Cheile și portierele

Blocarea și deblocarea fără cheie

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu lăsați telefonul asociat în vehicul (de exemplu, sunteți în drumeție sau la plajă). Dacă trebuie să lăsați telefonul în vehicul, dezactivați funcția Bluetooth și/sau opriți telefonul.

Blocarea și deblocarea vehiculului Model S se realizează în mod convenabil. Deși trebuie să aveți asupra dvs. o telecomandă validă, nu este necesar să o utilizați. Model S dispune de senzori în jurul ușii șoferului care pot recunoaște prezența unei telecomenzi pe o rază de aproximativ un metru. Astfel, puteți să țineți telecomanda în buzunar sau în poșetă, iar vehiculul Model S o detectează când vă apropiați.

Când vă îndreptați spre vehiculul Model S având telecomanda asupra dvs., ușile se deblochează automat dacă funcția Acces pasiv este activă (Comenzi > Siguranță > Acces pasiv). Dacă mânerul unei portiere este retras, apăsați-l și se va extinde. Dacă setarea Mânere automate este activată (consultați Utilizarea mânerelor exterioare de pe portiere), nu este nevoie să atingeți mânerul portierei. În schimb, mânerele portierei se extind automat când vă apropiați de vehiculul Model S. Selectați Excludere acasă pentru a dezactiva prezentarea mânerelor portierelor acasă (setați adresa de domiciliu atingând Navigare > Setare acasă). Pentru a deschide portbagajul din spate, apăsați pe comutatorul amplasat sub mânerul exterior al hayonului electric.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S trebuie să detecteze telecomanda în apropiere de ușa șoferului pentru ca ușile sau hayonul electric să se deblocheze.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă funcția Acces pasiv este dezactivată, trebuie să utilizați telecomanda pentru a debloca vehiculul Model S. Consultați Utilizarea telecomenzii.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți alege dacă doriți ca toate ușile sau doar ușa șoferului să se deblocheze când vă apropiați de vehiculul Model S având telecomanda asupra dvs. (consultați Mod descuiere ușă șofer).

Când aveți telecomanda asupra dvs., puteți să deschideți și portbagajul din spate fără să fie nevoie să utilizați telecomanda. Pur și simplu apăsați pe comutatorul amplasat sub mânerul exterior al hayonului electric. Funcția Mod descuiere ușă șofer (consultați Mod descuiere ușă șofer) trebuie să fie dezactivată și vehiculul trebuie să detecteze telecomanda în apropiere de ușa șoferului pentru ca portbagajul din spate să se deschidă.

Model S se blochează de asemenea automat. Dacă activați setarea Încuiere prin distanțare, vehiculul Model S se blochează când vă îndepărtați având telecomanda asupra dvs. (consultați Walk-Away Door Lock (Încuietoare ușă Walk-Away)).

În timp ce stați în interiorul vehiculului Model S, puteți să îl blocați și să îl deblocați și atingând pictograma de pe bara de stare a ecranului tactil.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de data fabricației și de opțiunile selectate la momentul achiziției, anumite vehicule Model S nu sunt echipate cu funcționalitatea de blocare și deblocare automată.

Utilizarea telecomenzii

Pentru a vă familiariza rapid cu telecomanda, gândiți-vă că aceasta este o versiune în miniatură a vehiculului Model S, cu emblema Tesla reprezentând partea din față. Telecomanda dispune de trei butoane care seamănă cu niște zone mai moi pe suprafață.

Cheie cu telecomandă Tesla cu 3 bule de dialog
 1. Portbagajul
  • Apăsați de două ori pentru a deschide portbagajul din spate.
  • În cazul echipării cu un hayon electric, apăsați de două ori pentru a închide portbagajul din spate. De asemenea, puteți apăsa o dată pentru a opri hayonul în timp ce acesta se mișcă.
  • Țineți butonul apăsat timp de una până la două secunde pentru a deschide ușa portului de încărcare.
 2. Blocare/deblocare totală
  • Apăsați o dată pentru a bloca portierele și portbagajele (trebuie închise toate portierele și portbagajele). Luminile de avarie (avertizare) clipesc intermitent o dată și mânerele portierelor se retrag. Dacă este deschis(ă) o ușă sau hayonul electric, luminile de avarie (avertizare) clipesc intermitent de trei ori și portierele nu se blochează.
  • Apăsați de două ori pentru a debloca. Luminile de avarie (avertizare) clipesc intermitent de două ori și mânerele ușilor se extind. Dacă este deschis(ă) o ușă sau portbagajul din spate, luminile de avarie (avertizare) clipesc intermitent de trei ori și portierele nu se blochează.
 3. Portbagajul din față
  • Apăsați de două ori pentru a deschide portbagajul din față

