u013Comunic întreruptă cu echipam de încărcareVerificați sursa el. și echipament încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcare oprită deoarece comunicarea dintre vehicul și echipamentul extern de încărcare s-a întrerupt.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Verificați dacă echipamentul extern de încărcare este alimentat, consultând luminile de stare, afișajele sau alte indicatoare ale echipamentului. Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Dacă echipamentul nu este alimentat, încercați să restabiliți sursa de alimentare a echipamentului extern de încărcare.

 • Dacă încercați să încărcați la o stație publică și nu puteți restabili alimentarea, contactați operatorul stației.
 • Dacă încercați să încărcați la o stație privată (de exemplu: încărcați acasă) și nu puteți restabili alimentarea, contactați un electrician.

Dacă echipamentul este alimentat, încercați să încărcați vehiculul utilizând un echipament extern de încărcare diferit.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CHG_u014Echipamentul de încărcare semnalează o eroareVerif echipam pt a vedea cod sau mesaj eroare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece echipamentul extern de încărcare a raportat o eroare care împiedică încărcarea vehiculului.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Verificați echipamentul extern de încărcare și urmăriți luminile de stare, afișajele sau alte indicatoare de stare ale echipamentului. Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit sau la o altă stație de încărcare.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

CHG_w032Rată încărcare redusă - Conexiune perete încinsăVerificați cablaj Wall Connector/priză

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Ce să faceți:

Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Ghidurile de instalare pentru conectorul de perete pot fi accesate aici.

CHG_w037Încărcare imposibilă - Conexiune de perete încinsă excesivVerificați cablaj conector mural/priză

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Ce să faceți:

Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CP_w043Eroare senzor capac port de încărcarePort încărcare nu funcționează corespunzător

Ce înseamnă această alertă:

Unul dintre senzorii ușii portului de încărcare nu funcționează normal. Când se întâmplă acest lucru, este posibil ca portul de încărcare să nu poată detecta cu precizie poziția ușii portului de încărcare, iar portul de încărcare poate să nu funcționeze corespunzător.

 • Opritorul portului de încărcare poate rămâne cuplat în mod intermitent atunci când este deschisă ușa portului de încărcare.
 • Lumina portului de încărcare se poate aprinde numai intermitent atunci când este deschisă ușa portului de încărcare.

Ce să faceți:

Încercați să închideți și să deschideți din nou ușa portului de încărcare.

Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portului de încărcare.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_w054Încuietoare port / încărcare necuplatăIntroduceți complet cablu încărcare sau verificați dacă există o obstrucție

Ce înseamnă această alertă:

Opritorul portului de încărcare nu poate bloca cablul de încărcare în intrarea portului de încărcare. Dacă opritorul nu este cuplat, încărcarea c.a. (de exemplu, încărcarea cu un conector mobil sau un conector de perete) va fi limitată la 16 A, iar încărcarea rapidă c.c. /supraîncărcarea va fi indisponibilă.

Lumina portului de încărcare se vaaprinde intermitent în galben dacă această alertă apare în timpul încărcării c.a., și va lumina continuu în galben dacă această alertă apare la încercarea încărcării rapide c.c./supraîncărcării.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Încercați să reintroduceți cablul de încărcare complet în intrarea portului de încărcare.

Dacă vehiculul începe încărcarea și lumina portului de încărcare se aprinde intermitent în verde, cablul de încărcare este posibil să nu fi fost complet introdus anterior. Încărcarea c.a. nu trebuie să mai fie limitată, iar încărcarea rapidă c.c. / supraîncărcarea trebuie să fie disponibilă.

Dacă încărcarea încă este limitată sau dacă vehiculul nu se încarcă deloc, inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

Dacă încărcarea este în continuare limitată sau vehiculul nu se încarcă deloc, asigurați-vă că nu s-a tras cablul de eliberare manuală a opritorului portului de încărcare (situat în partea stângă a portbagajului). Asigurați-vă că mânerul (de obicei în formă de inel sau de chingă) pentru cablul de eliberare manuală nu prezintă obstrucții și că de el nu este prins niciun obiect (precum o plasă pentru încărcătură sau o umbrelă). Pentru mai multe informații despre eliberarea manuală a portului de încărcare, consultați Eliberarea manuală a cablului de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

DI_f138Motor față dezactivat - Se poate conducePuterea vehiculului poate fi limitată

Ce înseamnă această alertă:

Motorul din față al vehiculului dvs. nu este disponibil. Puterea, viteza și accelerația pot fi reduse atunci când vehiculul dvs. utilizează motorul (motoarele) din spate pentru a continua deplasarea.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs.Vehiculul dvs. se poate conduce.

Această alertă poate fi cauzată de o stare temporară care se va rezolva automat. Dacă această alertă dispare în timpul deplasării curente sau nu mai este prezentă la începutul următoarei deplasări, este posibil să fi fost cauzată de o stare temporară. Nu este necesară nicio măsură.

De asemenea, această alertă poate indica o stare care necesită inspecția și depanarea motorului din față. Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor ulterioare, se recomandă să programați o vizită la service.Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

DI_u006Vehicul parcat automat pt prevenire deplasarePuneți centura, închideți ușa pt menț treaptă

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a trecut automat în treapta Parcare (P), deoarece a stabilit că șoferul pleacă sau nu mai este prezent. Acesta este un comportament normal al vehiculului în diferite circumstanțe.

Vehiculul dvs. va comuta automat la treapta Parcare dacă se îndeplinesc toate aceste condiții:

 • Parcarea automată nu este activă;
 • vehiculul dvs. se deplasează la o viteză mai mică de 1,4 mph (2,25 km/h) în treapta Conducere sau Marșarier;
 • ultima activitate a șoferului a fost detectată în urmă cu peste 2 secunde. Activitatea șoferului presupune:
  • apăsarea pedalei de frână și/sau de accelerație

În plus, se îndeplinesc cel puțin două din aceste condiții:

 1. se detectează că centura de siguranță a șoferului nu este cuplată;
 2. nu se detectează prezența șoferului;
 3. se detectează că portiera șoferului este deschisă;

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul dvs. rulează software din 2015 sau ulterior, va comuta automat la treapta Parcare de îndată ce sunt îndeplinite toate cele trei condiții de mai sus, indiferent de viteza vehiculului sau de ultima apăsare detectată a pedalei de frână/accelerație.

