Anbefalte fremgangsmåter i varmt vær

For å sikre at Model S gir deg den beste mulige eierskapsopplevelsen under varme omgivelsesforhold, følger du denne beste praksisen.

Før du kjører

Det finnes flere måter å forberede bilen for kjøring uten å måtte sette deg inn i en allerede varm bil.

  • Klargjør kupeen ved å flytte retningen til ventilenes luftstrøm, og slå setevarmerne på eller av. I mobilappen navigerer du til Klima for å tilpasse temperaturen du ønsker å kjøle kupeen til.
  • Berør Planlegg, som er tilgjengelig på skjermene for både lading og klimakontroll, for å angi et tidspunkt når du vil at bilen skal være klar til kjøring (se Planlagt lading og Planlagt avreise).
  • Aktiver Kupéopphetelsevern, som sørger for at det ikke blir for varmt i kupeen når det er varmt i omgivelsene.
  • I mobilappen går du til Kontroller for å åpne vinduene.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Tesla anbefaler å aktivere klimainnstillinger minst 30–45 minutter før avreise (se Bruk av klimakontroller). Tiden som kreves til forvarming/avkjøling avhenger av utetemperatur og andre faktorer. Mobilappen varsler deg når bilen har nådd ønsket forbehandlingstemperatur.

Etter kjøring

La Model S stå tilkoblet når den ikke er i bruk, spesielt ved bruk av Forvarming/avkjøling eller Kupéopphetelsevern. Dette bruker ladesystemet, i stedet for selve batteriet, til å opprettholde en komfortabel temperatur (se Informasjon om høyspenningsbatteri). I tillegg finnes det flere måter å slippe varm kupé på:

  • Før du forlater bilen (for eksempel i et ærend), bruker du Dog Mode til å holde kupeen kald for kjæledyr eller varer som bør stå kaldt. Se Hold klima på, Dog og Camping for mer informasjon.
  • Tesla anbefaler å slå av klimaanlegget ca. 30 sekunder før du trykker på Park for å redusere dammer under bilen.
  • Parker i skyggen for å bidra til å redusere strømforbruk og opprettholde kaldere kupétemperaturer.
  • Bruk solskjerm (tilgjengelig i Tesla-butikken) hvis du må parkere ute i sola.
  • Når du har parkert, plugger du inn Model S og velger Tidsplan for lading. Bilen fastslår egnet tidspunkt for å begynne å lade, slik at den lades når strømprisene er lave. Kupeen og batteriet forberedes også innen angitt avreisetidspunkt. Se Planlagt lading og Planlagt avreise for mer informasjon.

Lading

Når du bruker Ruteplanlegger eller navigerer til en Superlader, forbereder bilen automatisk batteriet for mest mulig effektiv lading. I ekstrem varme ser du kanskje ikke meldingen om at bilen forbehandler batteriet under navigering til en Superlader, men den forbereder fremdeles batteriet for lading.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Tesla anbefaler å bruke Ruteplanlegger for å navigere til en ladestasjon minst 30–45 minutter før ankomst for å sikre optimal batteritemperatur og optimale ladeforhold. Hvis kjøreturen til ladestasjonen er på mindre enn 30–45 minutter, bør du vurdere å forvarme batteriet før du kjører (se Før du kjører).

Hvis det er mulig, lar du bilen stå koblet til en lader når den ikke er i bruk, selv i varmt vær, og spesielt hvis du bruker forvarming/avkjøling eller kupéopphetelsevern.

Oppbevaring

Hvis du lar Model S stå parkert i en lengre periode, kobler du den til en lader for å forhindre normalt tap av rekkevidde og holde batteriet ved optimal temperatur. Det er trygt å la kjøretøyet stå tilkoblet over lengre tid.

Når den ikke er i bruk, går Model S inn i hvilemodus for å spare energi. Reduser antall ganger du sjekker kjøretøyets status på mobilappen, da dette automatisk vekker bilen og starter normalt energiforbruk.