Îngrijirea și întreținerea pneurilor

Afișarea presiunilor în pneuri

Puteți să afișați presiunile în pneuri pe computerul de bord, utilizând butoanele din partea dreaptă sau stângă a Volan pentru a afișa Starea mașinii (consultați Utilizarea butoanelor din partea stângă a volanului sau Utilizarea butoanelor din partea dreaptă a volanului). Presiunea fiecărui pneu se afișează în vizualizarea vehiculului, pe lângă ora la care a fost măsurată ultima dată presiunea din pneuri. Puteți alege dacă doriți să afișați presiunile în pneuri exprimate în bari sau PSI, atingând Comenzi > Afișaj > Presiune pneuri.

De asemenea, puteți vedea presiunile în pneuri în aplicația mobilă Tesla.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil să fie nevoie să conduceți pentru scurt timp înainte ca vizualizarea să afișeze valorile presiunii în pneuri.

Menținerea presiunilor în pneuri

Mențineți pneurile umflate la presiunile indicate pe eticheta cu informații despre Pneuri chiar dacă diferă de presiunea imprimată pe pneul în sine. Eticheta cu informații despre pneuri și sarcini este amplasată pe coloana centrală a portierei și este vizibilă când este deschisă portiera de pe partea șoferului.

Etichetă pe coloana centrală a portierei
Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
Lampa indicatoare pentru presiunea în pneuri de pe computerul de bord vă trimite o alertă dacă unul sau mai multe pneuri sunt umflate insuficient sau excesiv.

Lampa indicatoare pentru presiunea în pneuri nu se stinge imediat după ce reglați presiunea în pneuri. După ce umflați pneul la presiunea recomandată, trebuie să conduceți la o viteză de peste 25 km/h pentru un scurt interval de timp pentru a activa Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS), ceea ce duce la stingerea lămpii indicatoare pentru presiunea în pneuri.

Dacă lampa indicatoare se aprinde intermitent timp de un minut, de fiecare dată când alimentați cu energie vehiculul Model S, este detectată o eroare la nivelul sistemului TPMS (consultați Defectarea sistemului TPMS).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Presiunea pneurilor vehiculului va scădea la temperaturi ambiante scăzute. Dacă indicatorul luminos TPMS se aprinde, umflați pneurile înainte de a conduce. Pneurile vor pierde un PSI cu fiecare scădere de 6 °C a temperaturii din exterior. Presiunea adecvată a pneurilor va ajuta la protejarea acestora în cazul trecerii peste gropi și va îmbunătăți autonomia atunci când sunt umflate corect.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Umflarea insuficientă este cea mai frecventă cauză a defecțiunilor pneurilor și pot duce la supraîncălzirea unui pneu, având drept rezultat fisurarea severă a pneurilor, separarea suprafeței de rulare sau explozia, cauzând pierderea neașteptată a controlului asupra vehiculului și creșterea riscului de vătămări corporale. Umflarea insuficientă reduce de asemenea autonomia vehiculului și durata de viață a suprafeței de rulare a pneurilor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Verificați presiunile în pneuri cu ajutorul unui manometru de precizie, atunci când pneurile sunt reci. Este suficient să conduceți pe o distanță de 1,6 km pentru a încălzi pneurile suficient pentru a afecta presiunile din acestea. Parcarea vehiculului în lumina directă a soarelui sau la o temperatură ridicată poate de asemenea să afecteze presiunile în pneuri. Dacă trebuie să verificați pneurile încălzite, așteptați-vă la presiuni crescute. Nu lăsați aerul să iasă din pneurile încălzite, în încercarea de a le aduce la presiunile recomandate pentru pneurile reci. Un pneu încins aflat la nivelul presiunii recomandate de umflare a pneului la rece sau sub acest nivel comportă un pericol, deoarece este umflat insuficient.