De asemenea, vehiculul dvs. va comuta automat la treapta Parcare dacă se îndeplinesc toate aceste condiții:

 • funcția Reținere vehicul este cuplată;
 • vehiculul dvs. este în treapta Conducere (D) sau Marșarier (R);
 • se detectează că portiera șoferului este deschisă.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, vehiculul dvs. va comuta automat la treapta Parcare atunci când se conectează un cablu de încărcare la portul de încărcare.

Ce să faceți:

Pentru mai multe informații despre comutarea automată la treapta Parcare, consultați Comutare.

DI_u015Tempomat indisponibil

Ce înseamnă această alertă:

Controlul vitezei de croazieră, inclusiv Tempomatul în funcție de trafic, este indisponibil momentan.

Tempomatul ar putea fi indisponibil din cauză că:

 • Șoferul a anulat solicitarea
 • Șoferul a decuplat centura de siguranță.
 • Este deschis(ă) portbagajul față, portbagajul sau o portieră.
 • Vehiculul se deplasează sub viteza minimă pentru Tempomat, de 18 mph (30 km/h).
 • Există o condiție de mediu, precum vizibilitate limitată.
 • Modul Valet este activ.

Ce să faceți:

Preluați comanda și conduceți manual vehiculul.

Atunci când orice condiție care împiedică activarea controlului vitezei de croazieră nu mai este prezentă, controlul vitezei de croazieră ar trebui să fie disponibil. Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Tempomat în funcție de trafic.

DI_u024Parcare automată anulatăPreluați controlul

Ce înseamnă această alertă:

Parcare automată a fost anulată.

Este posibil ca parcarea automată să fi fost anulată din cauză că:

 • Șoferul a apăsat butonul Anulare de pe ecranul tactil.
 • Șoferul a mișcat Volan.
 • Șoferul a apăsat pedala de accelerație, a apăsat pedala de frână sau a deschis o ușă.
 • Există o pantă / înclinație abruptă.
 • Există o condiție meteo care afectează vizibilitatea.
 • Bordura nu poate fi detectată.
 • Este atașată o remorcă la vehicul.

Ce să faceți:

Parcați sau finalizați parcarea vehiculului în mod manual.

Parcare automată ar trebui să fie din nou disponibilă în timpul deplasării următoare.

Pentru mai multe informații, consultați Pentru a anula parcarea și Limitări.

DI_u025S-a renunțat la parcarea automată

Ce înseamnă această alertă:

S-a renunțat la parcarea automată și a fost aplicată frâna de parcare electronică.

Este posibil ca parcarea automată să fi fost anulată din cauză că:

 • Șoferul a apăsat butonul Anulare de pe ecranul tactil.
 • Șoferul a mișcat Volan.
 • Șoferul a apăsat pedala de accelerație, a apăsat pedala de frână sau a deschis o ușă.
 • Există o pantă / înclinație abruptă.
 • Există o condiție meteo care afectează vizibilitatea.
 • Bordura nu poate fi detectată.
 • Este atașată o remorcă la vehicul.

Ce să faceți:

Parcați sau finalizați parcarea vehiculului în mod manual.

Parcare automată ar trebui să fie din nou disponibilă în timpul deplasării următoare.

Pentru mai multe informații, consultați Pentru a anula parcarea și Limitări.

DI_u032Control adaptiv al suspensiei dezactivat Conduceți cu atenție

Ce înseamnă această alertă:

Viteza vehiculului dvs. este limitată la 90 mph (144 km/h) din cauza unei probleme la sistemul de amortizare adaptivă a suspensiei.

Sistemul nu poate furniza reglaje în timp real ale sistemului de suspensie pentru a optimiza atât deplasarea, cât și manevrabilitatea; prin urmare, deplasarea dvs. poate fi mai flexibilă decât de obicei.

Ce să faceți:

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Această alertă este însoțită de un indicator luminos roșu pe computerul de bord. Pentru mai multe informații, consultați Suspensie pneumatică.

DI_w039Frânare regenerativă indisponibilăFolosiți pedala de frână după caz

Ce înseamnă această alertă:

Performanța frânării regenerative este redusă temporar și decelerația automată este mai scăzută când ridicați piciorul de pe pedala de accelerație în timp ce vă deplasați.

Această alertă poate apărea când:

 • Bateria de înaltă tensiune este încărcată aproape complet. Frânarea regenerativă se reduce atunci când nivelul de încărcare al bateriei este la 95% sau mai ridicat.
 • Bateria de înaltă tensiune nu este suficient de încălzită. Acest lucru se poate întâmpla la începutul unei deplasări. Acest lucru se poate întâmpla frecvent în zonele cu climă mai rece.

Ce să faceți:

Vehiculul dvs. se poate conduce.

Utilizați pedala de frânare după caz pentru a încetini vehiculul, așa cum ați proceda cu un vehicul non-electric cu motor pe gaz.

De obicei, condusul vehiculului va șterge această alertă, deoarece reduce nivelul de încărcare al bateriei sub 95% și/sau încălzește suficient bateria.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În climate mai reci, această alertă poate rămâne prezentă o perioadă nedefinită și decelerarea automată poate rămâne limitată, deoarece este posibil ca vehiculul, dacă este condus, să nu încălzească suficient bateria încât să redea performanța deplină a frânării regenerative. Puteți utiliza opțiunea Dejivrare Vehicul din aplicația mobilă Tesla pentru a încălzi bateria de înaltă tensiune înainte de a vă deplasa și pentru a restabili frânarea regenerativă normală. Pentru mai multe informații, consultați Cele mai bune practici pentru vreme rece.

