Προγραμματισμένη φόρτιση και προγραμματισμένη αναχώρηση

Για εναλλαγή μεταξύ της προγραμματισμένης αναχώρησης και της προγραμματισμένης φόρτισης αγγίξτε τις επιλογές Controls > Charging > Switch to Scheduled Charging/Scheduled Departure όταν το Model S βρίσκεται σε λειτουργία στάθμευσης.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Οι ρυθμίσεις Scheduled Charging/Scheduled Departure είναι επίσης διαθέσιμες στην οθόνη χειριστηρίων συστήματος κλιματισμού και στην εφαρμογή Tesla για κινητά.

Σκεφτείτε την επιλογή Scheduled Charging ως "Πότε θέλω να ξεκινήσει η φόρτιση;" και την επιλογή Scheduled Departure Off-Peak Charging, που σημαίνει "Πότε θέλω να ολοκληρωθεί η φόρτιση;"

Η επιλογή Scheduled Charging μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με την επιλογή Scheduled Departure Preconditioning, αλλά όχι μαζί με την επιλογή Scheduled Departure Off-Peak Charging.

Οι ρυθμίσεις Scheduled Charging/Scheduled Departure αποθηκεύονται αυτόματα για κάθε τοποθεσία.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Εάν συνδέσετε το Model S και με τις δύο ρυθμίσεις Off-Peak Charging και Scheduled Charging αποεπιλεγμένες, το όχημά σας φορτίζεται αμέσως.

Χρήση της προγραμματισμένης φόρτισης

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Scheduled Charging για να καθορίσετε την ώρα κατά την οποία θέλετε το Model S να ξεκινά τη φόρτιση κάθε ημέρα.

Με επιλεγμένο το στοιχείο Scheduled Charging, ενεργοποιήστε τη λειτουργία και στη συνέχεια ρυθμίστε την ώρα της ημέρας κατά την οποία θα ξεκινά καθημερινά η φόρτιση.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Με την επιλογή Scheduled Charging η φόρτιση ξεκινάει αμέσως εάν το Model S συνδεθεί στην πρίζα έως και έξι ώρες μετά τον προγραμματισμένο χρόνο έναρξης. Ωστόσο, εάν το Model S συνδεθεί μετά από έξι ώρες από την προγραμματισμένη ώρα φόρτισης, η φόρτιση μπορεί να μην ξεκινήσει μέχρι την προγραμματισμένη ώρα την επόμενη ημέρα.

Χρήση της λειτουργίας Προγραμματισμένης αναχώρησης

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Scheduled Departure για να ορίσετε μια ώρα που το Model S θα είναι έτοιμο για οδήγηση καθημερινά. Model S υπολογίζει αυτόματα πότε πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία ή/και η φόρτιση. Αυτό διασφαλίζει ότι η φόρτιση θα είναι πλήρης ή/και ότι ο κλιματισμός της καμπίνας και η μπαταρία θα έχουν προετοιμαστεί μέχρι την ώρα αναχώρησης.

Όταν εμφανίζεται η επιλογή Scheduled Departure, αγγίξτε το στοιχείο Schedule για να καθορίσετε την ώρα κατά την οποία θέλετε το Model S να είναι έτοιμο κάθε ημέρα για οδήγηση. Καθορίστε μια ώρα και μετά αγγίξτε το στοιχείο Settings για να ενεργοποιήσετε μία ή και τις δύο παρακάτω λειτουργίες αναχώρησης. Όταν το συνδέετε με ενεργοποιημένη την επιλογή Off-Peak Charging, το όχημα καταναλώνει για λίγο ισχύ (μπορεί να ακούσετε κάποιους ήχους "κλικ") για να υπολογίσει την απαραίτητη ώρα έναρξης φόρτισης.

Αφού καθορίσετε τη ρύθμιση που θέλετε, αγγίξτε το στοιχείο Set. Η οθόνη αφής εμφανίζει την προγραμματισμένη σας ώρα αναχώρησης.

 • Η λειτουργία προετοιμασίας (Preconditioning) προθερμαίνει την μπαταρία για καλύτερη απόδοση και εξασφαλίζει τον άνετο κλιματισμό της καμπίνας την καθορισμένη ώρα αναχώρησής σας.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Όταν το Model S δεν είναι συνδεδεμένο, η προετοιμασία λειτουργεί, αλλά μόνο όταν η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας είναι πάνω από 20%.
 • Η επιλογή Off-Peak Charging καθυστερεί τη φόρτιση και ξεκινά αυτόματα τη φόρτιση για να τελειώσει πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής σας, ενώ παράλληλα φροντίζει επίσης να φορτίσει την μπαταρία εκτός ωρών αιχμής για να μειώσει το ενεργειακό κόστος. Αγγίξτε την επιλογή Change Off-Peak Hours για να προσαρμόσετε την ώρα λήξης του φθηνού τιμολογίου του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας για τις ώρες μη αιχμής.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Με την επιλογή Off-Peak Charging μπορείτε να μειώσετε το ενεργειακό κόστος ακόμα και σε περιοχές της αγοράς όπου δεν ισχύει κάποιο φθηνό τιμολόγιο του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας για τις ώρες μη αιχμής. Για παράδειγμα, εάν η φόρτιση ξεκινήσει μόλις συνδέσετε το φις στην πρίζα, η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα. Με αυτόν τον τρόπο, η μπαταρία κρυώνει και φτάνει σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος, και απαιτείται ενέργεια για να την θερμάνετε ξανά μέχρι την ώρα αναχώρησής σας. Συνεπώς, ακόμα και αν δεν ισχύει κάποιο φθηνό τιμολόγιο του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας για τις ώρες μη αιχμής. συνιστάται να ορίσετε τις ώρες μη αιχμής στο ίδιο χρονικό διάστημα με την ώρα της αναχώρησής σας, προκειμένου να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Εάν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να επιτευχθεί το όριο φόρτισης, η φόρτιση ξεκινά αμέσως προκειμένου το όχημα να φορτιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Όταν έχει ξεκινήσει η φόρτιση και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί η φόρτιση εκτός ωρών αιχμής, η φόρτιση συνεχίζεται ώσπου να επιτευχθεί το όριο φόρτισης.

Μπορείτε να περιορίσετε την προετοιμασία (Preconditioning) και τη φόρτιση εκτός ωρών αιχμής (Off-Peak Charging) μόνο τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Σαββατοκύριακου.