Verificarea și reglarea presiunilor în pneuri

Urmați acești pași când pneurile sunt reci și vehiculul Model S a fost staționat timp de trei ore:

Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
 1. Consultați eticheta cu informații despre Pneuri amplasată pe coloana centrală a portierei de pe partea șoferului pentru presiunea vizată a pneurilor.
 2. Îndepărtați capacul supapei.
 3. Pentru a măsura presiunea, apăsați ferm pe supapă cu un manometru precis pentru pneuri.
 4. Dacă este necesar, adăugați sau eliminați aerul pentru a atinge presiunea recomandată.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți să eliberați aerul apăsând pe tija metalici din centrul supapei.
 5. Verificați din nou presiunea utilizând manometrul precis pentru pneuri.
 6. Repetați pașii 3 și 4 după cum este necesar, până când presiunea este corectă.
 7. Remontați capacul supapei pentru a preveni pătrunderea murdăriei. Verificați periodic dacă supapa prezintă urme de deteriorare și scurgeri.

Inspectarea și întreținerea pneurilor

Verificați periodic suprafața de rulare și pereții laterali dacă prezintă urme de distorsiune (umflături), obiecte străine, tăieturi sau uzură.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu conduceți vehiculul Model S dacă un pneu este deteriorat, uzat excesiv sau umflat la o presiune incorectă. Verificați periodic dacă pneurile prezintă semne de uzură și asigurați-vă că nu există tăieturi, umflături sau expunere a structurii de cute/cord.

Uzura pneurilor

Adâncimea adecvată a suprafeței de rulare este importantă pentru performanța corespunzătoare a pneurilor. Pneurile cu o adâncime a suprafeței de rulare mai mică de 3 mm cresc posibilitatea de acvaplanare în condiții de umiditate și nu trebuie să fie utilizate. Pneurile cu o adâncime a suprafeței de rulare mai mică de 4 mm nu evoluează bine pe zăpadă și zloată și nu trebuie utilizate la deplasările în condiții de iarnă.

Model S este echipat inițial cu pneuri care au indicatori de uzură turnați în modelul suprafeței de rulare. Când suprafața de rulare s-a uzat până la 3 mm, la suprafața modelului suprafeței de rulare încep să apară indicatorii, producând efectul unei benzi continue de cauciuc pe toată lățimea pneului. Pentru performanță și siguranță optime, Tesla recomandă înlocuirea pneurilor înainte de a fi vizibili indicatorii de uzură.

Pentru a îmbunătăți caracteristicile de manevrabilitate ale vehiculului și pentru a minimiza hidroplanarea în condiții de carosabil umed, montați pneurile cu cea mai mare suprafață de rulare în partea din spate a vehiculului.

Rotirea pneurilor, echilibrarea și alinierea roților

Tesla recomandă rotația cauciucurilor la fiecare 10.000 km sau dacă diferența de adâncime a suprafeței de rulare este de cel puțin 1,5 mm, oricare survine prima.

Rotirea pneurilor este o parte esențială a întreținerii lor. Ajută la păstrarea unui tipar de uzură uniform, ceea ce sporește calitatea generală de uzură a pneurilor, scade zgomotul de rulare și maximizează durata de viață a pneurilor.

La vehiculele cu roți decalate și pneuri non-direcționale , pneurile pot fi inversate de pe o parte pe cealaltă (de pe stânga pe dreapta), dar nu din față în spate, deoarece dimensiunea pneurilor din față este diferită de cea a pneurilor din spate. Rotația de la stânga la dreapta poate crește durata de viață a suprafeței de rulare prin schimbarea direcției de rotație pentru fiecare pneu și prin echilibrarea uzurii umărului.

Roțile neechilibrate (care se pot observa uneori după vibrațiile de la nivelul Volan) afectează manevrabilitatea vehiculului și durata de viață a pneurilor. Chiar și în cazul utilizării regulate, roțile își pot pierde gradul de echilibrare. Prin urmare, acestea trebuie echilibrate în funcție de necesități.

Dacă uzura pneurilor este neuniformă (doar pe o latură a pneului) sau se uzează excesiv în mod anormal, verificați alinierea roților.

Pneurile perforate

Perforarea cauzează în cele din urmă pierderea presiunii în pneu, motiv pentru care este important să verificați frecvent presiunile în pneuri. Reparați sau înlocuiți permanent pneurile perforate sau deteriorate imediat ce acest lucru este posibil.