De obicei, această alertă nu indică în sine o condiție care necesită operații de service. Dacă această alertă persistă pe durata mai multor deplasări, poate fi un indiciu al unei probleme care afectează capacitatea de frânare regenerativă a vehiculului dvs. și este recomandat să programați service-ul cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații, consultați Frânarea regenerativă.

DI_w138Motor față dezactivat - Se poate conducePuterea vehiculului poate fi limitată

Ce înseamnă această alertă:

Motorul din față al vehiculului dvs. nu este disponibil. Puterea, viteza și accelerația pot fi reduse atunci când vehiculul dvs. utilizează motorul (motoarele) din spate pentru a continua deplasarea.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Această alertă poate fi cauzată de o stare temporară care se va rezolva automat. Dacă această alertă dispare în timpul deplasării curente sau nu mai este prezentă la începutul următoarei deplasări, este posibil să fi fost cauzată de o stare temporară. Nu este necesară nicio măsură.

De asemenea, această alertă poate indica o stare care necesită inspecția și depanarea motorului din față. Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor ulterioare, se recomandă să programați o vizită la service. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

DI_w168Funcție Reținere vehicul indisponibilăȚineți pedala de frână apăsată cât ați oprit

Ce înseamnă această alertă:

Reținere vehicul este indisponibilă momentan ca urmare a restricțiilor de sistem. La oprire, folosiți pedala de frână pentru a opri complet vehiculul și a menține vehiculul staționar.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Reținere vehicul.

DI_w172Grupul propulsor necesită serviceEvitați accel puternică

Ce înseamnă această alertă:

A fost detectată o problemă la sistemul grupului motopropulsor.

Vehiculul dvs. a detectat un recul excesiv între unitatea de transmisie și roți. Atunci când este ridicat sau excesiv, reculul indică uzura mecanică.

Există numeroase cauze posibile, așadar este necesară inspectarea grupului motopropulsor.

Ce să faceți:

Este recomandat să programați service-ul cât mai curând posibil pentru o inspecție a grupului motopropulsor.

Vehiculul dvs. se poate conduce între timp. Puteți conduce până la destinația imediată și până la un centru de service. Evitați accelerația puternică sau pronunțată, deoarece aceasta pune și mai multă presiune pe grupul motopropulsor.

Efectuați o programare la service cât mai curând posibil. Dacă problema nu este tratată, vehiculul dvs. se poate opri neașteptat în timp ce conduceți.

GTW_w017Alimentarea sistemului electric redusăFuncțiile neesențiale pot fi indisponibile

Ce înseamnă această alertă:

Este posibil ca unele caracteristici neesențiale, cum ar fi încălzirea în scaune sau încălzirea / răcirea cabinei, să fie indisponibile sau să funcționeze la un nivel redus. Acest comportament așteptat este conceput pentru a ajuta vehiculul să mențină o putere electrică adecvată pentru funcțiile esențiale.

Ce să faceți:

Această alertă poate fi prezentă din cauza diferitelor stări ale vehiculului. Pentru mai multe informații și acțiuni suplimentare recomandate, verificați dacă există alte alerte specifice stărilor care afectează sistemul electric al vehiculului.

GTW_w018Alimentarea sistemului electric redusăFuncțiile neesențiale pot fi indisponibile

Ce înseamnă această alertă:

Este posibil ca unele caracteristici neesențiale, cum ar fi încălzirea în scaune sau încălzirea / răcirea cabinei, să fie indisponibile sau să funcționeze la un nivel redus. Acest comportament așteptat este conceput pentru a ajuta vehiculul să mențină o putere electrică adecvată pentru funcțiile esențiale.

Ce să faceți:

Această alertă poate fi prezentă din cauza diferitelor stări ale vehiculului. Pentru mai multe informații și acțiuni suplimentare recomandate, verificați dacă există alte alerte specifice stărilor care afectează sistemul electric al vehiculului.

GTW_w174Bateria de 12V necesită înlocuire - Programați service-ulSoftware-ul neactualizat fără înloc baterie

Ce înseamnă această alertă:

Bateria de joasă tensiune prezintă performanțe diminuate și trebuie înlocuită. Actualizările software ale vehiculului nu vor fi finalizate până la înlocuirea bateriei de joasă tensiune.

Ce să faceți:

Este recomandat să înlocuiți bateria de joasă tensiune cât mai curând posibil.

Vă puteți programa la service prin aplicația mobilă Tesla sau la un furnizor independent de servicii care oferă servicii de înlocuire a bateriei de joasă tensiune pentru vehiculul dvs. Rețineți că opțiunile de furnizori independenți de servicii pot varia în funcție de configurația vehiculului și de poziția dvs.

Vehiculul dvs. se poate conduce cu această alertă prezentă. Totuși, dacă întârziați înlocuirea bateriei de joasă tensiune, este posibil ca vehiculul să rămână fără suficientă energie pentru a porni sau a reporni după o deplasare recentă.

Dacă bateria de joasă tensiune nu are suficient curent pentru pornirea vehiculului sau deschiderea portierelor, consultați Îngrijirea bateriei pentru a afla care sunt acțiunile recomandate.

Pentru mai multe informații despre sistemul bateriei, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

GTW_w360Asistență activată pentru performanță de frânare scăzutăPentru oprire, mențineți pedala de frânare apăsată ferm

Ce înseamnă această alertă:

Compensarea hidraulică a diminuării intensității este activă. Această funcție de asistență la frânare se activează temporar pentru asigurarea disponibilității capacității depline de frânare, în condiții în care vehiculul dvs. detectează performanțe de frânare reduse.

