Χρήση χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού

Επισκόπηση χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού

Τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού είναι διαθέσιμα στο κάτω μέρος της οθόνης αφής. Από προεπιλογή, το σύστημα κλιματισμού έχει ρυθμιστεί στη θέση Auto, η οποία διατηρεί τη βέλτιστη άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες, εκτός από τις ακραίες. Όταν προσαρμόζετε τη θερμοκρασία της καμπίνας ενώ είναι επιλεγμένη η ρύθμιση Auto, το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την κατανομή του αέρα και την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ώστε η καμπίνα να διατηρείται στην επιλεγμένη θερμοκρασία.

Για πρόσβαση στην κύρια οθόνη χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τον κλιματισμό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αγγίξτε τη θερμοκρασία που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης αφής. Μπορείτε να επιστρέψετε στην αυτόματη ρύθμιση οποιαδήποτε στιγμή αγγίζοντας την επιλογή Auto. Για εναλλαγή μεταξύ ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, αγγίξτε το κουμπί λειτουργίας στην κύρια οθόνη χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού. Για γρήγορη πρόσβαση στα συνηθισμένα χειριστήρια, αγγίξτε τα < ή > για να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο κλιματισμού.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Το σύστημα κλιματισμού τροφοδοτείται από την μπαταρία υψηλής τάσης. Συνεπώς, η παρατεταμένη χρήση μειώνει την αυτονομία οδήγησης.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Για την αποφυγή εγκαυμάτων που οφείλονται σε παρατεταμένη χρήση, τα άτομα που έχουν περιφερική νευροπάθεια ή των οποίων η ικανότητα να αισθανθούν πόνο είναι περιορισμένη λόγω διαβήτη, ηλικίας, νευρολογικής βλάβης ή κάποιας άλλης κατάστασης, θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή κατά τη χρήση του συστήματος κλιματισμού και των θερμαντήρων καθισμάτων.

