Odpiranje pokrova prtljažnika brez elektrike

Odpiranje pokrova prtljažnika brez elektrike

Ta postopek je namenjen vozilom Model S, izdelanim po približno aprilu 2016. Za vozila, izdelana pred približno aprilom 2016, glejte "Odpiranje pokrova sprednjega prtljažnika brez elektrike" v navodilih za postopke, ki jih lahko opravite sami)

Če je vozilo Model S brez električne energije ali če ne morete odpreti prtljažnika spredaj prek zaslona na dotik ali s ključem, morate prtljažnik odpreti ročno.

Poiščite kabel za sprostitev v oblogi sprednjega blatnika obeh sprednjih koles vozila (skupno sta dva kabla za sprostitev). Sledite tem navodilom, da ročno odprete prtljažnik spredaj:

  1. Sprostite pokrov na sprednjem desnem notranjem blatniku.
  2. Povlecite pašček, da sprostite glavni zapah.
  3. Sprostite pokrov na sprednjem levem notranjem blatniku.
  4. Povlecite pašček, da sprostite pomožni zapah.
  5. Dvignite pokrov sprednjega prtljažnika. Morda boste morali potisniti pokrov nekoliko navzdol, da boste sprostili pritisk na pomožnem zapahu.

l

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Paščka morate povleči v pravilnem zaporedju, sicer se ustrezni zapah ne bo sprostil in sprednjega prtljažnika ne bo mogoče odpreti.

Pri odpiranju sprednjega prtljažnika na ta način zapaha ostaneta v odprtem položaju in brez elektrike ga ne boste mogli zapreti. Zapiranje sprednjega prtljažnika, ki ste ga ročno odprli z vlečenjem paščkov:

  1. Napolnite baterijo z napetostjo nizka napetost (za navodila se obrnite na družbo Tesla).
  2. Pritisnite gumb Sprednji prtljažnik na zaslonu na dotik, da ponastavite primarni in sekundarni zapah.