Atunci când această funcție de asistență se activează, este posibil să simțiți că pedala de frână se îndepărtează de piciorul dvs. și să observați o creștere puternică a presiunii de frânare. Este posibil să auziți un zgomot de pompare de la unitatea hidraulică a frânei, din partea frontală a vehiculului. De obicei, aceasta va dura câteva secunde, în funcție de suprafața de rulare și de viteza vehiculului. Este ceva absolut normal și nu indică nicio problemă cu vehiculul dvs.

Ce să faceți:

Continuați să apăsați pedala de frână precum în mod normal și nu apăsați în mod repetat pedala, deoarece acest lucru va întrerupe funcția.

Această alertă va dispărea atunci când vehiculul se oprește sau când nu mai apăsați pedala de frână. Este posibil să fie afișată în continuare timp de 5 secunde.

Reducerea performanțelor de frânare este, de obicei, temporară și poate avea loc ca urmare a numeroase motive, inclusiv temperaturi ridicate ale frânelor după utilizarea intensă a frânei sau deplasarea în condiții extreme de frig sau umezeală. De asemenea, poate indica uzura plăcuțelor sau discurilor de frână până la punctul la care este necesară înlocuirea normală.

În cazul în care continuați să simțiți performanțe de frânare reduse, care nu se îmbunătățesc în timp, contactați service-ul Tesla cât mai curând posibil pentru inspectarea frânelor.

Pentru mai multe informații, consultați Compensarea hidraulică a diminuării intensității.

GTW_w405Energie sistem electric redusăVehiculul se poate închide neașteptat

Ce înseamnă această alertă:

Sistemul electric nu poate menține tensiunea necesară pentru susținerea tuturor dotărilor vehiculului.

Dacă această alertă este prezentă în timp ce conduceți, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut.

De asemenea, este posibil ca vehiculul dvs. să nu repornească după deplasarea curentă.

Ce să faceți:

Este recomandat să eliminați sau să reduceți utilizarea oricăror caracteristici neesențiale. Această acțiune poate ajuta vehiculul să mențină o putere electrică adecvată pentru funcțiile esențiale. De asemenea, poate preveni oprirea vehiculului înainte de a ajunge la destinația dvs. imediată, deși acest lucru nu este garantat.

Dacă această alertă rămâne activă, programați imediat la service. Fără lucrări de service, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut sau să nu repornească.

MCU_u005Portbagaj față deschisContinuați cu atenție

Ce înseamnă această alertă:

S-a detectat că portbagajul față (capota) al vehiculului dvs. este deschis în timpul condusului.

Această alertă indică faptul că nu se poate confirma închiderea a cel puțin unuia dintre opritoarele care fixează capota, opritorul primar și/sau secundar al portbagajului față (confirmarea fixării complete) când vehiculul este comutat în altă treaptă decât treapta Parcare.

Ce să faceți:

Deoarece această condiție poate duce la deschiderea portbagajului față în timpul condusului, se recomandă să conduceți cu atenție până când puteți să opriți vehiculul în condiții de siguranță și să îl comutați în treapta Parcare.

După parcarea vehiculului, verificați portbagajul față (capota) pentru a vă asigura că este complet închis (ambele opritoare sunt complet cuplate. Pentru mai multe informații, consultați instrucțiunile despre Închidere pentru Portbagaj din față.

Alerta ar trebui să dispară după ce vehiculul este comutat în treapta Parcare. Cu toate acestea, este posibil să reapară după ce începeți să conduceți dacă mai întâi nu inspectați și nu fixați complet capota.

Dacă această alertă persistă pe parcursul mai multor deplasări sau dacă apare cu o frecvență sporită pe parcursul mai multor deplasări, se recomandă o programare la service cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații despre portbagajul față, consultați Portbagaj din față.

MCU_u019Conexiune de service activă la vehiculService-ul efectuează diagnoza externă

Ce înseamnă această alertă:

Un tehnician de service se conectează de la distanță la vehicul, în scopul diagnosticării sau reparării. Este posibil să observați indisponibilitatea funcției Infodivertisment în timpul conexiunii, însă această alertă nu indică prezența unei probleme la vehiculul dvs.

Vehiculul dvs. se poate conduce.

Ce să faceți:

Această alertă ar trebui să dispară în mod automat, după ce tehnicianul finalizează diagnosticarea sau reparația. Este posibil să fie necesar să reporniți ecranul tactil pentru a restabili complet funcția Infodivertisment.Pentru informații suplimentare, consultați Repornirea ecranului tactil din Ghidul de reparare individualăal manualului.

Dacă această alertă nu este reinițializată după 24 de ore, este recomandat să programați service-ul prin intermediul aplicației mobile Tesla sau cu un furnizor de servicii independent. Rețineți că opțiunile de furnizori independenți de servicii pot varia în funcție de configurația vehiculului și de poziția dvs.

MCU_w008Presiunea din pneuri foarte scăzutăTRAGEȚI PE DREAPTA ÎN SIGURANȚĂ - verificați dacă a avut loc o pană

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă arată că unul sau mai multe dintre pneurile vehiculului dvs. este extrem de dezumflat sau pe pană.

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) a detectat că presiunea aerului din unul sau mai multe pneuri este considerabil mai mică decât presiunea recomandată pentru pneuri reci.

Ce să faceți:

Ar trebui să trageți pe dreapta cu atenție cât mai curând posibil. Într-o zonă sigură verificați existența unei pene.

Puteți solicita variante de asistență rutieră de la Tesla (roată mobilă, roată de împrumut, remorcare), dacă este necesar. Consultați Contactarea serviciului de asistență rutieră de la Tesla pentru mai multe informații.

Într-o situație care nu este de urgență, este recomandat să vizitați un magazin local de pneuri pentru asistență sau să vă programați la service utilizând aplicația mobilă Tesla.

Consultați Menținerea presiunilor în pneuri pentru informații detaliate despre locul în care găsiți presiunea recomandată la rece (RCP) pentru pneurile vehiculului dvs., modul de verificare a presiunilor în pneuri și modul de menținere a pneurilor umflate în mod corespunzător.

