Tom for strøm

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ADVARSEL
Det er ditt ansvar å overvåke tilstanden til høyspenningsbatteriet og den gjenværende rekkevidden på bilen. Ikke anta at det er rekkevidde tilgjengelig når rekkevidden som vises på instrumentpanel, er 0 km (eller 0 %). Hvis det oppstår skade på lavspenning-batteriet som følge av å ha kjørt det tomt for strøm, dekkes dette ikke av garantien.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Hvis bilen mot formodning skulle gå tom for strøm mens du kjører, må du kjøre inn til siden av veien når det er trygt og kontakte Teslas veihjelp eller foretrukket tauetjeneste.

Hvis Model S går tom for strøm, støttes ikke lenger lavspenning-batteriet – og når lavspenning ikke støttes, kan ikke bilen lade. Derfor må lavspenning-batteriet støttes av en ekstern strømforsyning for å gjøre det mulig å lade høyspenningsbatteriet (HV). Når bilen begynner å lade, trengs ikke lenger den eksterne strømforsyningen.

Hvis du går tom for strøm og ikke har en lader tilgjengelig, skal tauetjenesten transportere Model S til nærmeste ladestasjon og laste av bilen innenfor ladekabelens rekkevidde. Når bilen står ved siden av en lader, følger du disse instruksjonene:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Hvis bilen transporteres til en lader, må du sikre at tauetjenesten ikke drar sin vei før det er bekreftet at bilens høyspenningsbatteri lader.
  1. Gi lavspenningssystemet starthjelp (se Starthjelp). Lavspenningsbatteriet må gis starthjelp for å støtte høyspenningsbatteriet.
  2. Vent i noen minutter. Når berøringsskjermen slås på, kobler du ladekabelen til Model S for å begynne å lade høyspenningsbatteriet.
  3. Når Model S begynner å lade, kobler du den eksterne strømforsyningen fra lavspenningbatteriet.

Før transportering til en ikke-Tesla-lader må du sørge for at bilen er utstyrt med en adapter som legger til rette for den spesifikke typen ladestasjon du skal bruke. Selv med en ikke-Tesla-lader må du gi lavspenning-systemet starthjelp før du begynner å lade.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ADVARSEL
Sørg alltid for at Model S har nok strøm til kjøreturen eller lagring over lengre tid. Ikke sett din litt til rekkeviddeestimater som vises på berøringsskjermen eller mobilappen, da slike kan reduseres raskere enn anslått på grunn av omgivelsestemperatur, kjørevaner, vind, bilinnstillinger (som Sentry Mode) osv.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Tauing av bilen som et resultat av at bilen går tom for strøm, dekkes ikke av garantien.