Tempomat în funcție de trafic

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu Tempomat în funcție de trafic sau funcția poate să nu funcționeze exact conform descrierii. Dacă vehiculul dvs. nu este echipat, consultați manualul de utilizare de pe ecranul tactil al vehiculului pentru instrucțiuni despre modul de utilizare al controlului vitezei de croazieră.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tempomat în funcție de trafic este o funcționalitate BETA.

Tempomat în funcție de trafic stabilește dacă există un vehicul în fața dvs. pe aceeași bandă. Dacă zona din fața vehiculului Model S este liberă, Tempomat în funcție de trafic menține o viteză de deplasare setată. Când este detectat un vehicul, Tempomat în funcție de trafic este proiectat să reducă viteza vehiculului Model S după cum este necesar pentru a menține o distanță selectată bazată pe timp între acesta și vehiculul din față, până la viteza setată. Tempomat în funcție de trafic nu elimină nevoia de a urmări drumul din fața dvs. și de a aplica manual frânele atunci când este necesar.

Tempomat în funcție de trafic este destinat în primul rând conducerii pe drumuri uscate și drepte, cum ar fi autostrăzile.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Asigurați-vă că toate camerele și senzorii (dacă există în dotare) sunt curați înainte de fiecare drum. Camerele murdare și senzorii murdari, precum și condițiile de mediu, cum ar fi ploaia și marcajele de bandă șterse, pot afecta funcționarea Autopilot.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Tempomat în funcție de trafic este proiectat pentru confortul și facilitatea dvs. în timpul condusului și nu este un sistem de avertizare și de evitare a coliziunilor. Vă revine responsabilitatea de a fi vigilent, de a conduce prudent și de a deține în permanență controlul asupra vehiculului. Nu depindeți niciodată de Tempomat în funcție de trafic pentru a reduce în mod adecvat viteza vehiculului Model S. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corective în orice moment. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Deși Tempomat în funcție de trafic este capabil să detecteze pietonii și bicicliștii, nu depindeți niciodată de Tempomat în funcție de trafic pentru a reduce în mod adecvat viteza vehiculului Model S pentru aceștia. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corective în orice moment. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu utilizați Tempomat în funcție de trafic pe drumuri sinuoase cu viraje strânse, pe suprafețele de drum cu gheață sau alunecoase, sau când condițiile meteo (precum precipitațiile abundente, zăpada, ceața etc.) nu permit deplasarea adecvată la o viteză constantă. Tempomat în funcție de trafic nu adaptează viteza de deplasare pe baza condițiilor de drum și de condus.