Alerta va dispărea odată ce TPMS înregistrează o măsurătoare consecventă a presiunii din fiecare pneu, în limita unei diferențe de 3 psi față de presiunea recomandată pentru pneuri reci.

 • Este posibil ca alerta și lampa indicatoare privind presiunea în pneuri să fie în continuare prezente imediat după ce ați umflat pneurile la presiunea recomandată la rece, dar ambele ar trebui să dispară odată ce ați parcurs o distanță scurtă.
 • Ar putea fi necesar să conduceți cu peste 15 mph (25 km/h) timp de cel puțin 10 minute pentru ca sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri să măsoare și să raporteze presiunile actualizate în pneuri.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

MCU_w010Presiunea din pneuri este sub nivelul recomandatVerificați presiunea și completați aerul după caz

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă NU indică existența unei pene.

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) a detectat că presiunea aerului din unul sau mai multe pneuri este cu cel puțin 20% mai mică decât presiunea recomandată pentru pneuri reci.

Consultați Menținerea presiunilor în pneuri pentru informații detaliate despre locul în care găsiți presiunea recomandată la rece (RCP) pentru pneurile vehiculului dvs., modul de verificare a presiunilor în pneuri și modul de menținere a pneurilor umflate în mod corespunzător.

Această alertă poate apărea pe vreme rece, deoarece aerul din pneuri se contractă în mod natural atunci când se răcește, scăzând presiunea în pneuri.

Ce să faceți:

Adăugați aer pentru a menține presiunea recomandată pentru pneuri reci. Cu toate că este de așteptat ca presiunea pneurilor să scadă pe vreme rece, presiunea recomandată pentru pneuri reci trebuie menținută în permanență.

Este posibil ca această alertă să dispară pe măsură ce vehiculul este condus. Aceasta deoarece pneurile se vor încălzi și presiunea va crește. Chiar dacă alerta dispare, pneurile ar trebui completate cu aer după ce se răcesc.

Alerta dispare odată ce sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri detectează că fiecare dintre pneuri este umflat la presiunea recomandată pentru pneuri reci.

 • Este posibil ca alerta și lampa indicatoare privind presiunea în pneuri să fie în continuare prezente imediat după ce ați umflat pneurile la presiunea recomandată la rece, dar ambele ar trebui să dispară odată ce ați parcurs o distanță scurtă.
 • Ar putea fi necesar să conduceți cu peste 15 mph (25 km/h) timp de cel puțin 10 minute pentru ca sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri să măsoare și să raporteze presiunile actualizate în pneuri.

Dacă observați repetat această alertă pentru același pneu, verificați ca pneul să nu piardă aer. Puteți vizita un magazin local de pneuri sau vă puteți programa la service utilizând aplicația mobilă Tesla.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

MCU_w029Service necesarProgramați service acum

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă este setată de Tesla de la distanță atunci când se detectează o stare a vehiculului care necesită service.

Această alertă poate fi setată din cauza mai multor situații. Atunci când programați lucrări de service, ar trebui să fie disponibile mai multe informații.

Această alertă poate fi ștearsă de un tehnician de service după efectuarea lucrărilor de service asupra vehiculului.

Ce să faceți:

Întrucât această alertă poate apărea din cauza unor diverse situații, se recomandă să programați lucrările de service cât mai curând posibil.

TAS_a313Control adaptiv al suspensiei afectatConfortul în deplasare poate fi redus

Ce înseamnă această alertă:

Există o problemă la sistemul de amortizare adaptivă a suspensiilor vehiculului dvs. Drept urmare, sistemul nu poate furniza reglaje în timp real ale sistemului de suspensii pentru optimizarea ținutei de drum și a manevrabilității.

În schimb, toate amortizoarele primesc curent fix. Este posibil ca deplasarea dvs. să fie mai flexibilă sau mai rigidă decât de obicei.

Ce să faceți:

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Această alertă este însoțită de un indicator luminos galben pe computerul de bord. Pentru mai multe informații, consultați Suspensie pneumatică.

TAS_a314Control adaptiv al suspensiei afectat

Ce înseamnă această alertă:

Există o problemă la sistemul de amortizare adaptivă a suspensiilor vehiculului dvs. Drept urmare, sistemul nu poate furniza reglaje în timp real ale sistemului de suspensii pentru a optimiza atât deplasarea, cât și manevrabilitatea, iar deplasarea dvs. poate fi mai flexibilă decât de obicei.

Ce să faceți:

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Această alertă este însoțită de un indicator luminos roșu pe computerul de bord. Pentru mai multe informații, consultați Suspensie pneumatică.

THC_u0005Aer condiționat temporar redusSe răcesc sistemele vehiculului

Ce înseamnă această alertă:

Performanțele sistemului de aer condiționat din habitaclu au fost reduse temporar, deoarece vehiculul dvs. trebuie să se dedice răcirii bateriei de înaltă tensiune și/sau grupului motopropulsor. Este un lucru absolut normal și nu indică o problemă cu vehiculul dvs. sau cu sistemul de aer condiționat (A/C).

Pe lângă răcirea interiorului vehiculului, sistemul A/C răcește și bateria. Prioritatea sistemului A/C este să răcească bateria pentru a se asigura că rămâne într-un interval optim de temperatură care susține longevitatea și cele mai bune performanțe.

În medii cu temperaturi ridicate, este normal ca vehiculul dvs. să se dedice mai mult răcirii bateriei, pentru perioade scurte. Atunci când se întâmplă acest lucru, cel mai adesea este deoarece vehiculul se supraîncarcă la temperaturi ridicate.

Ce să faceți:

Nu este necesară nicio măsură. Vehiculul dvs. poate fi condus.

Alerta ar trebui să dispară în scurt timp și performanțele sistemului de aer condiționat al cabinei ar trebui să revină la normal. În unele cazuri, alerta și comportamentul vehiculului vor continua până la finalizarea supraîncărcării.

