Βέλτιστες πρακτικές για πολύ ζεστές καιρικές συνθήκες

Για να εξασφαλίσετε ότι το Model S θα σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε πολύ ζεστές καιρικές συνθήκες περιβάλλοντος, ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές.

Προτού οδηγήσετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προετοιμάσετε το όχημά σας για οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται να εισέλθετε σε ένα όχημα που είναι ήδη πολύ ζεστό.

  • Προετοιμάστε την καμπίνα μετακινώντας τη ροή αέρα από τους αεραγωγούς και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τους θερμαντήρες καθισμάτων. Στην εφαρμογή για κινητά, μεταβείτε στην επιλογή Climate για να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία στην οποία θέλετε να δροσίσετε την καμπίνα.
  • Αγγίξτε το στοιχείο Schedule, το οποίο είναι διαθέσιμο στις οθόνες φόρτισης και ελέγχου κλιματισμού, για να καθορίσετε μια ώρα κατά την οποία θέλετε να είναι έτοιμο το όχημα για οδήγηση (βλ. Προγραμματισμένη φόρτιση και προγραμματισμένη αναχώρηση).
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή Cabin Overheat Protection, η οποία εμποδίζει την υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας στην καμπίνα σε συνθήκες περιβάλλοντος με υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία. Μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού ή μόνο ο ανεμιστήρας όταν η θερμοκρασία στην καμπίνα υπερβαίνει τους 40 °C (105° F) ή την επιλεγμένη θερμοκρασία (εάν είναι διαθέσιμη).
  • Στην εφαρμογή για κινητά, μεταβείτε στην επιλογή Controls για να ανοίξετε τα παράθυρα.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Η Tesla συνιστά να γίνεται η ενεργοποίηση των ρυθμίσεων κλιματισμού τουλάχιστον 30-45 λεπτά πριν από την αναχώρηση (βλ. Χρήση χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού). Οι χρόνοι προθέρμανσης εξαρτώνται από την εξωτερική θερμοκρασία και άλλους παράγοντες. Η εφαρμογή για κινητά θα σας ειδοποιήσει μόλις το όχημά σας φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία προθέρμανσης.

Μετά από την οδήγηση

Αφήστε το Model S συνδεδεμένο στην πρίζα όταν δεν χρησιμοποιείται, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία προθέρμανσης ή το σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιείται το σύστημα φόρτισης για να διατηρείται μια άνετη θερμοκρασία, αντί η ίδια η μπαταρία (βλ. Πληροφορίες για την μπαταρία υψηλής τάσης). Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τη θερμοκρασία μιας πολύ ζεστής καμπίνας:

  • Προτού αποχωρήσετε από το όχημά σας (π.χ. για να κάνετε δουλειές), χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Dog Mode για να διατηρήσετε την καμπίνα δροσερή για τα κατοικίδια ή για αναλώσιμα αγαθά. Βλ. Keep Climate On, Dog και Camp για περισσότερες πληροφορίες.
  • Η Tesla συνιστά να απενεργοποιείτε τον κλιματισμό περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν πατήσετε Park για να μειώσετε τη συσσώρευση νερού κάτω από το όχημα.
  • Σταθμεύετε σε σκιά για μειωμένη κατανάλωση ισχύος και χαμηλότερες θερμοκρασίες καμπίνας.
  • Εάν χρειαστεί να σταθμεύσετε στον ήλιο, χρησιμοποιήστε σκίαστρο (διατίθεται για αγορά στο κατάστημα της Tesla).
  • Ενώ έχετε σταθμεύσει, συνδέστε το Model S στην πρίζα και επιλέξτε Schedule για τη φόρτισή σας. Το όχημά σας προσδιορίζει τον κατάλληλο χρόνο για την έναρξη της φόρτισης έτσι ώστε να είναι εντελώς εκτός ωρών αιχμής. Η καμπίνα και η μπαταρια επίσης προετοιμάζονται για την καθορισμένη ώρα αναχώρησής σας. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. Προγραμματισμένη φόρτιση και προγραμματισμένη αναχώρηση.

Φόρτιση

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Trip Planner ή μεταβαίνετε σε έναν σταθμό Supercharger, το όχημά σας προετοιμάζει αυτόματα την μπαταρία για πιο αποτελεσματική φόρτιση. Σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης, μπορεί να μην εμφανιστεί το μήνυμα ότι το όχημα προετοιμάζει την μπαταρία κατά τη μετάβαση σε Supercharger, ωστόσο η προετοιμασία της μπαταρίας για φόρτιση γίνεται.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Η Tesla συνιστά τη χρήση του Προγραμματιστή ταξιδιού για πλοήγηση σε μια τοποθεσία φόρτισης τουλάχιστον 30-45 λεπτά πριν από την άφιξη, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη θερμοκρασία της μπαταρίας και οι βέλτιστες συνθήκες φόρτισης. Εάν η διαδρομή προς την τοποθεσία φόρτισης διαρκεί λιγότερο από 30-45 λεπτά, εξετάστε το ενδεχόμενο προετοιμασίας της μπαταρίας πριν από την οδήγηση (βλ. Προτού οδηγήσετε).

Εάν μπορείτε, αφήνετε το όχημά σας συνδεδεμένο σε φορτιστή όταν δεν το χρησιμοποιείτε, ακόμη και όταν ο καιρός είναι ζεστός, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία προθέρμανσης ή το σύστημα προστασίας υπερθέρμανσης καμπίνας.

Αποθήκευση

Εάν αφήσετε το Model S σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνδέστε το όχημα σε έναν φορτιστή για να αποφύγετε τη φυσιολογική απώλεια αυτονομίας και να διατηρήσετε την μπαταρία σε βέλτιστη θερμοκρασία. Είναι ασφαλές να παραμένει το όχημα συνδεδεμένο για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Όταν δεν χρησιμοποιείται, το Model S μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ώστε να εξοικονομεί ενέργεια. Μειώστε τον αριθμό των φορών που ελέγχετε την κατάσταση του οχήματος μέσω της εφαρμογής για κινητά, καθώς αυτό προκαλεί αυτόματα την "αφύπνιση" του οχήματος από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας και ξεκινά την κανονική κατανάλωση ενέργειας.