Camere

Propriul Model S include următoarele componente care monitorizează în mod activ zona înconjurătoare:

Bulele de dialog indică unde sunt localizate componentele Autopilot pe vehicul.
  1. Deasupra plăcuței de înmatriculare spate este montată o cameră.
  2. Senzorii cu ultrasunete acoperiți (dacă există în dotare) sunt amplasați pe barele de protecție față și spate.
  3. O cameră este montată în fiecare coloană a portierelor.
  4. Trei camere sunt montate pe parbriz, deasupra oglinzii retrovizoare.
  5. O cameră este montată pe fiecare aripă față.
  6. Radarul (dacă există în dotare) este montat în spatele barei de protecție față.

Model S este de asemenea echipat cu sisteme de frânare și de direcție asistate electronic, de înaltă precizie.

Conducerea pentru calibrarea camerelor

Model S trebuie manevrată cu precizie când sunt utilizate funcțiile Autopilot. Prin urmare, înainte de a putea utiliza anumite funcții pentru prima dată sau după anumite reparații, camerele trebuie să efectueze un proces complet de auto-calibrare. Pentru confortul dvs., ecranul tactil al afișează un indicator de progres.

Când calibrarea este încheiată, funcțiile Autopilot sunt disponibile pentru a fi utilizate. În mod normal, calibrarea este încheiată după ce ați condus 32-40 km, dar distanța variază în funcție de condițiile de drum și de mediu. De exemplu, calibrarea se finalizează mai rapid atunci când conduceți pe un drum drept cu benzi multiple (cum ar fi o autostradă cu acces controlat), cu marcaje de benzi foarte vizibile (în banda de rulare, precum și pe benzile adiacente). Contactați Tesla numai dacă vehiculul Model S nu a finalizat procesul de calibrare după ce ați condus 160 km în condițiile descrise.

Dacă o cameră s-a deplasat din poziția în care a fost calibrată (de exemplu, s-a schimbat parbrizul sau camera), calibrarea trebuie ștearsă. Pentru a face acest lucru, atingeți Comenzi > Service > Calibrare cameră > Ștergere calibrare. La ștergerea calibrării, Model S repetă procesul de calibrare. Deși acesta este util în multe cazuri pentru recalibrarea camerelor, este posibil ca funcția Ștergere calibrare să nu rezolve toate problemele legate de camere și senzori.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Procesul de condus cu auto-calibrare se aplică numai în cazul vehiculelor Model S construite cu aproximație după 12 octombrie 2016.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru calibrare, camerele necesită marcaje de bandă foarte vizibile atât pe banda de deplasare, cât și pe benzile adiacente (cel puțin două benzi pe fiecare latură a vehiculului). Pentru rezultate optime, conduceți pe banda din mijloc a unei autostrăzi (ideal cu cel puțin cinci benzi) care are marcaje de bandă clare și trafic minim.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă încercați să utilizați o funcție care nu este disponibilă până când este încheiat procesul de calibrare, funcția este dezactivată și pe computerul de bord este afișat un mesaj.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S trebuie să repete procesul de calibrare dacă service-ul camerelor este efectuat de Tesla și, în unele cazuri, după o actualizare software.

Păstrarea camerelor neobstrucționate

Asigurați-vă că toate camerele sunt curate și fără obstacole înainte de fiecare deplasare și înainte de a utiliza funcțiile Autopilot (consultați Curățarea unei camere). Camerele murdare și senzorii (dacă există în dotare) murdari, precum și condițiile de mediu, cum ar fi ploaia și marcajele de bandă șterse, pot afecta funcționarea Autopilot. Dacă o cameră este obstrucționată sau orbită, Model S afișează un mesaj pe vehiculul panoul de bord și este posibil ca funcțiile Autopilot să nu fie disponibile. Pentru mai multe informații despre alerte specifice, consultați Depanarea alertelor.

Condensul se poate forma în interiorul camerelor, în special dacă parcați vehiculul în condiții de vreme rece sau umedă. Pe grupul de instrumente se poate afișa o alertă că este o cameră blocată și că unele sau toate funcțiile Autopilot pot fi restricționate temporar până când vederea camerei este clară. Pentru a șterge proactiv condensul, precondiționați habitaclul setându-l la o temperatură mai mare, pornind funcția de dezghețare a parbrizului și direcționând fantele frontale de aerisire către coloanele centrale ale portierelor (consultați Aplicația mobilă).