Pentru a utiliza controlul vitezei de croazieră în funcție de trafic

Pentru a iniția Tempomat în funcție de trafic atunci când nu este detectat niciun vehicul în fața dvs., trebuie să vă deplasați cu cel puțin 30 km/h, exceptând cazul în care sunt îndeplinite anumite condiții legate de vehicul și de mediu, când este posibil să puteți inițializa funcția la viteze mai reduse. Dacă este detectat un vehicul în fața dvs., puteți să inițializați Tempomat în funcție de trafic la orice viteză, chiar și atunci când staționați, cu condiția ca vehiculul Model S să se afle la cel puțin 1,5 m în spatele vehiculului detectat și să fie îndeplinite anumite condiții legate de vehicul și de mediu.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Viteza de croazieră maximă este de 150 km/h. Este responsabilitatea șoferului să navigheze cu o viteză sigură, în funcție de condițiile drumului și de limitele de viteză.
Pictogramă care indică viteza setată.
Când Tempomatul în funcție de trafic este disponibil dar nu este activ, pe computerul de bord este afișată o pictogramă gri pentru viteză. Numărul afișat cu gri reprezintă viteza de croazieră care va fi setată când cuplați Tempomat în funcție de trafic.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe drumurile pe care datele de hărți stabilesc că există o limită de viteză condițională (de exemplu, o limită de viteză în funcție de momentul zilei sau de condițiile meteo), o a doua pictogramă pentru limita de viteză este afișată sub prima. Este responsabilitatea șoferului să stabilească dacă limita de viteză condițională este în vigoare în prezent și să regleze viteza de deplasare în consecință (consultați Schimbarea vitezei de croazieră).
Pictogramă care indică viteza setată.
Atunci când vă deplasați cu Tempomat în funcție de trafic activă la o viteză de croazieră setată, pictograma devine albastră și afișează viteza de croazieră setată.
 1. Când este disponibil, puteți să cuplați Tempomat în funcție de trafic pentru a coincide cu limita de viteză sau cu viteza curentă. Alegeți:
  • Pentru a cupla Tempomat în funcție de trafic la viteza de deplasare curentă, deplasați o dată maneta Autopilot în sus sau în jos și eliberați pedala de accelerație pentru a permite menținerea vitezei de croazieră prin Tempomat în funcție de trafic.
   Imagine a manetei Autopilot cu o săgeată îndreptată în sus și o săgeată îndreptată în jos.
  • Pentru a cupla Tempomat în funcție de trafic la limita de viteză detectată în prezent, trageți o dată spre dvs. de maneta Autopilot în sus sau în jos și eliberați pedala de accelerație pentru a permite menținerea vitezei de croazieră prin Tempomat în funcție de trafic.
   Imagine a manetei Autopilot cu o săgeată îndreptată spre șofer.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Dacă opțiunea Activare Autopilot este setată la O tragere, dacă trageți maneta Autopilot o dată spre dvs., se va activa funcția Asistență pentru direcție (consultați Autosteer). Atingeți Comenzi > Autopilot > Activare Autopilot și alegeți Două trageri pentru a folosi funcția Pilot automat adaptiv independent de funcția Asistență pentru direcție atunci când trageți spre dvs. maneta de Asistență pentru direcție.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Dacă alegeți să cuplați Tempomat în funcție de trafic la limita de viteză detectată în prezent, puteți să specificați un decalaj. Atingeți Comenzi > Autopilot > Marjă viteză setată. Puteți specifica un decalaj Fix, prin care viteza de croazieră este reglată cu un număr anume de km/h pe toate drumurile sau un decalaj Procentual, prin care viteza de croazieră este reglată ca procentaj din limita de viteză detectată a drumului. Dacă trageți maneta Autopilot spre dvs. atunci când deja vă deplasați mai rapid decât limita de viteză, viteza setată se reglează la viteza de deplasare curentă, în loc de limita de viteză. Dacă deplasați maneta Autopilot în sus sau în jos atunci când vă deplasați cu limita de viteză, viteza setată se modifică la viteza de deplasare curentă.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Avertisment
  Când reglați viteza de croazieră în funcție de limita de viteză, este posibil ca viteza de croazieră setată să nu se modifice atunci când se modifică limita de viteză.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Avertisment
  Nu vă bazați pe controlul vitezei de croazieră în funcție de trafic sau pe asistența pentru a determina o viteză de croazieră exactă sau corespunzătoare. Este responsabilitatea șoferului să se deplaseze la o viteză de croazieră sigură, în funcție de condițiile de drum și de limitele de viteză aplicabile.
 2. Pentru a modifica viteza în timp ce folosiți Tempomat în funcție de trafic, puteți utiliza rotița de derulare din dreapta sau maneta Autopilot. Pentru detalii, consultați Schimbarea vitezei de croazieră.
 3. Pentru a anula Tempomatul în funcție de trafic, împingeți o dată maneta în direcție opusă dvs. sau apăsați pedala de frână. Consultați Anularea și reluarea pentru mai multe informații.

Setarea sunetului tempomatului în funcție de trafic

Dacă doriți să se emită un sunet când activați sau dezactivați tempomatul în funcție de trafic, atingeți Comenzi > Autopilot > Sunet tempomat în funcție de trafic:.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S trebuie să fie în treapta Park.

Schimbarea vitezei de croazieră

Pentru a modifica viteza de croazieră setată în timp ce folosiți Tempomat în funcție de trafic, deplasați maneta Autopilot în sus (pentru a crește) sau în jos (pentru a reduce) până când pictograma de pe computerul de bord afișează viteza de croazieră dorită de dvs.

Săgeți care indică deplasarea manetei Autopilot în sus și în jos până la primul și al doilea opritor.

Pentru a crește/reduce viteza cu 1 km/h, deplasați maneta în sus sau în jos la prima poziție și eliberați-o. Pentru a crește/reduce viteza până la cea mai apropiată treaptă de 5 km/h, deplasați maneta în sus sau în jos la a doua poziție și eliberați-o. De exemplu, dacă vă deplasați cu o viteză de 83 km/h și deplasați maneta în sus la a doua poziție și o eliberați, viteza crește la 85 km/h. De asemenea, puteți crește/reduce viteza menținând maneta în poziția complet în sus/jos și eliberând-o când pictograma de pe computerul de bord afișează viteza de croazieră dorită de dvs.

