Pornirea și oprirea

Pornirea

Când deschideți o portieră pentru a intra în Model S, pornesc computerul de bord și ecranul tactil și astfel puteți utiliza toate comenzile. Pentru a conduce Model S:
  1. Apăsați pedala de frână - vehiculul Model S pornește și este pregătit pentru a fi condus.
  2. Selectați un mod de condus – deplasați maneta de transmisie în jos pentru Condus sau în sus pentru Marșarier (consultați Comutare).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă este activată funcția Conducere cu PIN (consultați Conducere cu PIN), trebuie de asemenea să introduceți un cod PIN valid pe ecranul tactil înainte de a putea conduce Model S.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă funcția Acces pasiv este oprită și nu apăsați pedala de frână pentru a porni Model S în decurs de aproximativ cinci minute, pe computerul de bord este afișat un mesaj și trebuie să utilizați cheia pentru a bloca și apoi pentru a debloca Model S din nou înainte de a putea conduce vehiculul.

Tot ceea ce trebuie să știți atunci când conduceți Model S este afișat pe computerul de bord.

Telecomandă nedetectată

Dacă Model S nu detectează o telecomandă atunci când apăsați pedala, pe computerul de bord este afișat un mesaj care vă arată că în interior nu se află o telecomandă.

Dacă primiți acest mesaj, apăsați frâna și așezați telecomanda în suportul pentru pahare pe consola centrală unde Model S poate să o detecteze cel mai bine.

Cheie cu telecomandă pe consola centrală cu săgeată îndreptată spre suportul pentru pahare

Dacă Model S nu detectează în continuare telecomanda, încercați să o țineți pe consola centrală, imediat sub Joasă tensiune priza electrică (consultați Joasă tensiune Priză electrică). Sau încercați să utilizați altă telecomandă. Dacă nu funcționează cu altă telecomandă, contactați Tesla.

Detectarea telecomenzii de către Model S poate fi afectată de numeroși factori. Printre aceștia se numără un nivel scăzut al bateriei din telecomandă, interferențe cu alte dispozitive care utilizează semnale radio și obiecte aflate între telecomandă și receptor.

Țineți întotdeauna telecomanda asupra dvs. După ce ați condus, telecomanda este necesară pentru a reporni vehiculul Model S după ce acesta se oprește. Și, atunci când părăsiți Model S, trebuie să luați telecomanda cu dvs. pentru a încuia vehiculul Model S, fie manual, fie automat.

Oprirea

După ce ați terminat de condus, comutați în treapta Parcare, apăsând pe butonul din capătul manetei de transmisie. Când părăsiți Model S cu telecomanda, acesta se oprește automat, oprind computerul de bord și ecranul tactil.

Model S se oprește de asemenea automat după ce a fost în poziția Parcare timp de 30 minute, chiar dacă stați pe scaunul șoferului.

Chiar dacă nu este necesar de obicei, puteți opri vehiculul Model S în timp ce stați în scaunul șoferului, chiar dacă vehiculul nu se află în mișcare. Atingeți Comenzi > Siguranță > Oprire. Model S repornește automat dacă apăsați pedala de frână sau atingeți ecranul tactil.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S comută automat în treapta Parcare atunci când se determină că ieșiți din vehicul (spre exemplu, centura de siguranță a șoferului nu este fixată și vehiculul este aproape staționar). În cazul în care comutați la treapta Punct mort, Model S comută la Parcare atunci când deschideți portiera pentru a ieși. Pentru a menține vehiculul Model S în treapta Neutră, consultați Instrucțiuni pentru transportatori.

Oprirea și repornirea alimentării vehiculului

Puteți porni ciclul Model S dacă se comportă neobișnuit sau afișează o alertă nedefinită.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă ecranul tactil nu răspunde sau manifestă un comportament neobișnuit, reporniți-l înainte de a opri și de a reporni alimentarea vehiculului (consultați Repornirea ecranului tactil sau Computerul de bord).
  1. Comutați în treapta Parcare.
  2. Pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > Siguranță > Oprire.
  3. Așteptați cel puțin două minute fără a interacționa cu vehiculul. Nu deschideți portierele, nu atingeți pedala de frână, nu atingeți ecranul tactil etc.
  4. După două minute, apăsați pedala de frână sau deschideți portiera pentru a activa vehiculul.