Este posibil ca pneurile fără cameră să nu răsufle când sunt perforate, cu condiția ca obiectul să rămână în pneu. Cu toate acestea, dacă simțiți o vibrație bruscă sau o tulburare în timpul deplasării sau suspectați că un pneu este deteriorat, reduceți imediat viteza. Conduceți încet, evitând totodată frânele bruște sau virajele strânse și opriți vehiculul, când acest lucru se poate face în condiții de siguranță. Dispuneți transportul vehiculului Model S la un Centru de service Tesla sau la un centru de reparații pentru pneuri din apropiere.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În unele cazuri, puteți să reparați temporar perforațiile mici în pneuri (de sub 6 mm) utilizând un kit opțional de reparare a pneurilor, disponibil de la Tesla. Acest lucru vă permite să conduceți vehiculul Model S la viteză redusă către Tesla sau către o unitate de reparare a pneurilor din apropiere.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu conduceți cu un pneu perforat care nu a fost reparat, chiar dacă perforația nu a cauzat dezumflarea pneului. Un pneu perforat se poate dezumfla brusc în orice moment.

Punctele plate

Dacă vehiculul Model S este staționar o perioadă îndelungată, pneurile pot să formeze puncte plate. Când este condus vehiculul Model S , aceste puncte plate cauzează o vibrație care dispare treptat pe măsură ce pneurile se încălzesc și își recapătă forma inițială.

Pentru a minimiza punctele plate în timpul depozitării, umflați pneurile la presiunea maximă indicată pe peretele pneului. Apoi, înainte de a conduce, eliberați aerul pentru a regla presiunea în pneuri la nivelurile recomandate.

Îmbunătățirea rulajului pentru pneuri

Pentru a îmbunătăți rulajul pe care îl obțineți de la pneuri, mențineți pneurile la presiunile recomandate pentru acestea, respectați limitele de viteză și vitezele recomandate și evitați:

 • Opririle rapide pe marginea drumului sau accelerația bruscă.
 • Virajele rapide și frânarea bruscă.
 • Gropile și obiectele de pe drum.
 • Lovirea bordurilor în timpul parcării.
 • Contaminarea pneurilor cu lichide care pot provoca pagube.

Înlocuirea pneurilor și a roților

Pneurile se degradează odată cu timpul din cauza efectelor luminii ultraviolete, a temperaturilor extreme, a sarcinilor ridicate și a condițiilor de mediu. Se recomandă ca pneurile să fie înlocuite la fiecare șase ani sau mai devreme, dacă este necesar, chiar dacă adâncimea suprafeței de rulare este peste nivelul minim.

Dacă pneurile trebuie înlocuite devreme, de exemplu din cauza unei pene, recomandăm înlocuirea pneurilor pe perechi, cu excepția cazului în care celelalte pneuri au o adâncime a suprafeței de rulare cu cel mult 1,5 mm mai mică decât a pneului nou. La înlocuirea pneurilor, este important să se folosească aceeași marcă și același model ca pneurile vechi. Montați întotdeauna pneurile noi în spate dacă toate cele patru pneuri au aceeași dimensiune. Echilibrați întotdeauna roata și pneul după ce ați înlocuit un pneu. Pentru instrucțiuni suplimentare, consultați un distribuitor de pneuri sau un instalator profesionist. Este posibil să dureze până la 24 de ore de la înlocuirea sau repararea pneului până ca lubrifiantul să se usuce complet iar pneurile să ajungă la o aderență maximă față de jantă. Evitați accelerările bruște în această perioadă pentru a evita alunecarea pneului pe jantă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Indiferent de numărul de pneuri înlocuite, pentru a beneficia de performanță optimă, se recomandă un set complet de pneuri potrivite.

Dacă sunt utilizate alte pneuri decât cele specificate, asigurați-vă că sarcina și valorile de viteză marcate pe pneu (consultați Explicarea marcajelor de pe pneuri) sunt egale cu sau mai mari decât cele ale specificației inițiale.

