Akselerasjonsmodi

Akselerasjonsinnstillingene som er tilgjengelig på Model S, varierer avhengig av produksjonsdato og tilleggsutstyr som ble valgt på kjøpetidspunktet:

 • Chill: begrenser akselerasjonen for en jevn og behagelig tur (tilgjengelig på alle biler utstyrt med maskinvare for Autopilot)
 • Standard: gir normalt akselerasjonsnivå (tilgjengelig på ikke-Performance-modeller med firehjulstrekk og Model S-biler med bakhjulsdrift, utstyrt med maskinvare for Autopilot)
 • Sport: gir normalt akselerasjonsnivå (tilgjengelig på Performance-modeller med firehjulstrekk)
 • Insane: øker toppmomentet med ca. 30 % (tilgjengelig på Performance-modeller med firehjulstrekk, som ikke er utstyrt med Ludicrous-oppgraderingen)
 • Ludicrous: øker toppmomentet med ca. 60 % (tilgjengelig på Performance-modeller med firehjulstrekk, som er utstyrt med Ludicrous-oppgraderingen)
 • Insane+: øker toppmomentet med ca. 30 % (tilgjengelig på Performance-modeller med firehjulstrekk, som ikke er utstyrt med Ludicrous-oppgraderingen) mens batteriet varmes opp til ideell driftstemperatur for å sikre tilgang til 100 % av tilgjengelig strøm. Før du velger denne innstillingen, bør du lese om Bruk av Insane+ eller Ludicrous+.
 • Ludicrous+: øker toppmomentet med ca. 60 % (tilgjengelig på Performance-modeller med firehjulstrekk, som er utstyrt med Ludicrous-oppgraderingen) mens batteriet umiddelbart varmes opp til ideell driftstemperatur for å sikre tilgang til 100 % av tilgjengelig strøm. Før du velger denne innstillingen, bør du lese om Bruk av Insane+ eller Ludicrous+.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Selv om Chill ikke forbedrer kjørerekkevidden direkte, kan bruk av økt dreiemoment og effekt tilgjengelig i Insane- eller Ludicrous-modus redusere rekkevidden og effektiviteten.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Når Chill er valgt, vises Chill på instrumentpanelet over kjørehastigheten.

I tillegg har en Performance-modell av Model S med firehjulstrekk også Launch-modus for å gi optimal akselerasjon på overflater med godt veigrep. Se Launch-modus for spesifikke kjøreinstruksjoner som kreves for å bruke Launch-modus.

Når du skal velge en akselerasjonsmodus, berører du Kontroller > Pedaler og styring > Akselerasjon.

Bruk av Insane+ eller Ludicrous+

Hvis du velger Insane eller Ludicrous, blir ekstra kraft tilgjengelig umiddelbart. Når du skal oppnå absolutt maksimal strøm (utviklet for bruk over kort tid), kan du imidlertid velge Insane+ eller Ludicrous+ for å varme opp batteriet til ideell driftstemperatur. Dette sikrer tilgang til 100 % av tilgjengelig strøm.

Mens batteriet varmes opp, viser berøringsskjermen en statusmelding som viser omtrentlig ventetid, og den gir beskjed når den ekstra strømmen er tilgjengelig. I tillegg til å varme opp batteriet, prøver Insane+ og Ludicrous+ å holde batteriet innenfor et optimalt temperaturområde. Under aggressive kjørescenarioer, ser du derfor kanskje avkjølingsstatusen i flere minutter, til temperaturen senkes. Model S forblir i valgt modus i tre timer, selv når du forlater bilen. Etter tre timer blir funksjonen tidsavbrutt.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Insane+ og Ludicrous+ er utviklet for å oppnå maksimal ytelse for akselerasjon over kort tid. Disse innstillingene er ikke ment for daglig kjøring. Prisen for den ekstra kraften er høyere energiforbruk og tidligere spenningsreduksjon på lange kjøreturer. Akselerasjonsinnstillingene Insane og Ludicrous gir en betydelig økning i ytelse, selv uten å velge innstillingene Insane+ eller Ludicrous+ for å oppnå maksimal batteristrøm. Faktisk kan den ekstra strømmen som oppnås ved hjelp av Insane+ og Ludicrous+, kanskje ikke være merkbar i normale kjøresituasjoner.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
For å støtte Insane+ eller Ludicrous+ må ladenivået være 20 % eller høyere. Du kan ikke starte disse innstillingene hvis ladenivået er under 20 %. I tillegg avbrytes disse innstillingene umiddelbart hvis batterinivået havner under 20 %.

Når du bruker Insane+ eller Ludicrous+, forbruker Model S mer energi for å holde batteriet innenfor et optimalt temperaturområde.

Du kan avbryte Insane+ eller Ludicrous+ når som helst ved å endre akselerasjonsnivået til en annen innstilling. For å forhindre for høyt og potensielt unødvendig energiforbruk (for eksempel når du forlater bilen og glemmer å avbryte Insane+ eller Ludicrous+) avbrytes disse innstillingene automatisk etter tre timer uansett om du fortsatt kjører eller har forlatt bilen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Insane+ eller Ludicrous+ prøver å holde batteriet innenfor et optimalt temperaturområde. I tillegg til å varme opp batteriet avkjøler disse innstillingene batteriet ved behov (f.eks. ved kjøring ved høye hastigheter, under rask akselerasjon, kjøring i lengre perioder osv.).

Launch-modus

Launch-modus, tilgjengelig på Performance-biler med firehjulstrekk, gir optimal akselerasjon på underlag med godt veigrep.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Kraftig akselerasjon, inkludert, men ikke begrenset til, bruk av Launch-modus, øker belastningen på bilens drivlinje og kan føre til tidlig slitasje på forskjellige komponenter. Model S overvåker slitasje og skade på drivlinje kontinuerlig og informerer deg hvis bilkomponenter må utføres service på.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ADVARSEL
Launch-modus kan kun brukes på passende steder der det ikke er kryssende trafikk eller fotgjengere. Launch-modus er utformet for bruk på lukkede baner. Det er førerens ansvar å sikre at kjøreatferden og akselerasjonen ikke er til fare eller besvær for andre brukere av veien.

Aktivere Launch-modus

 1. Varm opp bremsene litt ved å kjøre i noen få minutter og bruke dem noen ganger.
 2. Sett luftfjæringen til Lav (se Luftfjæring).
 3. Sett akselerasjonsnivået til Insane+ eller Ludicrous+ (hvis utstyrt).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Merk
  Hvis bilen er utstyrt med Ludicrous+-innstillingen, kan du oppnå optimal ytelse ved å trykke på og holde inne denne innstillingen i tre sekunder.
 4. Mens Model S er satt i Drive og bilen står helt stille med rattet helt rett, holder du bremsepedalen fast med venstre fot og trykker gasspedalen helt ned. Innen ett sekund viser instrumentpanelet en melding om at Launch-modus er aktivert.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Merk
  Launch-modus senker fjæringen foran ytterligere og reduserer bakkeklaringen vesentlig.
 5. Slipp bremsepedalen for å starte bilen innen tolv sekunder etter at Launch-modus er aktivert.

Når du slipper bremsen, skytes Model S forover.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Launch-modus er ikke tilgjengelig hvis Slip Start er aktivert (som lar hjulene slure). Se Antispinn.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Launch-modus er kun tilgjengelig hvis omgivelsestemperaturen er 3 °C eller varmere.