Media

Prezentare generală

Media Playerul este afișat pe ecranul tactil și este folosit pentru a reda diferite tipuri de fișiere media. Puteți trage Media Player în sus pentru a-l extinde (navigarea devine disponibilă) și în jos pentru a-l minimiza, astfel încât să fie afișat doar Miniplayer. Miniplayerul util, care ocupă cel mai puțin spațiu pe ecranul tactil, afișează conținutul redat curent și oferă numai funcțiile de bază asociate cu conținutul redat.

Media Player afișează conținutul și opțiunile asociate aplicațiilor (sau surselor) pe care le alegeți din programul de lansare al aplicațiilor sau din lista derulantă afișată în Media Player atunci când îl extindeți:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Aplicațiile media variază în funcție de regiunea de piață și de configurația vehiculului. Este posibil ca unele aplicații descrise să nu fie disponibile în regiunea dvs. de piață sau să fie înlocuite cu altele diferite.
Radio: Alegeți dintr-o listă de posturi de radio disponibile sau atingeți tastatura numerică pentru a regla direct radioul la o anumită frecvență. Atingeți săgețile pentru Următor și Anterior pentru a trece de la o frecvență la următoarea (sau cea precedentă).
Bluetooth: Redarea conținutului audio de pe un telefon conectat la Bluetooth sau un dispozitiv USB (consultați Redarea conținutului media de pe dispozitive).
Streaming: Redați serviciul de redare în flux a conținuturilor audio disponibil în regiunea dvs. de piață, dacă există în dotare.
Spotify: Redați conținutul audio disponibil pe Spotify.
Apple Music: Redați audio disponibil pe Apple Music
Pictograma Microfon
Caraoke (dacă este în dotare): Cântați diverse melodii (consultați Caraoke).
TuneIn: Redați conținutul audio disponibil pe TuneIn.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți afișa sau ascunde orice aplicație/sursă media. Consultați Setările conținutului media.

Când ascultați servicii de redare radio sau muzică în flux prin internet, opțiunile disponibile în ecranul Media Playerului pot varia în funcție de conținutul pe care îl ascultați. Atingeți săgețile pentru Următor (sau Anterior) pentru a reda postul, episodul următor (și, în unele cazuri, anterior) disponibil sau pista. De asemenea, puteți reda articolul următor/anterior utilizând butonul de derulare din stânga de pe Volan.

Serviciile de redare în flux sunt disponibile numai dacă este disponibilă o conexiune de date (spre exemplu, Wi-Fi sau conectivitate premium). Pentru unele servicii media, puteți utiliza un cont Tesla implicit. Pentru alții, ar putea fi necesar să introduceți acreditările contului la prima utilizare a acestuia.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În loc să lansați o aplicație media diferită, puteți schimba sursa din ecranul Media Player, alegând o sursă din lista derulantă.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți utiliza comenzi vocale pentru a regla setările și preferințele media, cum ar fi controlul volumului, redarea anumitor melodii sau schimbarea sursei media (consultați Comenzi vocale).

Controalele volumului

Rotiți butonul de derulare din partea stângă a Volan în sus sau în jos pentru a crește sau, respectiv, reduce volumul. Butonul de derulare reglează volumul pentru suporturile media, comenzile vocale și apelurile telefonice.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model S reglează automat volumul în funcție de viteza de deplasare și de setările de climatizare.

De asemenea, puteți regla volumul atingând săgețile asociate cu pictograma difuzorului din colțul de jos al ecranului tactil.

Pentru a dezactiva volumul, apăsați pe butonul de derulare stânga. Apăsați din nou pentru a anula dezactivarea volumului.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă apăsați pe butonul de derulare stânga în timpul unui apel telefonic, este dezactivat atât sunetul, cât și microfonul.

Setările conținutului media

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Setările disponibile variază în funcție de regiunea de piață. De asemenea, este posibil ca o setare să nu se aplice în cazul tuturor surselor audio.
Pictogramă Setări media
Când afișați un ecran cu surse audio, apăsați pe pictograma de setări amplasată în bara de căutare pentru a accesa setările audio.

Puteți regla aceste setări:

  • Ton: Trageți glisoarele pentru a regla oricare dintre cele cinci benzi de frecvență (joase, joase/medii, medii, medii/înalte și înalte). Dacă există în dotare sunet premium, puteți ajusta nivelul de imersiune a sunetului pentru a face experiența muzicală mai captivantă, mișcând glisorul de sunet în funcție de preferințele dvs.
  • Balans: Trageți cercul central în locul din vehiculul Model S în care doriți să concentrați sunetul.
  • Opțiuni: Setați preferințele pentru funcțiile opționale. De exemplu, puteți activa sau dezactiva Comentariu DJ, Conținut explicit și Permite controlul mobil.
  • Surse: Afișează toate sursele media disponibile și vă permite să alegeți dacă să afișați sau să ascundeți sursa. Este indicat să ascundeți sursele media pe care nu le folosiți niciodată. După ce sunt ascunse, când atingeți programul de lansare a aplicațiilor, sursele media nu vor fi afișate în lista derulantă din media player și nici în lansatorul de aplicații. Puteți afișa din nou oricând sursele media ascunse revenind la acest ecran de setări.

