Obținerea autonomiei maxime

Factori care afectează consumul de energie

În timpul condusului:

 • Viteza ridicată.
 • Condițiile de mediu precum vremea prea rece sau prea caldă și vântul.
 • Utilizarea comenzile de climatizare pentru a încălzi sau răci habitaclul.
 • Deplasarea în rampă: Deplasarea în rampă necesită mai multă energie și reduce autonomia mai rapid. Totuși, deplasarea pe pantă descendentă permite vehiculului dvs. să recupereze o parte din energia consumată, prin frânare regenerativă (consultați Frânarea regenerativă).
 • Deplasări scurte sau trafic bară-la-bară: La pornirea vehiculului, aducerea habitaclului și bateriei la o temperatură specificată necesită energie. Este posibil să remarcați un consum mediu mai ridicat atunci când vehiculul este utilizat pentru deplasări foarte scurte sau în trafic intens.
 • Încărcătură grea.
 • Geamuri lăsate.
 • Roți și pneuri neîntreținute.
 • Setări personalizate sau accesorii terțe (șine pentru plafon sau portbagaj, roți terțe).

În timp ce este parcat și nu este conectat la un încărcător:

 • Climatizarea prealabilă a cabinei sau utilizarea butoanelor pentru climatizare.
 • Summon.
 • Sistemul de infotainment și de control al climatizării al vehiculului.
 • Modul Santinelă.
 • Solicitări de aplicații mobile Tesla sau terțe.

Sfaturi de pentru maximizarea autonomiei

Puteți să maximizați autonomia de condus făcând uz de aceleași obiceiuri pe care le folosiți pentru a economisi combustibil la un vehicul pe benzină. Pentru a obține autonomie maximă:

 • Reduceți viteza cu care vă deplasați și evitați accelerarea frecventă și rapidă. Luați în calcul utilizarea modului Relaxat (atingeți Comenzi > Pedale și direcție > Accelerație) și Asistență pentru menținerea vitezei (consultați Asistența la viteză) pentru a vă asista în controlarea accelerației și a vitezei.
 • Dacă puteți să realizați acest lucru în condiții de siguranță, modulați pedala de accelerație în loc să utilizați pedala de frână când încetiniți treptat. De fiecare dată când vehiculul Model S este în mișcare și nu apăsați pedala de accelerație, frânarea regenerativă încetinește vehiculul și alimentează bateria cu orice surplus de energie (consultați Frânarea regenerativă).
 • Limitați utilizarea resurselor precum încălzirea și aerul condiționat. Utilizarea încălzirii pentru scaune și Volan (dacă există în dotare) pentru a vă încălzi este mai eficientă decât încălzirea habitaclului utilizând comenzile de climatizare.
 • Cu vehiculul conectat la priză, utilizați aplicația mobilă pentru a precondiționa vehiculul dvs. astfel încât să asigurați o temperatură confortabilă a cabinei și dezghețarea geamurilor (dacă este necesar) înainte de a conduce, atingând Pornire > climatizare și personalizând preferințele dvs. (consultați Aplicația mobilă).
 • Atingeți Programare, disponibil atât pe ecranul de încărcare, cât și pe cel de control al climatizării, pentru a seta ora la care doriți ca vehiculul dvs. să fie pregătit pentru a fi condus (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
 • Setați Modul de oprire la Reținere pentru a beneficia de frânarea regenerativă la viteze de deplasare reduse.
 • Asigurați-vă că roțile sunt aliniate conform specificațiilor, pneurile sunt menținute la presiunile de umflare recomandate (consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor) și sunt inversate atunci când este necesar (consultați Intervalele de service pentru întreținere).
 • Reduceți greutatea încărcăturii eliminând toate mărfurile inutile.
 • Ridicați complet toate geamurile.
 • Activați Modul autonomie, dacă există în dotare (consultați Mod autonomie).
 • Funcții precum Mod Santinelă și Protecția la supraîncălzire a habitaclului pot afecta autonomia. Dezactivați funcțiile atunci când nu sunt necesare.
 • Pentru a preveni un consum de energie excesiv când vehiculul este inactiv, mențineți vehiculul conectat la o sursă de încărcare atunci când nu îl utilizați.

Este normal ca autonomia estimată să scadă ușor în primele câteva luni, înainte de a se stabiliza. În timp, veți observa o scădere treptată, dar normală, a autonomiei atunci când vehiculul este încărcat complet - acest lucru depinde de factori precum kilometrajul și vârsta bateriei. Vehiculul Model S vă va informa în eventualitatea puțin probabilă în care o problemă de hardware deteriorează excesiv bateria sau afectează autonomia.

