Control semafoare și indicatoare de oprire

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu Control semafoare și indicatoare de oprire sau funcția poate să nu funcționeze exact conform descrierii.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Control semafoare și indicatoare de oprire este o funcție BETA și funcționează cel mai bine pe drumuri care sunt circulate frecvent de vehicule Tesla. Control semafoare și indicatoare de oprire încearcă să oprească la toate semafoarele și, de asemenea pot să oprească la culoarea verde a semaforului.

Control semafoare și indicatoare de oprire este o funcție concepută să recunoască și să reacționeze la semafoare și indicatoare de stop, încetinind Model S până la oprire, atunci când folosiți Pilot automat adaptiv sau Asistență pentru direcție. Această funcție folosește camerele orientate în față ale vehiculului, pe lângă date GPS, și încetinește mașina la toate semafoarele detectate, inclusiv la culoare verde a semaforului, la galben intermitent și la semafoare stinse, pe lângă indicatoarele de stop și unele marcaje rutiere. Pe măsură ce Model S se apropie de o intersecție, panoul de bord afișează o notificare ce indică intenția de încetinire. Trebuie să confirmați că doriți să continuați, altfel Model S se oprește la linia roșie afișată pe vizualizarea de deplasare a panoul de bord.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu faceți NICIODATĂ presupuneri și nu preziceți când și unde Control semafoare și indicatoare de oprire va opri sau va continua prin intersecție sau marcaj rutier. Din perspectiva șoferului, comportamentul funcției Control semafoare și indicatoare de oprire poate părea inconsecvent. Fiți întotdeauna atenți la drum și fiți pregătiți să luați măsuri imediate. Este responsabilitatea șoferului să stabilească dacă să oprească sau să continue printr-o intersecție. Nu vă bazați niciodată pe Control semafoare și indicatoare de oprire pentru a stabili când este sigur și/sau adecvat să opriți sau să continuați circulația printr-o intersecție.

Înainte de utilizare

Înainte de utilizarea funcției Control semafoare și indicatoare de oprire, trebuie să verificați următoarele:

 • Asigurați-vă că camerele frontale sunt neobstrucționate (consultați Curățarea unei camere) și sunt calibrate (consultați Conducerea pentru calibrarea camerelor). Funcția Control semafoare și indicatoare de oprire depinde de capacitatea camerelor de a detecta semafoarele, indicatoarele de stop și marcajele rutiere.
 • Asigurați-vă că a fost descărcată cea mai recentă versiune a hărților pe Model S. Deși funcția Control semafoare și indicatoare de oprire folosește în principal datele vizuale primite de la camerele vehiculului, o exactitate mai mare este obținută când se utilizează cele mai recente date despre hărți. Pentru a verifica versiunea de hărți descărcată în prezent, atingeți Comenzi > Software. Trebuie să vă conectați la o rețea Wi-Fi pentru a primi hărți actualizate (consultați Actualizările hărților).
 • Activați funcția. Cu vehiculul aflat în treapta Park (parcare), atingeți Comenzi > Autopilot > Control semafoare și indicatoare de oprire. După ce a fost activată, Control semafoare și indicatoare de oprire intră în funcțiune atunci când Pilot automat adaptiv sau Asistență pentru direcție este activă.

Cum funcționează

Când funcția Control semafoare și indicatoare de oprire este activă și folosiți Asistență pentru direcție, Pilot automat adaptiv sau Full Self-Driving (Supervizat), panoul de bord afișează un mesaj pop-up pentru a vă informa că a fost detectat un semafor, un indicator de oprire sau un marcaj rutier care urmează. Pe măsură ce se apropie de punctul de oprire, chiar și într-o intersecție la care culoarea semaforului este verde, Model S încetinește și afișează o linie roșie care indică unde se va opri complet vehiculul Model S. Pentru a continua prin intersecție, chiar dacă culoarea semaforului este verde, trebuie să trageți maneta Autopilot spre dvs. sau să apăsați scurt pedala de accelerație, pentru a acorda vehiculului permisiunea de a continua. Când ați confirmat că doriți să continuați circulația, linia roșie de stop devine gri și Model S continuă circulația prin intersecție și reia viteza de croazieră setată.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă, după ce trageți maneta Autopilot spre dvs. sauapăsați pedala de accelerație pentru a confirma că doriți să continuați prin intersecție, culoarea semaforului se schimbă înainte de a pătrunde în intersecție (de exemplu, culoarea se schimbă din verde în galben sau din galben în roșu), Model S poate decide că nu este cuvenită continuarea. Prin urmare, Model S se oprește și trebuie să apăsați pedala de accelerație pentru a continua. În orice moment, este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că vehiculul se oprește sau accelerează în mod adecvat și sigur.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Control semafoare și indicatoare de oprire NU virează Model S într-o intersecție dacă nu este activat Full Self-Driving (Supervizat). Atunci când vă aflați pe o bandă de schimbare a direcției, Model S se oprește la linia roșie. Pentru a continua, trageți maneta Autopilot spre dvs. sau apăsați scurt pedala de accelerație – Model S continuă drept înainte prin intersecție (chiar și când că aflați pe o bandă de schimbare a direcției), așadar, TREBUIE să virați manual Model S prin intersecție (ceea ce anulează Asistență pentru direcție).

