Suspensie pneumatică

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când pornește vehiculul Model S , s-ar putea să auziți sunetul compresorului când rezervorul sistemului de suspensii pneumatice se umple cu aer.

Vehiculul dvs. Model S este echipat cu suspensie pneumatică adaptivă, care oferă o calitate superioară a ținutei de drum vă permite să alegeți o ținută de drum mai lină sau mai fermă, în funcție de preferința dvs. În timpul transportării sarcinilor, sistemul menține de asemenea o înălțime la nivel între partea din față și cea din spate. Puteți să reglați manual înălțimea din timpul deplasării, astfel încât să corespundă situației dvs. (de exemplu, puteți să ridicați vehiculul Model S când aveți nevoie de o gardă la sol mai mare, cum ar fi atunci când conduceți pe o alee sau o rampă abruptă, în zăpadă adâncă, peste limitatoarele mari de viteză, bordurile din parcare etc.).

Pictogramă galbenă a conturului unui vehicul cu săgeți care indică în sus și în jos.
Dacă este detectată o eroare care reduce performanța sistemului de suspensii pneumatice adaptive, pe computerul de bord se aprinde o lampă indicatoare galbenă. Dacă problema persistă, contactați Tesla.
Pictogramă roșie a conturului unui vehicul cu săgeți îndreptate în sus și în jos.
Dacă este detectată o eroare care dezactivează sistemul de suspensii pneumatice adaptive, pe computerul de bord se aprinde o lampă indicatoare roșie. Contactați Tesla.

Reglarea înălțimii de deplasare

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Înainte de a regla înălțimea suspensiilor, asigurați-vă că vehiculul Model S este ferit de toate obstacolele din partea superioară și inferioară.

Puteți regla manual înălțimea de deplasare, apăsând pedala de frână și atingând Controls > Suspension pe ecranul tactil. Setările disponibile pentru înălțimea de deplasare depind de viteza dvs. de deplasare și de alte condiții (de exemplu, suspensia nu coboară dacă este deschisă o portieră). Ecranul tactil afișează și garda la sol aproximativă pentru fiecare setare. Trageți glisorul pentru a alege între aceste opțiuni:

  • Foarte înalt - Când este setată pe Foarte înalt, suspensia coboară automat la înălțimea de deplasare implicită*, care este Standard sau Jos după ce parcurgeți aproximativ 30 metri sau când viteza de deplasare ajunge la 24 km/h. Pentru a păstra setarea Foarte înalt pe o distanță nelimitată până când viteza dvs. de deplasare atinge pragul de viteză, atingeți Continuă până la 24 km/h în setarea Foarte înalt.
  • Înalt - Când este setată pe Înalt, suspensia coboară automat la înălțimea de deplasare implicită*, care este Standard sau Jos după ce parcurgeți aproximativ 30 metri sau când viteza de deplasare ajunge la 56 km/h. Pentru a păstra setarea Înalt pe o distanță nelimitată până când viteza dvs. de deplasare atinge pragul de viteză, atingeți Continuă până la 56 km/h.
  • Standard - Setarea Standard asigură confortul și manevrabilitatea optime în toate condițiile de încărcare.
  • Jos - Reducerea înălțimii poate îmbunătăți aerodinamica, poate facilita încărcarea sau descărcarea mărfurilor și a pasagerilor și poate optimiza manevrarea.

*Dacă setarea Gardă la sol implicită pe Jos este dezactivată, garda la sol este reglată între Standard și Jos pentru a echilibra confortul, manevrabilitatea și autonomia. Pentru a optimiza manevrabilitatea și autonomia, activați setarea Garda la sol implicită pe Jos .

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Evitați condusul agresiv (accelerări bruște, viraje strânse etc.) când suspensia este setată la Înalt sau Foarte înalt. Dacă procedați astfel, puteți să provocați vibrații și să creșteți posibilitatea de deteriorare.