Προσαρμογή ρυθμίσεων συστήματος κλιματισμού

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα τις προτιμήσεις κλιματισμού, όπως η ενεργοποίηση του θερμαντήρα των καθισμάτων ή η αλλαγή της θερμοκρασίας της καμπίνας, με φωνητικές εντολές χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας (βλ. Φωνητικές εντολές).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Για πρόσβαση με ένα άγγιγμα στους θερμαντήρες των καθισμάτων και στα συστήματα ξεπαγώματος, μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου στο πεδίο My Apps. Βλ. Προσαρμογή του πεδίου My Apps.
 1. Αγγίξτε το για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού.
 2. Αγγίξτε το κουμπί Auto για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ρύθμιση.
 3. Αγγίξτε το εικονίδιο καθίσματος οδηγού για να ρυθμίσετε τους θερμαντήρες καθισμάτων για τον οδηγό. Το κάθισμα λειτουργεί σε τρία επίπεδα ρύθμισης, από το 3 (υψηλότερη) έως το 1 (χαμηλότερη). Για πρόσβαση με ένα άγγιγμα στους θερμαντήρες καθισμάτων, μπορείτε να τους προσθέσετε στην κάτω γραμμή της οθόνης αφής (βλ. Προσαρμογή του πεδίου My Apps).
 4. Αγγίξτε για ενεργοποίηση των συστημάτων αποπάγωσης υαλοκαθαριστήρων (εάν υπάρχουν). Οι υαλοκαθαριστήρες ξεπαγώνουν για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, απενεργοποιούνται αυτόματα.
 5. Αγγίξτε το για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον θερμαντήρα του τιμονιού (εάν υπάρχει).
 6. Όταν έχει επιλεγεί η θέση στάθμευσης, εμφανίζονται αυτές οι ρυθμίσεις για να σας επιτρέψουν να διατηρήσετε το σύστημα κλιματισμού σε λειτουργία ακόμη και όταν αποχωρήσετε από το Model S (βλ. Keep Climate On, Dog και Camp).
 7. Αγγίξτε για να απενεργοποιήσετε όλους τους θερμαντήρες καθισμάτων.
 8. Αγγίξτε για να ρυθμίσετε τους θερμαντήρες μπροστινών και πίσω καθισμάτων.
 9. Αγγίξτε το εικονίδιο καθίσματος συνοδηγού για να ρυθμίσετε τους θερμαντήρες καθισμάτων για τον συνοδηγό. Το κάθισμα λειτουργεί σε τρία επίπεδα ρύθμισης, από το 3 (υψηλότερη) έως το 1 (χαμηλότερη). Για πρόσβαση με ένα άγγιγμα στους θερμαντήρες καθισμάτων, μπορείτε να τους προσθέσετε στην κάτω γραμμή της οθόνης αφής (βλ. Προσαρμογή του πεδίου My Apps).
 10. Εάν το Model S διαθέτει φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) ιατρικού τύπου, αυτό το φίλτρο εξασφαλίζει τη βέλτιστη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας κάθε φορά που ενεργοποιείται το σύστημα κλιματισμού και εισέρχεται εξωτερικός αέρας στην καμπίνα (όταν η ανακυκλοφορία είναι απενεργοποιημένη). Το φίλτρο HEPA είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην απομάκρυνση σωματιδίων, όπως ρύπων, αλλεργιογόνων, βακτηρίων, γύρης, σπόρων μούχλας και ιών. Τόσο το φίλτρο HEPA όσο και το δευτερεύον σύστημα φιλτραρίσματος περιέχουν επίσης ενεργό άνθρακα για την απομάκρυνση ενός ευρέος φάσματος οσμών και αερίων. Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία βιολογικής άμυνας, η θετική πίεση στο εσωτερικό της καμπίνας ελαχιστοποιεί την ποσότητα εξωτερικού αέρα που μπορεί να εισέλθει στο όχημα.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Ορισμένα αέρια, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, δεν απομακρύνονται αποτελεσματικά από τον ενεργό άνθρακα.
 11. Όταν στο κιβώτιο ταχυτήτων του Model S επιλεγεί η θέση στάθμευσης, αγγίξτε Schedule για να καθορίσετε μια περιοδική καθημερινή ώρα κατά την οποία θέλετε να είναι έτοιμο το Model S για οδήγηση, με προετοιμασία της μπαταρίας και του κλιματισμού της καμπίνας ή/και φόρτιση κατά τη διάρκεια των ωρών μη αιχμής (βλ. Προγραμματισμένη φόρτιση και προγραμματισμένη αναχώρηση).
 12. Το σύστημα ξεπαγώματος του παρμπρίζ κατανέμει τη ροή αέρα προς το παρμπρίζ. Αγγίξτε το μία φορά για να ξεθαμπώσετε το παρμπρίζ (το εικονίδιο γίνεται πορτοκαλί). Αγγίξτε το για δεύτερη φορά, για να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ. Αγγίξτε για τρίτη φορά, για να απενεργοποιήσετε και να επαναφέρετε την κατανομή αέρα, τη θέρμανση και τον ανεμιστήρα στις προηγούμενες ρυθμίσεις τους. Σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, οι εξωτερικοί πλευρικοί καθρέφτες θερμαίνονται επίσης κατά τη λειτουργία του συστήματος ξεπαγώματος του παρμπρίζ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία για χαμηλές θερμοκρασίες, βλ. Βέλτιστες πρακτικές για ψυχρές καιρικές συνθήκες.
 13. Αγγίξτε για έλεγχο της ροής αέρας μέσα στην καμπίνα. Είναι δυνατή η αναρρόφηση εξωτερικού αέρα στο Model S ή η επανακυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας.
 14. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα μπορεί να αλλάξει την επιλεγμένη ρύθμιση για τον τρόπο εισαγωγής του αέρα στο Model S, προκειμένου να μειωθεί ή να αυξηθεί η ροή του αέρα.
 15. Αγγίξτε για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού. Η απενεργοποίησή του μειώνει την ψύξη, αλλά εξοικονομεί ενέργεια.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Επειδή το Model S λειτουργεί πολύ πιο αθόρυβα από ένα βενζινοκίνητο όχημα, μπορεί να παρατηρήσετε τον ήχο του συμπιεστή του συστήματος κλιματισμού καθώς λειτουργεί. Για να ελαχιστοποιήσετε τον θόρυβο, μειώστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
 16. Επιλέξτε το σημείο ροής αέρα στην μπροστινή καμπίνα (παρμπρίζ, αεραγωγοί στο ύψος του προσώπου ή αεραγωγοί στο ύψος των ποδιών). Μπορείτε να επιλέξετε έναν ή περισσότερους αεραγωγούς.