De asemenea, puteți să trageți și mențineți trasă spre dvs. maneta Autopilot, timp de aproximativ jumătate de secundă, pentru a vă deplasa în regim de croazieră la limita de viteză detectată.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Ar putea dura câteva secunde până când Model S atinge noua viteză de croazieră, presupunând că Model S nu se deplasează în spatele unui vehicul care se deplasează mai lent decât viteza setată de dvs.

Deplasarea în modul de croazieră la viteza setată

Tempomat în funcție de trafic menține viteza de croazieră setată de fiecare dată când nu este detectat un vehicul în fața vehiculului Model S. Când vă deplasați în modul de croazieră în spatele unui vehicul detectat, Tempomat în funcție de trafic accelerează și decelerează vehiculul Model S în funcție de necesități, pentru a menține o distanță de urmărire aleasă (consultați Reglarea distanței de urmărire), până la viteza setată.

De asemenea, Tempomat în funcție de trafic ajustează de asemenea viteza de croazieră la intrarea și ieșirea din curbe.

Puteți să accelerați manual în orice moment în care vă deplasați în modul de croazieră la o viteză setată, dar, când eliberați pedala de accelerație, Tempomat în funcție de trafic reia modul de croazieră la viteza setată.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când Tempomat în funcție de trafic încetinește în mod activ vehiculul Model S pentru a menține distanța selectată între dvs. și vehiculul din față, se aprind lămpile de frână pentru a-i avertiza pe ceilalți participanți la trafic că reduceți viteza. S-ar putea să observați o ușoară mișcară a pedalei de frână. Cu toate acestea, când Tempomat în funcție de trafic accelerează vehiculul Model S, pedala de accelerație nu se mișcă.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Ocazional, Tempomat în funcție de trafic poate determina frânarea vehiculului Model S când nu este necesar sau când nu vă așteptați. Aceasta poate fi cauzată de urmărirea îndeaproape a vehiculului din față, detectarea vehiculelor sau a obiectelor pe benzile alăturate (în special în curbe) etc.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Din cauza limitărilor inerente GPS-ului (sistemul de poziționare globală) de la bord, este posibil să existe situații în care Model S încetinește, în special în apropierea ieșirilor sau a rampelor de ieșire în care este detectată o curbă și/sau în cazul în care navigați către o destinație și nu urmăriți ruta.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil ca tempomatul în funcție de trafic să nu detecteze toate obiectele și, în special, atunci când vă deplasați în modul de croazieră cu o viteză mai mare de 80 km/h, este posibil să nu frâneze/decelereze când un vehicul sau un obiect se află doar parțial pe banda auto sau când un vehicul pe care îl urmăriți se mută de pe traseul pe care vă deplasați și un vehicul sau un obiect staționar sau care se mișcă lent se află în fața dvs. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corective imediate. Dacă depindeți de funcția de Control al vitezei de croazieră în funcție de trafic pentru a evita o coliziune, acest lucru poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul. În plus, este posibil ca tempomatul în funcție de trafic să reacționeze la vehicule sau obiecte care fie nu există, fie nu se află pe banda dvs. de deplasare, determinând vehiculul Model S să încetinească în mod inutil sau inadecvat.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil să nu fie disponibil Tempomat în funcție de trafic pentru a asigura controlul adecvat al vitezei din cauza capacității limitate de frânare și a pantelor. De asemenea, poate să aprecieze greșit distanța până la vehiculul din față. Dacă vă deplasați la vale, poate să crească viteza de deplasare, determinând vehiculul Model S să depășească viteza setată de dvs. (și, eventual, limita de viteză de pe drum). Nu trebuie să vă bazați niciodată pe tempomatul în funcție de trafic pentru a încetini Model S suficient pentru a preveni o coliziune. Fiți întotdeauna atenți la drum în timp ce conduceți și fiți pregătiți să luați măsuri corective în funcție de necesități. Dacă vă bazați pe funcția de tempomat în funcție de trafic pentru a reduce viteza de deplasare suficient pentru a preveni o coliziune, acest lucru poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.

