Sunete de funcționare normală

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Acesta este un ghid general pentru a vă ajuta să înțelegeți sunetele obișnuite pe care le puteți auzi de la vehiculul dvs. în timpul funcționării sale normale. Aceasta nu reprezintă o diagnosticare a vehiculului și nu reprezintă o listă completă cu sunetele normale pe care este posibil să le auziți. Dacă doriți să programați o vizită la service-ul Tesla pentru orice motiv, contactați centrul de service local.

Deși Model S este incredibil de silențios, nu este complet tăcut. Există anumite sunete pe care vehiculul dvs. le face ca parte a funcționării sale zilnice normale și care nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Mai jos este o listă a posibilelor sunete de funcționare normală pe care vehiculul dvs. le poate face, în funcție de locul de unde provine sunetul:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Anumite sunete pot fi utilizate pentru mai multe scopuri. Utilizați computerul de bord pentru a determina cauza sunetului.

În timpul parcării

Activare/dezactivare sunet mecanic înfundat

Dezactivare:

Activare:

Aceste sunete apar de fiecare dată când comutați vehiculul în treapta Park și este sunetul cuplării/decuplării frânei de parcare. Consultați Comutare pentru mai multe informații.

Zgomot plăcuță de frână

Atunci când schimbați treapta din Parcare, este posibil să auziți un zgomot de la frâne. Acest lucru este cauzat de un contact ușor între carcasa plăcuței de frână și etrier la momentul eliberării frânei.

Sunet de ticăit, zăngănit sau bufnitură din partea din față a vehiculului dvs.

Când este parcat, Model S deschide contractoarele bateriei HV pentru a ajuta la conservarea energiei. Acest sunet apare atunci când porniți vehiculul dvs. după ce a fost parcat și reprezintă contractoarele de înaltă tensiune închid circuitul dintre vehicul și baterie.

Sunet de scârțâit de la pneuri sau frâne

Atunci când vehiculul dvs. a fost parcat pentru o perioada lungă de timp și comutați la treapta Conducere, este posibil să auziți acest sunet. Acest lucru se datorează faptului că vehiculul dvs. folosește frâne cu disc pentru a menține roțile în poziție atunci când este parcat. Acest sunet apare atunci când etrierii de frână se desprind de rotoare și poate fi destul de zgomotos, în special pe vreme rece sau după o ploaie puternică. Acest sunet se poate auzi și de la pneurile din față atunci când rotiți volanul și nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Sunetul de blocare

Acest sunet se aude atunci când sunteți în interiorul vehiculului și acesta se blochează (la fel ca și când atingeți pictograma Blocare de pe ecranul tactil). Consultați Cheile și portierele.

Folosiți o cheie autentificată pentru a conduce

Acest sunet se aude atunci când vehiculul nu detectează o cheie validă. Pentru a începe să conduceți, urmați instrucțiunile de pe ecranul tactil pentru a autentifica cheia. Consultați Cheile și portierele pentru mai multe informații.

Zgomot puternic de la compresorul de aer condiționat

În exteriorul vehiculului: Atunci când vehiculul dvs. este parcat, în special când este parcat afară într-o zi călduroasă sau rece, este posibil să auziți un sunet de bâzâit sau un ușor ticăit din partea din față a vehiculului, în apropierea portbagajului din față. Acest lucru se poate întâmpla chiar și atunci când vehiculul dvs. nu se încarcă. Este posibil să auziți acest sunet și atunci când Model S este parcat după un drum lung. Acesta este sunetul produs de vehiculul dvs. care pregătește bateria pentru a-i menține temperatura optimă. Acest lucru este cauzat de solicitarea suplimentară a sistemului de climatizare pentru a satisface toate nevoile de răcire ale vehiculului dvs. Acest sunet poate scădea treptat în frecvență și/sau volum pe măsură ce se atinge temperatura optimă.

În interiorul vehiculului: Puteți auzi acest sunet din cabina Model S, dar acesta este normal și apare din aceleași motive ca mai sus.