Αναδυόμενο παράθυρο συστήματος κλιματισμού

Αγγίξτε τα βέλη θερμοκρασίας στο κάτω μέρος της οθόνης αφής για να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο για εύκολη πρόσβαση σε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα χειριστήρια συστήματος κλιματισμού:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Για πρόσβαση με ένα άγγιγμα στους θερμαντήρες των καθισμάτων και στα συστήματα ξεπαγώματος, μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου στο πεδίο My Apps. Βλ. Προσαρμογή του πεδίου My Apps.
 1. Αγγίξτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κύρια οθόνη χειριστηρίων συστήματος κλιματισμού.
 2. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των θερμαινόμενων ή ψυχόμενων καθισμάτων (εάν υπάρχουν).
 3. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των συστημάτων ξεπαγώματος του μπροστινού ή πίσω παρμπρίζ.
 4. Τροποποίηση της θερμοκρασίας της καμπίνας με μετακίνηση του ρυθμιστικού. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κατανομής θερμοκρασίας, η οποία επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να προσαρμόσουν τις δικές τους προτιμήσεις για το σύστημα κλιματισμού. Για να τη ρυθμίσει, ο συνοδηγός μπορεί να αγγίξει το εικονίδιο θερμοκρασίας στο κάτω μέρος της οθόνης αφής ή στην κύρια οθόνη χειριστηρίων συστήματος κλιματισμού. Αγγίξτε ξανά την επιλογή Split για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία κατανομής συστήματος κλιματισμού.

Keep Climate On, Dog και Camp

Οι ρυθμίσεις Keep Climate On), Dog και Camp σας επιτρέπουν να διατηρείτε το σύστημα κλιματισμού σε λειτουργία όταν το όχημα βρίσκεται στη σχέση στάθμευσης, ακόμα και αφού βγείτε από το Model S ή όταν έχετε επιλέξει να παραμείνετε μέσα στο όχημα. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι χρήσιμες όταν είναι σημαντικό να διατηρείται η θερμοκρασία της καμπίνας σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, όταν αφήνετε τρόφιμα στο Model S σε ζεστές ημέρες, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Keep Climate On για να αποτρέψετε την αλλοίωση.

Η λειτουργία Dog έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα για το κατοικίδιο ζώο σας, ενώ εσείς παρακολουθείτε ενεργά και συχνά αυτήν τη θερμοκρασία μέσω της εφαρμογής για κινητά (για την οποία απαιτείται συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας τόσο στο τηλέφωνό σας όσο και στο όχημα). Κατά τη λειτουργία Dog, εμφανίζεται στην οθόνη αφής η τρέχουσα θερμοκρασία της καμπίνας, για να ενημερώσει τους διερχόμενους ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι ασφαλές. Αυτή η ρύθμιση δεν προορίζεται για ανθρώπους και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για σύντομα χρονικά διαστήματα, ενώ εσείς παραμένετε σε κοντινή απόσταση ώστε, εάν χρειαστεί, να επιστρέψετε στο όχημα σε περίπτωση που δεν μπορεί πλέον να διατηρηθεί η θερμοκρασία.

