Asistența la viteză

Cum funcționează asistența la viteză

Model S afișează o limită de viteză pe computerul de bord și puteți alege dacă și cum doriți să fiți avertizat(ă) atunci când depășiți limita de viteză. În plus, poate apărea un contur albastru în jurul pictogramei de limită de viteză, pentru a vă înștiința că ați depășit limita de viteză.

În loc să utilizați limita de viteză detectată, puteți să declanșați avertizările pe baza unei limite arbitrare de viteză pe care o introduceți manual.

Computer de bord cu săgeată care indică limita de viteză
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe drumurile pe care datele despre hărți determină faptul că există o limită a vitezei condiționale (de exemplu, o limită de viteză în funcție de momentul zilei sau de condițiile meteo), o a doua limită de viteză este afișată sub prima limită de viteză. Șoferului îi revine responsabilitatea de a stabili dacă limita vitezei condiționale trebuie respectată în prezent și să regleze viteza de deplasare în consecință. Ar putea fi nevoie să actualizați hărțile de pe bord pentru a afișa limitele de viteză condiționale (Actualizările hărților).

În situațiile în care vehiculul Model S nu poate să determine o limită de viteză sau dacă funcția de asistență la viteză nu determină sigur că o limită de viteză obținută este exactă, este posibil ca pe computerul de bord să nu fie afișat un semn cu limita de viteză și avertizările nu sunt aplicate.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Avertizările privind limita de viteză se opresc după zece secunde sau când vehiculul Model S reduce viteza sub limita specificată.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu vă bazați pe Asistența la viteză pentru a determina limita de viteză sau viteza de deplasare corespunzătoare. Conduceți întotdeauna la o viteză în siguranță, în funcție de condițiile de trafic și de drum.

Controlul asistenței la viteză

Pentru a regla setarea avertismentului privind limita de viteză, atingeți Comenzi > Autopilot > Avertizare privind limita de viteză, apoi alegeți una dintre aceste opțiuni:

 • Oprit - Avertizările privind limita de viteză nu sunt afișate și nu sunt emise semnalele sonore.
 • Afișaj - Semnele pentru limita de viteză sunt afișate pe computerul de bord și crește dimensiunea semnului atunci când depășiți limita de viteză determinată.
 • Sunet - În plus față de afișarea vizuală, este emis un semnal sonor de fiecare dată când depășiți limita de viteză determinată.

De asemenea, puteți să specificați modul în care este determinată limita de viteză:

 • Relativ - Puteți să setați un decalaj al limitei de viteză (+ sau -), dacă doriți să primiți alerte numai atunci când depășiți limita vitezei decalate cu o valoare specificată. De exemplu, puteți să creșteți decalajul la +10 km/h dacă doriți doar să primiți avertismente atunci când depășiți limita de viteză cu 10 km/h.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Decalajul de la limita de viteză afectează, de asemenea, numărul afișat în pictograma gri pentru viteză de pe computerul de bord.
 • Absolut - Specificați manual orice limită de viteză cuprinsă între 30 și 240 km/h.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Asistența la viteză nu este întotdeauna exactă. În unele situații, locația unui drum poate fi calculată greșit și, în schimb, Asistență pentru menținerea vitezei poate să afișeze o viteză pentru un drum imediat alăturat care poate să aibă o altă limită de viteză. De exemplu, asistența la viteză poate să presupună că vehiculul Model S se află pe o autostradă cu acces controlat când se află de fapt pe o stradă din apropiere și invers.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Setarea aleasă de dvs. este reținută până când o modificați manual.

Viteză medie în timp real

Când traversați o zonă cu monitorizare a vitezei medii, Model S vă afișează viteza medie pe panoul de bord, sub limita de viteză detectată.

panoul de bord afișează, de asemenea, distanța rămasă din zona cu monitorizare a vitezei medii.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este necesară Conectivitate premium. Pentru a activa această funcționalitate, activați navigația ajustată online, atingând Comenzi > Navigație > Navigație ajustată online (consultați Hărțile și navigarea).

Limitări și inexactități

Este posibil ca asistența la viteză să nu fie complet funcțională sau să ofere informații inexacte în aceste situații:

 • Vizibilitatea este scăzută și semnele pentru limita de viteză nu sunt vizibile în mod clar (din cauza precipitațiilor abundente, a zăpezii, a ceții etc.).
 • Lumină strălucitoare (precum cea provenită de la farurile din față sau de la lumina directă a soarelui) interferează cu vizualizarea camerei/camerelor.
 • Model S este condus foarte aproape de un vehicul din fața acestuia, care blochează vederea camerei/camerelor.
 • Parbrizul obstrucționează vizualizarea camerei/camerelor (zona de deasupra acestora este aburită, acoperită de un autocolant etc.).
 • Semnele pentru limita de viteză sunt mascate de obiecte.
 • Limitele de viteză stocate în baza de date a hărților sunt incorecte sau învechite.
 • Model S este condus într-o zonă în care nu sunt disponibile date GPS sau date de hărți sau unde nu pot fi detectate indicatoare cu limite de viteză.
 • Semnele de circulație care nu se conformează formatelor standard recognoscibile, precum semnele de viteză digitale sau temporare.
 • Un drum sau o limită de viteză au fost recent modificate.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Lista de mai sus nu reprezintă o listă cuprinzătoare de situații care pot să interfereze cu funcționarea corespunzătoare a componentelor Asistență pentru menținerea vitezei. Este posibil ca asistența la viteză să nu ofere avertizări din numeroase alte motive.