Volan

Reglarea poziției volanului

Reglați volanul în poziția de condus dorită mutând comanda din partea stângă a coloanei de direcție. Cu ajutorul acestei comenzi, puteți muta volanul în față sau în spate și în sus și în jos.

Comandă volan cu casetă cu zoom cu săgeți albastre orientate în sus, în jos, spre stânga, spre dreapta
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu efectuați reglaje în timp ce conduceți.

Reglarea efortului de direcție

Puteți regla senzația și sensibilitatea sistemului de direcție pentru a corespunde cu preferințele personale:

 1. Pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > Pedale și direcție > Efort de direcție.
 2. Alegeți o opțiune de direcție:
  • Ușor – Reduce efortul necesar pentru rotirea vehiculului Volan. În oraș, Model S este mai ușor de condus și de parcat.
  • Mediu - Tesla consideră că această setare oferă cea mai bună manevrare și cel mai bun răspuns în majoritatea condițiilor.
  • Greu – Crește efortul necesar pentru virarea vehiculului Volan. Când conduceți la viteze mai mari, Model S reacționează mai rapid.

Utilizarea butoanelor din partea stângă a volanului

Utilizați butoanele din partea stângă a volanului pentru a schimba posturile radio, pentru a regla volumul playerului media și pentru a alege conținutul care va fi afișat în partea stângă a computerului de bord (dacă nu sunt afișate instrucțiuni în aplicația de navigare).

Butoanele din stânga volanului cu bule de dialog
 1. Next

  Dacă ascultați un post de radio local sau prin satelit și ați definit mai multe prestări pentru radio, apăsați pentru a reda următoarea presetare de pe banda radio care este redată în prezent. Dacă nu ați definit mai mult de o presetare, apăsați pentru a sări la următoarea frecvență disponibilă.

  Dacă ascultați un post de radio de pe internet sau un fișier audio de pe un dispozitiv Bluetooth sau USB conectat, apăsați pentru a sări la următoarea melodie sau următorul post.

  Dacă aveți mai multe favorite definite, țineți apăsat pentru a comuta între favorite.

 2. Butonul de derulare
  • Pentru a regla volumul conținutului media, rotiți în sus sau în jos.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   butonul de derulare reglează volumul pentru conținutul media, instrucțiunile de navigare și apelurile telefonice, în funcție de conținutul utilizat în prezent. În timp ce reglați volumul, pe computerul de bord este afișat nivelul volumului și dacă reglați volumul pentru conținutul media, navigare sau telefon.
  • Pentru a dezactiva volumul conținutului media sau pentru a întrerupe/reda un fișier audio, atingeți butonul de derulare.
  • Pentru a alege conținutul afișat în partea stângă a computerului de bord, țineți apăsat butonul de derulare pentru scurt timp până când sunt afișate opțiunile disponibile. Rotiți butonul de derulare pentru a alege Gol, Starea mașinii, Ceas, Media, Energie, Călătorii, Suspensie etc. Când este evidențiată opțiunea dorită de dvs., atingeți butonul de derulare.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Opțiunea pe care o alegeți pentru a fi afișată cu ajutorul butonului de derulare din stânga este reținută până când o modificați manual.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Starea mașinii afișează informații precum starea portierelor și a portbagajelor și, la modelele mai noi de vehicule, măsurători ale presiunii din pneuri.
 3. Anterior

  La fel ca la descrierea de mai sus pentru Next, cu excepția faptului că sare la melodia anterioară sau la postul anterior. Dacă aveți mai multe favorite definite, țineți apăsat pentru a comuta între favorite.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Indiferent de modul în care doriți să personalizați partea stângă a computerului de bord, acesta este comutat automat pentru a afișa instrucțiunile de navigare (dacă este cazul) sau pentru a vă anunța că o portieră sau portbagajul sunt deschise atunci când Model S este în modul Condus sau Marșarier.

