Modul Santinelă

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu modul Sentry sau ca funcțiile să nu meargă exact așa cum este descris. Este responsabilitatea dumneavoastră să consultați și să respectați toate reglementările locale și restricțiile de proprietate referitoare la utilizarea camerelor.

Când sunt activate/activați, camerele și senzorii (dacă există în dotare) vehiculului rămân pornite/porniți și gata să înregistreze activități suspecte în jurul vehiculului când Model S este blocat și în poziția Park. Imaginați-vă că Modul Santinelă este un sistem inteligent de securitate al vehiculului care vă alertează când detectează posibile amenințări în apropiere.

Dacă este detectată o amenințare, Modul Santinelă aprinde intermitent farurile, pornește alarma și afișează un mesaj pe ecranul tactil care informează persoanele din afara vehiculului că este posibil să fie înregistrate de către camere. Veți primi o alertă pe telefonul dvs. prin aplicația de mobil și imaginile cu evenimentul sunt salvate pe unitatea USB (dacă este instalată).

În mod implicit, Modul Santinelă este dezactivat. Puteți să utilizați comenzi vocale sau aplicația mobilă Tesla pentru a activa sau a dezactiva cu ușurință Modul Santinelă. Pentru a activa modul Santinelă utilizând comenzile vocale, rostiți „Păstrează Tesla în siguranță”, „Păstrează-mi mașina în siguranță”, „Modul Santinelă pornit” sau „Activare Santinelă” (consultați Comenzi vocale).

Modul Santinelă necesită ca bateria să fie încărcată cel puțin 20%. Dacă nivelul bateriei scade sub 20%, modul Santinelă este dezactivat și aplicația mobilă vă trimite o notificare. Consumul de energie ar putea să crească atunci când modul Santinelă este activ.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când modul Santinelă este activat, setările pentru alarma de securitate (Comenzi > Siguranță > Alarmă securitate) nu sunt disponibile.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu vă bazați pe modul Santinelă pentru a proteja vehiculul Model S împotriva tuturor amenințărilor de securitate posibile. Modul Sentry folosește numeroși factori pentru a stabili dacă să activeze alarma de securitate. Este posibil ca nu toate impacturile să fie detectate și ca alarma să nu se activeze în toate situațiile. Deși ar putea fi util în respingerea anumitor amenințări, niciun sistem de securitate nu poate preveni toate atacurile.

Cum să folosiți Modul Santinelă (cameră + aplicație)

 1. Pentru Modul Santinelă, este necesară o unitate USB formatată corespunzător și introdusă în portul USB al vehiculului (Tesla recomandă utilizarea portului USB din torpedo, dacă există în dotare) pentru stocarea și recuperarea imaginilor. Vehiculele fabricate din aproximativ anul 2020 sunt echipate cu o unitate USB preformatată în torpedo. Există două moduri de a formata unitatea USB:
  • Introduceți unitatea USB în portul USB și navigați la Comenzi > Siguranță > Formatare unitate USB. Vehiculul formatează automat unitatea USB pentru dvs.
  • Formatați unitatea USB pe un computer

  Consultați Cerințele privind unitatea USB pentru înregistrarea videoclipurilor pentru mai multe informații.

 2. Introduceți unitatea USB în portul USB al vehiculului.
 3. Cu vehiculul în treapta Park (Parcare), activați camera de bord navigând la Comenzi > Siguranță > Cameră de bord.
 4. Atingeți Comenzi > Siguranță > Mod Santinelă > Pornit. După activare, pictograma pentru Modul Santinelă de pe bara de stare devine roșie.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Înregistrările camerei din spate sunt disponibile numai pentru vehiculele fabricate aproximativ după februarie 2018.

  Atunci când este activat, Modul Santinelă este în așteptare, pregătit să pornească alarma și să salveze o înregistrare a evenimentului de securitate, dacă este declanșat. Puteți personaliza lungimea filmării înregistrate (atingeți Siguranță > Modul Santinelă > Lungime filmări în Modul Santinelă). Consultați Vizualizarea înregistrărilor video pentru informații despre vizualizarea înregistrărilor.

 5. Pentru a activa/dezactiva manual Modul Santinelă până la următoarea deplasare, atingeți pictograma pentru Modul Santinelă din Comenzi. Modul Santinelă este oprit când pictograma nu mai este roșie.
  Cerc încadrat într-un cerc
  Dezactivați Modul Santinelă în Comenzi > Siguranță > Mod Santinelă pentru a dezactiva timp de mai mult de un ciclu de condus.

Cum să folosiți Modul Santinelă (doar aplicație)

Când Modul Santinelă este activat și este detectat un eveniment de securitate, dar fără ca o unitate USB să fie conectată la un port USB, vehiculul vă alertează prin aplicația de mobil, fără înregistrări ale camerelor.

Setări pentru Modul Santinelă

 • Excluderea unor anumite locații

  În Comenzi > Siguranță > Mod Santinelă, puteți să determinați dacă doriți ca Modul Santinelă să nu se activeze în anumite locații (consultați Destinații pentru Acasă, Serviciu și Favorite pentru mai multe informații):

  • Excludere acasă: Modul Santinelă nu se activează automat în locația setată ca Acasă în lista de favorite.
  • Excludere serviciu: Modul Santinelă nu se activează automat în locația setată ca Serviciu în lista de favorite.
  • Excludere favorite: Modul Santinelă nu se activează automat în nicio locație din lista de favorite.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Pentru a recunoaște un loc setat ca Acasă, Serviciu sau Favorit, Model S trebuie să fie parcat cu aproximație între 500 metri față de locul salvat.

  Pentru a seta locația Domiciliu sau Loc de muncă, atingeți Navigare > Setare Domiciliu/Setare loc de muncă. Pentru a seta Favorit, atingeți steluța atunci când vizualizați o adresă pe hartă. Activarea sau dezactivarea modului Santinelă utilizând ecranul tactil sau aplicația mobilă va suprascrie preferințele dvs. de excludere a locurilor Acasă, Serviciu sau Favorit până data viitoare când conduceți.

 • Setarea lungimii filmărilor în Modul Santinelă

  Dacă Modul Santinelă este configurat să capteze înregistrări ale evenimentelor de securitate de la camere folosind o unitate USB formatată corespunzător, puteți personaliza lungimea înregistrărilor pe ecranul tactil (atingeți Comenzi > Siguranță > Modul Santinelă > Lungime filmări în Modul Santinelă).

 • Setați detecția pe bază de camere

  Când Detecție pe bază de camere este activată, Modul Santinelă va folosi camerele externe ale vehiculului pe lângă senzorii săi pentru a detecta evenimente de securitate cât este parcat. Dacă este dezactivată, vehiculul salvează clipuri pe unitatea USB doar dacă depistează un pericol fizic. Pentru reglare, atingeți Comenzi > Siguranță > Modul Santinelă > Detecție pe bază de camere.

Consultați Vizualizarea înregistrărilor video pentru mai multe informații despre vizualizarea imaginilor Modului Santinelă.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când memoria internă atinge capacitatea maximă, înregistrările noi ale evenimentelor de tip alertă și alarmă vor suprascrie înregistrările mai vechi.