Oglinzile

Reglarea oglinzilor exterioare

Apăsați pe butonul asociat oglinzii pe care doriți să o reglați (stânga sau dreapta). Se aprinde lumina butonului și puteți apoi să apăsați pe butonul rotativ pentru a muta oglinda în poziția dorită. Repetați pentru oglinda din cealaltă parte. Dacă vi se solicită, atingeți Salvare pe ecranul tactil pentru a salva reglajul oglinzii în profilul dvs. de șofer.

Caseta cu zoom de la butoanele mânerului pentru portiera șoferului, cu săgeți orientate spre butonul circular care reglează oglinda și setul de trei butoane care selectează oglinda

Funcția Rabatare automată rabatează automat oglinzile în jos în timpul deplasării în marșarier. Pentru a porni sau opri funcția Rabatare automată, atingeți Comenzi > Vehicul > Rabatare automată oglinzi.Pentru a ajuta poziția rabatării automate, reglați oglinzile în timp ce vehiculul Model S este în treapta Marșarier. Când ieșiți din treapta Marșarier, oglinzile se rabatează înapoi la poziția normală (în sus). Dar acum, că le-ați reglat pentru deplasarea în marșarier, acestea se înclină automat la poziția selectată în jos, de fiecare dată când treceți în treapta Reverse (Marșarier).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de data fabricației și de opțiunile selectate la momentul achiziției, anumite vehicule Model S nu sunt echipate cu înclinarea automată a oglinzilor.

Oglinda din partea șoferului reduce automat intensitatea luminii pe timp de noapte, proporțional cu nivelul de strălucire de la farurile unui vehicul din spatele dvs. (cu excepția cazului în care vehiculul este în treapta Reverse (Marșarier)). De asemenea, ambele oglinzi laterale exterioare sunt prevăzute cu încălzire care pornește și se oprește odată cu degivrorul lunetei.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de data fabricației și de opțiunile selectate la momentul achiziției, anumite vehicule Model S nu sunt echipate cu o oglindă laterală care scade automat intensitatea luminoasă pe timp de noapte și este posibil să nu includă încălzire în oglinzile laterale. În plus, este posibil ca reglajele pentru oglinzi să nu fie salvate în profilul dvs. de șofer.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Consultați Cele mai bune practici pentru vreme rece pentru informații despre cum să vă asigurați că oglinzile funcționează corespunzător pe vreme rece.

Se pliază oglinzile

Pentru a plia și a deplia manual oglinzile exterioare (de exemplu, pentru a parca într-un garaj îngust, spațiu restrâns etc.), apăsați butonul central. De asemenea, puteți plia și deplia manual oglinzile atingând Comenzi > Pliere/depliere.

Caseta cu zoom de la butoanele mânerului pentru portiera șoferului, cu o săgeată orientată spre butonul central superior utilizat pentru plierea oglinzilor laterale

Când pliați manual oglinzile, acestea rămân pliate până când viteza de deplasare atinge 50 km/h (sau până când le depliați manual).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Nu puteți plia oglinda în timp ce vă deplasați cu o viteză de peste 50 km/h.

Pentru a seta plierea automată a oglinzilor când ieșiți din vehiculul Model S și îl încuiați, atingeți Comenzi > Vehicul > Pliere automată oglinzi. Oglinzile se depliază automat când deblocați vehiculul Model S.

De asemenea, puteți seta oglinzile să se plieze automat ori de câte ori ajungeți într-o anumită locație, astfel nemaifiind nevoie să le pliați manual de fiecare dată când ajungeți într-un loc frecventat. Pentru seta această funcție, vehiculul Model S trebuie condus la viteză redusă (sub 3 mph/ 5 km/h) sau trebuie oprit în locul pe care doriți să îl memoreze vehiculul. Apoi atingeți Comenzi > Se pliază întotdeauna oglinzile în această locație. Data viitoare când vă apropiați de locația salvată, oglinzile se pliază și se depliază pe o rază de 25 ft (7,5 metri) față de locația respectivă. Pentru a dezactiva plierea oglinzilor într-o locație salvată, conduceți până la locația salvată și atingeți X de lângă Pliere automată setată în locația aceasta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când părăsiți locația salvată, oglinzile se pot deplia când viteza de deplasare depășește 5 km/h sau până când atingeți Comenzi > Depliere oglinzi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca oglinzile să se plieze automat dacă reveniți într-o locație memorată și vă deplasați cu o viteză mai mică de 50 km/h.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți anula oricând plierea/deplierea automată a oglinzilor (de exemplu, Model S nu are alimentare cu curent) împingând ansamblul oglinzii în direcția opusă față de dvs. pentru a o deplia sau trăgând-o spre dvs. pentru a o plia.

Puteți integra oglinzile cu rabatare automată în HomeLink (consultați Garaj inteligent). Pentru activare, accesați HomeLink > Pliere automată oglinzi în apropiere.

Oglinda retrovizoare

Reglați manual oglinda retrovizoare. Atunci când este în modul Condus sau Punct mort, oglinda retrovizoare se întunecă automat în condiții de lumină slabă pe baza momentului din zi (de exemplu, când conduceți noaptea).