Εκτός από τη διατήρηση της θερμοκρασίας της καμπίνας, η λειτουργία Camp επιτρέπει την παροχή ρεύματος σε ηλεκτρονικές συσκευές μέσω των θυρών USB και της πρίζας χαμηλή τάση. Η οθόνη αφής παραμένει ενεργοποιημένη, ώστε να μπορείτε να ακούτε μουσική, να περιηγήστε στο Internet, να παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή να παρακολουθείτε εκπομπές στο Tesla Theater. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε πολυμέσα και ρυθμίσεις κλιματισμού από ένα συζευγμένο τηλέφωνο. Η λειτουργία Camp είναι ιδανική κατά την παραμονή στο εσωτερικό του οχήματός σας, όπως στην περίπτωση κάμπινγκ ή παραμονής με ένα παιδί. Όσο είναι ενεργή, η λειτουργία Sentry Mode και το σύστημα συναγερμού του οχήματος είναι απενεργοποιημένα. Το κλείδωμα θυρών κατά την απομάκρυνση δεν είναι ενεργό.

Για να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες Keep Climate On, Dog ή Camp:

 1. Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας είναι τουλάχιστον 20%.
 2. Επιλέξτε τη σχέση στάθμευσης. Οι ρυθμίσεις Keep Climate On, Dog και Camp είναι διαθέσιμες μόνο όταν στο Model S έχει επιλεγεί η σχέση στάθμευσης.
 3. Εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του κλιματισμού.
 4. Αγγίξτε την οθόνη των στοιχείων ελέγχου κλιματισμού και, στη συνέχεια, αγγίξτε Keep Climate On, Dog ή Camp.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις επιλογές Dog και Camp από την εφαρμογή για κινητά, κάνοντας σάρωση προς τα πάνω από την γκρίζα γραμμή στην οθόνη κλιματισμού.

Το σύστημα ελέγχου κλιματισμού επιχειρεί να διατηρήσει τις ρυθμίσεις κλιματισμού, μέχρι να επιλέξετε άλλη σχέση εκτός από τη σχέση στάθμευσης ή να το απενεργοποιήσετε χειροκίνητα. Φροντίστε να αποφεύγετε τη χρήση των λειτουργιών Keep Climate On, Dog ή Camp όταν η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλή. Εάν η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας μειωθεί κάτω από 20%, η εφαρμογή Tesla για κινητά επιχειρεί επανειλημμένα να στείλει ειδοποιήσεις που σας υπενθυμίζουν να ελέγξετε οτιδήποτε έχετε αφήσει μέσα στο Model S.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Δεν είναι δυνατή η εκτέλεση ενημερώσεων λογισμικού όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Keep Climate On, Dog ή Camp.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Ο αισθητήρας παραβίασης (εάν υπάρχει) απενεργοποιείται αυτόματα όταν είναι ενεργή η λειτουργία Keep Climate On, Dog ή Camp. Ωστόσο, μπορείτε να παρακάμψετε αυτήν τη συμπεριφορά και να διατηρήσετε ενεργοποιημένο τον αισθητήρα παραβίασης. Για να το κάνετε αυτό, αγγίξτε τις επιλογές Controls > Safety > Tilt/Intrusion αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Keep Climate On, Dog ή Camp. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι εάν παραμείνει ενεργοποιημένος ο αισθητήρας παραβίασης ενώ είναι ενεργή η λειτουργία Keep Climate On, Dog ή Camp, μπορεί να δώσει σήμα για συμβάν συναγερμού σε περίπτωση μετακίνησης του αέρα μέσα στην καμπίνα.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί χωρίς επίβλεψη μέσα στο όχημα.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Ελέγξτε την τοπική νομοθεσία για τυχόν περιορισμούς σχετικά με την παραμονή κατοικίδιων ζώων μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του σκύλου ή του κατοικίδιου ζώου σας. Μην τα αφήνετε ποτέ μέσα στο Model S για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Φροντίστε να παρακολουθείτε συνεχώς τη θερμοκρασία του οχήματος και να ελέγχετε εάν το ζώο είναι καλά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας στο τηλέφωνό σας και χρόνο για να επιστρέψετε στο όχημα, εάν χρειαστεί.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Στην απίθανη περίπτωση που το σύστημα κλιματισμού χρειαστεί σέρβις ή δεν λειτουργεί όπως αναμένεται, αποφύγετε τη χρήση της λειτουργίας Keep Climate On, Dog και Camp. Μην βασίζεστε ποτέ στο όχημά για να προστατέψετε κάτι αναντικατάστατο.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημα κλιματισμού και να το παρακολουθείτε από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά για να απενεργοποιήσετε το σύστημα κλιματισμού, οι λειτουργίες Keep Climate On, Dog και Camp απενεργοποιούνται.

Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας

Το Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας εμποδίζει την υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας στην καμπίνα σε συνθήκες περιβάλλοντος με υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία. Αν και δεν είναι απαραίτητο να ενεργοποιείται κάθε φορά που αφήνετε το Model S, το σύστημα κλιματισμού μπορεί να μειώσει και να διατηρήσει τη θερμοκρασία της καμπίνας του οχήματός σας. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την υπερθέρμανση της καμπίνας μετά από στάθμευση στον ήλιο, ώστε το όχημα να είναι πιο άνετο όταν επιστρέψετε. Το Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας μπορεί να χρειαστεί έως και 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί μόλις βγείτε από το όχημα. Αυτή η λειτουργία προορίζεται για την άνεση των επιβατών και δεν επηρεάζει την αξιοπιστία των εξαρτημάτων του οχήματός σας.

Για ενεργοποίηση, αγγίξτε τις επιλογές Controls > Safety > Cabin Overheat Protection και επιλέξτε:

 • On: Το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί όταν η θερμοκρασία της καμπίνας υπερβεί τους 40° C. Για την προσαρμογή των θερμοκρασιών ενδέχεται να απαιτείται η πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής για κινητά.
 • Off: Απενεργοποιεί το Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας από απόσταση μέσω της εφαρμογής για κινητά αγγίζοντας Climate. Σύρετε προς τα πάνω στο κάτω μενού και επιλέξτε μια ρύθμιση κάτω από το στοιχείο Cabin Overheat Protection (βλ. Εφαρμογή για κινητά).

Το Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας λειτουργεί έως ότου παρέλθουν 12 ώρες από την έξοδο σας από το Model S, ή έως ότου η ενέργεια της μπαταρίας μειωθεί κάτω από το 20%, όποιο συμβεί πρώτο. Η χρήση του Συστήματος προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας χρειάζεται ενέργεια από την μπαταρία, το οποίο μπορεί να μειώσει την αυτονομία.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Για να ενεργοποιηθεί στο σύστημα Cabin Overheat Protection, οι λειτουργίες Tilt/Intrusion και Sentry Mode πρέπει να είναι απενεργοποιημένες.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Λόγω αυτόματης διακοπής λειτουργίας, ακραίων εξωτερικών συνθηκών ή άλλης πιθανής αδυναμίας διατήρησης της επιλεγμένης θερμοκρασίας, το εσωτερικό του οχήματος μπορεί να θερμανθεί επικίνδυνα, ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο το Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας. Εάν η θερμοκρασία υπερβαίνει επανειλημμένα την επιλεγμένη θερμοκρασία, επικοινωνήστε με το Σέρβις της Tesla.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Μην αφήνετε ποτέ παιδιά ή κατοικίδια στο όχημα χωρίς επίβλεψη. Λόγω αυτόματης διακοπής λειτουργίας ή ακραίων εξωτερικών συνθηκών, το εσωτερικό του οχήματος μπορεί να θερμανθεί επικίνδυνα, ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο το Σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας.