Nu trebuie să îndreptați telecomanda spre vehiculul Model S, dar trebuie să vă aflați în raza de funcționare (care variază în funcție de puterea bateriei telecomenzii).

Dacă vehiculul Model S nu poate să detecteze telecomanda, pe ecranul tactil este afișat un mesaj care vă indică faptul că nu există telecomanda la interior. Așezați telecomanda în locul în care vehiculul Model S o poate detecta cel mai bine, respectiv sub Joasă tensiune priza electrică (consultați Telecomandă nedetectată).

Echipamentele radio aflate pe o frecvență similară pot să afecteze telecomanda. Dacă se întâmplă acest lucru, mutați telecomanda la o distanță de cel puțin 30 cm de alte dispozitive electronice (telefon, laptop etc.). Dacă telecomanda nu funcționează, ar putea fi necesar să îi schimbați bateria. Dacă bateria telecomenzii este descărcată, puteți să deschideți vehiculul Model S respectând următoarea procedură (consultați Deblocarea în cazul în care telecomanda nu funcționează).

Pentru securitate sporită, este cheia cu telecomandă ar putea să necesite actualizări periodice. Pentru a actualiza cheia cu telecomandă, accesați Comenzi > Service > Actualizare telecomandă și urmați instrucțiunile de pe ecran. Vehiculul trebuie să fie în poziția Park (parcare) pentru a actualiza cheia cu telecomandă.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu uitați să aveți la dvs. telecomanda atunci când conduceți. Chiar dacă puteți conduce vehiculul Model S fără telecomandă, nu îl veți putea reporni după ce acesta se oprește.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Protejați telecomanda împotriva impactului, temperaturilor ridicate și deteriorării cauzate de lichide. Evitați contactul cu solvenții, soluțiile cu ceară și agenții de curățare abrazivi.

Înlocuirea bateriei cheii cu telecomandă

Bateria telecomenzii are o durată de viață de aproximativ un an în condiții de utilizare normală. Când nivelul bateriei este scăzut, pe computerul de bord este afișat un mesaj. Urmați acești pași pentru a o înlocui:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tesla recomandă înlocuirea simultană a bateriilor de la toate telecomenzile.
Cheie Tesla
 1. Cu telecomanda cu partea cu butoane așezată în jos pe o suprafață moale, utilizați o unealtă cu lamă plată sau o unghie pentru a elibera capacul inferior.
 2. Scoateți bateria ridicând-o și îndepărtând-o de clemele de fixare din față.
 3. Introduceți noua baterie (tip CR2032) cu partea cu ‘+’ orientată în sus.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Tesla recomandă utilizarea bateriilor Panasonic CR2032 . Acestea pot fi achiziționate de la retailerii online, supermarketurile locale și farmacii.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Ștergeți bateria pentru a o curăța înainte de montare și evitați să atingeți suprafețele plate ale bateriei. Urmele de degete de pe suprafețele plate ale bateriei pot să reducă durata de viață a acesteia.
 4. În timp ce țineți capacul în unghi, aliniați clemele de pe partea cea mai lată a capacului cu fantele corespunzătoare de pe telecomandă, apoi apăsați ferm capacul pe telecomandă până când se fixează în poziție.
 5. Testați dacă funcționează cheia cu telecomandă deblocând și blocând vehiculul.

Obținerea mai multor telecomenzi

Dacă pierdeți o telecomandă sau aveți nevoie de încă una, contactați Tesla. Model S poate să recunoască până la trei telecomenzi.

Când comandați o telecomandă nouă pentru vehiculul Model S, trebuie să luați cu dvs. toate telecomenzile disponibile, în vederea reprogramării.

