Navigare cu Autopilot

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu Navigare cu Autopilot sau funcția poate să nu funcționeze exact conform descrierii.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Navigare cu Autopilot este o funcționalitate BETA.

Când utilizați Asistența pentru direcție pe o autostradă cu acces controlat (o autostradă principală pe care utilizatorii drumului intră și ies folosind rampe de acces și de ieșire). Navigați pe ghidurile Model S Autopilot către rampe de ieșire și schimburi în funcție de ruta dvs. de navigație. De-a lungul porțiunii de navigare a unei rute de navigare, Navigare cu Autopilot schimbă, de asemenea, benzile de încadrare pentru ieșiri (schimbări de bandă în funcție de rută) și pentru a minimiza durata de deplasare spre destinația dvs. (schimbări de bandă adaptate la viteză).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Navigare cu Autopilot nu conferă autonomie deplasării. Trebuie să fiți atent(ă) la drum, să țineți în permanență mâinile pe Volan și să fiți mereu conștient(ă) de ruta de navigare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
La fel ca în cazul regimului normal de condus, fiți foarte atenți la virajele fără vizibilitate, benzile de tranzit de pe autostradă și rampe de intrare și de ieșire - obstacolele pot apărea rapid și în orice moment.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil ca Navigare cu Autopilot să nu recunoască sau să detecteze vehiculele din față, obiectele staționate și benzile cu utilizare specială precum cele utilizate exclusiv pentru biciclete, mașinile folosite în comun, vehiculele de urgență etc. Rămâneți în permanență vigilenți și fiți pregătiți să luați măsuri imediate. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat deteriorări, vătămări corporale sau decesul.

Activarea și personalizarea Navigare cu Autopilot

Pentru a activa Navigare cu Autopilot, atingeți Comenzi > Autopilot > Funcții Autopilot > Asistență pentru autodirecție > Navigare cu Autopilot (Beta). Apoi, pentru a personaliza modul în care doriți să funcționeze Navigare cu Autopilot, atingeți Personalizare Navigare cu Autopilot:

  • Activare la începutul fiecărei călătorii: Alegeți dacă doriți sau nu să activați automat Navigare cu Autopilot pentru fiecare rută de navigare. Când este activată Navigare cu Autopilot, butonul aferent acesteia de pe lista de indicații pas cu pas este deja activat la începutul fiecărei deplasări.
  • Schimbări de bandă adaptate la viteză: Navigare cu Autopilot este proiectată să efectueze schimbările de bandă în funcție de rută și în funcție de viteză. Schimbările de bandă în funcție de rută sunt proiectate să vă mențină pe ruta de navigare (de exemplu, mutarea pe o bandă alăturată pentru a vă pregăti de o rampă de ieșire care urmează), în timp ce schimbările de bandă în funcție de viteză sunt proiectate să mențină o viteză de deplasare (să nu depășească viteza de croazieră) care vă permite să minimizeze durata necesară pentru a ajunge la destinație (de exemplu, mutarea pe o bandă alăturată pentru a depăși un vehicul din fața dvs.). Schimbările de bandă în funcție de viteză sunt opționale. Puteți să utilizați această setare pentru a dezactiva schimbările de bandă în funcție de viteză sau pentru a specifica nivelul de agresivitate cu care vă doriți ca Navigare cu Autopilot să schimbe benzile pentru a realiza viteza de croazieră setată. Setarea Moderat este mai conservatoare cu privire la schimbările de bandă și poate avea drept rezultat o durată de deplasare puțin mai mare, în timp ce setarea Mad Max este proiectată să vă permită să ajungeți la destinație în cel mai scurt timp de deplasare, dar va schimba benzile doar când acest lucru se poate realiza în condiții de siguranță.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe ecranul tactil sunt afișate schimbările de bandă în funcție de rută, în partea de sus a listei de indicații pas cu pas de pe hartă, pentru a vă anunța că va fi necesară o schimbare de bandă pentru a rămâne pe ruta de navigare.

Utilizarea Navigare cu Autopilot

Odată activată funcția Navigare cu Autopilot, butonul aferent acesteia apare pe lista cu indicații pas cu pas de pe hartă, de fiecare dată când este activă o rută de navigare și ruta cuprinde cel puțin un drum cu acces controlat. Când este activată funcția Navigare cu Autopilot, butonul aferent acesteia este albastru și pe lista cu indicații pas cu pas este afișată pictograma pentru Asistență pentru direcție, în dreptul manevrelor (cum ar fi ieșirile de pe autostradă) pe care le va gestiona Navigare cu Autopilot.

Pictograma Navigare cu Autopilot cu un volan atunci când nu este activă
Pictograma Navigare cu Autopilot afișează lista de instrucțiuni pas cu pas atunci când navigați către o destinație și Navigare cu Autopilot este disponibilă, dar nu este activă.
Pictogramă Navigare cu Autopilot activă cu volan
Dacă Navigare cu Autopilot este activă, pictograma este albastră. Dacă Activare la începutul fiecărei călătorii este activată, pictograma Navigare cu Autopilot este selectată atunci când porniți navigarea. Atingeți pictograma pentru a anula Navigare cu Autopilot și a reveni la Asistență pentru direcție. Dacă opțiunea Activare la începutul fiecărei călătorii este oprită, trebuie să atingeți butonul Navigare cu Autopilot pentru a o activa pentru fiecare rută de navigare.