Pentru specificația roților și a pneurilor montate inițial pe Model S, consultați Roți și pneuri.

Dacă înlocuiți o roată, senzorii TPMS (sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri) trebuie să fie resetați pentru a vă asigura că oferă avertizări precise când pneurile sunt umflate insuficient sau excesiv (consultați Resetarea senzorilor pentru sistemul TPMS).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pentru siguranța dvs., utilizați numai pneurile și roțile care corespund specificației inițiale. Pneurile care nu corespund specificației inițiale pot afecta funcționarea sistemului TPMS.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depășiți niciodată valoarea nominală de viteză pentru pneurile vehiculului. Valoarea nominală de viteză este indicată pe peretele lateral al pneurilor (consultați Explicarea marcajelor de pe pneuri).

Pneurile asimetrice

Unele pneuri Model S sunt asimetrice și trebuie montate pe roată cu peretele lateral corect orientat spre exterior. Peretele lateral al pneului este marcat prin cuvântul OUTSIDE. Când sunt montate pneuri noi, asigurați-vă că acestea sunt montate corect pe roți.

Săgeată care indică spre cuvântul „Outside” (Exterior) pe peretele lateral al unui pneu
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Ținuta de drum este afectată considerabil dacă pneurile sunt montate incorect pe roți.

Îndepărtarea și instalarea capacelor Aero

Dacă vehiculul dvs. Model S este echipat cu capace Aero, trebuie să le îndepărtați pentru a avea acces la prezoane.

Pentru a îndepărta un capac Aero:

 1. Apucați ferm capacul Aero cu ambele mâini.
 2. Trageți de capacul Aero spre dvs. pentru a elibera clemele de fixare.

Pentru a instala un capac Aero:

 1. Aliniați capacul Aero cu tija supapei.
 2. Apăsați ferm pe centrul capacului pentru a-l fixa în poziție, apoi procedați prin apăsarea treptată a perimetrului exterior pentru fiecare spiță. Ar putea fi necesar să țineți de partea opusă a capacului până când sunt fixate toate spițele.
 3. Apăsați ferm cu mâinile pe centrul capacului (nu loviți capacul cu mâinile) pentru a vă asigura că este fixat.
 4. Ca verificare finală, trageți rapid de fiecare spiță pentru a confirma că sunt fixate în poziție.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Pentru a preveni căderea capacului Aero, asigurați-vă că acesta este complet fixat înainte de a conduce.

Configurația roților

Dacă montați roți noi sau le înlocuiți cu roți diferite, actualizați configurația roților vehiculului atingând Comenzi > Service > Roți și pneuri > Roți. Aceasta permite vehiculului Model S să memoreze noile roți și să ofere actualizări mai exacte despre starea vehiculului. Selectați o roată din meniul derulant, care să corespundă cu noile roți pe care intenționați să le montați pe vehiculul Model S. Dacă sunt selectate roți noi în configurația roții, se schimbă și roțile care apar pe avatarul vehiculului de pe ecranul tactil.

Asigurați-vă că știți dacă vehiculul este echipat cu roți decalate, ceea ce înseamnă că roțile au dimensiuni diferite în partea din față și din spate. Verificați dimensiunile pneurilor din față și din spate marcate pe peretele lateral al pneului, pentru a vedea dacă acestea corespund sau dacă sunt de dimensiuni diferite. Dacă roțile sunt decalate, acționați cu un plus de precauție pentru a vă asigura că roțile pe care le instalați sunt decalate în același mod ca roțile precedente.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Modificarea configurației pentru roțile vehiculului poate avea impact asupra estimărilor de autonomie, nivelurilor de avertizare a presiunii în pneuri și vizualizării vehiculului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Utilizați doar roți aprobate de Tesla atunci când instalați sau înlocuiți roțile. Utilizarea roților neaprobate de Tesla poate duce la deteriorări grave. Tesla nu este responsabilă pentru daunele provocate de utilizarea roților neaprobate de Tesla.