Contorul de energie de pe computerul de bord oferă feedback cu privire la utilizarea energiei.

Asigurarea autonomiei

Autonomia condusului Model S reprezintă o estimare a bateriei rămase bazează pe consumul nominal EPA . Este posibil să nu ia în calcul stilul dvs. personal de condus sau condițiile externe. Autonomia afișată pe computerul de bord ar putea să scadă mai rapid decât distanța efectivă parcursă. Pentru a vedea autonomia estimată în funcție de consumul dvs. de energie recent, deschideți aplicația Energy pentru a afișa graficul.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Autonomia nominală a condusului se bazează pe consumul nominal EPA din Statele Unite, care se abate de la testele anunțate și efectuate în alte jurisdicții.

Vehiculul dvs. își monitorizează continuu nivelul de energie și proximitatea față de stațiile de încărcare cunoscute.

Pictogramă cu un fulger
Atingeți Încărcătoare din bara de căutare Navigație pentru a comuta între tipurile de încărcătoare, inclusiv stațiile de supraîncărcare și punctele de încărcare la destinație.

Când există riscul de a conduce pe o distanță mai mare decât raza stațiilor de încărcare cunoscute, pe ecranul tactil este afișat un mesaj care vă oferă oportunitatea de a afișa o listă a stațiilor de încărcare care sunt în raza de acoperire. Când selectați o stație de încărcare din listă, vehiculul Model S oferă instrucțiuni de navigare și pe lista de indicații pas cu pas afișează cantitatea estimată de energie care va rămâne când veți ajunge la destinația de încărcare.

Trip Planner (dacă există în regiunea dvs. de piață) vă ghidează către stațiile de supraîncărcare, pentru a minimiza timpul petrecut cu încărcarea și condusul. Pentru activare, atingeți Comenzi > Navigație > Trip Planner.

Aplicația Energie

Aplicația Energy oferă o reprezentare vizuală a utilizării energiei în timp real și prevăzute pentru vehiculul dvs. Pentru a utiliza aplicația Energie, navigați la Lansator de aplicații > Energie pe ecranul tactil. Alegeți din două tipuri de diagrame:

 • Consum: Afișați câtă energie a consumat Model S în ultimii/ultimele 10, 25 sau 50 km.

  Atingeți Autonomie instant sau Autonomie medie pentru a adapta estimarea proiectată a autonomiei. Funcția Autonomie instant utilizează nu mai cele mai recente puncte de date pentru a estima autonomia proiectată, în timp ce Autonomie medie utilizează ultimii/ultimele 10, 25 sau 50 km de consum de energie pentru a furniza o autonomie proiectată mai exactă.

 • Călătorie: Puteți monitoriza cantitatea de energie utilizată în timpul navigării către o destinație. Puteți să monitorizați utilizarea efectivă față de predicția inițială. Linia verde reprezintă utilizarea efectivă, în timp ce linia gri reprezintă utilizarea previzionată. Pentru a modifica nivelul de zoom, atingeți pictograma pentru zoom, amplasată în colțul din dreapta sus al diagramei.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe diagrama deplasării este afișată numai utilizarea energiei, în cazul în care navigați către o destinație.

Mod autonomie

Modul autonomie (dacă există în dotare) economisește energie prin limitarea puterii sistemului de control al climatizării și oprește luminile distinctive. Activați Modul autonomie atingând Comenzi > Conducere > Mod autonomie.Atunci când este activat într-un vehicul cu tracțiune integrală, Modul autonomie optimizează și repartizarea cuplului între motoare, pentru maximizarea autonomiei.

Economisirea energiei

Model S are o funcționalitate de economisire a energiei care reduce cantitatea de energie consumată când vehiculul Model S nu este utilizat. La vehiculele mai noi, această funcționalitate este automatizată pentru a asigura un nivel optim de economisire a energiei. Cu toate acestea, la vehiculele mai vechi, puteți să atingeți Comenzi > Afișaj > Economisire energie și să alegeți din următoarele opțiuni:

 • OPRITModel S trece automat în modul de economisire a energiei pe timp de noapte (între orele 22:00 și 5:00). Este posibil să fie crescut consumul de energie în modul inactiv.
 • PORNIT – este consumată considerabil mai puțină energie oricând Model S nu este utilizat. Durata de pornire pentru computerul de bord și Bluetooth ar putea fi mai mare.
 • Mereu conectat – menține conectivitatea celulară când este activă economisirea energiei. Acest lucru permite aplicației mobile să se conecteze mai rapid la vehiculul Model S și oferă acces imediat la internet atunci când intrați în mașină. Este consumată puțin mai multă energie.