Wi-Fi

Conexiunea Wi-Fi este disponibilă ca metodă de conexiune de date și este adesea mai rapidă decât rețelele de date celulare. Conectarea la Wi-Fi este deosebit de utilă în zonele cu conectivitate celulară limitată sau inexistentă. Pentru a asigura livrarea rapidă și fiabilă de actualizări ale software-ului și ale hărților, Tesla vă recomandă să lăsați Model S conectat la o rețea Wi-Fi de câte ori este posibil (de exemplu, dacă vehiculul este parcat peste noapte în garajul dvs.).

Pentru conectarea la o rețea Wi-Fi:

 1. Atingeți Comenzi > pictograma Wi-Fi din partea de sus a ecranului tactildinmeniulComenzi. Model S începe scanarea și afișează rețelele Wi-Fi detectate care sunt în raza de acoperire.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă o rețea Wi-Fi cunoscută nu apare pe listă, deplasați Model S mai aproape de punctul de acces sau luați în calcul folosirea unui amplificator de semnal.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Când vă conectați la o rețea 5 GHz (dacă este disponibilă), verificați ce canale sunt acceptate în regiunea dvs.
  Tabela 1. Canale de rețea 5 GHz acceptate
  36-48 52-64 100-140 149-165
 2. Selectați rețeaua Wi-Fi pe care doriți să o utilizați, introduceți parola (dacă este necesar), apoi atingeți Confirmare.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Model S nu acceptă momentan conexiuni la rețele Wi-Fi captive (o rețea Wi-Fi captivă, utilizată frecvent de hotspoturi publice, necesită să accesați un portal web personalizat și să acceptați termenii și condițiile înainte de a vă permite să vă conectați).
 3. Model S se conectează la o rețea Wi-Fi. Ori de câte ori rețeaua se află în raza de acțiune, Model S se conectează automat.

De asemenea, vă puteți conecta la o rețea ascunsă care nu este afișată pe lista cu rețelele scanate. Pur și simplu atingeți Setări Wi-Fi, introduceți numele rețelei în caseta de dialog rezultată, selectați setarea de securitate, apoi atingeți Adăugare rețea.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă în raza de acoperire sunt prezente mai multe rețele decât rețeaua la care v-ați conectat anterior, vehiculul Model S se conectează la rețeaua utilizată cel mai recent.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
La Centrele de Service Tesla, vehiculul Model S se conectează automat la rețeaua Wi-Fi a Service-ului Tesla.

Hotspoturi și conectivitate

De asemenea, pentru a avea acces la internet, puteți să utilizați un hotspot mobil sau conexiunea la internet a telefonului prin serviciul de partajare a conexiunii Wi-Fi (supus taxelor și restricțiilor din partea operatorului de telefonie mobilă). Pentru a menține conexiunea la Wi-Fi atunci când comutați în treapta Conducere sau Marșarier, alegeți conexiunea din ecranul de setări Wi-Fi, apoi atingeți Menținere conexiune în treapta Conducere.