Actualizările software

Încărcarea software-ului nou

Tesla actualizează prin wireless software-ul vehiculului dvs., oferind constant funcții noi. Tesla vă recomandă să instalați actualizările de software imediat ce aveți această oportunitate pe vehiculul dvs. Pentru a asigura cea mai rapidă și mai fiabilă actualizare a software-ului, lăsați Wi-Fi-ul pornit și conectat oricând este posibil. În cele mai multe cazuri, vehiculul trebuie să fie conectat la Wi-Fi pentru a descărca actualizarea software (consultați Wi-Fi).

Descărcarea vs. instalarea unui software nou

Există doi pași pentru primirea unei actualizări noi: descărcarea software-ului (necesită Wi-Fi) și instalarea acestuia. Pentru confort, puteți începe descărcările și instalările utilizând aplicația de mobil Tesla.

Descărcare

Când o actualizare software este disponibilă pentru descărcare, descărcarea are loc automat, afișând o săgeată verde în partea de sus a ecranului tactil. Dacă vehiculul nu este conectat la Wi-Fi, apare o pictogramă galbenă de descărcare. Cu toate că puteți circula în timp ce actualizarea software este în curs de descărcare, acest lucru ar putea întrerupe procesul, dacă vehiculul pierde conexiunea Wi-Fi. Când actualizarea software este descărcată complet și este gata de instalare, o pictogramă cu un ceas este afișată în partea superioară a ecranului tactil.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a asigura cea mai rapidă și mai fiabilă descărcare de actualizări software, lăsați Wi-Fi-ul activat și conectat de câte ori este posibil (consultați Wi-Fi).

Instalare

NU PUTEȚI conduce în timp ce este instalat software-ul. Dacă vehiculul este la încărcat, acesta va opriri încărcarea până ce instalarea este finalizată. Pentru a începe instalarea, atingeți pictograma galbenă cu ceas din partea superioară a ecranului tactil. Atingeți Instalați acum pentru a începe instalarea imediat sau atingeți Setare pentru această oră pentru a alege o altă oră de început. Puteți atinge această pictogramă cu ceas în orice moment înainte de începerea actualizării, pentru a reprograma actualizarea. În cazul în care conduceți vehiculul Model S la ora programată pentru actualizare, aceasta este anulată și trebuie reprogramată. De asemenea, puteți să vizualizați, să descărcați și să instalați actualizări software navigând la Comenzi > Software. Dacă este disponibilă, conectați-vă la rețeaua Wi-Fi pentru a descărca actualizarea.

Actualizările de software nu sunt efectuate atunci când anumite funcții sunt active, cum ar fi Ține clima pornită, modul Canin sau modul Camping și Precondiționare inteligentă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Actualizările software nu se vor instala dacă modul Menține, Canin sau Tabără este activat (consultați Menținere climatizare pornită, modul Canin și modul Tabără).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de situație, Tesla trimite actualizări de software și prin intermediul unei conexiuni celulare.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Finalizarea anumitor actualizări software necesită aproximativ 30 de minute (unele pot să dureze mai mult). Model S trebuie să fie în treapta Park (parcare) în timpul actualizării software.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu încercați să utilizați vehiculul atunci când software-ul este în curs de instalare. Este posibil ca funcțiile vehiculului, inclusiv anumite sisteme de siguranță și deschiderea sau închiderea portierelor sau a geamurilor, să fie limitate sau dezactivate când o instalare este în desfășurare și ați putea deteriora vehiculul.

Preferințe pentru actualizările software

Tesla stabilește modul, momentul și locul în care să trimită actualizări către vehicule în funcție de diverși factori, care sunt unici pentru fiecare lansare. În Comenzi > Software, puteți alege cât de rapid doriți să primiți actualizările care sunt pregătite pentru vehiculul dvs. Preluați actualizările din timp, selectând Avansat(opțiune care va dispune de lansări suplimentare) sau așteptați după ce alții au efectuat instalarea (ceea ce va presupune mai puține lansări), selectând Standard. Faptul că alegeți Avansat nu înseamnă înscrierea vehiculului dvs. în programul de acces anticipat al Tesla.

Tesla nu actualizează software-ul la cerere pentru persoanele care doresc să primească cele mai recente funcționalități și îmbunătățiri. Selectarea Avansat și conectarea în permanență la Wi-Fi (consultați Wi-Fi) reprezintă cel mai bun mod de a primi rapid cele mai recente actualizări software.

Dacă pe ecranul tactil este afișat un mesaj care indică faptul că o actualizare software nu a fost finalizată cu succes, așteptați următoarea actualizare software pentru a o implementa în vehiculul dvs.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Ecranul cu actualizarea software-ului rămâne deschis până când o instalați. Instalați o actualizare de software cât mai curând posibil. Orice efect negativ care survine ca urmare a neinstalării unei actualizări de software nu este acoperit de garanția vehiculului. Neinstalarea sau refuzul de a instala actualizările pot provoca lipsa de acces la unele funcții ale vehiculului sau dispozitivele media digitale pot deveni incompatibile.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tesla poate să actualizeze sau să reinstaleze software-ul vehiculului dvs. ca parte din procesul normal de diagnosticare, reparare și întreținere într-un centru de service Tesla.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Revenirea la o versiune software anterioară nu este posibilă.

Încărcare

Dacă vehiculul Model S se încarcă atunci când începe actualizarea software, încărcarea este oprită. Încărcarea este reluată automat când actualizarea software este finalizată.

Vizualizarea notelor de versiune

Când o actualizarea de software este finalizată, citiți notele versiunii, afișate pe ecranul tactil, pentru a afla care sunt modificările sau funcțiile noi. Pentru a afișa în orice moment notele de lansare despre versiunea curentă a software-ului vehiculului dvs., atingeți Comenzi > Software > Note de versiune.

Tesla recomandă insistent citirea tuturor notelor de versiune. Acestea pot conține informații importante privind siguranța sau instrucțiuni de utilizare pentru vehiculul dvs. Model S.