Συμβουλές λειτουργίας συστήματος κλιματισμού

 • Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά για να ενεργοποιήσετε το σύστημα κλιματισμού, απενεργοποιείται αυτόματα όταν το επίπεδο φόρτισης πέσει στο 20% ή εάν παρέλθουν δύο ώρες. Για να ψύξετε ή να θερμάνετε την καμπίνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φορτίστε το όχημα και ενεργοποιήστε ξανά την προτίμησή σας για το σύστημα κλιματισμού μέσω της εφαρμογής για κινητά.
 • Μπορεί να ακούτε τον ήχο του συστήματος κλιματισμού μέσα στην καμπίνα του Model S, όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Είναι ένα σιγανός ήχος ανεμιστήρα. Το σύστημα κλιματισμού επιχειρεί να αποβάλει την υγρασία του, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πρόσθετη υγρασία ή οποιαδήποτε οσμή μούχλας. Αυτή είναι μια φυσιολογική λειτουργία και δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας.
 • Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Range Mode (εάν υπάρχει) ώστε να περιορίσετε την ισχύ του συστήματος κλιματισμού (αγγίξτε τις επιλογές Controls > Pedals & Steering > Range Mode). Η θέρμανση και η ψύξη της καμπίνας μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικές, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους θερμαντήρες καθισμάτων για την παροχή θερμότητας σε ψυχρά κλίματα.
 • Εάν το σύστημα κλιματισμού κάνει περισσότερο θόρυβο από όσο θα θέλατε, μειώστε χειροκίνητα την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
 • Εκτός από την ψύξη του εσωτερικού, ο συμπιεστής του συστήματος κλιματισμού ψύχει επίσης και την μπαταρία. Επομένως, όταν ο καιρός είναι ζεστός, ο συμπιεστής του συστήματος κλιματισμού μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν τον έχετε απενεργοποιήσει. Αυτό είναι φυσιολογικό, επειδή προτεραιότητα του συστήματος είναι η ψύξη της μπαταρίας ώστε να διασφαλίζεται ότι παραμένει εντός του βέλτιστου εύρους θερμοκρασιών, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βέλτιστη απόδοση.
 • Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται, ενδέχεται το Model S να εκπέμπει έναν ενοχλητικό θόρυβο ή να ακούγεται ο ήχος του νερού που κυκλοφορεί. Αυτοί οι ήχοι είναι φυσιολογικοί και παρουσιάζονται όταν ενεργοποιούνται τα εσωτερικά συστήματα ψύξης για να υποστηρίξουν διάφορες λειτουργίες του οχήματος, όπως η συντήρηση της μπαταρίας χαμηλή τάση και η εξισορρόπηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας υψηλής τάσης.
 • Για να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, κλείστε όλα τα παράθυρα και βεβαιωθείτε ότι στην εξωτερική σχάρα μπροστά από το παρμπρίζ δεν υπάρχει πάγος, χιόνι, φύλλα και άλλα υπολείμματα.
 • Σε συνθήκες πολύ υψηλής υγρασίας, είναι φυσιολογικό το παρμπρίζ να θαμπώνει ελαφρώς όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το σύστημα κλιματισμού.
 • Είναι φυσιολογικό να δημιουργείται μια μικρή λίμνη νερού κάτω από το Model S όταν είναι σταθμευμένο. Το επιπλέον νερό που παράγεται από τη διαδικασία αφύγρανσης αποστραγγίζεται στο κάτω μέρος.
 • Για να μειώσει τη θερμοκρασία στην καμπίνα όταν ο καιρός είναι ζεστός, ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί για να εξαερίσει την καμπίνα όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Αυτό συμβαίνει μόνο εάν η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας είναι πάνω από 20%.