Funcția Control semafoare și indicatoare de oprire este concepută să funcționeze conform descrierii doar când sunt îndeplinite următoarele condiții:

 • Funcția Asistență pentru direcție, Full Self-Driving (Supervizat) sau Pilot automat adaptiv este activată.
 • Camerele pot detecta un semafor, un indicator de stop sau un marcaj rutier care urmează (de exemplu, camerele nu sunt obstrucționate și au o linie de vedere clară a semaforului, a indicatorului de stop sau a marcajului rutier).
 • panoul de bord de pe Model S afișează un semafor care urmează în format „bold”. Model S nu recunoaște semafoarele pe care panoul de bord le prezintă ca estompate. Dacă un semafor nu este direct în fața camerei (de exemplu, se află într-un unghi al vizualizării camerei sau se află pe o bandă adiacentă), panoul de bord îl afișează ca estompat și Model S nu încetinește și nu oprește.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Dacă panoul de bord tactil nu afișează o linie roșie de oprire la o intersecție care urmează, Model S nu încetinește și nu oprește. Este responsabilitatea șoferului să fie atent la intersecțiile care urmează și să monitorizeze condițiile de trafic pentru a stabili când și dacă vehiculul trebuie să se oprească și apoi să ia măsurile adecvate după caz.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depindeți niciodată de funcția Control semafoare și indicatoare de oprire pentru a stabili când să opriți la o intersecție sau când să continuați circulația prin aceasta. Conduceți cu atenție urmărind drumul și având grijă la carosabil, intersecții, condiții de trafic, treceri de pietoni și ați participanți la trafic. Este întotdeauna responsabilitatea șoferului să stabilească dacă să oprească sau să continue. Fiți pregătiți să luați măsuri imediate. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
În unele situații, funcția Control semafoare și indicatoare de oprire poate detecta imprecis un semafor sau un indicator de stop, făcând ca Model S să încetinească neașteptat. Fiți întotdeauna pregătiți să luați măsuri imediate.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Trebuie să trageți maneta Autopilot spre dvs. sau să apăsați scurt pedala de accelerație pentru a confirma faptul că doriți să continuați prin intersecție, indiferent de starea semaforului. Dacă nu confirmați, Model S se oprește la linia roșie de oprire afișată pe panoul de bord, chiar oprirea ar putea fi inoportună. Oprirea la lumina verde a semaforului îi poate încurca pe ceilalți șoferi și poate avea ca rezultat o coliziune, vătămarea corporală sau decesul. Așadar, acordați atenție intersecțiilor și fiți pregătiți să frânați sau să accelerați manual, ca reacție la împrejurimi
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu presupuneți niciodată că, dacă dvs. puteți vedea un semafor, indicator de stop sau marcaj rutier (mai ales la o intersecție complexă sau la o intersecție la care un semafor sau un indicator este acoperit parțial etc.), înseamnă că și Model S îl poate vedea și poate reacționa corespunzător.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Chiar și cele mai recente date de hărți nu includ toate semafoarele și indicatoarele de stop. Prin urmare, funcția Control semafoare și indicatoare de oprire se bazează foarte mult pe capacitatea camerelor de a detecta semafoarele, indicatoarele de stop, marcajele rutiere etc. În consecință, Model S poate ignora o intersecție care nu poate fi observată de cameră (de exemplu, este acoperită de un copac sau un vehicul sau obiect mare sau se află în apropiere unui deal abrupt sau o curbă strânsă).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Funcția Control semafoare și indicatoare de oprire nu înlocuiește condusul atent și judecata sănătoasă.