Navigare cu Autopilot este se activează și de dezactivează după caz, în funcție de tipul de drum pe care vă deplasați. De exemplu, dacă Asistență pentru direcție este activă și setarea pentru Navigare cu Autopilot este activată, Navigare cu Autopilot devine activă când ajungeți pe o autostradă cu acces controlat de pe ruta de navigare.

De fiecare dată când este activă Navigare cu Autopilot, computerul de bord afișează banda de deplasare sub forma unei singure linii albastre în fața vehiculului Model S:

O singură linie albastră în fața vehiculului, afișată pe computerul de bord

Când funcția Navigare cu Autopilot este activă și vă apropiați de o rampă de ieșire sau o bandă de tranzit de pe autostradă de pe ruta de navigare, semnalizatorul corespunzător este cuplat și Asistență pentru direcție manevrează vehiculul Model S pe rampa de ieșire sau pe banda de tranzit.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depindeți niciodată de Navigare cu Autopilot pentru a determina o bandă corespunzătoare la o rampă de ieșire. Rămâneți vigilenți și efectuați verificări vizuale pentru a vă asigura că banda de deplasare este corespunzătoare și poate fi utilizată în siguranță.

Când părăsiți un drum cu acces controlat (de exemplu, ieșiți de pe o autostradă sau intrați pe o secțiune a rutei de navigare care nu mai este acceptată), Navigarea cu Autopilot revine la Asistență pentru direcție; se emite un semnal sonor, iar computerul de bord afișează în albastru liniile benzii de deplasare (în locul unei singure linii albastre în fața vehiculului Model S).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Când Navigarea cu Autopilot este dezactivată la rampele de ieșire, Asistența pentru direcție rămâne activă. Fiți întotdeauna pregătit(ă) să luați măsuri adecvate.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil ca Navigare cu Autopilot să nu încerce întotdeauna să scoată vehiculul pe o rampă de ieșire sau să efectueze schimbarea benzilor, chiar dacă o ieșire sau o schimbare de bandă este determinată de ruta de navigare. Rămâneți întotdeauna vigilenți și fiți pregătiți să efectuați virajul manual pe o rampă de ieșire sau să efectuați o schimbare de bandă pentru a vă pregăti pentru sau pentru a ieși pe o rampă de ieșire sau o bandă de tranzit.

Puteți să anulați Navigarea cu Autopilot în orice moment, atingând Navigare cu Autopilot pe lista de indicații pas cu pas de pe hartă (Model S revine la modul Asistență pentru direcție) sau anulând complet Asistență pentru direcție (consultați Canceling Autosteer).

Schimbările de bandă

Navigare cu Autopilot efectuează schimbările de bandă pentru a pregăti Model S pentru o rampă de ieșire următoare, pentru a crește viteza de deplasare (nu depășește viteza de croazieră setată) sau pentru a scoate Model S de pe banda de depășire atunci când nu depășiți activ alți participanți la trafic. În partea de sus a listei cu indicații pas cu pas de pe hartă este afișat un mesaj care vă anunță când este necesar să schimbați banda în curând pentru a rămâne pe ruta de navigare. Computerul de bord afișează traseul de deplasare care urmează:

Banda umbrită de pe afișaj anunță șoferul cu privire la schimbarea în așteptare a benzii

Când computerul de bord afișează un mesaj care vă solicită să confirmați schimbarea benzii, acționați semnalizatorul corespunzător sau trageți spre dvs. maneta pentru Autopilot. Dacă nu confirmați schimbarea benzii în decurs de trei secunde, este emis un semnal sonor pentru a vă reaminti că funcția Navigare cu Autopilot necesită confirmarea dvs. pentru schimbarea benzilor.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă ignorați o sugestie de schimbare a benzii în funcție de rută (de exemplu, vă deplasați pe banda din stânga în timp ce vă apropiați de o bandă de ieșire pe partea dreaptă a autostrăzii), Navigare cu Autopilot nu poate să manevreze vehiculul pe rampa de ieșire și, așadar, sunteți redirecționat către destinația dvs.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil ca Navigare cu Autopilot să nu încerce întotdeauna să scoată vehiculul pe o rampă de ieșire sau să efectueze schimbarea benzilor, chiar dacă o ieșire sau o schimbare de bandă este determinată de ruta de navigare. Rămâneți întotdeauna vigilenți și fiți pregătiți să efectuați virajul manual pe o rampă de ieșire sau să efectuați o schimbare de bandă pentru a vă pregăti pentru sau pentru a ieși pe o rampă de ieșire sau o bandă de tranzit.

Fiți pregătiți să asigurați asistență

Când încercați să schimbați benzile sau să manevrați vehiculul Model Ssau când vă apropiați de zone cu lucrări, este posibil ca Navigare cu Autopilot să nu poată determina banda de deplasare corespunzătoare (de exemplu, intersecțiile complexe pe autostrăzi și rampele de ieșire cu benzi multiple) și computerul de bord afișează o alertă care indică faptul că Navigare cu Autopilot încearcă să manevreze vehiculul și poate avea nevoie de asistență. Atunci când vedeți mesajul, fiți pregătiți să luați măsuri imediate pentru a vă asigura că schimbarea benzii sau manevra pe bandă poate fi realizată în condiții de siguranță și în mod corespunzător.