Depășirea vehiculelor pe benzile care nu permit depășirea

Când vă deplasați în modul de croazieră cu 80 km/h sau cu o viteză mai mare, Model S trebuie să se afle pe o bandă care permite depășirea pentru a depăși un vehicul. Dacă vă aflați pe o bandă care nu permite depășirea (în dreapta vehiculului în cazul traficului pe partea dreaptă, sau în stânga vehiculului în cazul traficului pe partea stângă), tempomatul în funcție de trafic vă împiedică să depășiți alte vehicule. În schimb, vehiculul Model S încetinește pentru a ajunge la viteza vehiculului ca și când s-ar afla pe aceeași bandă. Dacă apăsați pedala de accelerație pentru a depăși un vehicul, tempomatul în funcție de trafic vă permite să depășiți în continuare vehiculele când vă deplasați în modul de croazieră pe banda care nu permite depășirea, până când schimbați benzile sau anulați sau reluați modul de croazieră (apoi, acesta vă va împiedica din nou să depășiți vehiculele de pe o bandă care nu permite depășirea).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Vă revine responsabilitatea de a respecta legile locale cu privire la depășirea altor participanți la trafic și utilizarea benzilor care nu permit depășirea.

Starea de REȚINERE

Când urmăriți un vehicul, Tempomat în funcție de trafic rămâne activ la viteze mici, chiar și atunci când vehiculul Model S este complet oprit. Când vehiculul se deplasează din nou, Tempomat în funcție de trafic reia funcționarea la viteza setată. Totuși, în următoarele condiții, Tempomatul în funcție de trafic intră într-o stare HOLD, caz în care trebuie să apăsați scurt pedala de accelerație sau să trageți spre dvs. maneta Autopilot (consultați Anularea și reluarea) pentru a relua croaziera. Când este activă starea AȘTEPTARE, computerul de bord afișează pictograma AȘTEPTARE și un mesaj care indică faptul că trebuie să reluați controlul vitezei de croazieră. Următoarele situații pot determina Tempomat în funcție de trafic să treacă în starea REȚINERE:

 • Model S a fost staționat timp de 5 minute.
 • Model S detectează un pieton (starea REȚINERE poate fi anulată când pietonul nu mai este detectat).
 • Model S pierde brusc vizibilitatea vehiculului din fața dvs.
 • Este detectat un obstacol în fața vehiculului Model S.

Navigarea în modul croazieră în la ieșiri sau în apropierea acestora

Când navigați în modul de croazieră în apropiere de o ieșire pe un drum de acces controlat și semnalizați ieșirea, Tempomat în funcție de trafic presupune că ieșiți de pe drum și începe să încetinească Model S. Dacă nu intrați pe rampa de ieșire, Tempomat în funcție de trafic reia modul de croazieră la viteza setată. Într-o regiune în care se conduce pe partea dreaptă, această situație apare numai atunci când activați semnalizatorul dreapta când vă deplasați pe prima bandă din dreapta la 50 metri de o ieșire. În mod similar, în regiunile în care se conduce pe partea stângă, atunci când activați semnalizatorul stânga când vă deplasați pe prima bandă din stânga la 50 metri de o ieșire.

Când vă deplasați pe o rampă de acces către o autostradă cu acces controlat, tempomatul în funcție de trafic ajustează automat viteza de croazieră setată la limita de viteză a autostrăzii, plus orice marjă ați specificat.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Sistemul de poziționare globală (GPS) de la bord determină dacă vă deplasați într-o regiune în care se conduce pe partea dreaptă sau stângă. În situațiile în care nu sunt disponibile datele GPS (de exemplu, dacă semnalul este slab), semnalizarea virajului în apropierea unei ieșiri nu determină Tempomat în funcție de trafic să încetinească vehiculul Model S.