Utilizarea mânerelor exterioare de pe portiere

Dacă apăsați ușor pe mânerul unei uși, acesta se extinde, cu condiția ca vehiculul Model S să detecteze o telecomandă validă în apropiere și setarea Acces pasiv să fie activată (Comenzi > Siguranță > Acces pasiv).

Puteți să setați ca mânerele ușilor să se extindă automat de fiecare dată când vă apropiați de partea șoferului având telecomanda asupra dvs. Pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > Vehicul > Mânere automate.

glisați mânerele spre interior sau exterior

Introduceți mâna în mâner și trageți pentru a deschide portiera.

Mânerele portierelor se retrag dacă nu le utilizați în decurs de un minut după ce s-au extins. Pur și simplu apăsați pe un mâner pentru a-l extinde din nou. De asemenea, mânerele portierelor se retrag după ce se închide ultima portieră, când vehiculul Model S este pus în mișcare și când blocați vehiculul Model S.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a conserva durata de viață a bateriei, vehiculul Model S este proiectat să dezactiveze temporar funcționalitatea Mânere automate atunci când:
 • Telecomanda s-a aflat în afara razei de acoperire timp de peste 48 de ore.
 • Telecomanda rămâne în raza de acoperire timp de cinci minute după ce toate ușile au fost închise.

În aceste cazuri, extindeți mânerele portierelor atingând unul dintre acestea sau apăsând pe butonul de deblocare de pe telecomandă. Nu este necesar să resetați setarea. Data viitoare când vă apropiați de vehiculul Model S, atât timp cât condițiile de mai sus nu se aplică, mânerele se extind automat.

o mașină roșie cu portierele deschise
De fiecare dată când este deschisă o portieră, indicatorul Ușă deschisă este afișat pe computerul de bord. De asemenea, imaginea Model S din fereastra Comenzi a ecranului tactil oferă o reprezentare vizuală pentru ușă sau portbagajul deschis.

Deschiderea portierelor din interior

Pentru a deschide o portieră față, trageți spre dvs. de mânerul interior al portierei.

o săgeată care indică modul de deschidere a ușii
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a preveni deschiderea ușilor spate de copii utilizând mânerele interioare, utilizați ecranul tactil, Comenzi > Vehicul > Blocare cu protecție pentru copii, pentru a activa blocările cu protecție pentru copii (consultați Blocarea cu protecție pentru copii).

Blocarea și deblocarea din interior

Din interiorul vehiculului Model S, puteți să utilizați ecranul tactil pentru a bloca sau debloca portierele și portbagajele, cu condiția ca o cheie validă să se afle în interiorul vehiculului. Atingeți pictograma de blocare de pe bara de stare a ecranului tactil.

Atunci când opriți vehiculul Model S și cuplați în modul Park (parcare), puteți alege dacă doriți ca portierele să se deblocheze sau să rămână blocate. Pentru a proceda astfel, atingeți Comenzi > Vehicul > Descuiere la parcare. Dacă este activată funcția, portierele se deblochează automat când cuplați în modul Park (parcare).

De asemenea, puteți să deblocați portierele și să prezentați mânerele apăsând a doua oară pe butonul Park (parcare) de pe capătul manetei de transmisie (de exemplu, după ce îl apăsați o dată pentru a cupla în modul Parcare).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă o ușă sau un portbagaj este încă deschis când deblocați vehiculul Model S, aceasta/acesta se blochează când îl/o închideți.

Mod descuiere ușă șofer

Puteți alege să deblocați numai ușa șoferului când vă apropiați de vehicul având telecomanda asupra dumneavoastră. Pentru a proceda astfel, atingeți Comenzi > Vehicul > Mod descuiere ușă șofer. Pentru a debloca restul portierelor, folosiți ecranul tactil sau apăsați cheia cu telecomandă de două ori.

Blocarea cu protecție pentru copii

Model S are blocări cu protecție pentru copii pe portierele spate și pe hayon pentru a preveni deschiderea acestora utilizând mânerele interioare. Utilizați ecranul tactil pentru a activa sau dezactiva blocările cu protecție pentru copii. Atingeți Comenzi > Vehicul > Blocare cu protecție pentru copii.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este recomandat să activați încuietorile cu protecție pentru copii de fiecare dată când copiii sunt așezați în scaunele din spate.