Dacă alerta persistă pe parcursul mai multor deplasări și este însoțită de alte alerte care indică potențiale probleme cu sistemul A/C, contactați service-ul Tesla cât mai curând posibil pentru a programa o inspectare a sistemului A/C.

THC_w0100Încălzirea bateriei nu este disponibilă - Rată de încărcare redusăÎncărcarea poate fi indisponibilă la temperaturi reci

Ce înseamnă această alertă:

A fost detectată o problemă care afectează performanța încălzirii bateriei de înaltă tensiune a vehiculului.

Fără încălzirea corespunzătoare a bateriei de înaltă tensiune, viteza de încărcare (rata de încărcare) poate fi redusă. De asemenea, este posibil ca vehiculul să nu poată fi încărcat la temperaturi ambiante reci (vreme rece) cât timp încălzirea bateriei de înaltă tensiune este indisponibilă.

Ce să faceți:

Vehiculul dvs. se poate conduce. De asemenea, vehiculul se poate conecta și încărca la o stație de încărcare. Cu toate acestea, este posibil ca vehiculul să nu se poată încărca sau se poate încărca mai lent decât în mod normal, la temperaturi ambiante scăzute.

Dacă este posibil, încercați să încărcați vehiculul într-un mediu închis precum un garaj, unde o temperatură ambiantă mai caldă poate elimina necesitatea încălzirii bateriei de înaltă tensiune.

Dacă conduceți la temperaturi ambiante scăzute, este recomandat să NU vă bazați pe stațiile de încărcare disponibile pe ruta dvs. pentru a ajunge la destinație, deoarece bateria de înaltă tensiune poate fi prea rece pentru a fi încărcată.

 • Dacă aveți nevoie să reîncărcați, încercați să faceți acest lucru imediat după o deplasare. Este posibil ca bateria de înaltă tensiune să fie încă caldă de la deplasarea anterioară.
 • Dacă parcați vehiculul la temperaturi ambiante scăzute după o deplasare, bateria de înaltă tensiune se va răci, iar încărcarea poate fi indisponibilă.

În mod similar, este recomandat să nu vă bazați pe frânarea regenerativă pentru a încărca bateria de înaltă tensiune în timp ce conduceți la temperaturi ambiante scăzute, deoarece frânarea regenerativă poate fi indisponibilă dacă temperatura bateriei este prea scăzută. Pentru mai multe informații, consultați Frânarea regenerativă.

Această alertă poate fi prezentă din cauza mai multor probleme. Poate fi cauzată de o problemă temporară care nu necesită nicio acțiune pentru rezolvare.

Totuși, dacă această alertă persistă pe parcursul mai multor deplasări sau dacă apare împreună cu alte alerte care indică posibile probleme cu încălzirea vehiculului și/sau cu sistemul de aer condiționat, se recomandă o programare la service cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

UMC_w001Încărcare imposibilă cu Conectorul mobilÎmpământare priză inadecvată - Încercați altă priză

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul mobil a detectat că priza electrică are împământare insuficientă, probabil cauzată de o conexiune la masă incorectă sau lipsă.

Acest lucru nu indică o problemă la conectorul mobil sau la vehicul, ci mai degrabă la priza de perete / instalația electrică la care este branșat conectorul mobil.

Ce să faceți:

Cereți-i unui electrician să verifice instalația electrică. Electricianul dvs. ar trebui să se asigure că există o împământare adecvată la disjunctor sau la cutia de distribuție a energiei și, de asemenea, să se asigure că la priză sunt realizate conexiunile corecte, înainte de a încerca să branșați din nou conectorul mobil.

Dacă trebuie să încărcați între timp, încercați să folosiți o altă priză, într-un alt loc sau cu un alt tip de stație de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w002Încărcare imposibilă - Întrer dif Conect mobil declanșDecupl cap încărc de la port încărc și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca, deoarece disjunctorul pentru eroare de împământare (GFCI) din conectorul mobil a fost declanșat.

Precum disjunctorul dintr-o priză, această caracteristică este concepută să întrerupă fluxul de electricitate atunci când apare o problemă. A întrerupt încărcarea pentru a vă proteja vehiculul și echipamentul de încărcare.

Acest lucru se poate întâmpla din numeroase motive. Problema ar putea fi la cablul de încărcare, mânerul de încărcare, portul de încărcare sau chiar la o componentă din vehicul.

Ce să faceți:

Inspectați portul de încărcare și mânerul de încărcare pentru acumulări de apă sau niveluri neobișnuite de umezeală. Dacă descoperiți umezeală excesivă, așteptați să lăsați zona interioară a portului de încărcare și porțiunea expusă a mânerului de încărcare să se usuce suficient înainte de a încerca din nou.

Verificați dacă echipamentul de încărcare este deteriorat.
 • În cazul în care cablul este deteriorat în orice fel, nu îl utilizați. Încercați un echipament de încărcare diferit.
 • În cazul în care cablul este în stare bună, încercați din nou să încărcați cu același conector mobil.

Dacă problema persistă și împiedică încărcarea, încercați să încărcați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w004Încărcare imposibilă cu Conectorul mobilTens prea mare/Încercați altă priză de perete

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca sau încărcarea estre întreruptă, deoarece conectorul mobil fie:

 • Detectează că tensiunea prizei de perete este prea ridicată, sau
 • Detectează o creștere neașteptată a tensiunii de alimentare de la priza de perete.

Ce să faceți:

Încercați să încărcați vehiculul la o altă priză de perete. Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială. Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și priza respectivă.

Dacă vehiculul tot nu se încarcă atunci când încercați o altă priză de perete, încercați să încărcați în alt loc.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w005Încărcare imposibilă cu Conectorul mobilTens prea mică/Încercați altă priză de perete

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca sau încărcarea estre întreruptă, deoarece conectorul mobil fie:

 • Nu detectează o sesiune suficientă de la priza de perete, sau
 • Detectează o cădere de tensiune neașteptată de la priza de perete.