În timpul condusului

Zgomot strident de scârțâit la accelerare

Când apăsați pedala de accelerație, este posibil să auziți un sunet strident în cabină. Acesta reprezintă sunetul accelerării vehiculului. Deoarece vehiculele electrice sunt atât de silențioase, acest sunet poate fi mai perceptibil în timpul condusului.

Clicuri simple sau vibrații de la pedală în timpul accelerației

Acest sunet poate apărea când piciorul este pe pedala de accelerație și nu constituie motiv de îngrijorare. Acesta apare când unitatea de comandă hidraulică efectuează un autotest pentru a asigura faptul că sistemul funcționează normal la începutul unui ciclu de conducere.

Sunet vibrație/Feeling in Volan

În acest caz, volanul vibrează pentru că sistemul de avertizare la părăsirea benzii vă avertizează că vehiculul dvs. a detectat o depășire neintenționată a benzii de rulare.

Sunete stridente/scârțâit de la frâne

Este posibil să auziți scârțâituri de la frâne atunci când pedala de frână este apăsată. Acest lucru se poate întâmpla în special în timpul conducerii pe ploaie sau în climatele reci și/sau umede sau dacă există rugină de suprafață pe componentele frânelor. Sunetul poate apărea, de asemenea, atunci când înlocuiți plăcuțele sau discurile de frână. Puteți lustrui frânele pentru a scăpa de acest zgomot (consultați „Lustruirea frânelor” din Ghidul de reparare individuală).

Sunet de zbârnâit sau scârțâit în timpul deplasării cu viteze mici (dacă vehiculul este echipat cu sistemul de avertizare pentru pietoni)

Acest sunet este sesizabil atunci când vehiculul este circulă cu viteze mici pentru a avertiza pietonii din apropiere că vehiculul este în mișcare. Sunetul de zbârnâit sau scârțâit este ușor diferit dacă Model S se deplasează înainte sau înapoi.

Zgomot în zona picioarelor șoferului la apăsarea frânei

Atunci când Model S se oprește, funcția Hold se poate activa. Acesta menține vehiculul pe loc până când apăsați pedala de accelerație, permițându-vă să scoateți piciorul de pe pedala de frână dacă este necesar. Pe măsură ce funcția Hold se activează inițial, acest sunet slab se poate auzi din zona picioarelor șoferului, precum și o senzație că pedala de frână se depresează în continuare. Pe ecranul tactil, apare și pictograma funcției Hold:
Pictogramă gri a unei „H” într-un cerc.

Motorul vâjâie sau huruie în momentul navigării către un Superîncărcător

Atunci când navigați către o stație de supraîncărcare (sau către un încărcător rapid de la terți în unele regiuni), Model S pregătește bateria pentru încărcare. Astfel este sigur că ajungeți cu o temperatură optimă a bateriei, reducând durata necesară pentru încărcare. În unele circumstanțe (cum ar fi vremea rece), este normal ca motorul (motoarele) și componentele să facă zgomot, cum ar fi un vâjâit sau huruit, deoarece generează căldură pentru a încălzi bateria.

Salvare cameră de bord

Atunci când atingeți pictograma Cameră de bord, acest sunet indică că a fost salvată o înregistrare. Consultați Cameră de bord pentru mai multe informații.

Centura de siguranță nu este cuplată

Scaunele din față:

Sunetul se aude atunci când vehiculul detectează un pasager pe un scaun din față care nu poartă centura de siguranță. Puteți vedea care pasager nu poartă centura de siguranță prin identificarea pictogramei roșii Centură de siguranță de pe ecranul tactil. Consultați Centuri de siguranță pentru mai multe informații.

Scaunele din spate:

Sunetul se aude atunci când vehiculul detectează un pasager pe un scaun din spate care nu poartă centura de siguranță.

