Vindusviskere og spylere

Vindusviskere

Drei enden av blinklyshendelen fra deg for å viske frontruten. Du kan dreie til fem stillinger:

  • 1.: Av.
  • 2.: Automatisk med lav regnfølsomhet.*
  • 3.: Automatisk med høy regnfølsomhet.*
  • 4.: Kontinuerlig, langsom.
  • 5.: Kontinuerlig, rask.
blinklyshendel med en pil som peker mot klokken

Trykk og slipp enden av hendelen for én enkelt viskerbevegelse.

Hvis viskerne er satt til Auto og Model S ikke registrerer noe vann på frontruten, står viskerne stille.

*Når du skal aktivere Auto-innstillinger, berører du Kontroller > Kjøretøy > Autoviskere (Beta). Når viskerne er satt til Auto, registrerer Model S om det regner eller ei. Hastigheten til viskerne avhenger av hvor mye regn som registreres på frontruten. Når viskerne er innstilt til høy regnfølsomhet, slås viskerne på når Model S registrerer lett yr.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Når du aktiverer Autostyring, angis viskerne til Auto. Du kan endre viskerinnstillingen fra Auto mens du bruker Autostyring, men viskerne bruker Auto som standard neste gang du bruker Autostyring.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Auto-innstillingen er for øyeblikket i BETA. Hvis du er usikker på bruk av Auto-innstillingen mens den er i BETA-fasen, anbefaler Tesla å betjene viskerne manuelt etter behov.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Du kan også justere hastigheten og frekvensen til vindusviskerne ved hjelp av talekommandoer (se Talekommandoer).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ADVARSEL
Sørg for at viskerne er i Av-stilling før Model S vaskes, slik at du unngår fare for å skade dem.

Fjern is fra frontruten før du slår vindusviskerne på for å forlenge levetiden til viskerbladene. Is har skarpe kanter som kan skade gummien på viskerbladene.

Kontroller og rengjør kanten på viskerbladet regelmessig. Skift ut viskerbladet umiddelbart hvis det er skadet. Se Vindusviskerblader, spylerdyser og spylervæske for detaljer om kontroll og utskifting av viskerblader.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ADVARSEL
I tøffe klimaer må du sørge for at viskerbladene ikke er frosne eller sitter fast i frontruten.

Avriming av vindusviskere

Sett Model S i Park, slå av viskerne, og bruk berøringsskjermen til å sette dem i serviceposisjon, slik at det blir enkelt å komme til viskerbladene for å fjerne eventuell is og snø. Berør Kontroller > Service > Servicemodus for vindusviskere. Når du parkerer i kaldt klima utendørs, er det nyttig å la Model S stå med viskerne i serviceposisjon. I denne posisjonen er de nærmere avisingsuttakene, slik at du kan tine dem ved å rette luft fra klimaanlegget mot vinduet.

Hvis Model S er utstyrt med pakken for kaldt vær (tilleggsutstyr), kan du avrime vindusviskerne ved å berøre klimakontrollen på berøringsskjermen (se Bruk av klimakontroller). Avrimere for vindusviskere slås av automatisk etter 15 minutter.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Vindusviskerne går automatisk tilbake til vanlig posisjon når Model S settes i et annet gir enn Park.

Spylere

Trykk på knappen på enden av blinklyshendelen for å spraye spylervæske på frontruten. Du kan trykke på denne knappen ved to nivåer. Trykk delvis for én enkelt viskerbevegelse uten spylervæske. Trykk helt ned for både viskerbevegelse og spyling. Mens frontruten vaskes, slås viskerne på. Når du slipper knappen, visker viskerne to ekstra ganger, og deretter en tredje viskebevegelse et par sekunder senere.

blinklys med pil som peker mot tupp

s

Fyll på spylervæske regelmessig (se Vindusviskerblader, spylerdyser og spylervæske).

Avriming av spylerdyser

Hvis Model S er utstyrt med pakken for kaldt vær (tilleggsutstyr), har spylerdysene avrimere som slås på når temperaturen nærmer seg frysepunktet, eller når du slår på avrimerne for vindusviskerne (se Bruk av klimakontroller). Avrimerne for spylerne slås av når avrimerne for vindusviskerne slås av (etter 15 minutter), forutsatt at temperaturen er høy nok til at de ikke fryser.