Monitorizarea presiunii în pneuri

Fiecare pneu trebuie verificat lunar când este rece și trebuie umflat la presiunile recomandate care sunt imprimate pe eticheta cu informații despre pneuri , amplasată pe coloana portierei de pe partea șoferului (consultați Menținerea presiunilor în pneuri). Dacă vehiculul are pneuri de altă dimensiune decât cea indicată pe plăcuța vehiculului sau pe eticheta cu presiunea de umflare a pneurilor, determinați presiunea corespunzătoare de umflare a pneurilor pentru pneurile respective.

Ca funcționalitate de siguranță suplimentară, vehiculul dvs. a fost echipat cu un sistem TPMS care afișează un indicator al presiunii în pneuri (Avertizare privind presiunea în pneuri) pe computerul de bord când unul sau mai multe pneuri sunt umflate insuficient sau excesiv, în mod considerabil. În consecință, când lampa indicatoare a presiunii în pneuri este afișată pe computerul de bord pentru a vă trimite o alertă cu privire la presiunea în pneuri, opriți și verificați pneurile cât mai curând posibil și umflați-le la presiunea corespunzătoare (consultați Menținerea presiunilor în pneuri). În cazul în care conduceți cu un pacient umflat insuficient, în mod considerabil, acesta se va supraîncălzi și poate duce la o avarie a pneului. Umflarea insuficientă reduce de asemenea eficiența autonomiei și durata de viață a suprafeței de rulare a pneului și poate să afecteze manevrabilitatea și capacitatea de oprire a vehiculului.

Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
Dacă vehiculul Model S detectează o eroare la nivelul sistemului TPMS, acest indicator clipește intermitent timp de un minut de fiecare dată când alimentați cu energie vehiculul Model S.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Instalarea accesoriilor care nu sunt aprobate de Tesla poate să interfereze cu sistemul TPMS.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Sistemul TPMS nu înlocuiește întreținerea corespunzătoare a pneurilor, inclusiv verificarea manuală a presiunii din acestea și inspectarea periodică a stării pneurilor. Șoferului îi revine responsabilitatea de a menține presiunea corectă în pneuri, chiar dacă umflarea insuficientă sau excesivă nu a ajuns la nu asemenea nivel încât sistemul TPMS să declanșeze avertizarea privind presiunea în pneuri pe computerul de bord.

Resetarea senzorilor pentru sistemul TPMS

După înlocuirea uneia sau mai multor roți (dar nu după înlocuirea unui pneu sau după rotirea roților), senzorii sistemului TPMS trebuie să fie resetați pentru a garanta că avertizările privind presiunea în pneuri sunt exacte.

La versiunile mai noi ale vehiculului Model S, senzorii TPMS sunt resetați automat după ce conduceți cu o viteză mai mare de 25 km/h pentru o durată mai mare de 10 minute. Dar, pentru versiunile mai vechi, urmați acești pași:

 1. Umflați toate pneurile la presiunile recomandate pentru ele, conform indicațiilor de pe Eticheta cu informații despre pneuri , amplasată pe coloana portierei.
 2. Pregătiți-vă pentru o deplasare de zece minute, apoi atingeți Comenzi > Service > Resetare senzori TPMS.
 3. Urmați instrucțiunile de pe ecran.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Dacă selectați o dimensiune incorectă a roții, acest lucru poate avea drept rezultat avertizări false privind presiunea în pneuri. Dacă apare o avertizare privind presiunea în pneuri, părăsiți vehiculul, închideți portbagajul spate și toate portierele, așteptați ca ecranul tactil să se stingă, apoi intrați din nou în vehicul și asigurați-vă că este selectată dimensiunea corectă a roții atingând Resetare senzori TPMS.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
La unele versiuni mai vechi ale vehiculului Model S, când treceți la roți de 21”, este posibil ca sistemul TPMS să genereze avertizări false privind presiunea în pneuri. Pentru reglaje suplimentare, aduceți vehiculul Model S la un Centru de service Tesla.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu resetați senzorii sistemului TPMS în încercarea de a șterge avertizările privind presiunea în pneuri.