Semafoare

La conducerea cu Asistență pentru direcție sau Pilot automat adaptiv cuplată și Control semafoare și indicatoare de oprire activată, Model S este proiectat să reacționeze după cum urmează în apropierea intersecțiilor semaforizate:

Tip de semafor Reacția prevăzută a vehiculului

Culoarea verde la semafor

Semafor fără lumini aprinse

La culoarea verde a semaforului sau la un semafor care este momentan stins (neiluminat), Model S încetinește.

Trebuie să confirmați că doriți să continuați prin intersecție trăgând maneta Autopilot spre dvs. sau apăsând scurt pedala de accelerație. Dacă nu confirmați, Model S se oprește la linia roșie afișată pe panoul de bord.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S reia viteza de croazieră setată atunci când continuă prin intersecție, ținând cont de viteza unui vehicul aflat în fața dvs.

Culoarea galbenă la semafor

Culoarea roșie la semafor

Model S încetinește și se oprește complet la linia de oprire roșie afișată pe panoul de bord. Atunci când doriți să continuați prin intersecție (de exemplu, culoarea semaforului devine verde sau când Model S s-a oprit complet), trebuie să trageți maneta Autopilot spre dvs. sau să apăsați scurt pedala de accelerație.

Semafor care își schimbă culoarea din verde în galben

Semafor care își schimbă culoarea din galben în roșu

Semafor care își schimbă culoarea din roșu în verde

Model S încetinește și se oprește complet la linia de oprire roșie afișată pe panoul de bord. Atunci când doriți să continuați prin intersecție (de exemplu, culoarea semaforului devine verde), trebuie să trageți maneta Autopilot spre dvs. sau să apăsați scurt pedala de accelerație.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă semaforul se schimbă după ce ați confirmat că vreți să continuați (de exemplu, un semafor devine galben), Model S poate opri în loc să continue, în special dacă Model S stabilește că poate opri în mod sigur înainte de a intra într-o intersecție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S nu este conceput să continue printr-o intersecție când semaforul este roșu sau când culoarea devine galbenă în situații în care există o distanță adecvată pentru a opri în mod sigur înainte de a pătrunde în intersecție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți prelua conducerea în price moment prin frânarea manuală pentru a anula funcția Autosteer sau Traffic-Aware Cruise Control.

Culoarea verde la semafor, care clipește intermitent

Culoarea galbenă la semafor, care clipește intermitent

Model S încetinește. Pentru a continua, trebuie să trageți maneta Autopilot spre dvs. sau să apăsați scurt pedala de accelerație. Dacă nu, Model S se oprește la linia roșie afișată pe panoul de bord.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a împiedica oprirea Model S și a minimiza cât de mult încetinește pe măsură ce se apropie, puteți confirma că doriți să continuați trăgând maneta Autopilot spre dvs. sau apăsând pedala de accelerație în orice moment după ce panoul de bord afișează linia de oprire roșie. Model S reia viteza de croazieră setată de dvs. imediat după ce confirmați (luând în calcul viteza unui vehicul din fața dvs.).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Apropiați-vă cu atenție și fiți pregătit să apăsați pedala de frână pentru a încetini sau pentru a opri vehiculul.
Culoarea roșie la semafor, care clipește intermitent Model S încetinește și se oprește complet la linia de oprire roșie afișată pe panoul de bord. Atunci când doriți să continuați prin intersecție (de exemplu, codul rutier și situația din trafic indică faptul că puteți continua în siguranță și legal), trebuie să trageți maneta Autopilot spre dvs. sau să apăsați scurt pedala de accelerație.

Indicatoare de stop și marcaje rutiere

La conducerea cu Asistență pentru direcție sau Pilot automat adaptiv cuplată și Control semafoare și indicatoare de oprire activată, Model S este proiectat să reacționeze după cum urmează în apropierea intersecțiilor dirijate prin indicatoare de stop, linii de stop sau marcaje rutiere:

Tip de intersecție Reacția prevăzută a vehiculului
Vehicul care se apropie de o intersecție cu patru sensuri și continuă drept pe drum cu prioritate

Niciun control al traficului

Vehicul care se apropie de breteaua dreaptă a unei intersecții în T și continuă drept pe drum cu prioritate

Parte a intersecției în T

Model S își asumă dreptul de a trece și continuă înainte fără a încetini sau a opri.
Vehicul care se apropie de capătul intersecției în T și încetinește până când se oprește