Blocarea în momentul plecării de pe loc

Model S blochează automat toate portierele (inclusiv portbagajele) de fiecare dată când viteza de deplasare este mai mare de 8 km/h.

Walk-Away Door Lock (Încuietoare ușă Walk-Away)

Portierele și portbagajele se blochează automat de fiecare dată când vă îndepărtați de vehicul având asupra dvs. telecomanda sau dacă cheia nu este detectată de vehicul în niciun alt fel (nu este prezentă, bateria este descărcată etc.).

Pentru a activa sau dezactiva această funcționalitate, atingeți Comenzi > Vehicul > Încuiere prin distanțare.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Atingeți Toybox > Boombox > Sunet încuiere pentru a personaliza sunetul de încuiere când vehiculul este încuiat din exterior (necesită Sistem de asistență la pietoni).

Bifați caseta de validare Excludere acasă pentru a împiedica încuierea ușilor atunci când plecați cu telecomanda asupra dvs., când Model S este parcat în locația pe care ați desemnat-o drept acasă. Pentru detalii privind modul de a desemna un loc drept acasă, consultați Destinații pentru Acasă, Serviciu și Favorite.

Dacă descuiați Model S folosind aplicația mobilă, se încuie automat după o perioadă scurtă, dacă toate ușile rămân închise. Dacă parcați într-o zonă fără semnal celular (cum ar fi într-o parcare interioară) asigurați-vă că aveți la îndemână o cheie cu telecomandă funcțională pentru a descuia Model S.

Dacă Model S detectează o telecomandă autentificată timp de cinci minute după ce părăsiți vehiculul și închideți toate ușile, funcția Încuiere prin distanțare se dezactivează și ușile nu se încuie când plecați cu telecomanda. Va trebui să încuiați manual Model S până după următoarea deplasare.

De asemenea, dacă toate ușile sunt închise și utilizați telecomanda pentru a descuia vehiculul Model S, funcția de încuiere prin distanțare este suspendată temporar timp de un minut. Dacă deschideți o ușă în acest minut, aceasta nu se blochează din nou decât după ce sunt închise toate ușile și vă îndepărtați de vehicul cu telecomanda.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că vehiculul este încuiat, chiar și atunci când încuietoarea de ușă Walk-Away este activată.

Deblocarea în cazul în care telecomanda nu funcționează

Dacă vehiculul Model S nu se deblochează când vă îndreptați spre acesta sau atunci când apăsați de două ori pe butonul de deblocare din partea de sus a telecomenzii, este posibil ca bateria telecomenzii să fie descărcată. Chiar și în acest caz, puteți să utilizați în continuare telecomanda pentru a debloca și pentru a conduce vehiculul Model S.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Deși puteți să utilizați telecomanda în continuare, trebuie să aveți în vedere utilizarea aplicației mobile pentru a debloca și porni vehiculul de la distanță. Apoi, înlocuiți baterie telecomenzii cu prima ocazie.

Pentru a debloca vehiculul Model S (și pentru a dezactiva alarma de securitate) utilizând telecomanda, mai întâi poziționați telecomanda în apropiere de baza ștergătorului de parbriz de pe partea pasagerului. Apoi apăsați pe mânerul pentru portierele din față din partea dreaptă a vehiculului. Dacă vehiculul Model S nu se deblochează, încercați să ajustați poziția telecomenzii și încercați din nou. Cheia trebuie să fie în poziția corectă pentru ca vehiculul să se deblocheze.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru următoarea ilustrație se ia în considerare un vehicul cu volan pe stânga (LHD). La un vehicul cu volan pe dreapta (RHD), locurile sunt dispuse în oglindă.
senzorul de pe parbriz al cheii cu telecomandă

Pentru a conduce vehiculul Model S după ce obțineți acces la habitaclu, așezați partea de jos a telecomenzii pe consola centrală, imediat sub priza electrică de Joasă tensiune, apoi apăsați și mențineți apăsată pedala de frână, pentru a porni vehiculul Model S.

amplasați cheia cu telecomandă pe consola centrală
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul Model S este deblocat utilizând această metodă, este dezactivată blocarea prin îndepărtarea de vehicul. După ce înlocuiți bateria telecomenzii, trebuie să reactivați manual blocarea prin distanțare.