Înlocuirea senzorului unui pneu

Dacă indicatorul de avertizare pentru presiunea în pneuri este afișat frecvent, folosiți aplicația mobilă pentru a face o programare la service pentru a determina dacă trebuie înlocuit senzorul unui pneu. Dacă un centru de service non-Tesla repară sau înlocuiește un pneu, este posibil ca senzorul pneului să nu funcționeze până când Tesla nu efectuează procedura de configurare.

Defectarea sistemului TPMS

Model S a fost de asemenea echipat cu un indicator de defectare a sistemului TPMS pentru a indica momentul în care sistemul nu funcționează corespunzător.

Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
Indicatorul de defectare a sistemului TPMS este combinat cu lampa indicatoare a presiunii în pneuri. Când sistemul detectează o defecțiune, indicatorul se aprinde intermitent timp de aproximativ un minut și apoi rămâne aprins constant. Această secvență continuă la următoarele porniri ale vehiculului, pe toată durata defecțiunii. Când este aprins indicatorul de defectare a sistemului TPMS, este posibil ca sistemul să nu poată detecta sau să semnalizeze pneurile umflate insuficient sau excesiv, conform destinației de utilizare.

Defecțiunile la sistemul TPMS pot să apară din diferite motive, inclusiv instalarea pneurilor sau a roților de schimb sau alternative care împiedică funcționarea corespunzătoare a sistemului TPMS. Verificați întotdeauna lampa indicatoare pentru defectarea sistemului TPMS după înlocuirea unuia/uneia sau mai multor roți sau pneuri pe vehicul pentru a vă asigura că pneurile sau roțile de schimb permit funcționarea corespunzătoare a sistemului TPMS.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă un pneu a fost înlocuit sau reparat utilizând un alt agent de etanșare pentru pneuri decât cel disponibil de la Tesla și este detectată o presiune scăzută într-un pneu, este posibil ca senzorul pneului să fi fost deteriorat.

Tipuri de pneuri sezoniere

Înțelegerea tipului dvs. de pneu

Tipurile de pneuri cu care vehiculul dvs. este echipat inițial depind de modelul vehiculului și de regiunea de piață. Este important să înțelegeți capacitățile pneului vehiculului și dacă acestea sunt adecvate pentru deplasarea pe timp de vară, în toate anotimpurile sau pe timp de iarnă. Verificați informațiile de pe peretele lateral al unui pneu pentru informații despre caracteristicile de performanță ale pneului (consultați Explicarea marcajelor de pe pneuri).

Pneuri de vară și all season

Pneurile de vară și pneurile all season sunt proiectate pentru performanțe maxime pe carosabil uscat și umed, dar nu sunt proiectate pentru performanțe bune în condiții de iarnă. Pneurile all season sunt proiectate să asigure tracțiune adecvată în majoritatea condițiilor pe tot parcursul anului, dar s-ar putea să nu asigure același nivel de tracțiune precum pneurile de iarnă în condiții de zăpadă sau de gheață. Pneurile all season pot fi identificate după textul „ALL SEASON” și/sau „M+S” (noroi și zăpadă) de pe peretele lateral al pneului.

În cazul deplasării la temperaturi scăzute sau pe drumuri unde poate fi prezentă zăpada sau gheața, Tesla recomandă utilizarea pneurilor de iarnă.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
La temperaturi scăzute sau pe zăpadă sau gheață, pneurile de vară și all season nu asigură tracțiune adecvată. Selectarea și montarea pneurilor corespunzătoare pentru condiții de iarnă este importantă pentru a asigura siguranța și performanța optimă a vehiculului Model S.

Pneurile de iarnă

Utilizați pneurile de iarnă pentru a crește tracțiunea în condiții de zăpadă sau de gheață. Când montați pneurile de iarnă, montați întotdeauna un set complet de patru pneuri în același timp. Pneurile de iarnă trebuie să aibă aceleași dimensiuni, structură, model al suprafeței de rulare și să fie de la aceeași marcă la toate cele patru roți.

