Folosirea comenzilor pentru climatizare

Prezentarea generală a controalelor pentru climatizare

Controalele pentru climatizare sunt disponibile în partea inferioară a ecranului tactil. În mod implicit, controlul climatizării este setat la valoarea Auto, care menține confortul optim în toate condițiile meteo, mai puțin în cele mai dificile. Când reglați temperatura cabinei cu setarea Auto activă, sistemul reglează automat încălzirea, aerul condiționat, distribuția aerului și turația ventilatorului pentru a menține cabina la temperatura selectată de dvs.

Atingeți temperatura afișată în partea de jos a ecranului tactil pentru a accesa ecranul principal al comenzilor de climatizare, unde puteți regla preferințele de climatizare. Puteți reveni la modul Automat în orice moment prin apăsarea butonului Automat. Atingeți butonul de pornire de pe ecranul principal al comenzilor de climatizare pentru a activa sau dezactiva. Pentru accesul rapid la comenzile uzuale, atingeți < sau > pentru a afișa fereastra pop-up pentru climatizare.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Sistemul de control al climatizării este alimentat de bateria de înaltă tensiune. Prin urmare, utilizarea prelungită scade autonomia condusului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pentru a evita arsurile provocate de utilizarea prelungită, persoanele care suferă de neuropatie periferică sau a căror capacitate de a simți durerea este limitată din cauza diabetului, a vârstei, a leziunilor neurologice sau a unei alte afecțiuni, trebuie să acționeze cu grijă când utilizează sistemul de control al climatizării și încălzirea în scaune.

Reglarea setărilor de control al climatizării

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Reglați cu ușurință preferințele climatice, cum ar fi pornirea încălzirii scaunelor sau schimbarea temperaturii din habitaclu, fără mâini, folosind comenzi vocale (consultați Comenzi vocale).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru acces cu o singură atingere la încălzitoarele de scaune și dejivroare, puteți adăuga aceste comenzi în Aplicațiile mele. Consultați Personalizarea meniului Aplicațiile mele.
 1. Atingeți pentru a porni sau a opri sistemul de control al climatizării.
 2. Atingeți Auto pentru a porni sau opri setarea Auto.
 3. Atingeți pictograma scaunului de pe partea șoferului pentru a regla încălzitoarele scaunului pentru șofer. Scaunul funcționează la trei niveluri, de la 3 (cea mai înaltă treaptă) până la 1 (cea mai scăzută treaptă). Pentru acces cu o singură atingere la încălzirea scaunelor, le puteți adăuga în bara de jos a ecranului tactil (consultați ). Personalizarea meniului Aplicațiile mele).
 4. Atingeți pentru a activa degivroarele ștergătoarelor (dacă există în dotare). Ștergătoarele degivrează timp de 15 minute, apoi se opresc automat.
 5. Atingeți pentru a porni sau a închide încălzirea volanului (dacă este în dotare).
 6. Când vehiculul este în treapta Park, sunt afișate aceste setări pentru a vă permite să mențineți în funcțiune sistemul de control al climatizării, chiar dacă părăsiți vehiculul Model S (consultați Menținere climatizare pornită, modul Canin și modul Tabără).
 7. Atingeți pentru a opri toate încălzirile în scaune.
 8. Atingeți pentru a regla încălzirile în scaune pentru scaunele față și spate.
 9. Atingeți pictograma scaunului de pe partea pasagerului pentru a regla încălzitoarele scaunului pentru pasagerul din față. Scaunul funcționează la trei niveluri, de la 3 (cel mai înalt nivel) până la 1 (cel mai mic nivel). Pentru acces cu o singură atingere la încălzirea scaunelor, le puteți adăuga în bara de jos a ecranului tactil (consultați ). Personalizarea meniului Aplicațiile mele).
 10. Dacă vehiculul dvs. Model S este echipat cu filtru HEPA (High Efficiency Particulate Air) de nivel medical, acest filtru asigură cea mai bună calitate a aerului din habitaclu, atunci când sistemul de control al climatizării este pornit și aerul exterior pătrunde în habitaclu (este dezactivată recircularea). Filtrul HEPA este extrem de eficient în îndepărtarea particulelor, inclusiv poluare, alergeni, bacterii, polen spori de mucegai și virusuri. Atât filtrul HEPA, cât și sistemul secundar de filtrare conțin de asemenea cărbune activat pentru a îndepărta un spectru amplu de mirosuri și gaze. Atunci când activați Modul de apărare împotriva armelor biologice, presiunea pozitivă din habitaclu minimizează cantitatea de aer exterior care poate pătrunde în vehicul.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Unele gaze, precum monoxidul de carbon, nu sunt înlăturate eficient de cărbunele activat.
 11. Când vehiculul Model S este în treapta Park, atingeți Programare pentru a seta un moment recurent din zi când doriți ca vehiculul Model S să fie pregătit pentru a fi condus, încărcându-se în afara orelor de vârf și precondiționând bateria și climatizarea din habitaclu (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
 12. Degivrorul pentru parbriz distribuie fluxul de aer către parbriz. Atingeți o dată pentru a dezaburi parbrizul (pictograma devine chihlimbarie). Atingeți pentru a doua oară dezaburi parbrizul. Atingeți a treia oară pentru a opri și pentru a reseta distribuția aerului, încălzirea și ventilatorul la setările anterioare.
 13. Atingeți pentru a controla fluxul de aer din interiorul habitaclului. Aerul poate fi tras în vehiculul Model S din exterior sau aerul poate fi recirculat în interiorul habitaclului.
 14. Utilizați glisorul pentru a regla turația ventilatorului.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Reglarea turației ventilatorului poate modifica setarea selectată pentru modul în care este tras volumul de aer în vehiculul Model S pentru a crește sau reduce fluxul de aer.
 15. Atingeți pentru a porni sau opri sistemul de aer condiționat. Oprirea acesteia reduce gradul de răcire, dar economisește energie.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Deoarece vehiculul Model S rulează mult mai silențios decât un vehicul pe benzină, s-ar putea să sesizați sunetul de la compresorul de aer condiționat în timpul funcționării acestuia. Pentru a minimiza zgomotul, reduceți turația ventilatorului.
 16. Alegeți locul pe unde circulă aerul în cabină frontală (pe la parbriz, la nivelul feței sau la orificiile de la nivelul picioarelor). Puteți alege un orificiu de ventilație sau mai multe orificii de ventilație.