Când este activat în timp ce vă aflați pe o bandă de tranzit sau o rampă de ieșire în anumite regiuni, Tempomat în funcție de trafic poate reduce viteza setată în trepte de 5 km/h – până la viteze reduse de până la 40 km/h – pentru a corela mai bine vitezele raportate ale altor vehicule Tesla care s-au deplasat în locația respectivă. Pentru a înlocui această valoare și pentru a continua deplasarea în modul de croazieră la viteza setată, atingeți pedala de accelerație sau deplasați maneta Autopilot. Noua viteză setată este menținută cât timp vă aflați pe banda de tranzit sau rampa de ieșire (dacă nu o înlocuiți sau anulați Tempomat în funcție de trafic). După ieșirea de pe banda de tranzit sau rampa de ieșire, viteza setată poate reveni sau se poate schimba după caz, în funcție de noua locație. De exemplu, dacă ați trecut pe o altă autostradă, viteza de croazieră setată revine la viteza de dinainte de pătrunderea pe banda de tranzit.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
În unele cazuri (ca atunci când există date insuficiente), Tempomat în funcție de trafic poate să nu reducă viteza setată pe banda de tranzit spre autostradă sau rampa de ieșire. Nu vă bazați pe controlul vitezei de croazieră în funcție de trafic pentru a determina o viteză de deplasare exactă. Tesla recomandă deplasarea la o viteză care este sigură pentru condițiile de drum și se încadrează în limitele de viteză înregistrate.

Reglarea distanței de urmărire

Pentru a regla distanța de urmărire pe care doriți să o mențineți între Model S și un vehicul care se deplasează în fața dvs., rotiți maneta Autopilot. Fiecare setare corespunde unei distanțe bazate pe timp care reprezintă durata necesară pentru ca vehiculul Model S, din locația sa curentă, să ajungă la locul barei de protecție din spate a vehiculului din fața dvs. Setarea este reținută până când o modificați manual.

Cea mai mică distanță de urmărire este 2.

Imagine care ilustrează rotirea manetei Autopilot.

Pe măsură ce rotiți maneta Autopilot, pe computerul de bord este afișată setarea curentă. Eliberați maneta când este afișată setarea dorită.

Captură de ecran cu două mașini, o măsurătoare între ele și numărul „4”.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Șoferului îi revine responsabilitatea de a fi determina și de a menține în permanență o distanță sigură de urmărire. Nu vă bazați pe controlul vitezei de croazieră în funcție de trafic pentru a menține o distanță de urmărire exactă sau corespunzătoare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depindeți niciodată de Tempomat în funcție de trafic pentru a reduce în mod adecvat viteza vehiculului Model S pentru a evita o coliziune. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corective imediate.

Accelerația la depășire

Când urmăriți un vehicul având activ Tempomat în funcție de trafic, dacă activați semnalizatorul (pentru a indica o mutare pe banda de depășire), vehiculul Model S este accelerat spre vehiculul din față. Dacă mențineți temporar apăsată maneta semnalizatorului în sus sau în jos, puteți să accelerați rapid până la viteza setată, fără să fie nevoie să apăsați pedala de accelerație. Semnalizatorul determină accelerarea numai atunci când sunt îndeplinite toate dintre condițiile următoare:

 • Tempomat în funcție de trafic funcționează și detectează un vehicul din fața dvs.
 • Pe banda țintă nu sunt obstacole detectate sau vehicule.
 • Model S se deplasează la o viteză mai mică decât viteza setată, dar la o viteză mai mare de 72 km/h.

Accelerația la depășire este concepută ca ajutor în momentul depășirii unui vehicul aflat în fața dvs. Când este cuplat semnalizatorul, Tempomat în funcție de trafic menține în continuare distanța până la vehiculul din față, dar vă permite să conduceți puțin mai aproape decât distanța selectată de dvs.

Accelerația este anulată când apare una dintre următoarele condiții:

 • Atingeți viteza de croazieră setată.
 • Durează prea mult să schimbați benzile.
 • Model S se apropie prea mult de vehiculul din față.

  SAU

 • Dezactivați semnalizatorul.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Accelerație la depășire are loc atunci când activați complet semnalizarea sau Când eliberați semnalizatorul, vehiculul Model S nu mai accelerează (în același mod ca atunci când eliberați pedala de accelerație) și reia deplasarea la viteza setată.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Accelerația la depășire poate fi anulată din numeroase motive neprevăzute, în plus față de cele enumerate mai sus (de exemplu, lipsa datelor GPS). Rămâneți vigilenți și nu depindeți niciodată de funcția accelerație la depășire pentru a mări viteza de deplasare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Accelerația la depășire mărește viteza de deplasare de fiecare dacă când este activat semnalizatorul corespunzător și accelerează vehiculul Model S mai aproape de vehiculul din față. Deși Tempomat în funcție de trafic menține în continuare distanța până la vehiculul din față, este important să fiți conștienți de faptul că distanța de urmărire selectată de dvs. este redusă când este activă Accelerația la depășire, în special în cazurile în care poate nu aveți intenția de a depăși vehiculul pe care îl urmăriți.