Căutarea conținutului audio

Pictogramă de căutare
Atingeți pictograma cu lupa din Media Player pentru a căuta un anumit cântec, album, artist, podcast sau post. De asemenea, puteți să utilizați comenzile vocale pentru a căuta fără mâini (consultați Comenzi vocale).

Caraoke

În plus față de diversele servicii de redare în flux, vehiculul dvs. poate fi echipat cu funcția Caraoke. Pentru a accesa Caraoke, navigați la Media Player și selectați meniul drop-down pentru a schimba sursa media în Caraoke. Sau adăugați Caraoke ca aplicație în lansatorul de aplicații. Puteți să parcurgeți diverse cântece și să selectați cântecul pe care doriți să îl cântați. Atingeți pictograma pentru microfon pentru a activa sau dezactiva componenta vocală a cântecului. Dezactivând pictograma pentru microfon, rămân numai instrumentele și acompaniamentul vocal. Atingeți pictograma pentru versuri (aflată lângă pictograma pentru microfon) pentru a activa sau dezactiva afișarea versurilor cântecului.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de configurația vehiculului și de regiunea pieței, este posibil ca funcția Caraoke să nu fie disponibilă pentru vehiculul dvs.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu citiți niciodată versuri din Caraoke atunci când conduceți. Trebuie să fiți întotdeauna atent(ă) la drum și la condițiile de trafic. Când conduceți, versurile din Caraoke sunt destinate numai utilizării de un pasager.

Recente și favorite

Pentru majoritatea conținutului sursă, articolele recente și favorite sunt afișate în partea de sus pentru acces facil.

Pictogramă pentru favorite, deselectată
Pentru a adăuga un post, un podcast sau un fișier audio redat în prezent în lista de Favorite, atingeți pictograma Favorite din Media Player.
Pictogramă pentru favorite, selectată
Pentru a înlătura un element ca favorit, atingeți pictograma Favorite . De asemenea, puteți să eliminați mai multe favorite extinzând Media Playerul pentru a afișa toate favoritele pentru tipul aplicabil de conținut sursă. Apoi apăsați și mențineți apăsată orice favorită. Un X apare pe toate favoritele și atunci puteți atinge un X pentru a le elimina din lista de favorite.
Pictograma Recente
Selecțiile redate recent sunt actualizate continuu, astfel încât să nu fie nevoie să le eliminați.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Selecțiile pe care le redați prin radio FM (dacă există în dotare) nu sunt incluse în lista Recente.

Redarea conținutului media de pe dispozitive

Puteți să redați fișiere audio de pe un dispozitiv conectat la Bluetooth (precum un telefon) sau o unitate flash conectată la USB. Când conectați un dispozitiv Bluetooth (consultați Bluetooth) sau USB, Media Playerul include dispozitivul ca sursă de conținut media.

Unitățile flash conectate prin USB

Introduceți o unitate flash într-un port USB din față (consultați Porturile USB). Atingeți Media Player > USBși apoi atingeți numele folderului care conține cântecul pe care doriți să îl redați. După ce afișați conținutul unui folder pe unitatea flash conectată prin USB, puteți să atingeți orice cântec din listă pentru a-l reda. Sau utilizați săgețile pentru Următor și Anterior din Media Player pentru a parcurge cântecele. De asemenea, puteți derula pentru a reda cântecele următoare/anterioare utilizând butonul de derulare din stânga de pe Volan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a reda conținut media de la o conexiune prin USB, vehiculul Model S recunoaște numai unitățile flash. Pentru a reda conținut media de pe alte tipuri de dispozitive (cum ar fi un iPod), trebuie să conectați dispozitivul prin Bluetooth (consultați Dispozitivele conectate prin Bluetooth).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Media Playerul acceptă unități flash USB cu formatare exFAT (NTFS nu este acceptat în prezent).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Utilizați un port USB amplasat în partea din față a consolei centrale. Conexiunile prin USB din partea din spate a consolei sunt destinate doar încărcării.

Dispozitivele conectate prin Bluetooth

Dacă aveți un dispozitiv compatibil cu Bluetooth cum ar fi un telefon care este asociat cu și conectat la vehiculul Model S (consultați Bluetooth), puteți să redați fișierele audio stocate pe acesta. Alegeți sursa Telefon din Media Player, atingeți numele dispozitivului conectat prin Bluetooth, apoi atingeți CONECTARE.

Dispozitivul Bluetooth începe redarea fișierului audio care este activ în prezent pe dispozitivul dvs. Dacă niciun fișier audio nu este redat, utilizați dispozitivul pentru a alege fișierul audio pe care doriți să îl ascultați. Când începe redarea fișierului selectat, puteți utiliza pictogramele pentru următor și anterior ale Media Playerului (sau puteți utiliza butonul de derulare de pe Volan) pentru a reda alte piese.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a reda conținutul media de pe un dispozitiv conectat prin Bluetooth, asigurați-vă că este pornit accesul la conținutul media al dispozitivului (consultați Bluetooth).