Ce să faceți:

Încercați să încărcați vehiculul la o altă priză de perete. Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială. Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și priza respectivă.

Dacă vehiculul tot nu se încarcă atunci când încercați o altă priză de perete, încercați să încărcați în alt loc.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w007Temp mare în casetă cmnd pt Conector mobilAșteptați răcire conect mobil pt relua încărc

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată în carcasa casetei de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesară o intervenție de service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w008Încărcare imposib-Temp ștecăr perete mareExaminați priza de perete și cablurile

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de conectorul mobil arată că priza utilizată pentru încărcare se încălzește prea mult, iar încărcarea a fost oprită pentru a proteja priza.

Acest lucru nu indică o problemă la conectorul mobil sau la vehicul, ci mai degrabă la priza de perete / instalația electrică la care este branșat conectorul mobil.

O priză încălzită poate fi cauzată de un ștecăr care nu este complet introdus, o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și priză sau o priză care începe să se uzeze.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul este complet introdus în priză. Dacă viteza de încărcare nu revine la normal, contactați un electrician pentru a verifica priza și conexiunile dintre instalația electrică a clădirii și priză și a efectua orice reparații necesare.

Dacă priza este uzată, trebuie înlocuită cu o priză de înaltă calitate. Luați în calcul trecerea la un conector de perete Tesla, pentru mai multă comoditate și cea mai ridicată viteză de încărcare.

UMC_w009Încărc impos-Temp ridicată în cap încărcareVerif reziduuri în cap sau port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată în capul de încărcare conectat la portul de încărcare al vehiculului.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că ați introdus complet conectorul mobil în intrarea portului de încărcare al vehiculului.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole sau umezeală. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele din portul de încărcare sau de la mânerul Conectorului mobil și că s-a permit îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Mai asigurați-vă și că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere.

Dacă alerta persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C) și apare la mai multe încercări de încărcare, poate fi un indiciu al unei probleme care afectează conectorul mobil sau vehiculul. Se recomandă programarea la service când este posibil.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w010Conex încinsă între Conector mobil și adaptorAșteptați răcire-Cupl adapt compl în Con mob

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată la conexiunea dintre adaptorul de priză de perete și caseta de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul de priză de perete este conectat complet la caseta de comandă a conectorului mobil.

Mai asigurați-vă și că adaptorul de priză de perete nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere.

După deconectarea de la sursa de alimentare (priza de perete), inspectați și conexiunea adaptorului de priză de perete și conexiunea casetei de comandă a conectorului mobil pentru a depista eventualele obstacole sau umezeală. Asigurați-vă că s-au îndepărtat eventualele obstacole și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți adaptorul prizei de perete în Conectorul mobil și apoi să conectați sursa de alimentare (priza de perete).

După ce temperatura casetei de comandă a conectorului mobil scade și s-au înlăturat eventualele obstacole, alerta ar trebui să dispară și încărcarea ar trebui să fie posibilă.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w011Eroare comunicare echipament încărcareReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca deoarece nu poate comunica eficient cu conectorul mobil. Conectorul mobil nu poate confirma prin detectarea proximității conectarea completă a capului de încărcare la vehiculul dvs.

Ce să faceți:

Mai întâi confirmați că lipsa comunicării eficiente este cauzată mai degrabă de conectorul mobil decât de o problemă la vehiculul dvs. De obicei, așa se întâmplă.

Pentru a confirma acest lucru, încercați să încărcați vehiculul utilizând un echipament extern de încărcare diferit.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, probabil că problema era cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi la vehicul.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole (utilizați o lanternă dacă este necesar). Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

UMC_w012Eroare comunicare echipament încărcareReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca deoarece nu poate comunica eficient cu conectorul mobil. Conectorul mobil detectează că nu poate genera sau menține un semnal pilot de control valid.

Ce să faceți:

Mai întâi confirmați că lipsa comunicării eficiente este cauzată mai degrabă de conectorul mobil decât de o problemă la vehiculul dvs. De obicei, așa se întâmplă.

Pentru a confirma acest lucru, încercați să încărcați vehiculul utilizând un echipament extern de încărcare diferit.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, probabil că problema era cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi la vehicul.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole (utilizați o lanternă dacă este necesar). Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

UMC_w013Err adapt ștecăr perete-Rată încărc redusăIntr compl adapt ștecăr în Con mob și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul dvs. mobil nu poate comunica cu adaptorul fișei de perete. Deoarece conectorul dvs. mobil nu poate monitoriza temperatura adaptorului fișei de perete, curentul de încărcare este redus în mod automat la 8 A.

Ce să faceți:

 1. Deconectați complet de la priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 2. Asigurați-vă că conexiunea dintre adaptorul fișei de perete și corpul principal al conectorului mobil este sigură.
  1. Deconectați complet adaptorul fișei de perete de la corpul principal al conectorului mobil.
  2. Introduceți din nou complet adaptorul fișei de perete în corpul principal al conectorului mobil, apăsându-l în priză până când se fixează în poziție.
 3. Încercați să încărcați din nou introducând complet în priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 4. Dacă alerta persistă, încercați să utilizați alt adaptor de fișă de perete (consultați pașii de mai sus pentru a vă asigura că adaptorul este conectat complet la conectorul mobil).
  1. Dacă alerta a dispărut, cel mai probabil problema este la adaptorul fișei de perete pe care îl utilizați anterior.
  2. Dacă alerta persistă, cel mai probabil problema este la conectorul mobil.

Dacă este necesar, obțineți un alt adaptor al prizei de perete sau Conectorul mobil.