Anularea și reluarea

Pentru a anula manual Pilot automat adaptiv, apăsați pedala de frână sau împingeți scurt maneta Autopilot în direcția opusă dvs. Pictograma cu viteza de croazieră de pe computerul de bord devine gri, indicând faptul că Pilotul automat adaptiv nu mai este activ.

Imagine a manetei Autopilot cu o săgeată îndreptată în direcția contrară față de șofer.

Pentru a relua croaziera la viteza setată anterior, trageți scurt spre dvs. maneta Autopilot.

Imagine a manetei Autopilot cu o săgeată îndreptată spre șofer.

Pentru a relua croaziera la viteza de deplasare curentă, deplasați maneta Autopilot în sus sau în jos, apoi eliberați-o.

Imagine a manetei Autopilot cu o săgeată îndreptată în sus și o săgeată îndreptată în jos.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când este anulat Tempomat în funcție de trafic, vehiculul Model S nu se deplasează din inerție, la ralanti. În schimb, frânarea regenerativă încetinește vehiculul Model S în același mod ca atunci când mutați piciorul de pe pedala de accelerație când conduceți fără Control (Tempomat în funcție de trafic) (consultați Frânarea regenerativă).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Tempomat în funcție de trafic este anulat sau poate să nu fie disponibil, în următoarele situații:
 • Apăsați pedala de frână.
 • Viteza de deplasare depășește viteza maximă de croazieră de 150 km/h.
 • Schimbați în Model S.
 • Este deschisă o portieră.
 • O cameră sau un senzor (dacă există în dotare) este obstrucționat(ă). Aceasta ar putea fi cauzată de murdărie, noroi, gheață, zăpadă, ceață etc.
 • Setarea pentru controlul tracțiunii este dezactivată manual sau se cuplează în mod repetat pentru a preveni alunecarea roților.
 • Roțile se rotesc în timp ce vehiculul este oprit.
 • Sistemul de control al vitezei de croazieră în funcție de trafic este defect sau trebuie supus operațiilor de service.

Când Tempomat în funcție de trafic este indisponibil sau este anulat, vehiculul Model S nu se mai deplasează în mod consecvent la o viteză setată și nu mai menține o distanță specificată până la vehiculul din față.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Tempomat în funcție de trafic poate fi anulat pe neașteptate în orice moment, din motive neprevăzute. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corespunzătoare. Șoferului îi revine responsabilitatea de a ține sub control vehiculul Model S în orice moment.

Rezumatul martorilor de croazieră

Pictogramă care indică viteza setată.
Tempomat în funcție de trafic este disponibil, dar nu controlează viteza în mod activ până când nu îl activați. Numărul afișat cu gri este viteza de croazieră care va fi setată când cuplați tempomatul în funcție de trafic.
Pictogramă care indică viteza setată.
Tempomatul în funcție de trafic navighează în mod activ în modul de croazieră și fie menține viteza setată (niciun vehicul în față), fie menține o distanță de urmărire aleasă până la un vehicul din față (până la viteza setată).
Pictogramă a unui „H” în interiorul unui cerc cu jumătăți de cerc de fiecare parte a cercului.
Model S s-a oprit complet, dar se află în starea REȚINERE. Dacă acțiunea se poate realiza în condiții de siguranță, apăsați accelerația pt. reactivare tempomat la viteza setată.

Limitări

Este puțin probabil să funcționeze Tempomat în funcție de trafic, conform destinației de utilizare, în următoarele tipuri de situații:

 • Drumul are curbe strânse.
 • Vizibilitatea este scăzută (din cauza precipitațiilor abundente, a zăpezii, a ceții etc.).
 • Lumină strălucitoare (precum cea provenită de la farurile din față sau de la lumina directă a soarelui) interferează cu vizualizarea camerei/camerelor.
 • O cameră sau un senzor (dacă există în dotare) este obstrucționat(ă) (aburit(ă), murdar(ă), acoperit(ă) de un autocolant etc.).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Lista de mai sus nu reprezintă o listă completă a situațiilor care pot să interfereze cu funcționarea corespunzătoare a tempomatului în funcție de trafic.