Fereastra pop-up pentru climatizare

Atingeți săgețile pentru temperatură din partea de jos a ecranului tactil pentru a afișa o fereastră pop-up pentru acces ușor la unele dintre cele mai comune comenzi pentru climatizare:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru acces cu o singură atingere la încălzitoarele de scaune și dejivroare, puteți adăuga aceste comenzi în Aplicațiile mele. Consultați Personalizarea meniului Aplicațiile mele.
 1. Atingeți pentru a accesa ecranul principal cu comenzile de climatizare.
 2. Activați sau dezactivați încălzirea sau răcirea în scaune (dacă există în dotare).
 3. Activați sau dezactivați dejivrorul parbrizului sau al lunetei.
 4. Modificați temperatura habitaclului trăgând de glisor. De asemenea, puteți activa separarea temperaturii, ceea ce îi permite șoferului și pasagerului din față pentru a personaliza propriile preferințe pentru climatizare. Pasagerul din față poate atinge pictograma pentru temperatură în partea de jos a ecranului sau ecranul principal cu comenzile de climatizare pentru reglare. Atingeți din nou Separare pentru a dezactiva climatizarea separată.

Menținere climatizare pornită, modul Canin și modul Tabără

Setările Ține clima pornită, Caninși Tabără vă permit să mențineți în funcțiune sistemul de control al climatizării atunci când vehiculul se află în Park, chiar și după ce ați părăsit Model S sau alegeți să rămâneți în vehicul. Aceste setări sunt utile atunci când este importantă menținerea temperaturii din habitaclu, în situații de vreme caldă sau rece. De exemplu, când lăsați alimente în Model S în zilele călduroase, ați putea dori să utilizați Ține clima pornită pentru a evita deteriorarea alimentelor.

Modul Canin este conceput pentru a menține o temperatură confortabilă în habitaclu pentru animalul dvs. de companie, dvs. având posibilitatea să monitorizați în mod activ și frecvent această temperatură cu ajutorul aplicației mobile (care necesită ca atât telefonul dvs., cât și vehiculul să aibă conectivitate celulară). Când vă aflați în modul Canin, ecranul tactil afișează temperatura curentă din habitaclu pentru a-i informa pe cei care trec pe lângă vehicul că animalul dvs. este în siguranță. Această setare nu este concepută pentru oameni și trebuie utilizată doar pentru intervale scurte de timp, cât timp vă aflați în apropiere, în cazul în care trebuie să vă întoarceți la vehicul în situații în care temperatura nu mai poate fi menținută.