În timpul încărcării

Zăngănit, pocnitură sau bufnitură în timpul încărcării tip Supercharging

Acest sunet provine din podeaua vehiculului dvs. (unde se află bateria HV) și apare atunci când componentele metalice din bateria HV a vehiculului dvs. se dilată sau se contractă în mod normal pentru a se adapta la schimbările de temperatură ambiantă.

Funcții de siguranță

Mai multe sunete, semnale sonore și alarme se pot auzi atunci când vehiculul detectează o posibilă coliziune, părăsirea benzii, etc. pentru a păstra în siguranță vehiculul și pasagerii.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Funcțiile de siguranță sunt doar cu titlu orientativ și nu sunt destinate să înlocuiască verificările vizuale directe pe care le efectuați.

Avertizare de coliziune frontală

Vehiculul vă avertizează împotriva unei posibile coliziuni frontale. Consultați Asistență la evitarea coliziunii pentru mai multe informații.

Avertizare la părăsirea benzii

Vă avertizează atunci când vehiculul detectează o posibilă părăsire a benzii. De asemenea, marcajul de bandă este evidențiat în vizualizarea Autopilot de pe ecranul tactil. Aplicați o virare de corecție și mențineți vehiculul pe mijlocul benzii Consultați Asistența la schimbarea benzii pentru mai multe informații.

Asistență la parcare

Acest sunet se aude atunci când încercați să parcați, iar vehiculul detectează obiecte în apropiere. Pe ecranul tactil, starea vehiculului vă indică cu aproximare unde este obiectul. Consultați Asistență la parcare pentru mai multe informații.

Vă apropiați foarte tare de obiectul detectat. Continuați cu atenție și lăsați suficient spațiu pentru a parca în siguranță.

Vă avertizează că sunteți prea aproape de un obiect. Lăsați mai mult spațiu pentru a parca.

Avertizare privind limita de viteză

Se aude un sunet atunci când vehiculul depășește o limită de viteză detectată sau setată. Consultați Asistența la viteză pentru mai multe informații.

Autopilot

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu toate funcțiile Autopilot sau este posibil ca funcția să nu emită un sunet conform tuturor situațiile deschise.

Atunci când funcția Autopilot este cuplată, se vor auzi numeroase sunete pentru a vă atrage atenția asupra vehiculului. Consultați Despre Autopilot pentru mai multe informații despre detalii și limitări ale funcției. Fiți atent la drum și țineți în permanență mâinile pe volan în cazul în care funcția Autopilot devine decuplată.

Alerte Autopilot

Acest sunet poate apărea din cauza mai multor motive. Căutați alertele pe ecranul tactil pentru mai multe informații.

Autopilot indisponibil

Acest lucru semnifică faptul că funcția Autopilot este indisponibilă. Încercați să activați la un alt moment. Consultați Despre Autopilot pentru mai multe informații.

Puneți mâinile pe volan acum

Acest lucru atenționează șoferul să pună mâinile pe Volan, în caz contrar funcția Autopilot se poate decupla pentru siguranța pasagerilor și a altor vehicule de pe stradă. Puneți mâinile pe volan pentru a opri sunetul.

Navigare cu Autopilot

Auziți acest sunet când activați Navigare cu Autopilot (consultați Navigare cu Autopilot) .

Acest sunet se aude atunci când Navigarea cu Autopilot este dezactivată.

Asistență pentru direcție

Are loc atunci când Asistență pentru direcție este activată (consultați Autosteer).

Se aude atunci când Asistența pentru direcție este dezactivată.

Pilot automat adaptiv

Auziți acest sunet când Pilot automat adaptiv este activat (consultați )).

Acest sunet se aude atunci când Pilotul automat adaptiv este dezactivat.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Funcția Autopilot poate fi afectată de numeroase situații neprevăzute. Țineți cont întotdeauna de acest lucru și amintiți-vă că, drept urmare este posibil ca funcția Autopilot să nu funcționeze pe Model S așa cum vă așteptați. Este de datoria dvs. să conduceți în mod responsabil și să fiți pregătit ca în orice moment să luați măsuri imediate.