Amortizare adaptivă suspensie

Setările asociate cu Amortizare adaptivă suspensie asigură reglaje în timp real ale sistemului de suspensii, pentru optimizarea ținutei de drum și manevrabilității. Alegeți între:

  • Confort - asigură o ținută de drum mai lină, pentru o experiență de condus relaxată.
  • Auto - se adaptează la o gamă variată de drumuri și stiluri de condus, asigurând o ținută de drum lină, dar bine controlată.
  • Sport - asigură o ținută de drum mai fermă, mai controlată, care crește implicarea șoferului și legătura cu șoseaua.
  • Avansat - se poate utiliza pentru a ajusta cu precizie suspensia trăgând glisoarele individuale pentru a regla Confort rulare și Manevrabilitate.

Atingeți Afișare date suspensie pentru afișarea de informații detaliate pentru fiecare roată, inclusiv garda la sol, valorile de comprimare și revenire și accelerațiile caroseriei.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când Amortizarea adaptivă a suspensiei este setată la Confort sau Auto, suspensia se poate ridica pentru a spori confortul călătoriei pe drumuri dificile..

Utilizare amortizare de confort cu autopilotul (dacă există în dotare) - În mod implicit, amortizarea este setată automat la opțiunea Confort când se utilizează autopilotul și revine la setarea aleasă de dvs. când autopilotul nu mai este utilizat. Pentru ca funcția să fie inactivă, dezactivați această setare.

Vizualizarea în timp real

Imaginea vehiculului dvs. Model S de pe ecranul Suspensie oferă o vizualizare în timp real a stării sistemului de suspensie pneumatică. Pe lângă indicarea vizuală a modificărilor înălțimii de deplasare, afișează linii de comprimare și revenire care reflectă modul în care sistemul de suspensie controlează amortizoarele fiecărei roți în funcție de setările alese de dvs. și de condițiile de drum în schimbare. Ambele sunt controlate simultan. Atingeți Afișare date suspensie pentru afișarea de informații detaliate pentru fiecare roată, inclusiv garda la sol, valorile de comprimare și revenire și accelerațiile caroseriei.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, computerul de bord poate afișa o vizualizare în timp real a modului în care sistemul de suspensie reglează dinamic amortizarea la fiecare roată pentru a se adapta la condițiile de drum în schimbare. Pentru vizualizare, mențineți apăsat scurt butonul respectiv de derulare de pe Volan până când opțiunile disponibile sunt afișate. Rotiți butonul de derulare pentru a evidenția Suspensie, apoi apăsați butonul de derulare.

Locuri de ridicare automată

Ori de câte ori ridicați suspensia la Înalt sau Foarte înalt, locul este salvat automat. Salvând locul, nu trebuie să ridicați manual suspensia de fiecare dată când sosiți într-un loc utilizat frecvent în care ați ridicat anterior suspensia. Când reveniți la locul salvat, Model S ridică suspensia, iar computerul de bord afișează un mesaj care indică ridicarea suspensiei.

Când memorați locurile, Model S salvați și setarea Continuă până la XX km/h (dacă este specificată).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când reveniți într-un loc salvat și conduceți cu o viteză mai mare decât cea permisă de setările Înalt și Foarte înalt, suspensia nu se ridică înainte ca vehiculul Model S să încetinească.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
După părăsirea unui loc salvat, suspensia coboară automat. Totuși, este posibil să nu coboare până când Model S atinge pragul de viteză și distanță la care suspensia coboară.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul Model S ajunge într-un loc salvat și setarea suspensiei existente este deja la o valoare mai mare decât nivelul care a fost salvat pentru locul respectiv, înălțimea de deplasare nu este reglată.

Pentru a elimina un loc cu ridicare automată

Dacă nu doriți ca suspensia să se ridice automat într-un anumit loc, atingeți pentru a anula selecția Ridică întotdeauna în acest loc în fereastra de pop-up care apare când ajungeți într-un loc memorat.

Stabilizarea automată

Model S echipat cu suspensie pneumatică se stabilizează automat, chiar și atunci când alimentarea este oprită. Pentru a preveni daune atunci când utilizați cricul sau ridicați vehiculul, trebuie să activați Modul cric pentru a dezactiva stabilizarea automată (apăsați pedala de frână și atingeți Comenzi > Service > Mod cric). Pentru mai multe detalii, consultați Modul cric.