Utilizarea butoanelor din partea dreaptă a volanului

Utilizați butoanele din partea dreaptă a volanului pentru a accesa opțiunile de apelare în timpul unui apel telefonic, pentru a alege conținutul care să fie afișat în partea dreaptă a computerului de bord, pentru a regla funcțiile Model S și pentru a utiliza comenzile vocale.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De fiecare dată când primiți sau efectuați un apel telefonic, pe partea dreaptă a computerului de bord sunt afișate automat opțiunile de apelare, ca să vă ajute să gestionați cu ușurință apelurile de pe telefonul conectat prin Bluetooth.
Butoanele din dreapta volanului cu bule de dialog
 1. Apăsați pentru a utiliza o comandă vocală pentru a apela un contact, pentru a naviga sau pentru a asculta muzică de pe internet. Când auziți tonul, rostiți comanda. Pentru detalii, consultați Comenzi vocale.
 2. Butonul de derulare
  • În timpul unui apel telefonic, atingeți butonul de derulare pentru a afișa opțiunile de apelare care vă permit să efectuați o acțiune asupra apelului.
  • Rotiți butonul de derulare pentru a regla funcția utilizată cel mai recent din lista de funcții (consultați butonul Meniu).
  • Pentru a alege conținutul afișat în partea dreaptă a computerului de bord, țineți apăsat butonul de derulare pentru scurt timp până când sunt afișate opțiunile disponibile. Rotiți butonul de derulare pentru a alege Gol, Starea mașinii, Ceas, Media, Energie, Călătorii, Suspensie etc. Când este evidențiată opțiunea dorită de dvs., atingeți butonul de derulare.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Starea mașinii afișează informații precum starea portierelor și a portbagajelor și, la modelele mai noi de vehicule, măsurători ale presiunii din pneuri.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Opțiunea pe care o alegeți pentru a fi afișată cu ajutorul butonului de derulare din dreapta este reținută până când o modificați manual.
  • Pentru a reporni ecranul tactil, țineți apăsate ambele butoane de derulare timp de aproximativ cinci secunde. Consultați Repornirea ecranului tactil sau Computerul de bord.
  • Suspensie. Afișează o vizualizare în timp real a modului în care sistemul de suspensie reglează dinamic amortizarea la fiecare roată pentru a se adapta la condițiile de drum în schimbare. Rotiți butonul de derulare pentru a alege Suspensie, apoi apăsați butonul de derulare. Consultați Suspensie pneumatică.
 3. Butonul Meniu

  Apăsați pentru a afișa un meniu care vă permite să controlați următoarele la Model S:

  • Temperatură. Rotiți butonul de derulare pentru a modifica temperatura de pe partea șoferului sau apăsați pe rotiță pentru a activa sau dezactiva sistemul de control al climatizării.
  • Turație ventilator. Rotiți butonul de derulare pentru a regla viteza ventilatorului utilizat pentru răcirea sau încălzirea cabinei.
  • Luminozitate afișaj. Rotiți butonul de derulare pentru a modifica nivelul de luminozitate de pe afișaje sau apăsați pe rotiță pentru a restabili setările implicite.
  • Trapă (dacă există în dotare). Rotiți butonul de derulare pentru a regla poziția trapei.
  • Apeluri recente. Dacă telefonul dvs. este asociat cu Model S, rotiți butonul de derulare pentru a vedea apelurile recente. Apăsați pe butonul de derulare pentru a apela contactul afișat. Pentru a asocia telefonul, consultați Asocierea unui telefon sau a unui dispozitiv Bluetooth.
  • Contacte. Dacă telefonul dvs. este asociat cu Model S, rotiți butonul de derulare pentru a naviga la contactele din telefon. Contactele sunt listate în ordine alfabetică, după numele de familie. Pentru a vă asigura că Model S poate accesa contactele, consultați Importul contactelor și apelurile recente.

Apăsați din nou pe butonul meniului pentru a închide lista de funcții.

Cu încălzire Volan

Dacă vehiculul Model S este echipat cu pachetul pentru vreme rece, puteți încălzi volanul atingând comenzile pentru climatizare de pe ecranul tactil (consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare). Când este activată, căldura radiantă menține volanul la o temperatură confortabilă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de data de fabricație, este posibil ca Model S să nu includă un volan încălzit, chiar dacă este echipat cu pachetul opțional pentru vreme rece.

Claxonul

Pentru a utiliza claxonul, țineți apăsată placa centrală de pe volan.

Volan cu o săgeată orientată spre placa centrală.