Fulg de zăpadă în cadrul unui simbol al unui munte
Pneurile de iarnă pot fi identificate de simbolul unui munte/fulg de zăpadă pe peretele lateral al pneului.

Când conduceți cu pneuri de iarnă, este posibil să resimțiți mai mult zgomot de pe drum, o durată de viață mai redusă a suprafeței de rulare și tracțiune mai slabă pe carosabilul uscat.

În cazul echipării cu pneuri de iarnă, consultați eticheta de avertizare privind pneurile de pe coloana portierei.

Etichetă cu valorile de viteză maximă pentru diferite pneuri de iarnă

Condusul la temperaturi scăzute

Performanța pneurilor este redusă la temperaturi ambiante scăzute, având drept rezultat o aderență scăzută și o susceptibilitate sporită la deteriorare în urma impacturilor. Pneurile de performanță (aplicațiile de vară) au tracțiune redusă la temperaturi ambiante sub 5 °Cși nu sunt recomandate în condiții de zăpadă/gheață. Pneurile de performanță s pot întări temporar în condiții de vreme rece, determinându-vă să auziți zgomotul cauzat de rotație pentru primii câțiva/primele câteva kilometri până când se încălzesc pneurile.

Utilizarea lanțurilor pentru pneuri

Tesla a testat și aprobat următoarele lanțuri pentru pneuri (denumite și lanțuri de zăpadă), pentru a crește tracțiunea în condiții de zăpadă. Lanțurile pentru pneuri trebuie montate numai pe pneurile spate. Lanțurile aprobate pentru pneuri pot fi achiziționate de la Tesla.

Dimensiune pneu Lanț recomandat
19" KONIG K-SUMMIT K45

Nu utilizați lanțuri pentru pneuri la pneurile de 21”.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu puneți lanțuri de anvelope pe pneurile de vară, deoarece acest lucru poate provoca daune.

Când montați lanțurile pentru pneuri, urmați instrucțiunile și avertizările furnizate de către producătorul lanțurilor pentru pneuri. Montați-le uniform și cât mai strâns posibil.

În momentul utilizării lanțurilor pentru pneuri:

 • Înainte de fiecare utilizare, inspectați lanțurile pentru pneuri pentru a vedea dacă există fitinguri slăbite și legături deteriorate.
 • Setați suspensia pneumatică (dacă există în dotare) la Standard și dezactivați setarea Garda la sol implicită pe Coborât (consultați Suspensie pneumatică).
 • Evitați încărcarea excesivă a vehiculului Model S (sarcinile grele pot reduce distanța dintre pneuri și caroserie).
 • Nu conduceți vehiculul fără să montați lanțurile corespunzător.
 • Conduceți încet. Nu depășiți viteza de 48 km/h.
 • Îndepărtați lanțurile pentru pneuri imediat ce condițiile permit acest lucru.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Lanțurile pentru pneuri sunt interzise în unele jurisdicții. Verificați legile locale înainte de a monta lanțuri pentru pneuri.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Suspensia pneumatică (dacă există în dotare) trebuie să rămână la setarea de înălțime Mediu pentru deplasare, pentru a evita deteriorarea.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Utilizarea lanțurilor pentru pneuri nerecomandate sau utilizarea lanțurilor pentru pneuri pe pneuri de alte dimensiuni poate să deterioreze suspensia, caroseria, roțile și/sau conductele pentru lichidul de frână. Deteriorarea cauzată de utilizarea lanțurilor pentru pneuri nerecomandate sau instalarea incorectă a lanțurilor pentru pneuri nu este acoperită de garanție.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu utilizați lanțuri de zăpadă pe pneurile din față.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu dezumflați niciodată pneurile pentru a monta lanțurile pentru pneuri. Când acestea sunt umflate din nou, este posibil ca lanțurile să stea prea strâns și să ducă la deteriorarea pneurilor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Asigurați-vă că lanțurile pentru pneuri nu pot atinge componentele suspensiei sau conductele pentru lichidul de frână. Dacă auziți că lanțurile scot zgomote neobișnuite, care ar putea să indice contactul cu vehiculul Model S, opriți și investigați imediat.