Între timp, puteți continua să încărcați utilizând același echipament. Rata de încărcare va fi redusă, deoarece curentul de încărcare va fi limitat la 8 A atât timp cât este prezentă această situație.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w014Err adapt ștecăr perete-Rată încărc redusăIntr compl adapt ștecăr în Con mob și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul dvs. mobil nu poate comunica cu adaptorul fișei de perete. Deoarece conectorul dvs. mobil nu poate identifica tipul de priză de perete la care este conectat adaptorul fișei de perete, curentul de încărcare este redus în mod automat la 8 A.

Ce să faceți:

 1. Deconectați complet de la priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 2. Asigurați-vă că conexiunea dintre adaptorul fișei de perete și corpul principal al conectorului mobil este sigură.
  1. Deconectați complet adaptorul fișei de perete de la corpul principal al conectorului mobil.
  2. Introduceți din nou complet adaptorul fișei de perete în corpul principal al conectorului mobil, apăsându-l în priză până când se fixează în poziție.
 3. Încercați să încărcați din nou introducând complet în priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 4. Dacă alerta persistă, încercați să utilizați alt adaptor de fișă de perete (consultați pașii de mai sus pentru a vă asigura că adaptorul este conectat complet la conectorul mobil).
  1. Dacă alerta a dispărut, cel mai probabil problema este la adaptorul fișei de perete pe care îl utilizați anterior.
  2. Dacă alerta persistă, cel mai probabil problema este la conectorul mobil.

Dacă este necesar, obțineți un alt adaptor al prizei de perete sau Conectorul mobil. Între timp, puteți continua să încărcați utilizând același echipament. Rata de încărcare va fi redusă, deoarece curentul de încărcare va fi limitat la 8 A atât timp cât este prezentă această situație.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w015Err adapt ștecăr perete-Rată încărc redusăIntr compl adapt ștecăr în Con mob și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul dvs. mobil nu poate comunica cu adaptorul fișei de perete. Deoarece conectorul dvs. mobil nu poate identifica tipul de priză de perete la care este conectat adaptorul fișei de perete, curentul de încărcare este redus în mod automat la 8 A.

Ce să faceți:

 1. Deconectați complet de la priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 2. Asigurați-vă că conexiunea dintre adaptorul fișei de perete și corpul principal al conectorului mobil este sigură.
  1. Deconectați complet adaptorul fișei de perete de la corpul principal al conectorului mobil.
  2. Introduceți din nou complet adaptorul fișei de perete în corpul principal al conectorului mobil, apăsându-l în priză până când se fixează în poziție.
 3. Încercați să încărcați din nou introducând complet în priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 4. Dacă alerta persistă, încercați să utilizați alt adaptor de fișă de perete (consultați pașii de mai sus pentru a vă asigura că adaptorul este conectat complet la conectorul mobil).
  1. Dacă alerta a dispărut, cel mai probabil problema este la adaptorul fișei de perete pe care îl utilizați anterior.
  2. Dacă alerta persistă, cel mai probabil problema este la conectorul mobil.

Dacă este necesar, obțineți un alt adaptor al prizei de perete sau Conectorul mobil. Între timp, puteți continua să încărcați utilizând același echipament. Rata de încărcare va fi redusă, deoarece curentul de încărcare va fi limitat la 8 A atât timp cât este prezentă această situație.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w016Temp mare în casetă cmnd pt Conector mobilS-a redus rata de încărcare maximă

Ce înseamnă această alertă:

Curentul de încărcare a fost redus temporar deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură crescută în interiorul carcasei casetei de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesară o intervenție de service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w017Rată încărc mică-Temp mare în ștecăr pereteExaminați priza de perete și cablurile

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de conectorul mobil arată că priza utilizată pentru încărcare se încălzește prea mult, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja priza.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu conectorul mobil, ci o problemă cu priza. O priză încălzită poate fi cauzată de un ștecăr care nu este complet introdus, o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și priză sau o priză care începe să se uzeze.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul este complet introdus în priză. Dacă viteza de încărcare nu revine la normal, contactați un electrician pentru a verifica priza și conexiunile dintre instalația electrică a clădirii și priză și a efectua orice reparații necesare.

Dacă priza este uzată, trebuie înlocuită cu o priză de înaltă calitate. Luați în calcul trecerea la un conector de perete Tesla, pentru mai multă comoditate și cea mai ridicată viteză de încărcare.

UMC_w018Rată încărc red-Temp mare în cap încărcareVerif reziduuri în cap sau port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Curentul de încărcare a fost redus temporar deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură crescută în capul de încărcare care se conectează la portul de încărcare al vehiculului dvs.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că ați introdus complet conectorul mobil în intrarea portului de încărcare al vehiculului.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole sau umezeală. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele din portul de încărcare sau de la mânerul Conectorului mobil și că s-a permit îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Mai asigurați-vă și că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere.

Dacă alerta persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C) și apare la mai multe încercări de încărcare, poate fi un indiciu al unei probleme care afectează conectorul mobil sau vehiculul. Se recomandă programarea la service când este posibil.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_w019Conex încinsă între Conector mobil și adaptorS-a redus rata de încărcare maximă

Ce înseamnă această alertă:

Curentul de încărcare a fost redus deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată la conexiunea dintre adaptorul de priză de perete și caseta de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul de priză de perete este conectat complet la caseta de comandă a conectorului mobil.

După deconectarea de la sursa de alimentare (priza de perete), inspectați și conexiunea adaptorului de priză de perete și conexiunea casetei de comandă a conectorului mobil pentru a depista eventualele obstacole sau umezeală.

Se recomandă să îndepărtați reziduurile sau obiectele străine. Asigurați-vă că s-au îndepărtat eventualele obstacole și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți adaptorul prizei de perete în Conectorul mobil și apoi să conectați sursa de alimentare (priza de perete).

Mai asigurați-vă și că adaptorul de priză de perete nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă alerta persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C) și apare la mai multe încercări de încărcare, poate fi un indiciu al unei probleme care afectează conectorul mobil sau vehiculul. Se recomandă programarea la service când este posibil.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.