Modul Tabără vă permite să alimentați dispozitive electronice prin intermediul porturilor USB și prizei de Joasă tensiune, pe lângă menținerea temperaturii în habitaclu. Ecranul tactil rămâne aprins pentru a putea reda muzică, naviga pe internet, juca jocuri sau urmări emisiuni pe Tesla Theater. De asemenea, puteți controla setările media și de climatizare de pe un telefon asociat. Modul Tabără este ideal pentru situațiile în care rămâneți în vehicul, cum ar fi când faceți camping sau aveți grijă de un copil. Cât timp este activ, Modul Santinelă și sistemul de alarmă al vehiculului sunt dezactivate. Funcția Încuiere prin distanțare este inactivă.

Pentru a utiliza modul Menținere climatizare pornită, Canin sau Tabără:

 1. Asigurați-vă că nivelul de încărcare a bateriei este de cel puțin 20%.
 2. Cuplați în modul Parcare. Setările Ține clima pornită, Caninși Tabără sunt disponibile numai atunci când vehiculul Model S este în treapta Park.
 3. Dacă este necesar, adaptați setările de climatizare.
 4. De pe ecranul cu comenzile pentru climatizare, atingeți Menținere climatizare pornită, Caninsau Tabără.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  De asemenea, puteți controla opțiunile Canin și Tabără din aplicația de mobil, glisând în sus de la bara gri din ecranul Climatizare.

Sistemul de control al climatizării încearcă să mențină setările de climatizare până când scoateți vehiculul din modul Parcare sau îl opriți manual. Evitați utilizarea setărilor Menținere climatizare pornită, Canin sau Tabără când nivelul de încărcare al bateriei este scăzut. Dacă nivelul de încărcare al bateriei scade sub 20%, aplicația mobilă Tesla încearcă să trimită notificări în mod repetat, pentru a vă aminti să verificați toate articolele pe care le-ați lăsat în vehiculul Model S.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Actualizările software nu se pot efectua atunci când este activ modul Menținere climatizare pornită, Canin sau Tabără.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu lăsați niciodată un copil nesupravegheat în vehiculul dvs.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Consultați legile locale referitoare la orice restricții privind lăsarea animalelor de companie nesupravegheate în vehiculul dvs.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Sunteți responsabil pentru siguranța câinelui sau animalului dvs. Nu îi lăsați niciodată în Model S pentru perioade lungi de timp. Monitorizați constant temperatura în vehicul și dacă se simt bine. Asigurați-vă că aveți suficientă acoperire de telefonie mobilă și că aveți timp să vă întoarceți la vehicul, dacă este necesar.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
În situația puțin probabilă în care sistemul de control al climatizării are nevoie de service sau nu funcționează conform așteptărilor, evitați să utilizați modurile Menținere climatizare pornită, Canin și Tabără. Nu vă bazați niciodată pe autovehiculul dvs. să protejeze ceva de neînlocuit.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Puteți să reglați și să monitorizați sistemul de control al climatizării de la distanță, utilizând aplicația mobilă. Totuși, dacă utilizați aplicația mobilă pentru a opri sistemul de control al climatizării, funcționarea modurilor Ține climatizarea pornită, Canin și Tabără este oprită.

Protecția la supraîncălzire a habitaclului

Protecția la supraîncălzire a habitaclului previne încălzirea excesivă a habitaclului în condiții ambiante de caniculă. Deși nu este necesară activarea de fiecare dată când părăsiți vehiculul Model S, sistemul de control al climatizării poate reduce și menține temperatura din habitaclul vehiculului. Aceasta poate preveni încălzirea excesivă a habitaclului după parcarea vehiculului la soare, ceea ce face vehiculul să fie mai confortabil când vă întoarceți. Activarea protecției la supraîncălzire a habitaclului poate să dureze până la 15 minute după ce ați părăsit vehiculul. Această funcție este destinată confortului pasagerilor și nu are niciun impact asupra fiabilității componentelor vehiculului dvs.

Pentru activare, atingeți Comenzi > Siguranță > Protecție supraîncălzire cabină și alegeți:

 • Pornit: Aerul condiționat funcționează când temperatura din habitaclu depășește 40° C. Este posibil ca personalizarea temperaturilor să necesite cea mai recentă versiune a aplicației de mobil.
 • Oprit: Dezactivează protecția la supraîncălzire a cabinei.

