Parcare automată

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu Parcare automată.

Funcția Parcare automată utilizează date pentru a simplifica parcarea pe drumurile publice manevrând Model S în locuri de parcare paralele și perpendiculare.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Asigurați-vă că toate camerele și senzorii (dacă există în dotare) sunt curate/curați. Camerele murdare și senzorii murdari, precum și condițiile de mediu, cum ar fi ploaia și marcajele de bandă șterse, pot afecta funcționarea Autopilot.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Performanța funcției de Parcare automată depinde de capacitatea camerelor și a senzorilor (dacă există în dotare) de a determina apropierea vehiculului față de borduri, obiecte și alte vehicule.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu utilizați funcția Parcare automată dacă este atașat un element, cum ar fi un cârlig cu bilă, un suport pentru biciclete sau o remorcă. Funcția Parcare automată nu poate opri remorca atunci când parchează între sau în fața altor vehicule.

Parametri

Funcția Parcare automată detectează spațiile potențiale pentru parcare în funcție de următorii parametri:

Parcare perpendiculară
 • Viteza dvs. de deplasare trebuie să fie sub 13 km/h. Dacă conduceți prea repede, este posibil ca funcția Parcare automată să nu detecteze cu precizie spațiul de parcare dorit de dvs.
 • Spațiul de parcare trebuie să aibă o lățime de cel puțin 2,2 metri.
 • Spațiul de parcare trebuie să aibă cel puțin trei linii vizibile pentru ca vehiculul să poată parca, cum ar fi linii de parcare, marcaje rutiere sau borduri distincte. Este posibil ca funcția Parcare automată să nu funcționeze, de exemplu, într-un garaj, fără trei linii de parcare vizibile.
 • Este posibil ca funcția Parcare automată să nu funcționeze pe suprafețe rutiere texturate, cum ar fi piatra cubică sau pavajul.
Parcarea laterală
 • Viteza dvs. de deplasare trebuie să fie sub 21 km/h. Dacă conduceți prea repede, este posibil ca funcția Parcare automată să nu detecteze cu precizie spațiul de parcare dorit de dvs.
 • Trebuie să existe un vehicul în fața spațiului în care doriți să parcați.
 • Trebuie să fie vizibilă o bordură sau o margine distinctă. Este posibil ca funcția Parcare automată să nu identifice corect spațiul de parcare dacă bordura nu este distinctă, cum ar fi iarba sau pământul.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Funcția de parcare automată nu funcționează în cazul spațiilor de parcare în unghi.

Pentru a utiliza Parcare automată

În timp ce conduceți, urmați acești pași pentru a permite funcției Parcare automată să manevreze vehiculul Model S într-un loc de parcare:

 1. Când conduceți cu viteză redusă pe un drum public, monitorizați computerul de bord pentru a stabili când funcția Parcare automată a detectat un loc de parcare. Computerul de bord va afișa o pictogramă de parcare dacă vehiculul detectează un loc potențial de parcare.
  Captură de ecran cu un spațiu de parcare potențial afișat cu pictograma afișată.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pictograma de parcare apare numai dacă poziția vehiculului și/sau condițiile zonei înconjurătoare permit funcției Parcare automată să determine un traseu corespunzător de condus. Dacă funcția de parcare automată nu poate determina un traseu corespunzător (de exemplu, în timpul deplasării pe o stradă îngustă pe care deplasarea în parcare determină partea din față a vehiculului să intre pe banda alăturată), puteți să repoziționați vehiculul, să găsiți un alt loc de parcare sau să parcați manual.
 2. Alegeți un loc, verificați pentru a stabili dacă este adecvat și sigur, apoi avansați în față și opriți la aproximativ o lungime de mașină în fața locului de parcare (așa cum ați proceda în mod normal când parcați în paralel sau când vă deplasați în marșarier într-un loc de parcare perpendicular).
 3. Eliberați volanul, treceți vehiculul Model S în treapta Înapoi, apoi atingeți Inițiere parcare automată pe ecranul tactil.
 4. Funcția Parcare automată afișează un mesaj când parcarea este finalizată.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă apăsați frâna atunci când funcția Parcare automată parchează activ vehiculul Model S, procesul de parcare este întrerupt până când atingeți Reluare pe ecranul tactil.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu vă bazați niciodată pe funcția Parcare automată pentru a găsi un loc de parcare care să fie legal, adecvat și sigur. Este posibil ca funcția Parcare automată să nu detecteze întotdeauna obiectele din spațiul de parcare. Efectuați întotdeauna verificări vizuale pentru a confirma că un spațiu de parcare este adecvat și sigur.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Când funcția Parcare automată virează în mod activModel S:
 • Nu interveniți în mișcarea Volan. Dacă procedați astfel, este anulată funcția Parcare automată.
 • Verificați în permanență mediul din jur. Fiți pregătit(ă) să aplicați frânele pentru a evita vehiculele, pietonii sau obiectele.
 • Monitorizați ecranul tactil și computerul de bord pentru a vă asigura că luați la cunoștință instrucțiunile furnizate de Parcare automată.

Pentru a întrerupe parcarea

Pentru a întrerupe funcția Parcare automată, apăsați o dată pe pedala de frână. Model S se oprește și rămâne oprit până când atingeți Reluare pe ecranul tactil.

Pentru a anula parcarea

Funcția Parcare automată anulează secvența de parcare când mișcați manual de Volan, comutați sau atingeți Anulare pe ecranul tactil. Funcția Parcare automată anulează de asemenea parcarea atunci când:
 • Secvența de parcare depășește șapte mișcări.
 • Model S detectează faptul că șoferul părăsește vehiculul.
 • Este deschisă o ușă.
 • Apăsați pedala de accelerație.
 • Apăsați pedala de frână în timp ce funcția Parcare automată este suspendată.
 • Apare un eveniment de Frânare automată de urgență (consultați Asistență la evitarea coliziunii).

Limitări

Este puțin probabil ca Parcare automată să funcționeze astfel cum a fost proiectată în aceste situații:

 • Drumul este în pantă. Funcția de parcare automată este concepută pentru a funcționa numai pe drumuri plane.
 • Vizibilitatea este scăzută (din cauza precipitațiilor abundente, a zăpezii, a ceții etc.).
 • Bordura este construită din alt material decât piatra sau bordura nu poate fi detectată.
 • Spațiul de parcare țintă este se află în imediata vecinătate a unui perete sau a unui stâlp (de exemplu, ultimul loc de parcare dintr-un rând al unei structuri de parcare subterană).
 • Unul sau mai mulți senzori (dacă există în dotare) sau camere sunt deteriorați/deteriorate, murdari/murdare sau obstrucționați/obstrucționate (de exemplu cu noroi, gheață sau zăpadă ori de masca unui vehicul, vopseaua în exces sau produsele adezive precum folii, autocolante, straturi de acoperire din cauciuc etc.).
 • Condițiile meteo (precipitații abundente, zăpadă, ceață sau temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute) interferează cu funcționarea senzorului (dacă există în dotare).
 • Senzorii (dacă există în dotare) sunt afectați de alte echipamente sau dispozitive electrice care generează unde ultrasonice.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Capacitatea funcției Parcare automată de a parca vehiculul Model Spoate fi afectată de numeroase împrejurări neprevăzute. Rețineți acest lucru și amintiți-vă că, drept urmare este posibil ca funcția Parcare automată să nu vireze vehiculul Model S în mod corespunzător. Fiți atenți atunci când parcați vehiculul Model S și fiți pregătiți să preluați comanda imediat.