Sfârșitul intersecției în T

Dacă Model S detectează o intersecție în T pe baza datelor de la hărți, Model S încetinește și se oprește complet la linia de oprire roșie afișată pe panoul de bord. Când doriți să continuați, trebuie să preluați virajul și accelerația.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Model S este posibil să nu oprească la o intersecție în T care nu are un indicator de stop sau o linie de oprire sau dacă intersecția în T nu este inclusă în datele de la hărți. Conduceți cu atenți și fiți pregătit(ă) să opriți (atunci când este necesar și/sau oportun)
Vehicul care se apropie de o intersecție cu patru sensuri și se oprește la semnul de stop

Indicator de stop

Vehicul care se apropie de o intersecție cu patru sensuri și se oprește la semnul și marcajul rutier de stop

Indicator de stop și marcaj rutier

Vehicul care se apropie de o intersecție cu patru sensuri și se oprește la un marcaj rutier

Marcaj rutier

Model S încetinește și se oprește complet la linia de oprire roșie afișată pe panoul de bord. Când doriți să continuați prin intersecție, trebuie să trageți maneta Autopilot spre dvs. sau să apăsați scurt pedala de accelerație.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În cazul în care confirmați că doriți să continuați printr-o intersecție dirijată printr-un indicator de stop trăgând maneta Autopilot spre dvs. sau apăsând pedala de accelerație înainte ca Model S să se oprească, confirmarea dvs. este ignorată. Model S nu este conceput să continue după un indicator de stop fără a opri.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Chiar și atunci când utilizați funcția Asistență pentru direcție și chiar și când ați activat un semnalizator de virare, trebuie să rotiți dvs. înșivă de Volan (ceea ce anulează funcția Asistență pentru direcție) pentru a efectua un viraj într-o intersecție.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
La treceri de pieton, Model S poate încetini și se poate opri, dacă trecerea de pietoni este semaforizată și dacă camerele detectează pietoni, bicicliști etc. pe trecere. Aveți grijă deosebită la treceri de pietoni și fiți pregătiți să preluați controlul în orice moment. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale sau decesul.

Limitări

În funcție de numeroase circumstanțe și condiții de mediu diferite, Control semafoare și indicatoare de oprire poate sau poate să nu oprească la:

 • Treceri de cale ferată.
 • Zone cu trecerea oprită.
 • Cabine de taxare.
 • Sensuri giratorii:
 • Sisteme de treceri de pietoni.
 • Indicatoare prin care se cedează trecerea sau semafoare și indicatoare de stop temporare (cum ar fi în zonele în construcție).
 • Diverse semafoare de întoarcere de 360 grade, lumini de trecere pentru biciclete și pietoni, lumini de disponibilitate a benzilor etc.

În plus, este puțin probabil ca funcția Control semafoare și indicatoare de oprire să funcționeze corespunzător, se poate dezactiva sau poate să nu funcționeze când există una sau mai multe dintre următoarele condiții:

 • Deplasarea prin intersecții semaforizate consecutive aflate foarte aproape una de cealaltă.
 • Vizibilitatea este slabă (ploi abundente, zăpadă, ceață etc.) sau condițiile meteorologice interferează cu funcționarea camerei sau a senzorului.
 • Lumină strălucitoare (așa cum este lumina directă a soarelui) interferează cu vizualizarea camerei/camerelor.
 • O cameră este obstrucționată, acoperită, deteriorată sau nu este calibrată corespunzător.
 • Conducerea pe un deal sau pe un drum care are curbe strânse pe care camerele nu pot vedea semafoarele sau indicatoarele de stop care urmează.
 • Un semafor, un indicator de stop sau un marcaj rutier este obstrucționat (de exemplu, un copac, un vehicul mare etc.).
 • Model S este condus foarte aproape de un vehicul din fața sa, care blochează vederea unei camere.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Limitările enumerate mai sus nu reprezintă o listă exhaustivă de motive pentru care este posibil ca Model S să nu funcționeze așa cum este de așteptat. Multe circumstanțe neprevăzute pot avea un impact negativ asupra funcționării precise a funcției Control semafoare și indicatoare de oprire. Utilizarea acestei funcții nu reduce sau elimină nevoia de a conduce atent și responsabil. Trebuie să fiți pregătit să acționați imediat și în mod adecvat în orice moment.