De asemenea, puteți să activați de la distanță Protecția la supraîncălzire a habitaclului prin intermediul aplicației mobile, atingând Climatizare. Glisați în sus în meniul de jos și selectați o setare la Protecție supraîncălzire cabină (consultați Aplicația mobilă).

Protecția habitaclului la supraîncălzire funcționează până când trec 12 ore după ce ați ieșit din Model Ssau până când nivelul de energie al bateriei scade sub 20%, în funcție de situația care survine prima. Utilizarea Protecției la supraîncălzire a habitaclului necesită energie de la baterie, ceea ce poate să reducă autonomia.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a activa Protecția la supraîncălzirea cabinei, Înclinare/intruziune trebuie să fie dezactivată.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Din cauza opririi automate, a condițiilor exterioare extreme sau a altei imposibilități potențiale de a menține temperatura selectată, interiorul vehiculului se poate încinge periculos de mult, chiar și atunci când este activată Protecția la supraîncălzire a cabinei. Dacă observați în mod repetat temperaturi care depășesc temperatura selectată, contactați service-ul Tesla.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu lăsați niciodată copiii sau animalele de companie nesupravegheați în vehicul. Din cauza opririi automate sau a condițiilor exterioare extreme, interiorul vehiculului se poate încinge periculos de mult, chiar și atunci când este activată Protecția la supraîncălzire a cabinei.

Sfaturi pentru utilizarea controlului climatizării

 • Când utilizați aplicația mobilă pentru a activa sistemul de control al climatizării, acesta se oprește automat când nivelul de încărcare scade la 20% sau dacă au trecut două ore. Pentru a răci sau a încălzi habitaclul pentru o perioadă de timp mai îndelungată, încărcați vehiculul și reactivați preferința pentru controlul climatizării prin intermediul aplicației mobile.
 • Puteți auzi sunetul creat de sistemul de climatizare în interiorul habitaclului Model S atunci când este parcat. Emite un sunet ușor de ventilator. Sistemul de climatizare încearcă să se usuce pentru a reduce umezeala suplimentară sau mirosurile umede. Acesta este o funcționare normală și nu reprezintă motiv de îngrijorare.
 • Pentru a conserva energie, activați Mod Autonomie (dacă există în dotare) pentru a limita puterea sistemului de control al climatizării (atingeți Comenzi > Pedale și direcție > Mod autonomie). Este posibil ca încălzirea și răcirea habitaclului să fie mai puțin eficiente, dar puteți utiliza sistemele de încălzire a scaunelor pentru a asigura căldură în medii mai reci.
 • Dacă sistemul de control al climatizării este mai zgomotos decât preferați, reduceți manual turația ventilatorului.
 • În plus față de răcirea interiorului, compresorul de aer condiționat răcește de asemenea bateria. Prin urmare, pe vreme caldă, compresorul de aer condiționat se poate porni chiar dacă l-ați oprit. Acest lucru este normal deoarece prioritatea sistemului este să răcească bateria pentru a se asigura că rămâne într-un interval optim de temperatură pentru a susține longevitatea și performanța optimă.
 • Chiar și când nu este în funcțiune, este posibil să auziți un scârțâit sau un zgomot de apă circulând emis de Model S . Aceste sunete sunt normale și au loc atunci când sistemele de răcire internă se activează pentru a susține diverse funcții ale vehiculului, cum ar fi întreținerea bateriei de Joasă tensiune și echilibrarea temperaturii bateriei de înaltă tensiune.
 • Pentru a vă asigura că sistemul de control al climatizării funcționează eficient, închideți toate geamurile și asigurați-vă că grila exterioară din fața parbrizului nu prezintă gheață, zăpadă, frunze și alte reziduuri.
 • În condiții de umiditate foarte mare, este normal ca parbrizul să se aburească ușor când porniți pentru prima dată aerul condiționat.
 • Este normal să se formeze o mici baltă de apă sub vehiculul Model S atunci când este parcat. Apa suplimentară produsă de procesul de dezumidificare este scursă dedesubt.
 • Pentru a reduce temperatura din cabină în condiții de temperatură ridicată, este posibil ca ventilatorul să pornească pentru a ventila cabina când vehiculul este parcat. Acest lucru se întâmplă numai dacă nivelul de încărcare a bateriei este peste 20%.